Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Makaronka2

    Mám nahráno pár hodin a o MTX v té hře není ani muk, tzn. že to vůbec není cpané před obličej. Zároveň během hraní nevidím jediný důvod proč bych si ty nabízené srandičky potřeboval kupovat (oproti třeba Tales of Arise).

    Přijde mi, že se internet prostě rozhodl zas jednou něco vyhejtit i když tu vlastně není vůbec nic nového nebo zajímavého.

  • 10/10 hra roku miluju ji 😍

  • twicer

    Já ti nevím, je vysloveně nenažranost chtít hrát něco na lepší frekvenci, než co jsem hrál před 20lety v prvním Far Cry? :)

    V dobách BC2 byl prostě takový standart, měli to tak všichni, buď ses válel kolem 30fps ve 3d, nebo si hrál 2d. 

    Ono se na to asi taky dívá jinak optikou primárně PCčkáře, co měl jednotlivé konzole jen na exluzivity a jinak na to bude koukat člověk co jede primárně konzole a na fps zámky je zvyklý ještě z předchozí generace konzolí.

    Celé to drama okolo mikrotrasankcí v DD2 je přitažená za vlasy, ale mrzký technický stav bych teda za tragédii s klidem označil.

  • No hrál jsem chvíli za archera a celkem v pohodě. Já nezpochybňuju že 60 by bylo lepších., jen říkám, že to není taková tragédie jak to všude čtu. A zaměřovat růčo se dá i v 30ti. Stovky hodin jsme napařili v Bad company 2 online a ten na ps víc taky nejel. Lidi jsou už jen rozežraní, no.

  • twicer

    Hraješ něco střeleckého, autoaim nebo míříš růčo? 

    Dokážu pochopit, že to na 30fp s nějakým bijcem půjde vklidu uhrát, ale trefit harpii za letu/do hlavy v těchto snímcích je čisté utrpení.

  • Teda když to tu pročítám, říkám si koilk lidí už čumí jen na net místo, aby hráli. Hru jsem koupil day one na PS5 a od té doby to pařím. Mám cca 25 hodin čistýho času a troufám si říct, že mohu fundovaně hodnotit. Že jsou ve hře nějaké micro transakce jsem si vůbec nevšiml a necítím potřebu je hledat někde v menu. Fast travel nepotřebujete. (je tu systém cestování povozy (za pár drobných herních peněz), kdy můžete usnout a za pár vteřin se objevit v dalším městě. A ukládat se dá u každého ohně či hospodě (případně vlastního domu) kde přespíte. Mimoto má hra i autosave takže po zkapání nikdy nenahráváte nějak nesmyslně daleko. Optimalizace na PS5 j pohodě, hra drží a nepadá ani při opravdu velkém chaosu na obrazovce (po zkušenostech s Helldivers 2 jsem za to opravdu rád). Že hráči už odvykli 30 framovým hrám je jasný, taky jsem na to zezačátku koukal, ale zvyknete si a po chvíli to přestanete vnímat. Že by to vyloženě rubalo se mi snad nestalo. Jede to zhruba stejně jako RDR2 a tam to nikomu nevadilo. Putování světem a překvapivě i robustní příběh vás neskutečně vtáhne a zatím nemám moc co vytknout. Už se těším z práce až vyrazím na výpravu zkoumat Battahl, kam jsem se včera konečně dostal. (Už tam mám barák ;)) Hrajte a neřešte blbosti.

  • Hidden

    Ale kulove, hledas si ve vetach neco, co tam neni a oponujes necemu, co jsem vubec nenapsal. ;)

    Rikam, ze pokud je solidnejsi sestava, tak ta hra bezi obstojne (60+ fps, i na horsich kartach nez je RTX 4080), krome mest, ty proste nebezi dobre na cemkoliv (hlavne diky vytizeni CPU). Nic vic, nic min. I v jinych komentarich vyslovne rikam, ze optimalizace hry by mohla byt lepsi, ergo neni dobra.

  • Hidden

    Ano, v pripade (obou) Dragon's Dogma to je cileny herni design a ne, neni to umele natahovani herni doby ani lacina vymluva. Pokud jsi ani jedno Dragon's Dogma nehral tak ten duvod proc je zmineny treba i ve zdejsi recenzi.

  • Derp_1337

    "Pokud mas solidnejsi sestavu, vetsinu casu hra bezi obstojne"

    Tohle je tak trochu alibismus. Místo aby jsi přiznal špatnou optimalizaci, tak se snažíš upozornit na výjímečné situace, kdy to náhodou funguje.

    Aby jsi hrál se slušnými FPS bez propadů, tak potřebuješ fakt high-end PC odpovídající úrovní RTX 4080. Což v současnosti má asi tak 0,5% hráčů (dle Steam hardware survey).


    A pod ty špatné výkony se podepsal i takový server jako PCgamer. Cituji: "Even if you have a gaming PC sporting the very best CPU and graphics card, you're still going to experience fluctuating frame rates and disappointing minimum values."

  • Derp_1337

    Já netvrdil, že tam nejsou alternativy. Ale ty alternativy natahují tvůj herní čas.

    "Cílený herní game design" je jenom laciná výmluva. Stačí, aby si nějaký scénarista sedl ke stolu a za 10 minut bude mít aspoň 3 výmluvy, jak by to natahování herní doby mohl ospravedlnit "cíleným herním game designem".

  • Hidden

    Za vytvoreni nove postavy se neplati. Momentalni problem je jen ten, ze se ne zrovna snadno zaklada nova hra, pokud jiz mas rozehrano (Capcom to chce vyresit), ale to je technicka limitace/nedomyslenost, ne vec monetizace.

    Vykonovy problem je obecne zpusobeny hernim enginem (coz Capcom tez pripustil a chce zapracovat na naprave), ne Denuvo. Pokud mas solidnejsi sestavu, vetsinu casu hra bezi obstojne, problem nastava hlavne ve mestech (kde i silna PC maji problem). Pokud mas slusnou sestavu, hratelne to i v nich porad je, ale teda zadna hitparada. Pokud uvazujes o koupi, asi bych hlavne doporucil se podivat, jak by to na tve sestave bezelo a jestli je to pro tebe akceptovatelne nebo ne a podle toho se rozhodnout.

  • Hidden

    Psal jsem to jinde, ale pro zopakovani - o trochu lehci camping kit ti rozhodne razantne gameplay nezmeni (rozdil hmotnosti neni velky) a navic se ve hre da koupit i lehci nez je v mikrotransakci. Portcrystal v mikrotransakci neni totez co Ferrystone, ktery v mikrotransakci neni (Portcrystal je sam o sobe k nicemu). Omezeni fast travelu v Dragon's Dogma neni o natahovani herni doby, ale cileny game design co dava ve hre smysl. Navic muzes porad pouzit povozy co te dopravi na hlavni mista a ktere te stoji jen par zlataku dle libosti.

  • Derp_1337

    Jedna věc je těžší získatelnost pro herní výbavu, která značně ovlivní gameplay jako třeba zbraně a brnění. To je absolutně v pořádku.


    Něco jiného je snaha uměle natahovat tvůj herní čas. Omezení fast travelu a omezení restartu/změny tvé postavy není nic jiného než umělé natahování herní doby. A ještě k tomu když to omezili jenom za tím účelem, aby více lidí nakupovalo přes mikrotransakce. 

    A ještě k tomu ten Lehčí Camping Kit (DLC): ten taky razantně změní gameplay. Natáhne ti to herní dobu, protože se ti méně ostatních věcí vleze do inventáře a tudíž více času strávíš cestováním a nakupováním. A pokud se nemýlím, tak ten lehčí stan nemůžeš koupit v samotné hře, je to jen přes mikrotransakce, ne?

  • No jestli recenzenti dostali hru bez fíčur, které popisuji a které mě vadí, tak to by na sobě recenzent neměl nechat špínu, bohužel pak hodnocení recenzované novinářské verze a vydaná realita absolutně nesedí a podle mě tohle už zavádí sprostým podvodem ze strany vydavatele. O to více by s tím recenzenti měli něco dělat, protože takto vycházejí z celé kauzy oni jako ti špatní.

  • Instaluje se pouze jednou pro všechny. Uživatelská data se ukládají jinam.

  • sylens

    Výborná hra

  • Já bych řekl že je potřeba vymýtit úplně jiné věci. Např. MTX v singl hrách, špatné optimalizace, nemožnost restartovat hru kdy se mi zachce nebo mít více než jeden save slot......no určitě by se těch věcí našlo víc ale lidi kteří tohle v roce 2024 kritizují jsou vlastně ignoranti a hejtři a jsou vedle jak ta jedle (:

  • Inquisitor

    Je pravda, že hodně lidí co hru hraje, tak to ani nepostřehlo, kdyby se o tom nepsalo. Prostě hrajou a nic je nenutí nic takového kupovat.

  • lito

    ano, možná je, ovšem tyhle hejty pramenící z neznalosti a ignorace daného výrobce a dané série je potřeba vymýtit. Samozřejmě chápu, že se hejtrům to nelibí, když jim podáš důkazy, že jsou vedle jak ta jedle.

  • michaelfoucault

    Ta potřeba neustále obhajovat svou oblíbenou hru je vlastně celkem roztomilá. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit