Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Single player hra kterou je problém rozběhnout na 4070 Ti s 7800X3D a 64GB RAM, těžko říci jestli kvůli bídně optimalizaci nebo pochybné implementaci DRM systému Denuvo. Mikrotransakce v single player hře na vás vyskočí poměrně brzy. Pokud hrajete RPG jako já, že si vytvoříte postavu oťukáte si co a jak a pak jdete tvořit znovu a ponořit se do hry pořádně, tak tady narazíte. Savy singleplayerové hry jsou kupodivu natvrdo na serveru a není možnost uložený progress smazat, vytvořit novou postavu a začít znovu. Za tento process je třeba zaplatit 2 EUR v mikrotransakcích. Jako sorry, ale tyhle praktiky hledají nové morální dno vývoje počítačových her. Nadhodnocování těchto výtvorů, které bychom měli společně bojkotovat, na games.cz mě ale už roky vůbec nezaráží. Je to pro mě naopak hezký turecký index. Jak dostane hra na games.cz vysoké hodnocení, ruce od ní pryč.

    • lito

      úplně stejně to bylo u RESI 4 či DMC. Tam máš taky miktronrasakce, Capcom to tak už nějaký pátek dělá, vše potřebné získáš jednoduše ve hře i tady, což můžu potvrdit. 

      V DMC si můžeš nakoupit třeba orby, což je herní měna.  Je to pro naprosté casualy,  protože orbů doslova získáš miliony skrz hraní, taky se to spouštělo s launchem. 

      Bouře ve sklenici vody. 


    • blaiddtom

      pozeram ze ti chrapuni zasli este dalej...mikrotransakcie tam pridali az v den vydania, rovnako ako mali embargo na den vydania... a pytaju si peniaze uplne za vsetko... a navyse hra ponuka pay to win itemy.... toto je fakt nove dno

      • medveddd

        Zvážil bych možná krátký update recenze a aspoň bodík dolů.

    • medveddd

      Vůbec bych se nedivil, kdyby ty mikrotransakce přidali až během releasu a recenzenti to měli bez nich.

      Tak to je brutus teda. Snad horší než Metal Gear Survive...

      • No jestli recenzenti dostali hru bez fíčur, které popisuji a které mě vadí, tak to by na sobě recenzent neměl nechat špínu, bohužel pak hodnocení recenzované novinářské verze a vydaná realita absolutně nesedí a podle mě tohle už zavádí sprostým podvodem ze strany vydavatele. O to více by s tím recenzenti měli něco dělat, protože takto vycházejí z celé kauzy oni jako ti špatní.

    • Nemluvě o množství bugů, reportovaných např. v recenzi na PC Gameru. A to že se snad žádnej recenzent nezmínil že 65 eurová hra obsahuje dvě tuny MTX je taky pikantní. Díky Gabenovi za steam reviews.

    • blaiddtom

      ak je to pravda, tak je to totalna nenazranost chrapunstvo...zaujimave ze toto ziadna recenzia nespomina

      • Recenzentská verze to neměla. V tom je to ještě větší svinstvo.

    • To jako fakt ty savy? Docela fail, že se o tom nikdo nikde nezmiňuje a devítky lítají...


      • Derp_1337

        Výš bylo napsáno, že recenzentské verze ty mikrotransakce tam asi měli schované v menu, ale jelikož platící systém ještě nefungoval, tak to nemohli vyzkoužet.

        To je neskutečná drzost něco takového udělat. Díky bohu za Steam hodnocení, tam to má 40%.

  • lito

     https://www.youtube.com/watch?v=IPrO2ZHQ3mM

    Tady máte IGN rozbor.

    Hra je technologicky ok, má spousty moderních technologií, obsahuje ray-tracing a celkově vypadá velice dobře včetně kvalitních textur.

    Problém je CPU bottleneck. Dle více rozborů, RE Engine není moc přispůsobený na více NPC, které mají nějaké rutiny, proto na PC je framerate schopen ve městech spadnout až o 70%. Mimo město běží velice dobře na dobrých PC a neměl by být problém hrát ve 4K/60 na 4080.  Tohle už jsme viděli loni několikrát bohužel.

    • Díky moc

  • divné díte skyrimu s monster huntrem :D  na konzolích si rozjedu Ronina spís a na PC si tudle ujetinu vychutnám

  • Veskoslav

    Takže opět nebudeme promítat technický stav hry do hodnocení? Co líta na netu, tak ta hra není schopná ani udržet stabilní snímkování, padá, glitche atd. Má to být nejhorší technický stav ze všech jejich her....


    Mimochodem 4k s 3080 a 5800X3D, musíte mít balance DLSS, aby jste měli aspoň 50 fps ve městech. A ty vypadají jak ve Skyrimu....Pokud máte Xbox řady S, tak hry stěží drží 30 fps, graficky jak Low setting (v sekcích, kde se toho "více" děje, tak to jde až pod 25 fps). A 4090 4K maximum setting a průměr stěží 50 fps. Prostě se Capcom zase předvedl, že se naprosto vykašlal na jakoukoliv optimalizaci.

    • Otazka, jestli tyhle day1 patche, ktere hru prece jenom dost opravi, nejsou neco jako dalsi ochrana pred piratenim.

    • lito

      že jsi nechtěl promítat špatný stav u Star Wars. To byl nejhorší port loni, navíc ho na PC do teď nespravili(Digital Foundry). Tam to bylo u tebe ok a ještě ses vypisoval, jak ti to jelo ok. 

      Jinak zrovna u DD2 se technický stav do recenzí hodně promítá a Capcom si může drbat hlavu, jelikož mohli mít daleko lepší hodnocení na agregátech. 

      • Veskoslav

        Byť je pro mě poslední SW hra skvělá, tak v týden vydání si nezaslouzila za technický stav ani 6/10...

    • blaiddtom

      tiez mi absolutne hlava nebere preco sa dnes doslova ignoruje v hrach technicky stav...ale aj ine nedostatky, podla toho od koho hra je

      riesi sa len ked ma hra na sebe logo studia/vydavatela, ktore je zrovna v nemilosti, inak je to zjavne jedno

      • twicer

        Je levnější mít beta testera zákazníka, co si za to ještě sám zaplatí. Máš jich víc a vtolika různých sestavách, že bys to nikdy nebyl schopný ve firmě zaplatit.

        Mám trochu obavu, že než pokročí testování pomocí AI, které by to celé zlevnilo, budou objemnější hry vycházet v čím dál horším technickém stavu.

        • blaiddtom

          v tom pripade nechapem za co su dnes plateni testeri, ak vobec este nejaki su....v roku 2024 uz je fakt ostuda, ze kazda druha hra je pri vydani nehratelny grc...

          ale dokial sa ludia nepoucia a budu stale bezhlavo predobjednavat/kupovat day one naco to menit, ze?

          najviac ma stve ze to mnohi recenzenti pri urcitych hrach stale veselo prehliadaju a nepocitaju do vysledneho hodnotenia

          • Testeri oznaci zavaznost chyby kdy A je neco co je priorita a treba H je neco na co se pak vyvojari uz vykaslou. Zalezi pak jen na tom kolik je jeste casu, penez a chuti to opravit.

            • Veskoslav

              Pak ti přijde Sales oddělení a stejně to pošle do prodeje, protože je to nezajímá:)

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Ano, přesně tak.

                Obzvlášť když chce vydavatel stihnout před vánoční termín, tak se opravdu nebere ohled na bugy. Vydání hry před vánocemi zajistí mnohem větší tržby než třeba někdy v únoru. Před vánocemi jsou lidi ochotni zaplatit přemrštěnou cenu i za produkt průměrné kvality.

          • twicer

            Ti sou placeni za to, aby to vypadalo alespoň tak jak to vypadá. Ostuda z pohledu hráče to jistě je, ale stím nehratelným grcem to taky nevidím tak černobílé, člověk který má dražší mašinu, část technických problémů vyřeší nadbytečným výkonem. A mám takový pocit, že na tom někteří vývojáři pěkně hřeší.

            Jinak budu dost možná na té straně barikády na kterou dštíš síru, kdybych měl jmenovat tituly, které se nedaly za posledních třeba 10let při vydání hrát, nevzpoměl bych si na jedinou. Šťastný to člověk, že?

          • medveddd

            Problém nebývá v testerech, oni ti tam ty chyby najdou. Problém je, aby byl při vývoji čas ty chyby taky ještě opravit.

  • dworkin

    A má ta hra taky nějakou hudbu? A mohli bychom se o ní něco dočíst?

    • Máš už psychiatra ? Mohli bychom ho vidět? Ty už jsi zase někde v ústavu ukradl přístup k internetu ? 

      • dworkin

        A dost.

      • Derp_1337

        Co ti vadí? Zeptat se může.

        Dobrá recenze zmíní kvalitu hudebního doprovodu či zvukových efektů.

        • V tom je právě ten zádrhel - "dobrá recenze"

    • michaelfoucault

      Hudbu nemá, ale zato má tlumočníka do znakové řeči.

  • Bullseye671

    Je tam systém reputace? protože bych nerad zase romantickou finální scénu jako s tím tlustým, plešatým kupcem v jedničce.

    • Hidden

      Affinity system tam je, zda se i o trochu hlubsi nez v jednicce, ale udajne by pry nemelo dochazet ke zminovanemu pripadu jako v jednicce (ale mel by sis primo urcit, kdo je tvuj vyvoleny/vyvolena).

  • romankubanektisc

    Na základě popisu to zní zajímavě. Respektive vůbec netuším co mne v té hře čeká. Takže to asi zkusím 🙂

  • Tak ohledně této hry byl přetěžký hype již od doby kdy to ohlásili, nejinak tomu bylo zde v komentářích kde si někteří málem cvrnkli 😄 Mám z toho dojem že autor recenze záměrně přivřel obě oči aby mohl tu devítku udělit, jelikož vzhledem k pár ostatním recenzím to obecně taková sláva nebude - cituji:

    IGN France A sequel more in line with a Remake tarnished by a format outdated by today's standards.

    Metro GameCentral: An entertaining open world action role-player, with an interesting approach to AI-controlled companions, but which proves disappointingly similar to the 2012 original.

    But Why Though?:  Dragon’s Dogma 2 is an intricately crafted and highly engaging action RPG. However, it has many frustrating mechanics that could potentially alienate many players. Despite its disappointing narrative, it still provides a highly entertaining experience that Dragon’s Dogma and hardcore action RPG fans will undoubtedly enjoy.

    Pro někoho asi dostačující, osobně raději počkám na pořádnou slevu.

    • MATYNIKY

      První díl byl naprostá pecka a tohle vypadá ještě lépe,tak o jakým HYPE mluvíš?

    • twicer

      Jinýmy slovy více téhož, takže ucvrkání může vesele pokračovat.

      Předpokládám že původní hru si aspoň hrál, když si dáš takovou práci na to nakydat.

      • Ano, hrál. Zhruba hodinu. Tak prapodivný level design a grafiku (která se v DD2 až tak výrazně nezlepšila btw) jsem viděl málokde jinde.

        • twicer

          Pokud to málo co si viděl stačilo ktomu. aby tě to odradilo, tak to vskutku nebude hra pro tebe. Každopádně ten technický stav v kterém vyšla dvojka je tristní.

    • jindra.veliky

      Najít pár recenzí jdoucích proti proudu můžu u každý hry

      • Určitě, ale ty konkrétní body který zmiňují jsou celkem podstatný. A pokud se nepletu tak v téhle recenzi nezazněly, anebo jsem je aspoň neviděl 🥲
        Má to sloužit spíš jako varování pro lidi kteří se to chystají koupit day-one aby nebyli zklamaní že za to vyhodili ranec peněz a neodpovídá to jejich požadavkům.

        Na to je mimo jiné super kanál "before you buy".

    • lito

      PC verze 90% na MT.  Celkově taky kolem 90%. Tohle je neodiskutovatelný úspěch, hra skoro hype neměla oproti velkým titulům.

      • toka

        To score na MetaCritic ale není user score. Na Steamu to má 40%. Brzdi.

      • Derp_1337

        Pc verze DD2 má vskutku v průměru vyšší hodnocení než konzolové verze. Očividně se v těch recenzích podepsala špatná optimalizace na konzolích.

      • Je otázka co bereš jako hype. Hra podle mě neměla tak silnou propagaci/marketing jako ostatní tituly, ale fanouškovský hype měla proklatě obrovský, to nemůžeš popřít.

        Rád hru vyzkouším až bude její technický stav naprosto OK, mrzí mě že tuto větu píšu skoro u 90% nových AA nebo AAA titulů, jelikož se stalo normou vydávat tituly které jsou záplatované po celý rok (BG3, apod...) - na druhou stranu jsou to obrovská RPG, tak to člověk musí zkousnout a pochopit že to není jako dělat záplaty pro koridorovou střílečku. Proto hra u které jsem technický stav příliš nechápal byla AW2 a jak se ukázalo Remedy se chytili za nos a optimalizaci vydali 🥲

        • lito

          tak to je lepší varianta hypu, jednička je hodně oblíbená, tak se na to hráči těšili, ve finále kdyby jednička nebyla tak oblibená, tak by dvojka možná ani nevznikla, přece jenom jednička byla ze začátku niche hra, ale postupem díky fanouškům se hra dostala v podvědomí šiřšímu publiku.

    • Hidden

      Zalezi, co od toho cekas. Pokud vetsi, hezci a lepsi verzi Dragon's Dogma s jinym prostredim a pribehem, asi nelze byt zklaman (jak je napsano v recenzi). Pokud nekdo vytyka, ze je podobna puvodni hre a nebo ze "outdated format", pak holt asi cekal neco jineho a to co vytykaji jako chybu pro jine naopak chyba byt nemusi. ;)

      • No mě tam celkem překvapila i ta třetí recenze kde píše "disappointing narrative", ale to už je asi hodně subjektivní. Rozhodně to neodepisuji jako špatnou hru a strašně rád si to zahraji - jen ne za full price. Spíše jsem chtěl poskytnout i názory recenzentů z "opačného břehu" kteří s hrou byli sice spokojeni ale udělili pouhých 7/10 a 7,5/10 z uvedených důvodů.

        Mě osobně u nových her nejvíce vadí špatně provedená/odfláknutá optimalizace, což už tu někdo zmiňoval že je případ právě i DD2.

        • twicer

          Dragons dogma má a vždycky měl narativ oholený do základu, hnacím motorem není silný příběh, tady určitě nektví síla tohoto titulu. 

          Je třeba to brát spíše jako tajuplné fantasy dobrodružství, kde cesta je cíl.

          • To bude asi to co mi na té hře mimo jiné vadí. Mám rád RPG a hry obecně se silným příběhem, když si chci užít fajn herní mechaniky a hezký svět tak sáhnu po nějaké sandbox hře jako např. Mount & Blade. Ale rozumím že někomu se to líbit může a je to v pořádku. Jak píšu výše, DD2 vyzkouším a věřím že je to skvělá hra, ale pouze pro určitou skupinu hráčů, nejspíš se tedy znovu přesvědčím že nepatřím mezi cílovku, ale šanci tomu dám.

            • Inquisitor

              On to je v podstatě sandbox:)

              • Reakce na příspěvek:

                Potom se vše vysvětluje :) Upřímně ani Mount & Blade 2 jsem si nezakoupil protože stejně jako někteří ostatní zlí jazykové tvrdím že se jedná víceméně pouze o reskin prvního Mount & Blade 😅 Stejným příměrem by tedy bylo možné nazývat i DD2 jelikož říkáš že je to v podstatě sandbox a recenzenti tvrdí že oproti originálu nenabízí tolik inovací kolik by měl? 😃

        • Hidden

          Jasny, chapu. Ta optimalizace skutecne podle dosavadni odezvy vypada, ze neni moc dobra, takze jestli neprijde nejaky zazracny day 1 patch (o cemz dost pochybuju), hraci z ni asi nebudou uplne nadseni.

  • Nikde v recenzi nevidím zhodnocení kvality sidequestů, jejich designu a scénářů, přitom to je pro RPG naprosto zásadní vlastnost. Jak jsou na tom? V jedničce mi přišly dost strašný, až mě to nebavilo hrát. A kvalita dialogů a postav?

    Dost mě irituje že zase mají němýho protagonistu, nenávidím tenhle hloupej imerzi bořící trope.

  • Jak je to s ovládáním na klávesnici a myši a PC obecně? Je to OK, nebo zase pruda jako jednička na PC portu Arisen? Na rovinu, ty konzolové menu a nesmyslné klávesové zkratky mě totálně ubíjí.

    • twicer

      Ty konzolové menu a zkratky tam budou furt, pohyb jako takový se jeví podstatně méně toporně.

    • No ja doufam, ze to bude aspon takove jako u jednicky. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit