Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Sjee

    S bugama na tom byla jednička extrém no, Cyberpunk sem při vydání neměl problém dohrát, ale u KDC, sem skončil u několika bugu kvůli kterým nešlo pokračovat v hlavní lince.

    • To ja som mal zase opačne. Cyberpunk bol skoro nehratelný pre mna. Zábavné ako dnes každá hra beží uplne inak na rozdielnych zostavách. A do toho rng bugy.

  • BohumilCisar

    Chci, aby to kromě na PC, PS a Xbox vyšlo i na orchestrion.

    • Inquisitor

      Ale válec si musíš půjčit od národního výboru.


  • Tak já bych chtěl hlavně tentokrát volby obtížnosti už ze startu, protože představa, že můžeš mít jednu fixní obtížnost, a aspoň trochu přitom něčím nenaštvat 80% hráčů, je zcestná.

    Pro mě byl z KCD nejlepší zážitek při hraní na Hardcore, se všemi malusy zapnutými. Úplně boží. Pro jiného by to byl strašný oser.

    Proto jsou volby obtížnosti tak důležité.

    • Ja naopak preferujem ak hra výber nemá a je vybalansovaná okolo jednej, ktorú autori zamýšlali. Prípadne ako práve KDC s hardcore modom navyše. Ak ľudia nie su ochotní učiť sa mechaniky hry, tak nech hrajú mainstreamovky pre masy.

  • zanek.s

    Jednodušší soubojový systém, aby si šermování užili i takový kopyta jako já 😉 Celou hru jsem řešil lukem, nebo pícháním (mečem). 

    • Carnage666

      To já když už jsem si na souboják zvyknul udělali nějaký úpravy který měli pomoct a mě to naopak pokazilo ten naučenej styl 😀 takže sem pak už jen chodil s palcátem/kladivem protože 5 minut se šermovat mě fakt nebavilo tak sem tim kladivem jen rubal do brnění.

      • zanek.s

        Ustupovat, střílet lukem a když to nejde, tak bodat. Samozřejmě při poctivém hraní vysoký level a nejlepší zbroj/meč/luk, občas nějaký lektvar a jejich pracně vymyšlený soubojový systém šel zcela mimo mně  😛  Snad jediný RPG kde mi nevadilo že boj je naprd a bavilo mě doslova všechno ostatní. Kolikrát jsem za celý den hraní vůbec do žádného boje nevkročil a jen plnil questy, vydělával peníze atd atd

  • Souboj s Prckem jsem dal na první pokus. Hodně jsem předtím bojoval s lapky a trénoval boj. Dal jsem si pred tím také nějaký lektvar na posílení. Asi jsem byl přelevelovaný.

    Jinak souhlasím, že technický stav nebyl dobrý a souboje byly trochu těžkopádné. Obtížné pokud bylo více protivníků  najednou. 

  • aspaa

    jako taky nic. 


    Ovšem kdybych si měl vybrat jednu věc, co bych ve hře chtěl, tak volím vlastního hrdinu, kterého si vytvořím. Jindra mi nedal dostatek imerze. 

    Dost mi chybí ve hrách obecně vytvoření vlastní postavy, která by byla nadabovaná a to pro může/ženu. Buď dostaneme vlastiní postavu, která mlčí nebo vytvořenou postavu. 

    • Když je ta postava dobře napsaná a zahraná, tak je fakt super a je to takové to, že té postavě prostě fandíš soucítíš atd.

      Třeba Witcher 3 bez Geralta by asi nebylo úplně oni si myslím. To samé třeba Uncharted bez Nathena nebo GoW bez Krata. 


    • Derp_1337

      Všeobecně platí, že dobře předvytvořená postava je vždycky lepší než vlastní postava. 

      Ale pokud je předvytvořená postava (pod)průměrná, tak to už radši tu vlastní postavu pro lepší imerzi.

      Jak tady níž napsal Morraw, příklady skvělých předvytvořených postav: 

      Mass Effect (Sheppard), 

      Dragon Age (V 2. díle byl Hawke a v Origins nebyl doslovně nějaké jméno, ale zvolil sis startovní povolání). 

      Divinity Original Sin 2 (většina postav byla fakt boží: Red Prince, Lohse, Fane, Ifan Ben-Mezd, Sebille)

      Zaklínač (Geralt)

      Baldur's Gate (Lae'zel, Karlach, Gale, Wyll, Shadowheart)

      • Mě se teda skvělý předvytvořený Sheppard vůbec nelíbil. Vytvořil jsem si svého a pokaždé, když jsem hrál novou hru tak pokaždé znova toho samého.  Takže pokaždé, když se zmíní Sheppard, představím si jen jeden obličej.

        Sto lidí, sto chutí…

        • Derp_1337

          Ok, proti gustu žádný dišputát. Někteří hráči preferují si vytvořit svou idealizovanou kopii pro lepší imerzi.

          Ale asi můžeš uznat, že většina hráčů to hrála s jeho obličejem a celkem si ho oblíbila. 😉


          Ale zase na druhou stranu spousta hráčů preforoval změnit obličej od ženské Jane Sheppard. Ten defaultní prý nebyl dost dobrý. Různé modely ženských obličejů byl prý jeden z nejčastěji stahovaných modů do hry. 😂

      • aspaa
        "Všeobecně platí, že dobře předvytvořená postava je vždycky lepší než vlastní postava. "


        Můžeš mi říci, v jakém slovniku tohle najdu, když je to všeobecná pravda.

        • Derp_1337

          Hele, není to žádná absolutní pravda "ze slovníku". Nečekané, že?

          Ale jak tady napsal Smaug níž: Když se dělá nějaký univerzální příběh, který by pasoval na každou hráči vytvořenou postavu, tak musíš dělat nějaké kompromisi. Prostě ten příběh musí být víc všeobecný.

          Takže logicky ti vyjde, že příběh dělaný pro nějakou konkrétní postavu bude víc specifický a propracovaný. Ten příběh pak bude působit lépe.


          Samozřejmě vyjímky se najdou. Ono to jde udělat. Ale je to náročné na čas. A čas jsou peníze. Takže jen málokterý vývojář se rozhodne jít tímhle směrem.

          Na již zmíněným příkladu Dragon Age: V původním díle Origins jsi mohl hrát za několik postav různého původu. Dodnes je to pro spoustu hráčů dokonalá hra. Ale vývoj trval "dlouhých" 6 let. Proto došlo k zjednodušení v DA2. Mezi zjednodušení patří i jenom dvě možnosti: muž nebo žena Hawke.

          • aspaa

            takže doporučuji se zklidnit, než bude prohlašovat svoje subjektivní pocity za světonázor. Navíc kdybys sis přečetl pořádně můj komentář, tak bys pochopil, že reaguješ na něco, co jsem ani nenapsal původně. 

            • Derp_1337

              Takže doporučuji se zklidnit, než budeš odpovídat na komentáře. Napsal jsem něco, co bylo myšleno jinak a ty sis to nějak překroutil, aby jsi rozvířil diskuzi. A pak si ještě stěžuješ, že to já vlastně reaguji na něco, co jsi původně nenapsal.

              Tohle fakt nemá smysl s tebou řešit, když si meleš to svoje, ignoruješ podstatu příspěvků od jiných lidí a nebo si to nějak překroutíš.

              • aspaa

                Reakce na příspěvek:

                přestaň fabulovat. Pokud tady začneš mluvit o světopravdě, i když je to subjektivní pocit a máš potřebu to ještě okecávat, tak  nejsi úplně v pohodě duševně, ne? 

                Jinak já jsem napsal zcela srozumitelně, že mi chybí postavy, kterou jsou dabované, ale můžeš si je přitom sám upravit. 

                Že máš potřebu vše glosovat, aniž bys sis popřemýšlel, co komentář chce říci, je tvůj problém. 

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Trololol. Došly ti argumenty a tak obracíš na osobní útoky? Typické trollování.

                  Ne, fakt nevím, co jsi zamýšlel napsat, ale podstata tvého příspěvku nebylo o tom, že ti chybí dabované upravitelné hratelné postavy.

                  Ani jedna z osob, co odpověděla na tvůj příspěvek, si to nemyslela. Takže buď se 3 lidi totálně spletli a nebo jsi to ty sám napsal zavádějícícm způsobem. Myslím, že by jsi mohl uznat svou chybu. Ale ono je jednodušší trollovat a osočovat ostatní z duševní nepohody, že? 😉

        • Podle mě je to o preferencích a o typu příběhu. Hráčem vytvořený zaklínač místo Geralta by nefungoval v té samé hře, protože by neměl minulost a kontakty, na které příběh všech tří dílů spoléhá. Musela by to být jiná hra, kde si příběh začínáš tvořit spolu s jejím začátkem. Postava bude ze začátku jen hrubě načrtnutá nějakým původem nebo předurčením, které bude dost obecné na to, aby pasovalo na většinu postav, co by si hráč mohl vytvořit. Poměrně málo her dokáže mezi oběma přístupy vytvořit nějaký rozumný kompromis. Mass Effect a Dragon Age jsou asi nejlepší příklady.

    • Morraw

      Tyjo, tak to radši 1000x předvytvořenou postavu. Vlastní, ale němé postavy mi v rpg strašně ničí imerzi 😬 nejlepší jsou samozřejmě ala mass effect/dragon age

      • zrovna minimalne dragon age origins mal nemu hlavnnu postavu :D

        • Morraw

          Ano, Hero of Ferelden. Proto si ho už moc ani nepamatuju. Oproti tomu Hawka nebo mého Inquisitora ano 😀

  • nic

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit