Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 36, dvě děti, zahrada... já už hry jenom kupuju a prohlížím si je ve Steam knihovně

    • LOL, ale aj z tohto kratkeho textu si to viem uplne perfektne predstavit.

      • a navíc ty hry mám jako zaměstnání, takže už si je ani nedokážu pořádně užít, aniž by se na tom neprojevila profesní deformace.

        • Derp_1337

          Jo, tak profesní deformace se na člověku podepíše. Umím si představit, že třeba profesionální řidiče asi moc nebudou bavit závodní hry. A nebo sportovce nebude moc bavit simulátory jejich sportu.

          • Jenom pro zajimavost. Ve skupine Steam Decku me neprestava udivovat kolik lidi si to kupuje aby mohli hrat Euro Truck Simulator 2… a pritom jsou to ridici kamionu. 

            • Derp_1337

              Kde jsi přišel na ty řidiče kamionů?

              • Reakce na příspěvek:

                Kazdou chvili se tam nekdo “chlubi” nebo naopak na neco pta. Mozna uz to trochu vymizelo, ale zaznamenaval jsem to hodne. 

            • Dělal jsem na American Truck Simulatoru, takže GO TRUCKS! <3 

  • Dobrý článek. 


    Nemám děti ani mi ještě není 40 nicméně na hraní mám taky tak 4-6 hodin týdně. Což je pro milovníka cRPG docela problém protože to jsou tituly na 100+ hodin. 

    Zjistil jsem že mi nejvíce pomáhají cheaty a módy. Tahové souboje v BG3 jsou příšerně zdlouhavé ale s namodovanymi levely do BG3 mi to krásné umožní je jen proficet a užívat si příběh. 

    Podobné třeba s Jedi: Survivorem. Baví mne customizace světelného meče a hlavního hrdiny. Ale absolutně mne nebaví a nemám čas na to procházet každou skulinku abych našel vousy v nějaké truhle. Prestavala mne ta hra bavit. Pak jsem ale zkusil stáhnout 100% dohraný save a s new game + jsem to nemusel řešit. Rázem z toho byla úplně jiná hra která mi dovolila si užít příběh i imerzi na maximum. 

  • První "článek" co mě zlomil, abych se zaregistroval.

    Naprosto skvěle napsáno! Do puntíku souhlasím.

    Jen dodám, že jsem takový klikař, že manželka hraje se mnou. Od doby, co se mi jí povedlo přemluvit právě na Crusader Kings 3 - možnost pauzy, pořád se něco děje,... tak se můj herní čas minimálně ztrojnásobil.

  • Ak si na to clovek najde volny cas preco nie ? Opovrhujem ale ludmi, ktori hraju na ukor casu s rodinou/partnerom. Mal som znameho, ktory hral vacsinu volneho casu a dieta vychovavala hlavne matka. 

  • jurb83

    41 a drtim denne War Thunder od 28 .2. 2014, csko este dlhsie, ked hram Helldivers tak syn len gula ocami. Takze tak. A momentalne davam druhy prechod Rogue Tradera a na Vianoce zakupeny Baldur 3 uz caka spolu s neviemkolkym priechodom Solaris (lebo nove moznosti). Okrem toho stiham aj prirodu a sachy, takze tak si gamujem po styridsiatke :D 

    • frank.horigan

      Jo no taková je dneska doba. 

  • TheSuffering

    Já 40+ mám od začátku května v Horizon Forbidden West odehráno téměř 76 hodin, tolik k mému volnému času. Vlastně stejně jako zamlada, stále bez závazků a v podstatě spokojený :D :D

    • gratulujem, cca podobne :D (len HZD  a FW nie su hry pre mna, skusil ZD a po par hodinach nechal tak)

  • Stephano

    Díky za článek. Přídám vlastní zkušenost. Na hraní her mám naštěstí dostatek času, takže mohu zkoušet všechny žánry, nicméně jsem už hodně vybíravý. :) Letos to bude 26 let.

    PS: Ačkoliv jsem nikdy nebyl na soc. sitě nebo Youtube, začal jsem pro zábavu natačet  hraní her, které kraji na klávesnici a myši, protože mám fyzický handicap.

    https://www.youtube.com/@Stephano0611

    PPS: Aleši, už to chce longplay Crusaderů, LOTR se krásně rozrosl o spoustu frakcí - jde hrát i za Bilba :)

    • jurb83

      Ked sa chce, cas sa najde. Namiesto vysedavania v hospode sa da cas travit aj kreativnejsie. 

  • Na hraní na pc mám možná tak hodinu týdně, něco málo navrch na hanheldu. Projít 20 hodinovou hru na pc (v obýváku)  mi zabere pomalu půl roku. Holt vývoj.

    • Nebo stagnace😅

  • Máte štěstí, že jdu kolem..

    Za rok 40 a žiju svoje nejlepší období v životě. 2 děti ve střídavé péči, týden s dětmi -> škola / školka, o víkendu výlety po republice, teď makáme kola a začínají nám závody, filmový večery, dobrý jídlo, deskovky, Switch, když potřebuju čas pro sebe nebo chceme hrát spolu (Mario Kart, Wonder, Yoshi..)

    Týden bez dětí, v zimě po práci do fitka, v létě na kolo (loni 3T km na MTB), po sportu a večeři čas pro mě cca. 20ti hodin.. nějaký ten internet, pak film (ročně kolem 50 - 100 filmů), PC videohry (cíl je, každý měsíc dohrát jednu), knížka (cca 5 ročně).

    Jaký videohry? Mix.. od Vánoc jsem dojel Poldu 2, Anno 1800, Brothers, Wildlands (obě DLC), Last Train Home, Rayman Origins a teď jedu znova Anno, bude následovat Rayman Legends, Terraria, Hollow Knight a budu to prokládat neustále Annem a na zimu BG III pokud vyjde čeština..  

    Po rozvodu jsem kompletně změnil svůj životní styl, mám nejlepší fyzickou formu za celý život, mám balanc v životě... děti / bez dětí... práce / sport / večerní aktivity a navíc s tím jak jsem otevřený světu, potkávám o 100% víc lidí než jsem kdy potkával a hlavně jsem v klidu. Můžu jen doporučit

    Jak to vidím teď, tak pro mě ženská je jen komplikace pro věci, na které se chci soustředit a krácení mého volného času, plus člověk musí dělat neustále kompromisy (to není dobře, protože nikdo pak nevyhrává) a to už ve svém věku dělat nechci.. Jako ženská má také svoje výhody, ale upřímně už bych si nedokázal představit, že s nějakou budu žít v jedná domácnosti.. odděleně a nezávisle ano, tak uvidíme jestli najdu :D :D

    • Takto má vypadat srovnání se s rozvodem, gratulace. Místo brečení si ten život užít takový, jaký je. Časem přibydou vnoučata, takže člověk naštěstí nezůstane jak kůl v plotě. Já to mám  trochu otočené, do 40 jsem byl bez závazků, teď mám malé dítě i ženu, ale vůbec mě to neomezuje, užívám si to neskutečně. Už jsem se narajzoval dost :-D za "mlada". Na druhou stranu oprašuji některé aktivity kvůli malé (kolo, plavání, běhání) aby neměla tatínka tlusťocha.

      Jinak hry hraju prostě večer od 20:30 - 23:00. Jde to, mám tolerantní ženskou, která navíc večer papíruje svoje podnikání, takže stav ideál.

      • hm ked si tak predstavis 40+cca20 rokov vychovy (neuvadzas presne). budes mat 60 ke dti dieta/deti vyrastu do akeho.takeho veku, a to je uz celkom dost nie?

        • Proč... jsem zachovalý a fešák 😀. Navíc jak jsem psal, svoje jsem si užil zamlada a teď už si s nadhledem a zkušenostmi ověnčeného chlapíka užívám prostě jiný svět. Stává se ze mě takový hobit... brewing ales, smoking pipes, kousek země a záliba ve věcech, které rostou. 😉

          • no uvidime ked bude ta 60ka :)

            Trocha zabavy: najprv som cital ze "Brewing Aleš" az pak mi doslo ze Ales ako pivo O:-)

      • Diky. A vis co jsem se jeste po rozvodu naucil.. cist v lidech. Nejsi nahodou z od Opavy, nedelas IT a tvoje zena nepodnika v detske logopedii? Jen si testuju svuj novy skill, jestli to za neco stoji😅

        • skill je OK :-D . Mám taky tip, ale byl by nějaký hint?

          • Já jsem to věděl, prostě mám talent. Hint jasně, stačí se podívat na můj nick name a mělo by to být jasný :-)

  • Inquisitor

    Do boje strécové. Živý nás nedostanou:D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit