-
Pro me jednoznacne Helldivers 2 jak prekvapeni, akcni hra i nejlepsi hra roku. Takhle me nova hra uz dlouho ale opravdu dlouho nechytla.
Btw. na Stalkera 2 si vsichni stezujou ale to ze Space Marine 2 bez modu nepodporuje nejak rozumne ultrawide rozliseni je absolutni megafail.
-
-
Space Marine 2 nepodporuje utrawide? Jsi si jistý?
Po vydání hry vyšel patch, který přidal podporu ultrawide monitorů. U monitorů s poměrem stran 21:9 to funguje v pořádku.
edit: Koukám, že na netu jsou stížnosti od hráčů se "super ultrawide monitory" s poměrem stran 32:9.
To je sice blbé, ale kolik lidí má takový monitor? Podle Steam HW průzkumu minimum. To bych zrovna neoznačil za "rozumné" ultrawide rozlišení.
PS: Bohužel tak velké ultrawide monitory jsou očividně minoritní záležitostí. Ani Elden Ring neměl podporu ultrawide monitorů (hráči viděli na krajích ty černé pruhy) a přesto to vyhrálo hromadu GOTY cen.
-
-
Stalkera 2 mám dojetý jeden ze 4. konců, teď jedu druhý "běh" a snažím se to jet jinak než napoprvé a už teď mám jiné úkoly díky jiné lince kvůli rozhodnutí, co jsem učinil. A-Life vypadá, že už běží jako v původních hrách, byť není příjemné být přejetý stádem flaks, následně bandity a pak žoldáky, protože jsem nedávno vystřílel vojenský konvoj a je na mě "vypsaná" odměna.
A bugy? Upřímně opět za cca 85 hodin dvakrát crash a pokaždé, když jsem přepínal okna. Ano, stabilita, zejména v hlavní vesnici byla hrozná v týden vydání a FG způbovalo masivní ghosting zejména u stromů. Ale oboje už opraveno:) Nejhorší byly asi grafické glitche, zejména u budov, kde byla dvojbarevná omítka. Z toho člověk málem schytal psotník. Ale kolem a kolem jsem si hry náramně užil a prostě jsem jenom pokračoval tam, kde jsem v roce 2009 skončil ve 3. díle první trilogie. A Pripjat? Nádherně a detailně zpracované město!
Letošní rok jsem ale jel ve znamená W40k. Space Marine 2. nejhranější hrou na Steamu, skvěle jsem si ji užil a je moc fajn vidět, že i nadále na tom pracují a doplňují. A Darktide nové operace. I ta stabilita a samotná hra už běží mnohem lépe.
-
Stalker 2 možná za 2 roky. Letos asi největší akční propadák roku.
-
stalker 2?hral som sa s tou hrou 2 hodiny a nedokazal som si to nastavit na 4k do vhodnych fps aby som sa necitil ako na lodi z tej dodrbanej latencii..pozeral som si optimalizacne videa skusal rozne fsr a iba na ultra performance sa to dalo hrat ale na 4k 32inch monitore to vypadalo strasne uz....strasna optimalizacia ak nemate ultra stroj....narozdiel wukong a space marine 2 isla ako raketa na 4k maximalne detailty 60-70 stabilne na quality presete...a to mam staruckeho 3900x a 6800xt...indiana jones detto uzasna hra...to som si mal radsej kupit a podporit....inac nikde som nevidel v nominaciach banishers ghost of new eden....hra sice mechanicky bola taka meh...ale pribeh a side questy pribehove boli fakt super....stellar blade by som si zahral nakolko milujem bayonettu a nier automatu a take zanre hier...ale nemam ps5...
-
-
takze za mna za tento rok.
1.wukong
2.indiana jones
3.warhammer space marine 2
ak by bol stellar blade dal by som ho na 3 asi...
cestne miesto banishers ghost of new eden a ako za bojovkara dam aj ten potahany tekken 8
-
-
Jedna věc je technický stav, ale já mám problém i s hlavním příběhem, přijít k postavě, která vás pošle za další postavou a ta za další atd., přicemž pokaždé jdete přes půlku mapy mi teda přijde žalostně málo. Celé to zachraňuje to celkové zpracování, atmosféra a genius loci té oblasti, to je prostě nepřekonatelné.
-
-
uprimne ja ten stalker 2 povazujem len za dobugovanu atmosferickejsiu verziu far cry formuly...viacej ubehanej lebo vo far cry vozidla robia vela zabavy....
-
-
jako fanda hru hodnotim na 8z1O (-1 pro nefandy, +1 po vyladeni stability hry), ale v tomhle stavu to rozhodne neni hra roku, stalkeri jsou realne hratelni tak po pul roce, to je fakt
-
No, vítěz je zabugovaný a dokonce si dovoluji tvrdit, že i nedotažený... Je to můj osobní názor, takže výsledek nepovažuji za relevantní😛...
-
-
hraji to nejake 3 tydny od vydani, bugu sem tan nasel par ve vedlesich misich, hlavni dej bez bugu, ale stabilita hry, to je des, pady, koruptle savy, nemoznost spusteni hry
-
To možná platilo tak týden po vydání. Momentálně je tam opraveno skoro vše. Nicméně osobně jsem dohrál za 84h s pomocí konzole i v tom zabugovaném stavu. Bohužel už skoro nepamatuji, kdy naposledy vyšla nějaká hra, kde člověk nemusí čekat 6 týdnů až 6 let než ji autoři vyladí.
-
-
skoda tej absolutne nekritickej recenzie na Stalker 2...ta hra dnes na 9 nema ani omylom
-
Ještě bych dodal, že letos to byla docela bída teda, snad příští rok bude lepší ..
Kéž by se povedla Mafia 4, DL 3, vyjde TLoU2 ... snad bude líp, jak letos ..
-
-
no jestli je pro tebe tlou 2 známkou dobré hry....
-
-
The Last of Us jednička na PC byla pecka, minulý měsíc jsem si to zahrál. Dvojka vzhledem k hodnocení všude možně předpokládám bude minimálně stejně dobrá..
-
-
tak záleží, jaká hodnocení sleduješ a jakých lidí se ptáš... tlou 1 bylo fajn, dvojka má naprosto otřesný příběh, šíleně špatné postavy a směšné dialogy, ale pokud jdeš jen po grafice a ok trochu generické hratelnosti, tak je to tak za 7/10 hra.
-
-
Hodnocení her od různých lidí se většinou pohybuje kolem nějakých přibližných hodnot: Někdo třeba označí hru 8/10 , někdo jiný třeba 7/10 či 9/10.
Ale pak jsou tady rozporuplné hry. Tam se hráči rozdělí na 2 tábory, kde jedni tu hru vůbec nemají rádi, zatímco ti druzí ji chválí. A mezi nima je velká propast v hodnocení.
TLoU2 je rozhodně jedna z těch rozporuplných her.
-
-
to, že máš jiné preference, neznamená, že to byl špatný rok. Za mě nejlepší za poslední roky, skvělé indie věci + skvělé JRPG. Tak dlouho jsem se u her nebavil jako letos.
-
-
Space marine 2 jednoznačně zaslouženě, jedná z nejlepších her v tomto roce a geniální zpracování warhammeru 40k do zatím nejambicioznejsiho projektu (jsem rad ze alespoň jedna redakce v cr to dokaze ocenit, protože cist ty nazory neznalku jinde bylo peklo). Ony ty prodeje a nadšené reakce mluví za vše. Skvělý combat, grafika, příběh, va, naprosto dokonalý přístup tvůrců.
To samé helldivers jedna z nejzajímavějších coop her za poslední roky.
Stalker byl spíš trochu zklamání, úplně bych ho tam neviděl, ale není to nic hrozného
Za mě
3. Helldivers 2
2. Wukong
1. Space marine 2
Čestné místo stellar blade
-
-
no ja mam s warhammerom problem ze to bolo dost repetetivne..mechanicky..navyse cela hra je dost zamerana na coop element...ale ak mas 2 dalsich kamosov a hru vychytis v dobrej zlave tak si viem predstavit ze mate kopec zabavy...ale to ze hra ide ako raketa,zvuk je tam ako raketa s bombastickym soundtrackom....to sa proste hre neda ubrat..
-
-
Mě soubojak přišel dost zábavný, ale hlavně kdo se skutečně vyzná v lore tak vidí jak neuvěřitelně dobře zmaknuta ta hra je po stránce respektu k predloze, zachycení detailu světa, příběhu i zpracování pohybu SM . Naprosta power fantasy ktera mi jako člověku co se o w40k zajímá tak 18 let udělala neskutečnou radost.
A ten soubojak tomu dost pomáhá, dovedu si sice představit nějaké další věci co by se mohli změnit ale za mě TOP. Nic mi tento rok neudělalo větší radost.
-
-
To rozdělení her do kategorií je vždycky komplikované. Dnes už skoro nejsou hry čistě z jednoho žánru, ale většinou najdeš v těch hrách mix několika žánrů.
Uvidíme, co Games letos použije za kategorie a jaké hry tam umístí.
Wukong se oficiálně označuje za "akční RPG", takže předpokládám, že to dají spíš do jiné kategorie. A Stellar Blade se částečně považuje za akční adventuru (a hack 'n' slash).
-