-
Space Marine 2 nepodporuje utrawide? Jsi si jistý?
Po vydání hry vyšel patch, který přidal podporu ultrawide monitorů. U monitorů s poměrem stran 21:9 to funguje v pořádku.
edit: Koukám, že na netu jsou stížnosti od hráčů se "super ultrawide monitory" s poměrem stran 32:9.
To je sice blbé, ale kolik lidí má takový monitor? Podle Steam HW průzkumu minimum. To bych zrovna neoznačil za "rozumné" ultrawide rozlišení.
PS: Bohužel tak velké ultrawide monitory jsou očividně minoritní záležitostí. Ani Elden Ring neměl podporu ultrawide monitorů (hráči viděli na krajích ty černé pruhy) a přesto to vyhrálo hromadu GOTY cen.
-
Pro me jednoznacne Helldivers 2 jak prekvapeni, akcni hra i nejlepsi hra roku. Takhle me nova hra uz dlouho ale opravdu dlouho nechytla.
Btw. na Stalkera 2 si vsichni stezujou ale to ze Space Marine 2 bez modu nepodporuje nejak rozumne ultrawide rozliseni je absolutni megafail.
-
Stalkera 2 mám dojetý jeden ze 4. konců, teď jedu druhý "běh" a snažím se to jet jinak než napoprvé a už teď mám jiné úkoly díky jiné lince kvůli rozhodnutí, co jsem učinil. A-Life vypadá, že už běží jako v původních hrách, byť není příjemné být přejetý stádem flaks, následně bandity a pak žoldáky, protože jsem nedávno vystřílel vojenský konvoj a je na mě "vypsaná" odměna.
A bugy? Upřímně opět za cca 85 hodin dvakrát crash a pokaždé, když jsem přepínal okna. Ano, stabilita, zejména v hlavní vesnici byla hrozná v týden vydání a FG způbovalo masivní ghosting zejména u stromů. Ale oboje už opraveno:) Nejhorší byly asi grafické glitche, zejména u budov, kde byla dvojbarevná omítka. Z toho člověk málem schytal psotník. Ale kolem a kolem jsem si hry náramně užil a prostě jsem jenom pokračoval tam, kde jsem v roce 2009 skončil ve 3. díle první trilogie. A Pripjat? Nádherně a detailně zpracované město!
Letošní rok jsem ale jel ve znamená W40k. Space Marine 2. nejhranější hrou na Steamu, skvěle jsem si ji užil a je moc fajn vidět, že i nadále na tom pracují a doplňují. A Darktide nové operace. I ta stabilita a samotná hra už běží mnohem lépe.
-
Stalker 2 možná za 2 roky. Letos asi největší akční propadák roku.
-
Mě soubojak přišel dost zábavný, ale hlavně kdo se skutečně vyzná v lore tak vidí jak neuvěřitelně dobře zmaknuta ta hra je po stránce respektu k predloze, zachycení detailu světa, příběhu i zpracování pohybu SM . Naprosta power fantasy ktera mi jako člověku co se o w40k zajímá tak 18 let udělala neskutečnou radost.
A ten soubojak tomu dost pomáhá, dovedu si sice představit nějaké další věci co by se mohli změnit ale za mě TOP. Nic mi tento rok neudělalo větší radost.
-
takze za mna za tento rok.
1.wukong
2.indiana jones
3.warhammer space marine 2
ak by bol stellar blade dal by som ho na 3 asi...
cestne miesto banishers ghost of new eden a ako za bojovkara dam aj ten potahany tekken 8 -
no ja mam s warhammerom problem ze to bolo dost repetetivne..mechanicky..navyse cela hra je dost zamerana na coop element...ale ak mas 2 dalsich kamosov a hru vychytis v dobrej zlave tak si viem predstavit ze mate kopec zabavy...ale to ze hra ide ako raketa,zvuk je tam ako raketa s bombastickym soundtrackom....to sa proste hre neda ubrat..
-
uprimne ja ten stalker 2 povazujem len za dobugovanu atmosferickejsiu verziu far cry formuly...viacej ubehanej lebo vo far cry vozidla robia vela zabavy....
-
stalker 2?hral som sa s tou hrou 2 hodiny a nedokazal som si to nastavit na 4k do vhodnych fps aby som sa necitil ako na lodi z tej dodrbanej latencii..pozeral som si optimalizacne videa skusal rozne fsr a iba na ultra performance sa to dalo hrat ale na 4k 32inch monitore to vypadalo strasne uz....strasna optimalizacia ak nemate ultra stroj....narozdiel wukong a space marine 2 isla ako raketa na 4k maximalne detailty 60-70 stabilne na quality presete...a to mam staruckeho 3900x a 6800xt...indiana jones detto uzasna hra...to som si mal radsej kupit a podporit....inac nikde som nevidel v nominaciach banishers ghost of new eden....hra sice mechanicky bola taka meh...ale pribeh a side questy pribehove boli fakt super....stellar blade by som si zahral nakolko milujem bayonettu a nier automatu a take zanre hier...ale nemam ps5...
-
tak záleží, jaká hodnocení sleduješ a jakých lidí se ptáš... tlou 1 bylo fajn, dvojka má naprosto otřesný příběh, šíleně špatné postavy a směšné dialogy, ale pokud jdeš jen po grafice a ok trochu generické hratelnosti, tak je to tak za 7/10 hra.
-
Jedna věc je technický stav, ale já mám problém i s hlavním příběhem, přijít k postavě, která vás pošle za další postavou a ta za další atd., přicemž pokaždé jdete přes půlku mapy mi teda přijde žalostně málo. Celé to zachraňuje to celkové zpracování, atmosféra a genius loci té oblasti, to je prostě nepřekonatelné.
-
jako fanda hru hodnotim na 8z1O (-1 pro nefandy, +1 po vyladeni stability hry), ale v tomhle stavu to rozhodne neni hra roku, stalkeri jsou realne hratelni tak po pul roce, to je fakt
-
hraji to nejake 3 tydny od vydani, bugu sem tan nasel par ve vedlesich misich, hlavni dej bez bugu, ale stabilita hry, to je des, pady, koruptle savy, nemoznost spusteni hry
-
To možná platilo tak týden po vydání. Momentálně je tam opraveno skoro vše. Nicméně osobně jsem dohrál za 84h s pomocí konzole i v tom zabugovaném stavu. Bohužel už skoro nepamatuji, kdy naposledy vyšla nějaká hra, kde člověk nemusí čekat 6 týdnů až 6 let než ji autoři vyladí.
-
The Last of Us jednička na PC byla pecka, minulý měsíc jsem si to zahrál. Dvojka vzhledem k hodnocení všude možně předpokládám bude minimálně stejně dobrá..
-
Hodnocení her od různých lidí se většinou pohybuje kolem nějakých přibližných hodnot: Někdo třeba označí hru 8/10 , někdo jiný třeba 7/10 či 9/10.
Ale pak jsou tady rozporuplné hry. Tam se hráči rozdělí na 2 tábory, kde jedni tu hru vůbec nemají rádi, zatímco ti druzí ji chválí. A mezi nima je velká propast v hodnocení.
TLoU2 je rozhodně jedna z těch rozporuplných her.
-
no jestli je pro tebe tlou 2 známkou dobré hry....
-
Tak s bugy je to vždycky inviduální. Někdo jich má hodně, někdo jiný skoro žádné.
Třeba i legendární Skyrim měl na začátku hry kritický bug, který znemožnil hraní hry. Na začátku hry při cutscéně, kdy jela hlavní postava na voze, se ta hra zatuhla. A ten bug se opakoval i po restartování hry. Ten bug nešel nijak ovlivnit nastavením grafiky, lidi prostě museli počkat na 1. patch. Ale zhruba polovině hráčů se tenhle bug objevil, druhé polovině ne.
-
No, vítěz je zabugovaný a dokonce si dovoluji tvrdit, že i nedotažený... Je to můj osobní názor, takže výsledek nepovažuji za relevantní😛...
-
to, že máš jiné preference, neznamená, že to byl špatný rok. Za mě nejlepší za poslední roky, skvělé indie věci + skvělé JRPG. Tak dlouho jsem se u her nebavil jako letos.