Days Gone Remastered – recenze přeleštěné zombie apokalypsy
-
Tak pokud se recenzuje púvodní hra, tak měli rovnou opsat původní recenzi...Pokud "remaster", tak by mě fakt zajímalo za co to má těch 8/10....
-
-
Tak u remasterů je tohle vždycky trochu složitý. Hodnotíš, jak ta hra zestárla, nebo jak je technicky provedenej remaster?
Tohle je třeba úplně zbytečnej remaster, v podstatě jen upgrade na PS5 Pro, ale hra je to pořád dobrá.
-
-
no ta 5K verze má nastavení posunutou za PC verzi, takže např. dohled a množství vegetace je lepší než na PC ultra, takže tohle bych chápal, ovšem oni tomu navalí 5K a 30FPS, takže nepochopím, proč takový mod zabili tak nízkým FPS, ostatní mody už takovou kvalitu dohledu a vegetace nenabízí.
JInak tenhle upgrade je ještě cajk, stačí vzpomenout na Tsuhsimu a TLOU2, to byly 1:1 verze jen s vyšším rozlišením.
-
-
-
Za mě jedna z nejlepších zombie her - jak už tady bylo napsáno, příběh sice nepřináši nic nového, ale je dobře napsaný, stejně tak i postavy a důvody jejich chování pramenící z jejich minulosti. Navíc ve mně teda příběh několikrát dokázal vyvolat silné emoce, což se málokteré hře podaří, a to především (a to tu myslím nikdo ani nepsal) díky hudbě, kdy vždy v ty nejlepší okamžiky hrála píseň, která celou scénu jen umocnila. A celkově soundtrack musím pochválit 🙂
No a nakonec taky prostředí a téma motorkářských gangů, kde se tvůrci určitě inspirovali Darylem z Walking Dead 😀 Ale proč ne, v žádné jiné hře to nebylo, vylepšování motorky je zábavné, a díky toho má hra svou identitu. Takže já bych hru určitě taky doporučil.
-
Přední český hejtr Days Gone rotuje v časoprostoru! :-D
Konečně někdo docenil tuhle skvělou hru. Díky za recenzi. 😉 -
-
Jak jako konečně? Pffff!
https://games.tiscali.cz/recenze/days-gone-recenze-pc-verze-511182
-
-
Myslim, ze jsem zadnou jinou hru se zombiky nehral, proto me to tema az tak nenudilo. Ale dohral jsem to na pc/steamdecku kdyz to vyslo, takze jeste do mam v zive pameti abych to chtel hrat znovu v remasteru. Navic na steamdecku asi ten rozdil neuvidim. To spis si dam ted Oblivion na ten se uz vubec nepamatuju. Jezdeni na motorce taky neni skoro v zadne jine hre, za me dobry.
-
Pro mě DG stojí nad většinou podobných her hlavně proto, že na rozdíl od nich se zaobírá tématem přátelství a otázky, _proč_ by člověk chtěl přežívat v takovém světě. V tomto je pro mě jedinečná.
-
-
Proč by člověk chtěl přežívat v takovém světě
Na to nepotřebuju hru, na to se mi stačí ráno probudit. Ve hrách vyhledávám eskapismus a nejsem v tom jediný.
-
Co je to za hloupost? Snaha přežít...respektive nebýt zabít je pudova, reflex, strach...to opravdu nepostihuje jen člověka, kupodivu i slepice se snaží při útoku predatora přežít a není to kvuli tomu, že chodí s kamaradkama nosnicema každou neděli drbat do Starbuck o kohoutek, pokud není člověk duševně nemocný tak jediný důvod proč přežívat v takovém světě je jediný...nejste mrtvej
-
"zaobírá se tématem otázky: proč by člověk chtěl přežívat v takovém světě"
A právě proto spousta lidí tu hru považuje za nudnou a hloupou. Jaký tak asi člověk může mít důvod pro přežití???
Zamysli se nad tím. Jaký máš důvod ty pro přežití v současném světě??
Jedna nebo dvě věty jako odpověď na tu otázku bude stačit úplně každému. Postavit celou hru na takové tématice je dost chabé.
Ale zase na druhou stranu musím uznat: sto lidí, sto chutí. Pro některé lidi to bude asi poprvé v životě, co se setkali v nějakém kulturním díle (film, seriál, hra) s nějakou filozofickou otázkou. Proto možná z toho můžou být "na větvi" a ta hra jim může připadat "jedinečná". Ale bohužel ten jejich názor nic neříká o kvalitě hry, ale spíš jenom o nedostatečných zkušenostech daného hráče...
Pro rozšíření obzorů doporučuji: The Talos Principle, Nier Automata, The Stanley Parable, Death Stranding, Outer Wilds, Spec Ops: The Line, Soma
-
Přesně tak.
-
-
Prostředí mi přišlo strašně svěží a ty komunity, téma motorkářského gangu, to mě fakt bavilo. Dovedu si představit, že si to kvůli remasteru zahraju znova (vzhledem k nedostatku nových dobrých her 😀)
-
Já se tady musím scénaristů zastat. Ano příběh nepřinesl nic originálního. Ale hlavní hlavní postava byl pro mě sympaťák, s uvěřitelným traumatem ze ztráty životní lásky.
Pozor velmi mírný SPOILER: Scény s návštěvou jejího hrobu pro mě byly dojemné. Konec SPOILERU.
I ostatní postavy byly dobře napsané, jejich motivace uvěřitelné. Příběh dlouhý a velikost map tak akorát, vedlejší questy namixované s hlavním příběhem tak, aby moc přes jejich repetitivnost neprudily, ale zároveň byly docela zábavné.
Za mě hře nejvíc uškodil pomalý rozjezd, kdy člověk lítal od čerta k ďáblu a nic pořádného se nedělo. Tohle jsem přetrpěl a po zbytek hry se výborně bavil. Takže pro lidi co mají rádi motorky a zombie postapo, je tohle devítková záležitost.
-
-
Technická, na spoilery tu mají fičuru. Spoiler se dá takto zakrýt.
-
Nepíšu moc často komentáře, ale tady musím. Souhlasím s Vámi. Ano příběh není bůhví jak originální, ale právě že je velmi dobre napsaný, postavy uvěřitelné a mě osobně oslovil. Jak říkáte...spousta dojemnych a napínavých chvil. Už je to pár let co jsem to hrál, ale doteď si pár momentek z příběhu pamatuji a to bych rozhodně nemohl říct o každé hře....a btw to ani nejsem moc fanda motorek 😅
-