Připravte si peněženky. Steam Machine nebude levná
-
Absolutně nedává smysl ten krám kupovat. Ani finančně, ani výkonem.
-
-
DOA
-
Ty dokážeš postavit PC na AM5 s tímto výkonem za tuhle cenu a velikost?
-
-
Ona už je venku konkrétní oficiální konfigurace? Já to nenašel, když tak to sem hoď a můžeme se bavit. Ale ne jen teď, ale třeba jak to půjde upgradovat a tak. Jako srovnatelné PC.
-
-
Podívej se na techyoutubery jako Gamer Nexus. Je to tam vice než podrobně rozebrané.
-
-
Nebudu hledat hodinové plky o ničem. Takže oficiální konfigurace není, jinak předpokládám, že by jsi ji sem nahodil.
Tedy ti nedokážu zodpovědět zda bych něco postavil levněji nebo stejně. Ale jsem si jist, že ten krám za rok od vydání už bude obsolentní a pokud jeho cena nebude padat úměrně cenám aktuálního HW na trhu, tak to bude neprodejné anebo si to koupí jen blázen.
-
-
Specifikace jsou (s dodatkem, že se ještě můžou změnit).
https://store.steampowered.com/sale/steammachine úplně dole
Upgrade je limitovaný: SSD vyměníš snadno (ale druhé nepřidáš, maximálně microSD kartu nebo externí disk přes USB-C). RAM vyměnit jde (notebookový formát), ale asi není tak jednoduché se k ní dostat. Víc to vylepšit nejde. -
-
Reakce na příspěvek:
Dík za link. Uvidíme při vydání cenu a tak. Ale jak píšu, moc nerozumím jak se poperou se stárnutím HW a zákonitě nižší a nižší ceně sestavy. Hardware je prostě zelenina. U konzolí dejme tomu, je to proprietární systém, ale PC je prostě univerzální platforma.
-
-
Reakce na příspěvek:
Cena podle mě nebude nic moc, ale nejspíš nepůjdou přes 1000 USD. Nejsou v tom ty nejvýkonnější komponenty, takže to nemusí stárnout tak extrémně rychle (protože už o bude morálně staré v době vydání stejně jako konzole). A pak záleží, jestli to lidi budou brát jako PC (u stolu s monitorem a klávesnicí) nebo jako konzoli (u televize s ovladačem). Normální PC si většina lidí do obýváku nedá a ani nebude řešit kabeláž přes celý byt.
-
-
-
-
-
-
-
-
Kdyby udělali i high-end verzi, tak jim za to klidně 2000-2500$ hodím.
-
Výkon PS5 a cena PS5 PRO.
To by mě zajímalo, koho takovou nabídkou osloví. Moc té ceně nevěřím.
-
-
70% hráčů má mnohem horší specifikace než toto. Je to plnohodnotné miniPC se vším všudy.
-
Moc lidí to nebude. Vesměs jen fanoušci Valve co touží po pěkné krabičce. Ale to už sem taky psal Xkrát.
-
-
Valve si bere 30% z prodeje jenom za určitých podmínek a i to se postupně snižuje....
Podobné PC prostě pod 800-900 dollarů člověk nepostaví. Kdo očekával "magickou" 499 hladinu, tak je buď blázen nebo naivní člověk.
-
-
Já to říkám od počátku, že to bude u nás stát přes dvacku. A věčně se semnou o tom někdo dohaduje a porovnává to s 5let starými dotovanými konzolemi.
-
-
Ok, ale ty konzole už nejsou dotované, takže proč hw na úrovní pět let starých konzolí , by mělo Valve prodávat za dvacku.
Navíc HW musíš dostat do co nejvíce domácnostem, aby se mohlo vydělávat na SW.
Koho tím chtějí oslovit, aby mohli prodat nejen ten hw ale i sw?
-
-
Až na to, že konzole jsou na AM4 platformě a ekvivalent 3700x...Toto je AM5, nejspíš upravená 7600 nebo 7500f...
-
Protože to není konzole, ale kancelářské miniPC. To musí být ziskové už na HW, nikdo nezaručí, že na tom bude zákazník hrát hry natož hry zakoupené na steamu.
-
-
-
-
Psal jsem to od začátku a bavil se nad tím, kolik je tady chytráků, že nad 500 USD to přece nikdy nikdo nekoupí 😀!
Jestli to vyjde za 1.000 USD s H-L 3 s předběžným přístupem na xx týdnů, tak manželka asi nebude mít radost, no 😐.
Ale já jo.
-
-
Bez urážky, ale fascinuje mě, jak každý automaticky čeká, že HL3 bude dobrá hra.
-
-
Neurazils, nenapsal jsem to 🙂.
Ale přiznám se bez mučení, že na RE: Requiem si dovolenou beru, no 😎.
-
Poslední HL je nejlepší VR hra. Proč bychom nemělo očekávat, že HL3 nebude skvělá hra? Je zvláštní, že když člověk napíše, že GTA 6 bude naprosto průměrná hra, protože je tam okolo tolik odchodů, průšvihů, prodlev atd., tak všichni řvou. A přitom Valve nic z toho, co má Rockstar v posledních letech na triku, nemá.
-
-
Ano GTA 6 je další hezký příklad. Dokud to nevydají a nebudou recenze, tak plánovat, že si vezmu 14dní volno mi připadá více než přehnané.
-
-
Recenze na GTA VI budou v rozptyli 96-98% na MT. Tohle dostávají všechny hry od R* tak nějak automaticky.
-
-
Já budu jedině rád, když to budou dobré hry. Ale počítat s tím dopředu je šílenství.
-
-
-
-
-
-