Připravte si peněženky. Steam Machine nebude levná
-
Jasně, takže v podstatě konkurence pro konzole, ne pro ortodoxní PC... tedy "konzole", na které si ale zahraješ všechno co je na steamu. OK, to dává smysl.
Mě jako skalnímu PC hráči (myš + klávesnice) tohle nedochází, protože konzolové hraní na TV mě nikdy nechytlo. Ale rozumím, jak to myslíš.
-
Jejich geniální plán je vcelku průhledný. Prostě chtějí podpořit PC hraní kdykoliv a kdekoliv a tím i prodeje na Steamu. Podle mě jim ani nejde o to, aby byla Steam Machine moc výnosná. Pokud na tom budou i s vývojem šul-nul, tak budou velmi spokojení. A pokud se toho chytnou jiní výrobci, nebudou je brát jako konkurenci, ale velmi rádi jim pomůžou s ovladači pro jejich hardware do SteamOS (jako s PC handheldem od Lenova). Chtějí v tomto bojovat s MS a jejich připravovaným XBox PC, což bude něco podobného, ale hlavní herní platformou a lákadlem tam bude Game Pass.
-
Není to moc obecně, ale v určitém kontextu ano. Problém je, že když budou 3 roky prodávat stejnou konfiguraci za stejný peníz, tak po dvou letech to už hodně bude, když si za stejné peníze postavíš výkonnější PC na koleně. U konzolí si nic nepostavíš, že jo. Takže tam to neřešíš.
Tedy alespoň já si to myslím, možná mají nějaký jiný geniální plán.
-
a 17 nebo 19k je hodně? To máme pořád dělat něco pro všechny? Holt kvalitní věci něco stojí...
-
Cena podle mě nebude nic moc, ale nejspíš nepůjdou přes 1000 USD. Nejsou v tom ty nejvýkonnější komponenty, takže to nemusí stárnout tak extrémně rychle (protože už o bude morálně staré v době vydání stejně jako konzole). A pak záleží, jestli to lidi budou brát jako PC (u stolu s monitorem a klávesnicí) nebo jako konzoli (u televize s ovladačem). Normální PC si většina lidí do obýváku nedá a ani nebude řešit kabeláž přes celý byt.
-
Dík za link. Uvidíme při vydání cenu a tak. Ale jak píšu, moc nerozumím jak se poperou se stárnutím HW a zákonitě nižší a nižší ceně sestavy. Hardware je prostě zelenina. U konzolí dejme tomu, je to proprietární systém, ale PC je prostě univerzální platforma.
-
Specifikace jsou (s dodatkem, že se ještě můžou změnit).
https://store.steampowered.com/sale/steammachine úplně dole
Upgrade je limitovaný: SSD vyměníš snadno (ale druhé nepřidáš, maximálně microSD kartu nebo externí disk přes USB-C). RAM vyměnit jde (notebookový formát), ale asi není tak jednoduché se k ní dostat. Víc to vylepšit nejde. -
Nebudu hledat hodinové plky o ničem. Takže oficiální konfigurace není, jinak předpokládám, že by jsi ji sem nahodil.
Tedy ti nedokážu zodpovědět zda bych něco postavil levněji nebo stejně. Ale jsem si jist, že ten krám za rok od vydání už bude obsolentní a pokud jeho cena nebude padat úměrně cenám aktuálního HW na trhu, tak to bude neprodejné anebo si to koupí jen blázen.
-
DOA
-
To znamena, ze dopredu uz necakas v buducnosti ziadne dobre hry?😀
-
Podívej se na techyoutubery jako Gamer Nexus. Je to tam vice než podrobně rozebrané.
-
Ona už je venku konkrétní oficiální konfigurace? Já to nenašel, když tak to sem hoď a můžeme se bavit. Ale ne jen teď, ale třeba jak to půjde upgradovat a tak. Jako srovnatelné PC.
-
70% hráčů má mnohem horší specifikace než toto. Je to plnohodnotné miniPC se vším všudy.
-
Až na to, že konzole jsou na AM4 platformě a ekvivalent 3700x...Toto je AM5, nejspíš upravená 7600 nebo 7500f...
-
Ty dokážeš postavit PC na AM5 s tímto výkonem za tuhle cenu a velikost?
-
Absolutně nedává smysl ten krám kupovat. Ani finančně, ani výkonem.
-
Kdyby udělali i high-end verzi, tak jim za to klidně 2000-2500$ hodím.
-
Moc lidí to nebude. Vesměs jen fanoušci Valve co touží po pěkné krabičce. Ale to už sem taky psal Xkrát.
-
Já budu jedině rád, když to budou dobré hry. Ale počítat s tím dopředu je šílenství.
-
Protože to není konzole, ale kancelářské miniPC. To musí být ziskové už na HW, nikdo nezaručí, že na tom bude zákazník hrát hry natož hry zakoupené na steamu.