Přejít na výpis diskuzí
UPDATE: Regionální ochrana Deus Ex se vyhne Anglii
17.8.2011 | Martin Bach
277 příspěvků
-
to už je fakt neskutečný ... vážně nevím proč by si na mě jako na zákazníkovi měl lokální distributor vybíjet svoje problémy a svoji neschopnost. vždyť tohle opatření nemá (díky absenci regionálního omezení u digitální distribuce) ani žádný praktický smysl, ve výsledku to objem prodejů nějak zvlášť neovlivní, je to jen a pouze o tom aby se z toho určitého procenta lidí kteří si chtějí koupit krabicovou verzi dalo lokálně vyrazit víc peněz.
jako hráč můžu mít zájem podporovat vývojáře hry (aby mi časem vyvinuli zase nějakou další hru), ale opravdu nemám zájem sponzorovat nějakýho ksindla v lokální distribuci na X-té příčce v distribučním řetězu hry, který k vývoji hry absolutně nijak nepřispěl a jen mi komplikuje možnost jak se ke hře dostat -
A co na to zákon o poskytování služeb v rámci EU, tedy že pokud firma poskytuje službu v rámci jedné země EU, pak za stejných podmínek ji musí poskytovat pro všechny občany EU. Aby se Square-Enix nedivil, až padne první žaloba.
-
S tímhle nemůžu souhlasit. Mně jako zákazníkovi je zcela ukradené že lokální prodejci mají kuli nákupům z Anglie menší zisky. To je jejich boj, ať klidně zkrachují a jdou podnikat v něčem kde budou více konkurenceschopní (ne že bych jim to přál). V EU je garantován volný pohyb zboží a služeb, ale vidím že ne všichni se s tím ještě smířili...
-
Princip jednotného trhu a legislativa s tím spojená v EU stále ještě platí a dokonce se v některých drobnostech zpřísňuje, stačí tedy aby to kdokoliv u evropského soudu napadnul a bude tohle omezení hned pryč. Jediná možnost jak legálně omezit distribuci mimo jeden evropský stát/region, je vázat si velké prodejce smlouvou tak, aby zboží neprodávali mimo region, dělají to tak i s jiným zbožím, často dokonce dobrovolně kvůli různým záručním lhůtám. Omezení zákazníka z EU na jeho právech k užití zakoupeného zboží/služeb je prostě nelegální. Situace je trochu podobná k regionům DVD, nicméně ty princip jednotného trhu v EU nijak neomezují, protože EU je jeden region.
-
Před pár dny jsem si u nás na jednom nejmenovaném e-shopu zakoupil augmented edition a spokojeně čekal na konec srpna.....jenže s touhle zprávou jsem vzpomněl, že ten e-shop měl adresu snad kdesi v Holandsku, tak začínám být krapet nejistý, co mi to vlastně přijde domů a jestli to vůbec půjde spustit - to by byl tedy pěkně drahý soundtrack + pár papírků..... *16*
-
zase si idioti serou do vlastního hnízda *1*
-
ha ha jedním ze základních principů evropské unie má být volný pohyb zboží.
No co, dyť ovce se ovládají tak snadno... -
Tahle diskuse je teda pekna zumpa. Je mi zle z lidi jako Cajk. Hloupych, namyslenych, arogantnich imbecilu, kteri si pres oponu sve chtivosti a bezohlednostá nevidi na spicku nosu.
-
-
Já nechci naprosto nic :) Arogantní moc nejsem, naopak, jsem pro každou legraci, i na svou osobu:).. To ostatní nemá smysl komentovat, jen nemám rád, když se se zákazníky vyjebává (ač sám dělám v obchodě a měl bych to tedy schvalovat - neschvaluji). Vám přeji dobrou noc a méně zlé krve
-
-
Tak som sa na to tesil objednane x mesiacov na amazone, a teraz som to zrusil. A to ze nikde na slovensku neni pc collector's edition mi vhnalo slzy do oci. Teraz neviem co mam robit.
-
-
Po kratkej uvahe som dospel k jedinemu logickemu zaveru. Vychovali so mna pirata a zabili pc trh s hrami.
-
-
Teď je z tebe počítačový pirát, protože jsi musel zaplatit o stovku více za jednu hru?
-
Je skutecne trapne ze sveho moralniho selhani obvinovat jine. Ano, to co se stalo neni hezke, je to hloupe, region lock meli provest pred spustenim predobjednavek, ne po, ale je idiocie na to reagovat vlastnim selhanim.
-
Eh, jak z tebe vychovali pirata? Oni ti zakazuji koupit normalni edici? Ne.
Takze tohle je jen hloupa vymluva. Bud chces hrat hru a nebo ne. Koupit si ji muzes. Chapu, ze ti vadi, ze nedostanes CE, ale to te snad neopravnuje ke kradezi.
A ze zabiji PC hrani? Cim? Ze to neudelali console only? -
-
Mas pravdu, uvedomil som si ze aj bez Deus Ex 3 ide zit. Je predsa na svete kopec inych krasnych hier.
-
Jo muzes si tu hru koupit ale draz nez nekdo z anglie ? Tomu se pane rika nekoho podelavat a pokud podle tebe je tohle ok, ale ze ty je podelas ok neni tak nevim cim premyslis.
-
-
Vždycky můžeš počkat na slevu *3*
-
Neni to srovnatelne. Ze na me nejaky ulicnik plivne na ulici nastve, ale jeste neni duvod, abych ho zabil, to je neprimerene. To ze se distributor na posledni chvili rozhodne pro region lock taky nastve, ale neni duvod ho kvuli tomu okradat.
-
-
2kockopes: Celkem zábavný diskuze, ale dovolím si poznamenat jeden drobný detail. To, že si vydavatel hry nastaví nějaký podmínky, vidím jako legitimní krok a nemůže k tomu nikdo říct ani popel (jednoduchá logika "nelíbí se ti to - nekupuj to"). Argumentovat v duchu nelíbí se mi podmínky vydavatele, tak si to stáhnu, je to stejně jeho vina, je hovadina. Když už bych to chtěl řešit opravdu v souladu s nějakejma zásadama, tak bych si hru objednal v Anglii a následně si ji stáhl (ano, není to legální, ale má to svoji logiku).
Je tady jedno velký ALE, který je nutný zmínit. Zatímco nastavení jakýchsi podmínek a jejich anoncování vydavatelem je OK, tak už OK evidentně není tyhle podmínky svévolně měnit nebo je upravovat v okamžiku, kdy už opravdu plno hráčů má hru předobjednanou, potažmo i zaplacenou. -
1.) Pokud me nekdo neco prodava za drazsi cenu nez napr. anglicanovi tak me okrada (pokud to neni kompenzace za nejake naklady prodeje primo me, coz v tomhle pripade neni duvod) 2.) Stahnuti hry se nikdy nemuze rovnat kradezi, je to na delsi diskuzi ale ten kdo hru hraje a nezaplatil zpusobuje stejnou teoretickou ztratu jako ten kdo hru nehraje a nezaplatil, cili by okradali i ti co hru nekoupili 3.) Nejde o region lock, ten nikomu nevadi, jde o region lock + vyssi cenu pro nas 4.) Dle meho nazoru, kdo vymysli tyto praktiky za ucelem vymlatit z lidi co nejvic penez, zaslouzi si totez - proste nemit zisk ... howgh
-
-
-
-
Hele, pokud jsi aspon trochu pocitacove zdatny, doporucuju obnovit objednavku, nechat si to poslat i z toho UK a doma pak nahodit VPNku do UK (napr. pres www.vpninja.com) aktivovat a vyhodit VPNku. Dle "oficialniho" vyjadreni adminu na ofiko foru Eidosu se omezeni tyka pouze aktivace, hrat to pak uz muzes klidne z Antarktidy.
Takhle to udelam ja a nebudu to hrotit. -
-
A riskovat tím ban účtu na Steamu (v mém případě už má hodnotu několika tisíc euro)? Mno nevím, já bych veřejnou proxy takhle pro jistotu nevyužil.
-
-
Tomu rozumim, ale vzhledem k tomu, ze by to bylo jen radove na minuty (nez se hra zaktivuje), nemelo by to vadit.
Kazdopadne uvidime, jak se to cele jeste vyvrbi, protoze jak nekdo rekl vyse, v EU existuje volny trh, kde kdokoliv muze koupit zbozi z jakehokoli jineho clenskeho statu EU a jednani, ktere predvadi Square-Enix, je v tomto pripade dle vseho protipravni.
-
-
-
-
Žít dál :)
-
-
Přijde mi to jako nešťastné rozhodnutí které ve výsledku jen vše zhorší.
Anglicky umím a nevím, proč bych nemohl koupit hru třeba ze samotného pekla, když mi Satan nabídne solidní cenu a decentní poštovné.
Platit za službu či funkci, která je pro mě zbytečná, je naprostá hloupost. Stejně jako je hloupost zaplatít víc, když dostanu to samé za méně.