Přejít na výpis diskuzí
UPDATE: Regionální ochrana Deus Ex se vyhne Anglii
17.8.2011 | Martin Bach
277 příspěvků
-
Hm, to já si objednal augmented na xzounu, tam zmizela, tak jsem přeobjednal na jiném shopu, tam se stal kód produktu po pár dnech také neexistujícím, tak jsem opět přeobjednal u mimozemšťana :) Označení je "Pro PC, Augmented Edition" ...tak jsem zvědav, jestli to taky ještě nestáhnou :/
Češtinu bych obvzláště u této hry uvítal, ale radši bych přeci jen tu edici s artbookem atd. (byť by bylo češtinu nutno oželet) Vůbec nechápu, proč to u nás stáhli. Jak tady bylo již několikrát zmíněno, hry si kupuji protože chci vývojáře podpořit (např.) a oni pak dělají takové koniny. Kdybych tu poslední pře-objednávku učinil do UK (jak jsem měl pomalu v plánu) tak si po tom dnešním oznámení asi už vážně pořvu, protože takhle zkomplikovat nákup hry, to se musí asi vážně umět :) Ale stále mně to nenabádá k upirátění (jak si to zde spousta lidí obhájila) Už mám těch odfláklých konverzí a zjednodušených herních mechanik po krk a DeusEx svým přístupem k PC platformě a potažmo i k pamětníkům prvního dílu si mou podporu plně zaslouží tím tuplem. Jen nechápu, proč je mi ta o něco dražší edice tak "odpírána" :/ -
-
Pokud věc na Xzone zmizí, tak to znamená, že kusy byly rozebrány, ale vaše přeobjednávka stále platí. Takže je možné, že teď ji máte předobjednanou 3x.
Nicméně byste se měl naučit, že hru nekupujete kvůli ocenění vývojářů, ale protože je to jediný správný (legálně i morálně) způsob, jak se ke hře dostat.
Proč je PC sběratelka s figurkou jen pro Irsko/Anglii a Austrálii je mi taky záhadou. Možná došly figurky? ;) -
-
Sorry, ale od člověka, který porušuje autorská práva a vytváří protiprávní češtinu (ne, souhlas distributora FAKT nestačí) prostě podobné argumenty znějí jako fraška.
-
-
Souhlas distributora FAKT stačí. Teď očekávám případné vyvrácení citací patřičných odstavců zákoníku.
-
-
To se načekáš. *4*
-
-
Reagovat na anonyma nemá smysl.
-
-
U těch X příspevků předtím jste s tím problém neměl pane.Zajímavé.Chtělo by to vymyslet něco nového.
-
Já vás k tomu nenutím. To vy si musíte zamést před vlastním prahem.
-
-
-
Proto také u dúvodu koupě píši "např." ;o) Na PC již nemám ani bajt, který by nebyl pořízen legální cestou. Osobně se nic tedy učit nemusím. Stačilo možná použít slovo "měli" :o)
Ohledně objednávky: koukám jsem asi vool pěkně zazmatkoval, ale nejsem si jist, že bych objednávku rušil a v menu "osobní odběr" ani v "Objednávkách" momentálně nic nemám. Zítra tam radši cinknu a zjistím, co a jak. V mailu mám naposledy jen objednávku.
Ještě bych se rád zeptal (pokud se to již řešilo, nebo je to někde přehledně zveřejněno, tak se omlouvám) Předpokládám, že pak bude ta čeština vydána posléze pro zákazníky xZone, takže tím datum vydání hry s češtinou neutrpí. Jen ta čeština se bude týkat pouze "limitované" edice, nebo i té Augmented? -
-
Ja su tele... Odpovidat na posledni otazku samozrejme netreba :) Cas popolezl a ja si klepu na svoje celo :) Ted uz jen doufat, ze tam tu Aug. edici stale mam a napodruhe si hru zahraju s cestinou. Xzone mam rad a spolu s Eidosem bych radeji podporil tento obchod. Taky je ta prodejna co by kamenem dohodil :) Doufam, ze az si pro hru sjedu, bude prset. To pak clovek nema vycitky, ze je venku pekne a on chvata stravit pristich 20-30 hodin u PC :D
-
-
"Nicméně byste se měl naučit, že hru nekupujete kvůli ocenění vývojářů, ale protože je to jediný správný (legálně i morálně) způsob, jak se ke hře dostat."
chlape, tebe riadne j*be -
-
Vzdyt ma pravdu. Za hru se neplati jako za "uznani vyvojarum". Za hru se plati, protoze je to zbozi.
-
-
To je samozřejmě čistoskvoucí pravda. Ale po přečtení té věty jsem se cítil mírně uražen *2* Nikdo z nás není bez viny a i já jsem hry kdysi stahoval. To byly ještě doby, kdy se to tahalo po disketách a vypalovalo 2hodiny na jedno CD. Jakmile jsem ale trochu dospěl (vždyď říkám, trochu) a začal vydělávat, začal jsem hry i kupovat. Dnes už mám pouze origo. Jen iracing a A10-C sežerou 80% času a ze zbytku člověk hraje alespoň jen ty kvalitní hry a také si je více užije. Imho vlastní zkušenost právě z dob dávnějších *3*
Určitě jsem si ale hry nezačal kupovat, protože je to zboží a platit se za něj musí, neb je to jediný správný způsob. Jakmile jsem na to měl, začal jsem je kupovat protože mi odjakživa byla práce jiných lidí cenná. Když za tu hru platím, první co vidím je ta banda lidí, co se na tom dřela stovky dní, mnohdy dlouho do noci a ta jejich dobře odvedená práce se musí z něčeho zaplatit a něčím ocenit, tím tuplem, pokud je dobrá. Druhá věc je pak celá distribuce, marketing, kravaťáci, trh, protipirátské ochrany a vše co poctivého platícího hráče spíše otravuje, či mu třeba rozhodování díky PR masážím akorát přitěžuje. Nehledě na to, že díky dnešnímu modelu prodejů zaniká tvořivost na úkor "jistého výsledku" a cena hry je pomalu 2x větší díky marketingu a 100m billboardům. A těm vývojářům pak zbyde o dost méně. Bez těch kravaťáků a nákladů na reklamu by se ale zase nic neprodalo, jenže mnohdy se pak prodá lépe i nějaký skoro-brak. Je to pak začarovaný kruh. Ideální stav by byl, kdyby pirátsví neexistovalo, lidi by si kupovali jen kvalitní hry, které by se svou kvalitou prodávaly samy, za mnohem menší cenu díky absenci ochrany a marketingu a aušusy by zanikaly. Stále by byly samozřejmě i levné indie hry atd. A možná by bylo i více odvážnějších projektů větších rozměrů a méně osvědčených pokračování, či omílání toho samého ve vylepšující se grafice. No jsem rád, že DE3 se vydal spíše cestou mně milejší a nestalo se z toho další gears of war s Deus Ex tématikou ;o) System Shock III už asi nikdy nebude a k DE3 jsem byl hodně skeptický, hlavně po oznámění multiplatf. vydání. Naštěstí v tom týmu ještě pár zdatných lidí zůstalo a tu PC platformu a potažmo i herní mechanizmy neutopili v dnešním stereotypu.
-
-
-
-
-
takže se bude crackovat ostošest. super oatření *15*
-
-
ano, ale za všechno mohou piráti. Za všechno. Grafický bugy, lajdácká práce.. Tak.
-
-
Další až překvapivě sofistikovaný způsob, jak zabít PC hraní. Kdyby tu "kreativitu" radši uplatnili jinde...
-
No to je zase diskusní bahno... Se vám divím, že se tu snažíte polemizovat. S lidmi co chtějí hry zadarmo, tak jak si je zrovna představují a ještě s profesionální češtinou.
Drobná rada: Nekupujte to a hlavně NEHRAJTE TO!!
Jo a oznámit tohle omezení týden před vydáním je nechutnost - o tom žádná.... ale zase na druhou stranu 900Kč (oproti běžným 1100Kč) není jako cena v ČR vůbec zlé. -
-
Největší problém je, že když budeš chtít Augmented Edici (nebo Sběratelskou) a budeš ji mít objednanou z UK, tak teď už máš smůlu. Z UK si ji nezahraješ a u nás ji nekoupíš.
-
tohle je základní nepochopení všeho. Celý PC trh je naprosto nepochopen. Jen pár (skutečně pár) firem pochopilo, jak na to - nemusíme jmenovat. Tyhle firmy jsou úspěšný na trhu s PC hrama a ještě si klidně můžou začít s trhem konzolí a PC hráči je budou stejně na rukou nosit a kupovat řádově v milionech. Protože to lidi uvnitř firem konečně POCHOPILI.V této diskuzi už to vážně rozepisovat nehodlám a i kdybych na to sesmolil delší stať, stejně se za chvíli ztratí ve vlnách internetu a diskutéři budou pořád omílat dokola jedno a to samé. Prostě firmy, které jsou v současné době v PC segmentu úspěšné, jsou firmy, které chápou celou problematiku, dívají se i do minulosti, na historii PC hraní - realisticky. V tom tkví jejich úspěch.
-
-
Hmm, tak toto je riadne svinstvo
-
Ak im to nevynasa tak zrejme hracom bohate staci neprelozena zakladna hra bez medialnej kampane. Tymto nas nepriamo nutia k podpore ich nadhodnotenej verzie, je predsa ich problem ze sa nevedia prisposobit trhu. Je dobry dovod preco ludia dnes setria kolko sa da, hlavne u nedolezitych veci ako su hry. Takze ak si myslia ze na to pristupia sa mylia, skor ich vidim v este vacsich kvantach smerovat na piratebay a rlslog.
-
musim priznat ze uz se tak nesmeju z litosti k panu markovy ktery bere vsechno zde napsane moc vazne, dokonce mi neveri ze mi je 16 let a vycital mi veci kterym napriklad vubec nerozumim stejne jako nerozumim tehle hre ale asi hold potreboval nekoho servat .... takze ted se vsichni spolecne markovy omluvime a rekneme mu jak ho mame moc radi a cenime si toho prekladu co vlastne dela.. *6*
-
-
musim jit pracovat tak se tu mejte, jen bych chtel na zaver nasi dnesni diskuzni terapie rici ze sem se sem prisel pobavit a ne nekoho nastvat ci mu ublizit takze pokud se tak stalo tak se omlouvam ... mejte se tu pekne a moc nevyvadejte ...
-
-
:).. zdravím.
-
-
Omlouvám se, že jsem si svou frustraci vylil na Tobě. Ale prostě ses tak nabídl... Jen doufám, že aslepoň něco z toho, co jsem Ti řekl, jsi pochopil a vezmeš si k sdrci.
-
-
ja to naprosto chapu a pred chvily sem dobrecel... ja se nabizim rad pro kazdou srandu ovsem priste bych radsi nekoho kdo pochopi ze jde o srandu... btw : nechapu jak sem se dostal na tohle tema na tuhle stranku ale osud je hold nevyspitatelny... za 15 minut mi konci prestavka tak nechce mi zavolat nejaka vesela kopa at se spolu zasmejem.... btw: z toho co sem pochopil z tehle diskuze , tu vetsina lidi zkousi mrckacku a nedocenuje praci tady pana marka... ale co taky cekat od verejne diskuze do ktere zaplul takovy blazen z disnyLandu jako sem ja....
-
-
O češtinu pana překladatele MT nebo jiného nestojím a ani ji nepotřebuji a nechci.Proč mě tedy nutí SE abych si koupil Deus Ex u nás ?
O docenění pana překladatele tu nejde. -
-
Ale hru si klidně můžete koupit v Německu, Francii, Španělsku, Maďarsku, Rakousku - kdo říká, že si ji musíte koupit v Česku? A SE mne skutečně nijak nedocení ;)
-
-
Drogy ? Kterou část v tomto článku jste nepochopil ? Podle odpovědi evidentně všechny.
-
Re: Cajk - tak ono Polsko vypadlo už teď u DEHR, že. Má svou vlastní edici společně s Rusama. Ale zase mají lokalizaci.
-
...takže kdo nám vypadne příště? Bude to Maďarsko? Polsko? No tak vážení, nestyďte se a sázejte!
-
-
-
-
-
jak rekl pan kraus > cist si diskuzi je jako plavat zumpou a brat to jako koupacku... verejne diskuze nemaji zadnou vypovidaci hodnotu.... btw: kdo by si dal spagety s bolonskou omackou? *3*
-
-
Já bych si je ale vážně dal. Ale čekat na PPL fakt nebudu. ;)
-
-
-
prave volam s markem a je nastvanej.... *13* ... takze ted za vas za vsechny dostavam sprda
-
-
Musím ocenit fakt, že to bylo skutečné číslo.
-
:D vypráví další anekdoty?
-
-
Ma tak napadlo ze..:) urcite budu predaje na PC zalostne male, kedze PC komunita je dost tvrdohlava, bojkotuje a neodpusta. Asi bude vela predobjednavok zrusenych a vela ludi si to asi proste nekupi.
Takze predaje na PC budu kvoli tomuto tupemu kroku male, konzol sa tento krok netyka takze ich predaje to neovplyvni, mozno ich este posilni ked su ludia co maju aj PC aj konzolu kupia z inej krajiny lacnejsie radsej na konzolu a potom zas pridu na radu vyplkavania a bullshity o tom ako malo zarobili na PC platforme. A ze je to hanba lebo Deus Ex pochadza z PC a robili to najma pre PCckarov a podobne sr**ky.
Uz sa tesim na tych sku-vencov -
Netuším co to má znamenat...po nekonečně dlouhém namlouvání hráčům jak je ta hra dělaná pro ně s láskou a jak si na tom dali záležet aby z toho měli pocit jako u hraní prvního dílu najednou udělají tohle? A to teď čekají, že je bude mít hráčská komunita pořád ráda a že to prostě "překousne?" Kde to kruci žijí...už teď z nich smrdí hrabivost!!! Avada kedavra na ně!!! *16*
PS: Jediné čím si v takhle zkorumpovaném byznysu můžou získat hráče je (jak už tady několikrát padlo) projev dobré vůle. A chápu MT, že se nám snaží dokázat, že tomu rozumí víc než my, ale několikrát píše, že se nám to snaží vysvětlit a zatím se k tomu nedostal...
každopádně je proti tomuhle potřeba bojovat! A jak se dá bojovat proti korupci? Nápověda...legální cestou to nepujde!!! -
-
Protože nejste ochotni naslouchat jedinému mému argumentu. Ostatně se podívejte pod můj článek, který vysvětloval, proč není oficiální lokalizace do Dragon Age II. Článek má hlavu a patu, ale stejně většina lidí mele to svoje.
-
-
Váš článek o DAII jsem četl, porozuměl obsahu a zaujal mě (tzv. zasadil brouka do hlavy). To ovšem nic nemění na tom, že je současná situace zvrácená. Distributoři si zákazníky vůbec neváží a jenom se na nic snaží co nejvíce vydělat...stačí na to pár chamtivých hlav, které přijdou nato jak si RYCHLEJI vydělat a je to tu. Hráči jsou zase popuzeni tímto chováním a o to více pirátí...na to přijde ofenzivní reakce opět od Vydavatele (protože se bojí ztráty zisku a tohle se mu zdá jako nejlepší řešení) v podobě posílení ochrany a hráči zase přestávají kupovat...bla bla...a tak to jede dál. Zaseknou se v nekonečné spirále nenávisti odkud není úniku. Soudě podle napjatých výroků z obou stran se situace značně vyhrocuje a nikomu se nelíbí kam to směřuje. Je opravdu čas na restart.
Každý rozumný podnikatel si uvědomuje, že byznys je běh na dlouhou trať a když vymyslí nějaký krok, musí nutně počítat s následky svého chování...cožpak se nedá očekávat, že lidé budou kupovat tam kde je levně? Cožpak se dá očekávat, že všichni porozumí tomu jak to chodí a jen proto aby se i ostatní měli dobře nekoupí produkt levně ze zahraničí ale draze právě v Česku? Jak jste napsal níže...v demokracii 11 lidí si 6 zotročí těch dalších 5. A to neplatí jen ve vztahu Vydavatel-Kupující ale stejně tak i Kupující-Kupující a Vydavatel-Vydavatel.
Navíc čistě hypoteticky...kdyby se už našla nějaká dobrá duše, která bude vše dodržovat tak aby systému přispívala a dojde si koupit krabicovou verzi do obchodu tak se lehce může stát, že právě onen obchod si koupí hru od jiného distributora pro jinou zemi za účelem zisku. Je nanejvýš povrchní ukazovat prstem na jiné ale i na sebe...nejsme špatní my, nejsou špatní Vydavatelé...systém je špatný. -
-
Žeby dalšímu člověku svítalo :)? Není to zase tak složité, stačí jen trochu použít to kulatý co máme na krku:)
-
Já s vámi souhlasím. Asi se divíte, že? A jak tu situaci chcete změnit? Máte nějaké rozumné řešení?
Mimochodem, já byl ta dobrá duše, co kupovala hru určenou pro UK trh v českém obchodě. Ale už si na to dávám pozor ;). -
-
Nedivím se vašemu souhlasu...v diskuzi vystupujete dost agresivně ale i tak si myslím, že jste rozumný člověk a především palec nahoru pro Vás protože jset překladatel.
Konstruktivní řešení změny situace bohužel nemám, což mě vlastně hází do kategorie "kritizující lůza", ale od toho jsou tu jiní, já jen hlásím RESTART. Jen jsem svými příspěvky chtěl trochu rozčeřit černobílou diskuzi *3* a přesvědčit Vás o tom, že všichni nejsme jen neználkové, ale všichni s danou situací nesouhlasíme.
-
-
-
Naopak, svoje melete pouze Vy a nejste schopen přijmout argument kohokoli jiného. Když už se pouštím do diskuze, musím počítat s tím, že někdo má jiný názor. Je celkem logické názor obhajovat, ale Vaše forma je dost zvláštní. Zvlášť když nejste žádný puberťák.
-
-
půjde. Nekupovat. Nevšímat si, nechat je, ať si v tom pochodí. Finanční ztráta je jediná možnost, jak přivést věci zpět do normálu. Jak si jako zákazník opětovně získat respekt. Jak se zbavit zbytečných parazitních článků v procesu (čti manažeři, PR atp.). Frictional Games a jim podobní vpřed!
-