Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Foxtrot_cz
    Podle mě peníze určitě mají, takže o tom to není. Jednoduše chtějí aby si hráči sami řekli co a jak, protože kdyby tu hru udělali a pak zjistili, že někde na to šli úplně špatně, tak už by bylo trochu pozdě, takže když to vydají dříve, tak celá hra bude nakonec kvalitnější. To je krok do předu, že nechají širokou veřejnost ozkoušet hru a podle toho ji pak upraví, není to nic co by bylo jakkoliv špatně. Přirovnal bych to k Minecraftu, který je ještě beta a vlastně už se hraje jako kdyby byl full a pouze se přidával nový obsah (což se vlastně děje).
    Jednoduše, když společnost myslí ekonomicky a nechá hru beta testnout hráči, tak je hra ve finále ještě kvalitnější.
    PS: Ještě bych chtěl dodat, že F2P by podle mě byla rozhodně špatná cesta. Byla by hloupost udělat nekvalitní free hru, když je výhodnější pro všechny udělat kvalitní placenou hru.
    • Souhlas, ale nesouhlasim ohledně F2P. Pokud je dobře udělaný, tak to jen hře pomůže a hlavně, vydělá víc, než klasicky prodávaná hra. F2P=/=nekvalitní hra (alespoň ne vždy). Zajímalo by mě, proč si myslíš, že F2P nemůže být kvalitní...
      • Foxtrot_cz
        Dobře, to jsem se špatně vyjádřil. Nemyslím tím, že F2P nemůže být kvalitní, ale je jistější když bude placená. Valve není parta moderů, kteří jsou hnáni ideály, že udělají perfektní hru, ale penězi. Když bude hra placená, tak vydělají peníze a budou určitě chtít tu hru neustále vylepšovat aby si ji koupilo více lidí. Kdyby byla F2P, tak je možné, že na ní za chvíli zapomenou, protože je tu velká konkurence a lidé třeba zůstanou více u LoL atd... Kvalitní free hra je podle mě spíš, když někdo udělá něco nového, má nějakou ideu nebo vyzkouší nový směr a nakonec to vypadá dobře. Tohle je typ hry, který tu už 3x je a z toho 2x free pokud se nepletu (mod počítám jako free). Takže by to chtělo placenou profesionální hru, kde budou mít dost prostředků udělat jí dost dobrou.
        PS: Jednoduše nevěřím, že by udělali ohromě kvalitní free hru s pochybným ziskem.
        PS2: Taky jsem málem zapomněl, když člověk zaplatí jednou a pak má hru stejnou a vyvářenou jako ostatní je podle mě lepší, než když hraje free a pak narazí na někoho, kdo tam nacpe tisíce za nový obsah ke koupi a pak je lepší než ti ostatní. Jako u MMORPG, kde si můžeš za reálné peníze koupit věci do hry.
        • Zrovna u Doty 2 to má 2 chyby. Nejenže asi nebudou hráči původní Doty chtít platit, protože je to vlastně remake a původní hru(mod) už mají zaplacenou, ale ani ostatní hráči nebudou chtít platit, protože tu jsou právě LoL a HoN, které lze hrát i bez peněz. Tudíž F2P je asi jediná možná cesta, jak to hromadně rozšířit mezi lidi a zároveň hodně vydělat. *3*
          • Foxtrot_cz
            ok, ok, všichni krome me mate pravdu - uz me ta diskuse nebavi.
        • Nejsem si jistý, ale mě se zdá, že si tu pleteš "Free" a "Free2Play", což jsou dost odlišné věci. Dota2 jako F2P by mohla právě že dost vydělat. Každý si hru může zkusit, což zvyšuje šance, že hře lidi propadnou a samozřejmě, mnozí znich pak otevřou své peněženky.
          To, že F2P může vydělat je taky jeden z důvodů, proč je teď Tf2 Free2Play. Aby ho Valve mohlo dále udržovat, museli nějak obnovit zisky, protože klasická formule "DLC+sleva= obnovení prodejů hry" už přestávala pomalu fungovat, Valve už nemělo co ztratit a tak přesli na F2P a očividně se vyplatilo.

          Jen aby bylo jasno, Dota nebude nikdy "Free", ale nejpravděpodobněji bude "Free2Play" a živit ji budou mikrotransakce.
          • Foxtrot_cz
            Je to možné, že si to pletu.
            Podle mě je free a F2P vlastně to samé, akorát free je celá zdarma a v F2P si člověk může koupit další vybavení, zbraně a věci do hry. Je to tak, nebo se pletu ?
            • Foxtrot_cz
              Ještě dodám, že jak píše MR.sugar v jiném vlákně o demoverzi, tak to je to co bych nejlépe bral. Demoverze na měsíc a pak by se musela koupit hra. Člověk si to vyzkouší a pak teprve koupí.
            • Foxtrot_cz
              Tak fff vlastne zodpovedel mou otazku. Toho se ale právě bojím, oni tam pak dají věci co hráče budou zvýhodnovat a uz to nebude vyrovnané. Dota byla do ted vlastne o skillu a bylo by dobré kdyby to tak i nadále zůstalo. Pokud tam dají jen nejaké kosmetické veci na upravu, tak to nevadí, kdyz by to tedy byl takovy nekonecny trial a dala by se koupit jen takova plna verze, tak to ano, protoze je to jako nakup te hry v subscription modelu jen je predtim trial. Ale nekonecne mikrotransakce, za ktere si lide kupuji vylepseni a taha to dal a dal penize a jeste pak hra neni vyvázená, tak to se mi nelíbí.
        • ad PS2: Toho se bat nemusite, az na par extremnich vyjimek, se takto F2P nedelaji.
        • To pak ale nechapete, ze moderni F2P vydelava vic, nez klasicky placeny subscription model. Proto je posledni dobou tak popularni. Naopak kvuli tomu, ze tu je LoL jako F2P byl by nesmysl delat DOTA2 jako subscription, byla by to sebevrazde.
          • Foxtrot_cz
            Edit: tak jak to tedy pak vydělá, když tam nebude obsah který by si lidé dále dokoupili ?

            PS: Pardon za to upravování příspevků, neuvedomil jsem si, ze se nato pak spatne reaguje.
            • V podstate ten model stoji na tom, ze hrac si hru zahraje a uz u ni zustane. Casem do ni zacne investovat nakupem veci, ktere zdarma nejsou. Nektere F2P jsou v podstate nekonecny trial a tam pak kupujete "premium" verzi, ktera je pak plnou hrou.
  • Dufam vo f2p model.
    Ale nie taky ako je v LoL teda z časti. Nechcem ziadne bonusy do hry čo ju ovplivnuju. To nie.
    • Kr.Pa
      Co je spatneho v LoLku ? co ovlivni hru kdyz si to koupis za penize
      • tie runy...
        Ano daju sa zsikat aj bez penazi. ale proste je to podla mojho nazoru velmi zly prvok v hre.
        • Kr.Pa
          Za RP (mena za penize) si kupujes pouze XP a IP boosty (mena ve hre) - coz ti zrychli pouze farmeni a expeni, dale si kupujes skiny na hrdinu (ty jsou fakt OP, vypadas cool - to ti vyhraje hru) a hrdiny - ktere ale muzes koupit i za IP, pak tam jsou celistve baliky hrdinu (dalo by se rici ze digitalni distribuce hry) , a takove kraviny jako zmena jmena ci serveru - vsechno hrooozne moc ovlivni hru ze ?

          nehledne ze runy funguji jako zakladni equip a masterie jako spell tree - coz vse je v rpgckach i ve wowku

          to si vsichni mysli, ze kdyz to hrajes tyden, budes buh ? mit vse a nikdo te neporazi ? to ani ve wowku neni, musis expit a obstatat si vybaveni
          • Runy ti hru ovplivnia. Ak nesuhlasiš - tvoja vec. ale tam je značny imbalance v tomto. A ja pišem o veciach čo ti tu hru ovplivnia. A nie o skinoch. Prečitaj si moju spravu par krat a zistiš, čo mám na mysli.
            • Kr.Pa
              Runy ma full az kazdy na 30 lvl. kdyz hraje solo tak ti to dava lidi se stjnou urovni i levelem. Pokud clovek neni debil, zacne si kupovat runy az na 20, kde jsou nejsilnejsi.

              Aha, takze kdyz hrajes jine MMORPG tak taky brecis ze nedas PVP lvl 40 kdyz si lvl 10 ?? Nehaz "ho*na" na hru kdera se ti nelibi nebo ji nehapes.

              Aby jsi ohodnotil LoL ci jine podobne hry, musis je hrat aspon pul roku.
            • Jop sorry za gramatiku, nejak v tejto diskuzii na ňu nedbám.
              A LoLko som tiež nejaku dobu hral. To čo pišem kraviny teda niesu.
            • 1) Nauč se psát
              2)Nic jako specialní runy pro platící hráče nejsou. Normální runy samozrejmě ano.

              LoLko hraju už sakra dlouho, takže o tom neco vim. A ty rikás naproste kraviny.
        • Runy sa nedajú kupovať za peniaze.
  • Já doufám že to F2p nebude to by byl dobrej hnus
    • League of Legends je taky hnus? :)
      • heartless_cz
        Ano LoL je hnus a to velký. Nebudu se tu bavit o herních mechanismech, které jsou proti Dota hodně zjednudušeny, ale f2p je jedním z hlavních minusů. Hrál jsem to asi 2 měsíce a za tu dobu jsem si mohl zkusit tak 20-30 hrdinů. Kupovat jednoho za 5 dolarů mě opravdu nerajcuje a především systém různých cen je klíčovým problémem celého LoL f2p. Ti dražší hrdinové jsou prostě lepší, ať si kdo chce, co chce říká. A hrát z týdenní nabídky hrdinů, ktde se polovina stále opakuje? Ne díky. Chci Dota, kde si mohu vybrat z desítek hrdinů podle nálady a mít v záloze counter na nepřátelský tým.
        • Chapu to opravdu spravne ? To ze jsi napsal ze drazsi hrdinove jsou lepsi ? Ja hraju Lol asi tak 7 mesicu a jeste jsem si toho nestacil vsimnout... Rad bych nejaky prirovnani treba kterej hrdina za 6300 je lepsi nez ten za 1350.
          • Kog'Maw je perfektní hrdina za 6300.. Zatím ho hraju na Bloodrazorky a attack speed. Je to jediný hrdina se kterým jsem dal v PvP quadra kill *1*
        • Kr.Pa
          LoL neni Pokemon, Gotta Catch 'Em All
          • ale grafiku taku ma.
            • Kr.Pa
              HoN a Dota 2 snad ne ?
        • Hrdiny můžeš koupit i za normální měnu, kterou získáváš za hraní. A hlavně, ani v nejmenším není pravda, že ti nejdražší hrdinové jsou nejlepší, naopak, takový Master Yi je nejlevnější a jeden z rozhodně nejlepších. A neříkej mi, že za dva měsíce si nebyl schopnej koupit žádného dražšího hrdiny. *15*
        • A za ty dva mesice jste nenahral dostatecny pocet bodu na par hrdinu? *8* Ja mel za 4 tydny 3 koupene a kazdy stal pres 6k bodu.
          • heartless_cz
            Jasně že jsem si kouppil pozor....teď to přijde....5 nových hrdinů! No wow páni. Asi jsem zvyklý na něco jiného z Dota a možná to hráčům LoL přijde normální. Užívat si dva měsíce 5 hrdinů. Master Yi je prachsprostě nevyladěný hrdina a jeho cena je výjimka potvrzující pravidlo
            • Očividne si to nehral dostatočne dlho, ono ti je jedno kolko hrdinov mas ked ziadneho z nich nevies ovaldať.. v Lol ich je už teraz viac ako v Dote a to kazde dva tyzdne pribudne nový. A Darmo aj ked mam niekoo obohraneho na 5O sposobov a hral som s nim 100 hier ked prejdem na ineho tak si aspon dve hry musim zvykat na jeho mechanizmus. Drahsi hrdinovia niesu v nicom lepsi, to v com su lepsi je to ze ludia co ich hraju to hraju dlhsie a teda ich hraju lepsie co ich robi lepsimi... a tie podla teba zjednodusene mechanizmi su v reale mechanizmi ktore robia hru ovela komplexnejsiou a komplikovanejsiou, v dote mas unbalanced vsetkych magov, naco je magovy autoatack dmg? na nic tak potom preco mu inteligencia zvisuje autoatack dmg, ale silu spelov nemeni? zbytocne dlhe cakanie pri fontane cakat neni zabavne, cesta domov k shopu to iste.. stratit strasne prachy kazdou smrtou je zvytocne frustujuce ked si to porovnas s lolkom kde dostanes sptrasne peniaze za kill niekoho kto dlho nezomrel je to ovela viac odmenujuce. V dote ti staci cely cas farmit prist ako ero a dat si cely team sam. V lolku su peniaze za hera 10x vyssie v pomere k cenam... nehovoriac o neskonalej leaverkskej frustracii co je v dote kazda 3tia hra... vobec o co sa tu ja snazim. to je ako porovnavat solitare a mass efect.. kto nechce nepochopi Heartles_cz nechcel pochopiť
      • To nevím to sem nehral !Jako třeba u TF2 mi to třeba nevadí ,ale u doty by to bylo.....
        • Ethy
          Tím chci říct, že f2p je špatná cesta skoro pokaždý. Viz AOE online :)
        • Ethy
          To proto že si TF2 před F2P updatem nehrál. Já ho hraju od bety a po f2p přišlo tolik lam, trollů a úplně to zničilo kompetitivní hraní. Je fakt, že VALVe zničilo hru s čepicema a trade updatem, ale tohle byla poslední kapka, teďka je z tý hry úplná kravina oproti tfku v začátcích kdy to bylo aspoň trošku o skillu...
          • Prosímtě jak můžeš vědět že sem to nehral před F2P updatem? to víš že sem to hrál dávno předtím (dostal jsem to k Orange boxu) ,ale nikdy mě to nějak extra nebavilo,jednou za čas zahraju pro srandu ,ale tahle hra nikdy o skiilu nebyla to je prostě taková relax záležitost.A nevím proč by mi mělo vadit že si svoji postavu můžu oblíknout jak chci ? a nebo že tam jsou furt nové zbraně čemu to prosímtě vadí ? Možná tobě a pár podobnej co nemaj radi novinky. *5*
            • Souhlas, pořád nechápu, co maj lidi proti kosmetickým záležitostem... Hru to neovlivňuje a zrovna do TF2 to prostě zapadá. Já osobně v tom vidim to, že oni by ty čepky a tak prostě chtěli zadarmo...

              Se zbraněma už zas tak moc nesouhlasím, nic proti nim nemám, ale moc zbraní prostě tak nějak ubližuje balancu, i když si myslim, že to neni tragédie a Valve se to snaží ukočírovat. A je tak trochu s podivem, lidi neustále chtějí nový obsah, dostanou ho a pak je toho najednou moc a nadávaj, že to úplně změnilo hru. Dneska je tak těžký se v lidech vyznat...
          • Ano, čapky opravdu zničily celou hru... Můžu se zeptat jak? Je to jen kosmetická záležitost....Jediné, co hru "zničilo" je prostě to, že je prostě přesycena zbraněma, což vede k tomu, že už není tak vybalancovaná. A to by se prostě stalo i kdyby nebyl trade... I přesto se podle mě řadí stále mezi to nejlepší, co může MP nabídnout.

            Free2Play neni špatný, pokud je dobře udělaný. Třeba já nemám pocit, že bych byl v Tf2 nějak znevhodněn tím, že nic nekupuju atd. Pokud bude Dota2 podobně řešená a nebude to znevýhodňovat nějak extremně, nevadí mi to. Ale jinak, je téměř 100% že hra bude F2P, Valve samo řeklo, že tohle vypadá na nejpravděpodobnější řešení.
      • Ethy
        Ano je, zprasili to právě F2P modelem
        • a co je jako ted zprasene? Budte konkretni prosim?
        • tak to si asi lol nehral ani raz alebo tvoj lvl a elo bolo tak nizke ze si dostaval len lamy sa ptm nemozes cudovat cakas ze pustis hru a hras hned s profikmi?:D
  • Spis bych cetl mezi radky ...

    "Mysleli jsme si, ze budem mit penize jeste na dalsi beta test, ale jaksi nam uz dosli. Tak to vydame a hraci nam to beta testnout a jeste nam to zaplati."

    *1*
    • Ethy
      Myslis ze firma ktery tecou neskutecny prachy ze Steamu by mela podobny problemy ? Prober se :)
      • Ja tu mluvim o projektu DOTA2 ne o cele firme Valve. Citace:

        "Původně jsme příští rok měli strávit betatestováním, přidáváním nových funkcí a rozšiřováním počtu hrdinů na úroveň prvního dílu ..."

        Jestlize firma rekne, ze zrusila beta test a zaroven do toho neprida nove funkce a bude mene hrdinu nez prvni dil, tak je to proste podezrele. Neverim tomu, ze to delaji kvuli fanouskum. Takze jsou to bude penize nebo se bojej konkurence.
        • Beta neni zrušena, jen bude přístupnější... Prakticky podobný trend se dá zaznamenat i třeba u L4D2, kde začali DLC vydávat po částech jako betu. Zdá se, že Valve prostě chce, aby si hru vyzkoušelo co nejvíce lidí a dostali tak potřebný feedback.

          Vše tedy stejné, beta poběží, hrdinové a obsah se postupně bude přidávat, jediné co se mění, že hra bude přístupná všem dřív, než se plánovalo.
          • To je preci presne, co jsem rikal ne? *1*

            Neboli: "Hru vydame jako betu, hraci budou nadseni a jeste nam to zaplati".
    • Jn ,ale to samé bylo s lefkem jedničkou ,ale vůbec to nevadilo aspon mě !!! Valve totiž updatuje dost často a rychle!
  • "Valve odložilo Dotu na původní datum vydání!"

    Aspoň nebudou muset tvrdit, že se zpozdili, pokud to zas odloží. *1*

    Ale jinak mě ten turnaj docela nalákal, takže jestli to bude F2P, rád vyzkůšám.
    • JohnyTheZik
      Je to placeny, ofic. vyjadreni sefiku. Neverim, ze by zmenili nazor. A ani bych nechtel..
    • jop jedine f2p jinka pass

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit