-
F2P urcite ne nemam zajem o flajmuci sasky co si budou zakladat multiacc, nenene hezky zaplatit. Jiste blbecci tam budou i tak ale ve F2P je to zlo, moc velke mnozstvi noobu a nervaku. Valve urcite vi ze dota ma vysokou komunitu ktera si za hru klidne zaplati kdyz si vemou kolik u te hry stravi hodin, jednorazova koupe jim urcite vadit nebude. F2P? Hrajte si honko nebo lolko.
-
Nejak z diskuze vyplynulo ze F2P model co ma LoL (jeste jsem nehral, a asi ani nebudu) spociva v tom ze si bud koupite nebo nahrajete urcity pocet bodu k odemceni hrdinu?.. Tak to se nedivim ze je dota komunita nastvana kdyz v dote si muzete vybrat kterehokoli hrdinu ktereho chcete a muzete tak reagovat na vyber protihrace... Takze to docela ovlivni vybalancovani! Boze doufam ze tohle puvodni tvurci doty nedopusti a budou od zacatku dostupni vsichni hrdinove i itemy, a dokoupit se budou dat jen nejake vizualni bonusy ktere tak brutalne jako "predplacena skupina hrdinu" neovlivni hru.
-
Ale fanouškům Half-Life serou už několik let na hlavu.
-
-
Pokud vím, Valve Time je velmi flexibilní časová jednotka, takže dle jejich vlastních meřítek jsou stále v termínu.
-
Smiř se:)
-
-
edit-nechca smazáno
Žádné F2P, jdětě hrát LoL nebo HoN.
A ano F2P je zlo. Úroveň komunity automaticky spadne o několik úrovní.
U doty není žádný důvod jít cestou F2P- jednička má pořád neskutečně vysoký počet hráčů a spousta z nich čeká na novou dotu jako na boží zjevení. To je taky důvod proč to posunuli, zájem o closed betu je tak gigantický, že se jim to prostě vyplatí urychlit. -
-
Valve je téměř pevně rozhodnuto, že bude F2P. Obávám se, že se to už nějak nezmění...
-
-
Naopak je Valve temer pevne rozhodnuto, ze to bude za standardni cenu AAA titulu - 50-60 dolaru..
Tzn. ano, cuca si to z prstu :D..
Zdroj: playdota.com -
-
A to přesně kde a kdo tohle tam tvrdil? Kdyžtak přesný link pls.
-
-
Přesně to netvrdil nikdo. Ale komunita je převážně proti F2P a představ si, Icefrog komunitu poslouchá. Gabe říkal že zatím neřeší jak se to bude platit, protože to ještě nemají hotové.
Ačkoliv jsem zahlédl něco ve smyslu že si pohrávají s myšlenkou- budou věci za peníze, ale budou to jen drobnosti a lidi s dobrým chováním je budou mít zadarmo. A ne, zdroj nemám, prolézat kvůli tomu chat na playdota se mi nechce.
-
-
-
Zdroj? Protože bych se skoro vsadil že si to cucáš z prstu. Jelikož to nesedí jednak na info z fór a druhak z interview s Gabem.
edit: Sorry píšu dnes jako prase.
-
-
-
no doufám že bude f2p nechapu v čem máte problem žadny zlo to není jednička byla taky F2p pokud jste měli W3. Rozhodně bude mít víc hráčů f2p než placenně to si lidi budou stahovat cracklou verzi někde z torrentu a budou celej den hrát proti botům jen aby neplatili. Doufám že to bude lepší jako League of legends nechci zklamání jako HON ty u mě fakt propadly
-
-
Jednička neni Free2Play....
-
este vedet co to je f2p
-
-
Nemá cenu zde vyvolávat další flame válku, Až vyjde DOTA2 tak se rozhodne, zda bude lepší než LOL. Každopádně HON je poraženo, a to ze 2 důvodů: Přešlo na F2T (kvůli lolku) a i na dreamhacku mělo jen 1/3 počet diváku, a F2P má i kvůli dote2 (kdo by hral placene hon kdyz muze hrat placenou pravou dotu). Tod vse.
-
Jo a ještě jedna věc. Doufám, že se na Tiscali neobjeví recenze doty2 do tý doby, než zrecenzujete vážení páni redaktoři LoLko. Hru jako AoE Online (F2P) jste sem strčili, ale LoLko ne?
-
-
Na Dotu tady snad je recenze?
Tyhle hry se navic daj hodnotit hrozne spatne. Nezlob se na me, ale ta hra je v zakladu, jak kdybys delal recenzi pro areny ve WoW. Hodinka hry a pak znova a znova.
Takze jediny, co na tom muzes recenzovat, je dejme tomu chytlavost (,ktera je dost subjektivni), nutnost teamove spoluprace a celkova odladenost.
Mozna bud rad, ze zadna recenze neexistuje.
A jak rikas. Kdybyste recenzovali LoLko, tak doufam, ze driv zrecenzujete Dotu 1 :).. -
-
Dota je mapa/mod jak to chces rezencovat ? Recenzi mas na W3 !!!
-
-
Stejne obsahla jak LoLko, tak co tady placas :D? Proc by nesamostatna hra nemela mit recenzi, ale samostatna, presto stejna/podobna, ji mit mela..
Navic Red Orchestra tu taky mela recenzi. -
-
Ty asi nevis, co je to hra a co je to typ hry, takze DOTA2 taky nebude mit recenzi a basta...
Takze ani diablo 2 nemelo mit recezni, vzdy vychazi z 1 !! A na co se delaji recenze na nhl 2012 kdyz je stejne jako 2011 ??? HA !!! A proc vubec dela recenze na dalsi rpg kdyz je princip stejny jako treba to diablo 1 a nebo neverwinter night ?? -
-
O.o ty jsi jiny instalateer..
No tak to ani netreba komentovat :D -
Ačkoliv je mi poměrně jedno co tady recenzi bude mít a co ne ...
So ... much ... stupid. Cant ... handle.... Epic logic fail.
Jsi mě málem zabil, opatrně. -
Dota, jako mapa/mod do W3 by neměla mít recenzi. LoL, HoN, Dota2 už by je měli mít, ale nikde neni psáno, že by nějaký server musel recenzovat všechny hry, takže pokud zrecenzují DoTu2 a ostatní ne, nevadí mi to.
A to srovnání typu NHL, Diablo je naprosto zcestné....
-
-
-
Taky pravda *4*
-
-
No, vzhledem ke stáří doty1 a k termínu vydání doty2 bych s recenzi udělal až na ten díl druhý *3* Samozřejmě, že by ta recenze vypadala asi trochu jinak, než u jiných her, ale s tím by se musel poprat recenzent *4*
-
Recenze neni třeba, podle mě by stačil nějaký článek, který by tyhle hry srovnal a nějak shrnul co která nabízí a v čem se odlišují.
-
-
Ono celkove jsou zde vsechny moba hry hodeny za hlavu, At uz LoL, HoN, Bloodline champions atd. Ale kazdy drb ci nepodlozene informace o Valve nebo Blizzardu zde najdes...
-
Ještě něco, proč má Dota2 již vytvořenou svojí herní kartu a o League of Legends si zde přečtu velký kulový, přičemž již LoL dávno vyšlo a hraje ho několik milion hráčů? Mohl by se mi k tomu vyjádřit nějaký redaktor? Děkuji pěkně.
-
-
Ale zase je fakt, ze by to mohli jen tak lehce natuknout, aby od LoLkaru nevznikaly srandy typu - LoL bylo driv nez DotA :D a v Dote okopirovali Ashe :D..
Trochu objektivity, kluku.. -
-
Však já netvrdím, že LoLko bylo dřív než dota, sám jsem totiž dotu hrál *3* Jen mě štve, že Dota2 ani nevyšla a už má svoji kartu (tím dost možná bude i recenze). Prostě mně přijde, že redakce nemá LoLko v oblibě a jsou to zarytí hráči doty. Jen se podívej, kolik je tu článků o dotě2 a kolik o LoLku *5* Přitom právě LoLko hraje více lidí a ten počet stále stoupá, ale že by games přinášeli nějaký novinky o této hře, to opravdu ne.
-
-
-
-
Bože, 3lidi ti řeknou, že tam nic takého není, ale ty proste ne.
Co třeba zapnout LoLko a kouknout se , že to tak není ?
Řekni mi teda poradne co za lepsi runy či co , maj platící hráčí co nemaj normální ?
Dej mi nakej link, screen, cokoliv kde to je videt. Nic nenajdes bo nic takého neexistuje. -
-
Reakce na Bu
-
-
Co jsem viděl ten turnaj z Doty2 tak nic moc. Proti LoLku to je strašně pomalý, nezáživný. Hrozně jsem se u toho nudil. V LoLku jsou navíc výborně řešený runy a talenty, každý si tak může přizpůsobit hrdinu svému hernímu stylu a tak na jednoho hrdinu existuje celá řada buildů *4*
-
-
neasi DOTA patří do šrotu a oproti LoLku je to strašně nepropracovaný, a nechápu jak to v tý hrozný grafice může někdo hrát... LoLku se nic nevyrovná a né nadarmo je to nejhranější hra na světě.....
-
ehm :D.. na jednoho hrdinu v dote taky existuje cela rada buildu.. skill i itembuildu.. DotA trva vzdy okolo hodiny a co jsem zkusil LoL i HoN, tak ti z toho vyjde, ze dota neni pomala, ale naopak tyhle hry rychly.. To, ze v HoNku maj creepy ms asi 330 mi prijde smesny..
Je to o osobnich preferencich, to je jasny, ale ne nadarmo je DotA pro profesionaly :P (to je vtipek) -
-
Jo, jasný, že v Dotě je taky celá řada buildů, ale prostě je to založený jen na itemech. To v LoLku máš právě runy a talenty, který ti z toho dělají více variabilní hru *4* Grafiku bych neřešil, ta se mě taky zrovna moc nezdá (ani u Doty2, tam si myslím, že Valve šláplo vedle), ale důležitější než grafika je hratelnost, a tu má LoLko výbornou (hratelnost samozřejmě nemůžu s Dotou2 srovnat, páč ještě nevyšla, aby zase někdo nerejpal *3* ).
-
-
No pozoor! Nikdy netvrd, ze v dote je variabilita jen v itemech. To ani zdaleka. Traxa (pro vas ashe) se da hrat ruznejma zpusobama, huskarovi se vubec nemusej jezdit ohnivy sipy, kdyz to clovek zvlada a invoker mluvi sam za sebe.. Ten ma skillu vpodstate 10 narozdil od beznych 4..
Tech hernich stylu je tam proste nekolik a byla by zaslepenost rikat, ze ne.
Jestli se ptas, co mi na LoLku vadi, tak je to to prihlouply schovavani v krovi :D, ale predevsim nemoznost denyovat creepy. To je proste jak kdyby z cs apod. odstranili nutnost aimovat. Vec, ve ktery se hodne ukaze, jak moc tu hru umis a ona tam neni.
Jinak co se tyka hratelnosti, tak pak je DotA 1 nekde na stejny urovni s LoLkem (pro me osobne vyssi, ale asi takovym stylem, ze kdybych nehral dotu, tak hraju lol) a pod nima v hloubce ta blbost honko -
-
Tak samozřejmě, každý hrdina jak v LoL tak i v dotě má své specifické vlastnosti a můžeš s ním hrát na více způsobů (záleží na složení týmu apod.). To co ty uvádíš ve svém příspěvku, konkrétně denyování creepů, to je věc, která mi v dotě nesmírně vadí. Zabíjet svý vlastní potvory kvůli tomu, aby soupeř neměl peníze, to je něco, co jsem vážně nepochopil a vlastně vůli tomu jsem dotu přestal i hrát. Jinak možnost schovat se ve křoví dává hře více možností, musíš mít v těch křovích rozmístěný wardky (koukni např na tohle video http://www.youtube.com/watch?v=Z-0gb34KYKI), ale jak se říká, sto lidí, sto chutí a sto názorů *3*
-
-
Trosku jiny vyuziti fogu a invisu no.
Jinak ja vim, ze to je i v LoL, ale zaroven to je i v dote :)..
A deny creepu je vec skillu, presnyho casovani - nutnost znat attack animaci a damage. Proste neco, co se lidi nenaucej po tejdnu hrani. Uberes tim expy - range hrdinum vic procent nez melee. Ma to svoji logiku a ty hre to pridava na mnohem vetsi potrebe skillu :D.. Kdyz ma clovek na midu za 10 minut 20 denyu, tak to uz taky neco znamena (jde samo i vic, ale taky podstatne min) a pro enemy hrdinu vetsinou fatalni..
-
-
-
-
-
LoL je bobrej, ale já ho nesnesu kvůli grafice, prostě mi ne a ne vpadnout do vkusu. *9*
-
-
Proč mám taký pocit, že redakce games si zde lidi vychovala k tomu ze F2P je zlo, kdyz to pravda neni ?
-
-
F2P je proste demo. Demo neni spatny. Spatny na tom je, ze velmi casto se nam snazi tvurci namluvit, ze F2P je normalne hratelny. F2P nemusi vadit lidem co nahraji 5 hodin tydne, ale pokud chci hrat MMO jako MMO, tak do toho stejne ty prachy musim vrazit, takze na tom neni nic free.
Bylo tu zmineno AoC, DaD, Lotro... f2p u tehle her stoji za prd. Narozdil od WoT, kde mi pripada F2P pekne zpracovany. -
-
LoL podle me taky pekne zpracovalo f2p model. Jediny co si tam vlastne koupite je snizeni celkoveho casu.
-
-
Mě k tomu třeba vychovalo moje vlastní uvažování a ačkoli netvrdím, že ho mám vždy správný, přes to se dívám na F2P jako na žumpu. Ale věc názoru, o tom žádná... :)
-
-
Takze D&D, Lotro, AoC a brzo i STO je zumpa? *8*
-
-
Předně, nenarážím na kvality daných titulů, ale na systém F2P. Jak řekl Mr. Sugar- záleží nejspíš na tom, jak je to nastavený, ale obecně to pojetí, které se sice tváří jak to není hezký, že je to zadarmo, ovšem do té míry, než si člověk uvědomí že je v takové pozici v řiti nejen tím, že to nezachrání svým zodpovědným hraním vůči někomu, kdo si případný věci odkoupí, což mi opravdu na motivaci třebas nepřidává, ale i tím, že celkově tě prostě cálovat nutí. Celkově mi zkrátka není do dneška jasná existence tohoto systému a ani důvodu, proč bych se měl snažit tolik ho milovat.
-
-
Důvod je jasný. Tvůrcům to více vydělá ;). A důvod proč bys ho měl milovat se většinou nedá najít. Pokud si chceš většinu F2P užít jako plnohodnotný titul, vyjde tě to mnohem dráž než kdyby si si koupil AAA titul. Opět ale záleží, za co chtějí tvůrci platit a jestli je nějaký alternativní způsob, jak věci získat bez peněz a jak je to nastavené. Jediné pozitivum vidím v tom, že si hru můžeš předem vyzkoušet a rozhodnout se, zda je hra pro tebe dobrá a vyplatí se investovat. Od toho bych ale preferoval demoverze...
-
Za a) musí to být dobrá hra b) hra by měla splňovat pravidlo, že vše za peníze je jen bonus, nikoliv useknutá část hry. Pak je F2P v pořádku. Viz. třeba TF2.
-
Podle me tento F2P model je pro nas jako hrace lepsi. Ja mam ted nainstalovano hromadu F2P her, ktere si muzu pustit a zahrat zadarmo. A kdybych nekterou z nich chtel hrat vaznejsi tak vyvojarum zaplatim, v cem je tedy problem? *7* Naopak nemusim kupovat kralika v pytli, vidim o cem hra je predtim nez do ni investuji penize.
Napr. stale bych klidne zahral i WoWko pokud by mel jiny model nez ten klasicky subscription. Vyhovovalo by me bud F2P nebo platba za odehrany cas jako je to u WoWka v Cine. Uplne idealni model ma Guild Wars (a GW2), kde koupite klienta a hrajete zdarma.
-
-
Neřeš to *3* Lidem stačí vidět jeden špatný příklad F2P a už je nezajímá, že existují hry kde je to vyřešeno velmi dobře.
-
-
Za to ale muze zdejsi redakce: Dojde nekdo, rekne ze hral F2P hru a je to brak pak prijde nekdo to to zkusil nebo hral (nahodou) dalsi brak a napise z toho recenzi ze F2P je brak, kdyz je to nejaky nadrizeny tak mu ostatni podlezaji a taky pisou ze F2P je brak (nekteri lidi vidi spatnou hru , ktera je F2P a hned to stvadi na ten model, ale vyvojari jsou nevinni, oni za to prece nemuzou) a jak bude kazdy redaktor psat ze F2P je nemoc tak polovina lidi co sem chodi tu nemoc " F2P je nemoc " chyti a je to haji - asi takhle podobne vznikaly valky a revoluce - dezinformace a prekrucovani pravdy
-
-
Myslí, že máš pravdu, ale ne na 100%. Je zřejmé, že hráči, kteří nemají dostatečný přehled na to aby si udělali vlastí názor na to či ono, se nechají snadno ovlivnit někým na slovo vzatým. V tomto případě máš naprostou pravdu. Pak jsou tu, ale hráči, kteří prostě vyzkouší nějakou F2P hru a pokud se jim to nelíbí, tak všechny ostatní F2P nahážou do jednoho pytle a ti jsou podle mne slyšet nejvíc.
-
-
-
-
Eh treba televize Nova ci Prima je taky F2W, nadava nekdo ? navic do televize ti cpou reklamy (5 az 10 min !!) nebo se divas jen na placene kanaly ? HBO atd ??
-
-
Ano, koukám na HBO a to zcela výjmečně. TV považuju za ztrátu času a ani TV noviny nesleduju, všechno si můžu najít na internetu a nemusim koukat ani na to, co nechci jako třeba reportáž "narodilo se krásné koťáko, které se kamarádí s velrybou". A právě reklamy jsou důvod, proč nemá cenu koukat na filmy v TV a od toho mám taky DVD...
A taky je tohle dost mimo to srovnávat, protože u her F2P může určité uživatele třeba zvýhodnit a někoho naopak znevýhodnit, což se asi u TV nestává?
-
-
-
Hehe, taky se mi trochu zdá, že tady mají lidi uplně zbytečnej a nesmyslnej odpor k čemukoliv F2P.
-
Je to zlo, ale ne ve všech případech. Opravdu záleží, jak je ten model nastaven.
-