Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • testoval jsem hru pres vikend, a na to ze to ma tak slabou grafiku me to obcas pekne lagovalo... mel nekdo podobny problem? Jinak hra celkem v poradku, hral sem sitha k 8 lvlu... pribeh docela zajimavej, zadna originalita ale aspon neco.
  • Můj osobní názor je, že mechanika MMORPG "označ cíl a zmáčkni čudlík" je mrtvá. A je jedno jestli je to o světelných mečích, pistolkách nebo kouzlech.
    Víc taktizování, uhýbání a zaměřování. To je budoucnost MMORPG.
    Zatímco klasické hry přechází do úrovně stupidních předscriptovaných filmů, MMORPG se stávají mnohem přemýšlivější. Pár zástupců nového směru se už naštěstí rýsuje.
  • Tak hra si na sebe určitě vydělá. Nedivil bych se, kdyby si ji koupilo během prvního měsíce i 2 miliony lidí. Hlavní bude, kolik lidí tu hru bude hrát řekněme po dvou až šesti měsících. A hlavně, SWTOR vychází v rámci no nazvěme to "staré MMO školy" (včele s WoW), takže bude zajímavé, jak si povede za rok za dva až nastoupí nové MMO systémy ala GW2, které nestojí na dps-tank-healer ani na tradičních "vykřičníkových questech" jako SWTOR nebo WoW.
  • SA-reg
    Jsem tu znám jako jeden z největších skeptiků TORu... teď si zkuste vyhradit asi 20 min a poslechnout tohoto člověka... poví vám proč TOR nebude zázrak jak z něj nekteří dělají... a dokonce má ke svým tvrzením podklady!
    http://www.youtube.com/watch?v=nqSshbLEoOc

To vše mě jen utvrďuje ve víře v neúspěch TORu...
    • Zajimave video. Spis nez "podklady" to bylo jen pouziti logickeho uvazovani, ktere ale moc nefunguje u lidi, kteri stale tvrdi, jak to bude super, protoze jim to rekl vyvojar.
    • Cahir
      *1* Seriously?
      Takže abych to zrekapituloval, dotyčný člověk tvrdí, že TOR nebude zázrak, protože
      1) Jediové mohou mít double-bladed lightsaber, což se ale v knížkách prý zakazuje. ÚÚÚÚ tak to je hodně zlý *1* No, když už nic jinýho, tak KOTOR to měl taky. Ale už vidím, jak MMO zabijou dvoubřitý meče *7* + Sith Sorcerer dokáže léčit spojence. Ano, přátelé, i Sith už umí léčit, je to skutečně prohřešek nevídaných rozměrů a tvůrci by to raději měli zabalit. Za sebe jen mohu říci, že vyváženost hry jsou pro toho blba z videa pravděpodobně španělská vesnice.
      2) TOR prý nepoužívá původní soubojový systém z KOTORu (ahá, takže najednou mu KOTOR nevadí...) Další kecy ohledně soubojového systému jsou dezinformace. Např. tvrdí, že si zvolíme class, který nelze nijak specializovat či směrovat, ale jsme odkázáni na určitou roli. Co je tohle za žvást? Vždyť jsou tu specialzace, které např. ze silově zaměřeného consulara udělají v podstatě experta na boj s mečem. Ptám se, je tvůrce videa vůbec beta-tester??
      3) Tak tuhle perlu sem musím přepsat *1* Cituji: "Historically, Bioware games are not polished enough to meet the expectations of today's MMORPG players." Co to je za přihlouplý spekulace? To je jako argument o čem? Jaký zkušenosti měl Blizzard před vydáním WoW, jaký zkušenosti měl CDProjekt s RPG před vydáním Zaklínače?? Atd.

Sorry Sa-Regu, ale ten člověk je totální ňouma, tu hru očividně ani nehrál. Kromě toho, že mele z cesty (už vidím, jak kvalitu či úspěch ovlivní to, že jedi má double-bladed lightsaber...), lže a překrucuje (předem nalajnované cesty u povolání), takže odmítám tu hrůzu nadále sledovat. Navíc jsem přesvědčen, že ten člověk není betatester a neví o hře zhola nic.

Ptám se teď tebe, opravdu jsi tak vymaštěnej a jeho žvásty tě přesvědčily, nebo se zase snažíš jen trollovat? Mimo jiné jsi se i ty usvědčil z totální neznalosti hry, jelikož kdyby jsi znal alespoň elementární mechaniky, ihned by tě zarazily některé jeho bláboly. To mě docela zaráží, jelikož píšeš komentáře téměř ke každému videu, které se tu o TORu objeví. Připadá ti v pořádku blekotat o něčem, o čem máš minimální informace?
      • Vyjadrim se jenom k bodu 3)
        Jeho tvrzeni je zcela pravdive, Bioware z historickeho hlediska nema schopnosti vest MMORPG. Doted nebyli schopni opravit bugy v mnoha jejich titulech. Blizzard narozdil od nich delal patche jak bugu tak balance u mnoha jinych titulu.

Celej tvuj text zakladas na ty casti, ktera i me prisla komicka (dual saber...), ale to nemeni nic na tom, ze MMORPG drzi top level content a ten v tenhle hre moc dlouho nevydrzi.
        • Cahir
          Která Bioware hra je zabugovaná? A znova pokládám svou předešlou otázku: Jakou zkušenost s MMORPG měl Blizzard před WoW??

Být skeptický vůči nezkušenosti studia s určitým žánrem (i když zas tak horské to nebude, to RPG tam přeci jen zůstává, že...) chápu, ale zakládat na tom kritiku? Kde to jsme?

Jakou zkušenost mělo Bioware s TPS před Mass Effectem?? Ano, žádnou, a přesto si s ME vedou celkem dobře. Bod 3 je prostě trapné hnidopišství.
          • Ja klidne zareaguju. Zabugovane byly vsechny hry od Biowaru, ale co je horsi, nektere jsou doted. Blizzard mel pred WOW zkusenosti predevsim s Battlenetem - od Diabla, pres Starcraft az nakonec po WC3. Samozrejme to neni MMORPG, nicmene po technologicke strance jim zajistil know-how, ktere potrebovali a ktere tehdy nikdo jiny nemel.
            • Cahir
              Nikdy jsem na žádný vážnější bug u Bioware hry nenarazil. Občas nešla splnit nějaká vedlejška (ze stovky úkolů!), ale to je tak nějak vše. A teď možná plácám kraviny, ale selský rozum mi napovídá, že ukočírovat rozvětvené rpgéčko je náročnější než strategii nebo hacknslash... Když se řekne zabugované, tak se mi vybaví Stalker, Gothic 3 apod., myslím si, že přeháníte.

S tím know-how ohledně battlenetu bych to co se týče přispění k MMORPG zas tak růžově neviděl.
          • Jedina vec na ktere zakladam kritiku je, ze nejsou schopni opravit chybne veci ve svych hrach, samozrejme, nebyly to mmorpg, takze se to mozna nezda byt tak nutne, ale me pripada, ze by firmy mely dodavat plne funkcni produkty.

Dale jsem psal, ze blizzard mel zkusenosti s vydavanim opravnych patchu pro hry a udrzovani balancu, coz Bioware v zadne hre nepredvedl.

Jenom ve hrach co jsem hral od Bioware, tak to bylo: jiz popsany bug s healem (DA), nesmrtelny AW (DA), nespravne pricitani spellpower (DA), chybne tabulky pro dmg (KOTOR)
            • Já mám hodně her od Bioware. Od KOTOR po Mass Effect a na problém s tzv. zabugováním jsem neměl, ani v KOTOR.
              Je hodně těžké porovnávat Blizzard a Bioware. Jsou to rozdílná studia. Blizzard se zaměřuje na jiný žánr hry než Bioware, kromě WoW, ale to si dovolím neuznat jako RPG, protože pro mě, je jakékoliv RPG hlavně o příběhu a to WoW prostě nemá. Nepočítám ty nástěnky s textem, kde se dozvíte proč máte donést rohy zebry, to je opravdu o ničem.
              Teď spíše říkám své vlastní přesvědčení a nikomu ho nevnucuji, ale podle mě je WoW špatná hra, vím, hraje ji přes 10 milionů lidí a opravdu nevím, proč, ale asi tady, zatím, není lepší MMO.
              TOR přináší spoustu novinek a očekávání, uvidíme jestli zklame nebo ne. Já osobně doufám v úspěch.

Pro toho hnidopicha s dual lightsaber: Víš, je to jako fajn, že vyjadřuješ svůj osobní názor, ale měl bys mít a nějaké pádné argumenty, což ty nemáš, sorry, že dual lightsaber pro mě není pádný argument. Kromě toho se nauč ověřovat si zdroje. Chtělo by si to přečíst FAQ na Fóru TORu, kde je shrnutí všeho.
        • Počkej chceš říct, že hra ztroskotá na málo rozsáhlym endgame contentu? Co tě k tomu vede? Zjišťoval sis někdy něco o doteď oznámenym endgame contentu? Vždyť BW i oznámilo několikrát, že bude hra udržovaná patchema s novym obsahem a po dosažení lvlcapu bude jak v PvP tak v PvE co dělat. Tohle je přesně to rozšiřování mylných informací nebo domněnek.
          • Kazdy vzdy tvrdi, ze budou vychazet patche s dalsim obsahem a kolik MMORPG to uz pohrbilo.

K zaveru, ze nebude dostatecny obsah me vede ta myslenka, ze pokud budou chtit udrzet jejich oznameny vysoky standard (dabing, rozhovory, dopady ruznych moznosti) bude na to potreba velke mnozstvi casu a hraci jsou schopni hrat 25 hodin denne, zvladnou vyvojari makat 26 hod denne?

K tehle diskuzi se uz vracetz nebudu, tak na vase pripadne otazky pouzijte selsky rozum a zkuste si na ne odpovedet sami.
      • Musím ale uznat že má pravdu v jedný věci..a tou je kvalita a velikost obsahu. Jak často (a na kolik kvalitní) materiál bude Bioware do hry přidávat...na tom ta hra bude dlouhodobě stát.
        Doufám že na tohle se zaměří a hře přeju úspěch (jakby taky ne když mám od léta předobjednávku CE ) *7*
      • SA-reg
        1. To je jakoby se najdednou ve FIFě 2013 hrálo s šišatým míčem.. nic moc se nezmění ale fotbaloví fanoušci by to neunesli...
        Když děláš hru pro SW fandy, tak proč ničit zaběhnuté věci v SW vesmíru? I když asi počítáš s tím, že většina SW fandů viděli jen filmy a jinak ví houno...
        2. Lidi chcou KotOR 3... dostanou KotOR 3, kterej se hraje jako WoW? To taky nezní správně...
        3. Jo, asi máš pravdu... WoW ke pořád úspěšněj... standardy MMO hráčů jsou pořád nízký...

Jeho řeči mě nepřesvědčili... jen přispěl k mému přesvědčení... i kdyby měl pravdu jen v půlce věcí...

Závěr... znáš historii kolem WAR Online? Tak tak dopadne i TOR. Dál nezbývá než čekat jestli mám pravdu...

Edit: Když ty řidáš osobní útok, tak já taky... Copak? Už jsi zarytej BioDrone? Jeden z těch, co už hře tak moc věřili, že si nepřipouští, že nebude zázrak od jejich Bio boha?
        • tak ten meč mi nepřijde ani trosku jako problem i v KotORu byli dvoubřité meče a v jinych SW hrach a nikdo si nikdy nestezoval a navic mas volbu ho nepouzivat a pokud ti trha srdce (nemyslim primo tebe) videt hrace jak ma dvoubřitej meč tak mas vazny problem jinak nejsme zadnej fanda zrovna tyhle hry taky si myslim ze bude mit uspech par mesicu dokonce premyslim ze to ani nezkusim ale to stim mecem me dostalo
        • Je mi celkem jedno, ze v nejake knizce zakazou dvoubrity mec, kdyz ve filmu, ktery natocil ten co SW vymyslel takove mece existuji. Az Lucas osobne napise knizku, ve ktere zakaze tyhle mece, tak to pro me bude mit nejakou vahu.

Jinak ten zbytek je cista spekulace, to ze lidi odejdou po odehrani jednotlivych pribehu postav asi taky nebude tak zhave, protoze Bioware chysta dalsi datadisky, rozsirujici endgame pribehy, navic naslibovali dalsi tunu veci, takze tam je rozhodne potencial na hodne dlouho.

Nehlede na to, ze kdyz chteji neco pridat do SW tak tam proste prasknou planetu a hotovo, nemusi vymyslet nejake nove kontinenty jako ve WoW a podobne, maji celou galaxii takze v podstate nekonecny prostor moznosti
    • Z toho co sem viděl mi ovládání připadá podobné jako u WoW, což neni nejhorší, mohli by sice vymyslet něco svého, ale i tak, když tam daj něco co dobře funguje, lidé se zlobit nebudou.
      Hra je pokračováním velice úspěšných KOTORů, pro mě jedno z nejlepší RPG a také jedna z nejlepších her na motivy SW.
      Na hře pracují Bioware, jedno z nejoblíbenějších studií, co se RPG týče. Osobně nevim o příběhu nic moc, ale už jen Bioware je pro mnoho lidí "granace" kvalitního příběhu.
      Všechna ostatní MMO jako Aion, Warhammer, LOTR... měla potenciál, ale krom LOTR žádné nedisponuje tak velkou značkou, jako je SW a na žádném nedělalo studio podobné velikosti Bioware. A navíc mají Bioware za zády EA.

TOR bych rozhodně nezatracoval. Ono stačí se podívat na CoD. Od CoD 4 je to každej rok více méně to samé, žádnej obrovskej skok v před a přesto to lidé kupují rok co rok a to u jednotlivců deně slýcham, jakej je to "shit" atd....
      WoW se tu dží už od roku 2004, zase od jednotlivců všude slýcham, jaká je to blbost a stráta času, stará grafika atd....
      A přesto se obě hry stále prodávájí (za WoW lidé měsíčně platí) a obě hry hrajou miliony lidí. A neni to tim, že by ty hry neměli žádnou konkurenci.

TOR možná nebude tak úspěšné jako WoW, ale určitě nezkončí jako jiná MMO. Hlavně díky velkým značkám za zády, protože na to spousta lidí slyší.
    • Každý si musí holt udělat názor sám. Já jsem pouze napsal jak se to jeví mě. Mě se tato hra prostě líbí a budu jí hrát.
      • SA-reg
        Bezproblémů... já taky považuju Darksiders za jednu z nejlepší her, co jsem kdy hrál a spousty lidí by řekla, že to je monotonní mlátočka bez nápadu.

Každopádně věřím v neúspěch TORu jako MMO. Na začátku úspěch bude, protože si to koupí lidi, co chcou vidět "KotOR 3". Ale ti si projdou příběhy a čao... žádný hraní na několik let...
  • Hru testuju asi 5 dní a zatím si nemůžu na nic moc stěžovat. Dle mého názoru se tahle hra povedla a to včetně grafiky, dialogů i příběhu.
    • A ako to hrajes? Pocul som ze testovanie prebieha iba v amerike zatial. Ja som sa registroval na tej stranke ked robili nabor na betu. Kedze som dal pozvanku mas nejaky link kde sa mozem prihlasit, alebo ako sa tam da dostat prosim ta?
      • Abyses dostal do bety musej te Bioware vybrat tedkon nekdy bude dalsi testovani ja mel to stesti ze jsem byl taky v bete ale jen na vikend ti co maj betu na celej tejden maj vedci stesti :) zkousel jsem Sith Warriora na max detaily a hra je peckova hlavne questy jsou moc pekne udelane *3*
        • Takze sa nemusim nikam uz zahlasovat ked mam account na swtor.com, iba dufat ze ma vyberu? No pri tom pocte ludi co tam musi byt mam asi dost malu sancu, ale tak dufam, ze sa postasti:) Dik presne Siwth warriora si chcem dat aj ja, zamerania marauder, akurat dufam ze ma vyberu, lebo sa mi nechce hru zacat platit predtym nez si ju vyskusam.
          • Pokud jsi se tam zaregistroval a projevil zájem o testování tak už nic dalšího dělat nemusíš. Já jsem u nich byl k testování přihlášen od roku 2009. Jinak zatím nevím na jak dlouho to testování mám, jelikož v mailu ani na stránkách to nemají. Respektive uvádějí že se to liší podle oblasti testování.
            • A o tom ze si bol vybrany ta informovali emailom? Ja som sa pozeral teraz na ten account, tiez ho mam od 2009, stale tam je, zaskrtnute ze chcem byt povazovany ako tester, takze uz nech je novy vyber... Musia ma vybrat !:)
    • SA-reg
      A co lore-rape? Cítil jsi nějakej?
      Podle zpráv tam na levelu 30 nabehneš na Revana, zmlátíš ho a sebereš mu kaťata.
      To nezní moc v souladu s ustanoveným univerzem staré republiky z komiksů, Kotorů atd.
      • Jsem zatím na 15-tém levelu, ono při práci nemám moc čas u toho sedět od rána do večera, takže hraju hlavně večer a v noci, když je tam alespoň nejvíc lidí. Hrál jsem KOTOR 1 i 2 a zatím jsem nenarazil na nic co by do universa nesedělo. Občas jsou tam boje dost tuhé, ale to se snaží ještě dovyvážit (a není to zas tak zlé, nikdo nemůže počítat že to jen tak lehce projde *3* ).
        • SA-reg
          A máš lightsaber? Viděl jsem taky screen, kde v popisce lightsaberu bylo, že způsobuje krvácení... a to je s prominutím naprostá píčovina...

Skoro až doufám, že ten screen byl fake...
          • Ty máš docela dost.
          • Proto z prepulenrho Darth Maula v E1 vyprskl opar krve a proto tekla krev z ruky useknute v Kantine v E4, hm? :-)
          • Mám lightsaber, ale zatím jsem na tohle nenarazil. Zatím tam přidává sílu apod., případně je lightsaber možno používat jen při jisté úrovni dark nebo light force.
    • Tak a teď se hateři pos*rte, konečně sem napsal někdo kdo hru hrál/hraje a tudíž je jedinej z vás objektivní.
      • Cahir
        Objektivní je hodně silnej výraz, ale minimálně je informovanej a má zkušenosti.
  • Treba hrat za Sithov, Jediov a bounty hunterov bude kopa:)
    • Smuggler Scoundrel to pro mě jistí. Těch bude, řekl bych, jak šafránu.
  • Cahir
    Výborné video. Mechaniky se zdají být promakané a grafika a animace se velmi zlepšily. Jestli se tohle povede, tak budu Bioware cálovat a to tak, že rád...
  • ty co to tvořili asi nikdy nevideli SW mečem člověka rozsekáš na kusy a ne že mu ubereš pár HP *16*
    • Raději mlč :D skoro žádná hra neni reálná...Ve WoW tak sekáč mečem do protivníka a měl by být mrtvý po 1-2ranách.A lidi to neřešej.Nebo i Diablo a další hry
    • Cahir
      *1* Znalec RPG koukám. Pobavil...
    • Ano a stormtroopera zabije jedna rana z blasteru (coz jsen dodnes nepochopil, proc noseji ta smesna brneni, ale to je fuk). To by byla svanda, kdyby vsichni umirali po prvni rane, desne zabavna hra.
      • Jmenuje se Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy. Vydavatel LucasArts Rok výroby 2003. Dodnes má online servery a Raven Software zatím drží i master servery, takže to o něčem vypovídá.
        • Masa-san
          ah Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy( a taky Outcast), nostalgicky vzpomínam...*4* už je to asi 9 let.
          BTW Není náhodou nějaký mod na omlazení grafiky a animací ?
  • LoL ste snad naci vysinuti u SWTOR porad ryjete jen do grafiky jdete se s tim uz vycpat, vsimnul jsem si ze jenom cesi porad vsude hledaj chyby omg.
    • Masa-san
      Mě u toho ta grafika stačí jak je, já mam jen obavy z toho jak to všechno bude(je) skloubené.
      Opravdu jsem si užil KotOR 1-2 a tohle má být sequel, tak jem zvědavý *5*
    • Mě nevadí grafika, ale stylizace. *11* Omalovánky. Bohužel jsou lidé, kterým to nevadí. Mimochodem důvod této stylizace je dle mého jednoduchý. Jednoduchá grafika půjde jednoduše na všem co má Intel SB IGP 2000+. A bude tedy možno hru rozšířit mezi maximální množství casual hráčů.
      • dijkstra
        Nadruhou stranu takovýhle typ grafiky vydrží léta. Super realistická grafika teď a za 2 roky je nebe a dudy. Na tom stojí WOW který má z jednoho pohledu strašnou, ale zdruhého výbornou grafiku protože vůbec nestárne.
    • Tak ale cemu se divis? Ja sice nejsem z tech, co maji grafiku na prvnim miste (zrovna jsem dohral tsaricke Ascension to the Throne a datac) ale na druhou stranu vydat v roce 2011 hru s grafikou jak v 10 let starych KOTORech a s animacemi postav jeste horsimi chce opravdu kuraz. Nerikam, ze to musi mit hned grafiku ze Zaklinace 2 nebo Crysis 2, ale trocha soudnosti by neskodila.
      Navic to neni SP, kde grafiku prekousnes a hru dohrajes. Je to MMO, u ktereho se predpoklada, ze stravis hodne casu.
      • Grafika i animace jsou ve stařičkém Kotoru o třídu lepší. *3*
        • Cahir
          Viděli jste to video? Který mmo má lepší animace? Všechno je to velmi kvalitní motion capture, podívej se na to znova, prosím tě. A grafika? Ta prošla velkým zlepšením a řekl bych, že je obstojná. To ty budeš asi relikt, který žije v roce 2009 a odkazuješ na nějakou alfa-verzi.
          • Delas si srandu? Ty animace jsou porad strasne,nicmene i ja musim priznat mirne zlepseni. Stylizace scifi hry do tohodle kabatu je pro me nepochopitelna. Zabiji to jakykoliv ''sci-fi feeling'' ze hry. Dockam se nekdy nejakeho skutecneho high-tech scifi MMORPG titulu v dustojne grafice? Zacinam o tom pochybovat.
            Co me ale skutecne stve,jste vy radobyobhajci teto hry. Clovek rekne ze se mu nelibi grafika a hned je to podle vas hater. Jdete uz nekam. *16*
            • Cahir
              Neznám MMORPG, které by mělo lepší animace než TOR a to říkám naprosto vážně. podívej se na toto video http://www.youtube.com/watch?v=pxMbI30KKJ0, ta grafika prostě zas tak stylizovaná není.
    • Souhlas, ale všiml jsem si, že tahle radikální skepse je tady na tiscali games snad vůči všemu. O pár článků níž zase někteří odsuzujou Hitmana z minutovýho traileru. Celkově mi příjde, že lidi tady prostě maj zaražený prdy nebo co, dědkovství nejvyššího kalibru. Vůbec nemá cenu tady ty trolly řešit, těm se nezavděčí nikdo s ničim.
      • Cahir
        Přesně. Kdyby ale jen radikální skepse, to bych ještě rozdejchal, mě ale spíš štve, že se tu šíří dezinformace a nepravdy. Jedna trubka napíše haterský a lživý koment a spousta poapoušků se toho chytne.
        • Další známka důchodcovství. Ty lživý kecy se tady fakt šířej jak mezi bábama na návsi. Vždycky se raduju, když se tady někdo ohání alespoň trochu pravdivýma informacema, ale to je tak jednou za uherák.
    • No a ? Proč by si nemohli stěžovat když to mohlo být lepší. *7*
  • Ty vecny narky nad grafikou fakt miluju! To je tady fakt tolik fetisistu, ktere furt resi jen pocet polygonu misto toho, aby se zamerili na to, jak se ta ktera hra hraje? Dobrou hru opravdu nedela jeji vzhled a kousky jako Minecraft nebo Terraria sou toho i dnes jasnym prikladem...Zkuste proto prosim pouzit krome oci i mozek...Diky!
    • I dobrou hru dokaze totalne zabit spatny interface nebo grafika ,ktera ti nesedne(schvalne se vyhybam slovu oskliva,dokazes pochopit proc?).
      Nikdy jsem na grafice u her neujizdel,ale u sci-fi her me podobna stylizace opravdu nebere.
      Hry nejsou(jen) o mozku. Zkus zapojit i jine smysly a nech jinym lidem svuj nazor. Diky!
      • Ja neberu jinym jejich nazory, jen me vytaci, ze (skoro) vsichni dneska porad resi jen grafiku, jak kdyby jim bylo vsechno ostatni jedno...Jesti se chce nekdo ukajet nad svoji dvougigovou grafarnou, co umi vykreslit i bedar na zadnici Lary Croft, prosim. Ale mne to proste dostava do vrtule. A o interfacu nepadlo ani slovo...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit