Přejít na výpis diskuzí
Update: PS3 hacker George Hotz (ne)uprchl do Jižní Ameriky
23.3.2011 | Petr Poláček
322 příspěvků
-
je to jednoduchy, uz si nikdy od Sony nic nekoupim!!!
-
-
Tak to já si koupim něco od sony za tebe *3*
-
-
ubohy zid si spletl kontinent ROFL
-
-
ty jsi penis *12*
-
Tak abys zalezl zpátky pod kámen, ne? *7*
-
-
to uz je jako telenovela a ty diskuze pod kazdym clankem o tehle kauze,to se clovek vzdycky pobavi *1* ,na jedne strane moralisti,na druhe strane zastanci boje malych a bezbranych proti zlym a velkym spolecnostem *1*
uz mi chybi jen ten popkorn -
-
a na straně třetí ti co přikvačí s nějakým komentem co je jako že hodně nad věcí *5*
-
-
presne tak *3*
-
-
no, jestli si ujížídíš na tomhle, tak dopuručuji komenty na novinky.cz to budeš mít druhé vánoce *1*
-
-
novinky to je jina liga *1*
-
-
já, vím, tohle na novinky namá, tak se tam zase vrať a pokračuj ve čtení *5*
-
-
náhodou novinky se zlepšily, těsně před tím, než zavedli registraci na jméno to byla čirá anarchie a od té doby tam nepřispívám, ale netrolil jsem tam
-
pravila maminka....
-
jo casem casem *3*
-
-
-
-
-
sakra chybička *nemyslíš
-
Všechno to stojí a leží na tom, zda je kus hardware, který jste si koupili Váš majetek, a máte ho k užitku, nebo nemáte. Já si myslím, že ano. Hodně mi to připomíná situaci, kterou z nám z práce, a to oprava automobilů, kde v současné době, mají mít přístup k softwaru ovládající elektroniku automobilu i lidé mimo oficiální servisy. Dokonce si spousta lidí může, samozřejmě naprosto legálně měnit například systém vstřikování paliva, tzv. chiptuning.
Hotz je frajer, který zaslouží uznání. Sony za tyhle aktivity doufám tsunami vyplaví sklady s PS3. Díky tomuhle krokusi již nikdy nic od Sony nekoupím. -
-
Bohužel jsou meyi námi tací který by "Sony za tyhle aktivity doufám tsunami vyplaví sklady s PS3" *7*
-
-
Doufám, že Sony za tyhle aktivity tsunami vyplaví sklady. Díky tomuhle kroku si již nikdy nic od Sony nekoupím.
Teď už můžeš reagovat na tu neemoční část.
-
-
bohužel jsou mezi námi tací, kteří by za tohle byli schopni věšet za koule do průvanu, co by dělali ženským co si potuní software např. v autě snad radši ani nedomýšlet.
-
-
Já ted fakt nevím, půlka lidí řve posvětit a druhá pověsit, což tedy v ideálním případě, aby se jak se říká sony nažralo a werz zloději zůstali celí, pak tedy pověsit a pak posvětit, címž by sony dostala svou libru masa a warez ptácí mučedníka *1*
A teď vážně: Sony si chrání zisk. Kdyby jste měli byznys a někdo vám ho narušil a umožnil by vašim zákazníků neplait a připravil vás o profit, tak by jste se nebránili? Jestli ne, tak klobouk dolů a alou k lopatě, protože v jné svéře by vás asi nezaměstnali a soukromé podnikáni nedoporučuji.
A co se týče velkého útěku, je celkem logické, že se do jižní ameriky nešel (neletěl, neplaval, nepodhrabal se), aby se tam mohl opaloval. Zkrátka vzal dráhu, typuju, že si uvědomil co způsobyl. Ono i hackeři měli kodex, kde sice uznávali svobodu myšlenek a práva na informace, ale zase byli proti úmyslenému poškozování. Možná, že si ani neuvědomil, jaký je sony moloch, možná že ve svém IT mozku neurčil, že dělá něco špatně, ale udělal. -
-
Pěkně řečeno Lidi od Sony si v této situaci počínaj rozumně... Nerozumně a neprozíravě se bohužel chovali před hacknutím ke svým zákazníkům
-
-
Možná příčina, ale to už je jiná věc a přitom stačilo tak málo, kdyby nevypustil gina z láhve, moho to dopadnout, jinak. Kdyby například hacknul PS3, ukázal úkázal veřejně pár kousků a neházel návod na net, tak by se sním sony možná i rozumě domluvila. Zkrátka něvětší chyba byla, že světu ukázal jak. Ne nebyl to Prométeus který přinesl oheň, ale spíš Ikaros, který chtěl ke slunci.
-
-
-
už je to trochu nudné, jsem zvědav, jak to rozseknou... každopádně nechápu, k čemu jsou Sony IP adresy lidí, kteří navštívili jeho stránky... (no jedna věc mě napadá, ale celkový smysl mi uniká)
-
-
Už dřív tady byla novinka, která to vysvětlovala, jde o opodstatnění toho, že se soud má konat v New Jersey což chtějí dokázat záznamy, které ukáží přístupy a stahování hlavně z tohohle státu.
Nicméně je to absolutně nepřípustné a fatální selhání soudu, že něco takového umožnili, kapříků asi připlulo více než dost. -
-
no ani to právě nedává smysl jako důvod ke konání k soudu v New Jersey (nebo kdekoli jinde). to s IP adresami návštěvníků stránek prostě nemá žádnou logickou souvislost.
-
-
Moje chyba, popletl jsem města, Sony ho chce žalovat v San Franciscu a ne v místě jeho domova New Jersey.
tady je vyjádření "One is to prove the “defendant’s distribution” of the hack. The other involves a jurisdictional argument over whether Sony must sue Hotz in his home state of New Jersey rather than in San Francisco, which Sony would prefer. Sony said the server logs would demonstrate that many of those who downloaded Hotz’s hack reside in Northern California — thus making San Francisco a proper venue for the case."
myslím, že to smysl dává, jde spíše o ty co stahovali než jen o návštěvníky, ale neopravňuje to shromažďovat ta data a takhle je využívat, to je k zblití. -
-
nevím, i kdyby to stáhlo nejvíc lidí třeba z Číny nebo České republiky, nevidím důvod v tom, aby byl souzen v Číně nebo České republice... takže na prvním místě bych bral to New Jersey.
-
-
-
-
Tahle fašistická praktika by mě taky zajímala, bohužel, nenapadá mě ani ta jedna věc, spíš mi to příjde jako nějaké odstrašující gesto
-
-
jediné, co mě napadlo bylo tyto IP adresy porovnat s účty na té jejich síti a dát si ty lidi do hledáčku, jestli se u nich neděje něco podezřelého, třeba... což je tedy jen předpokládaný důvod, ale celkový smysl v tom moc není...
-
-
-
Konečně , jeden proti gigantu :D GOGOGO !!
-
-
Geohot běží o život, go jen go. Mohl by to zkusit ve Venezuele, Hugo Chavez nemá rád konzole a západní dekadenci, ale hlavně ne na Kubu, tam konzole neznaj.
-
-
Ať si zločinci pobíhají po světě, souhlasím.
-
Kdyby ho radši zaměstnali, když je tak dobrej...
-
-
Spíš konkurence by s ním mohla pochodit. :D Ale takového profláklého exhibicionistu nikdo moc chtít nebude :D
-
-
Nejdřív, že utíká kvůli špatnému svědomí, teď že se exhibuje, a co dál doktore?
Podle toho jak zasvěceně mluvíš o jeho osobě ho znáš jak vlastní díru. -
-
Jerry - Hm, to neni dementní, jen reakce na to tvoje srovnání a stavení na stejnou rovinu zveřejnění postupu jak ukrást auto a zveřejnění postupu jak si hacknout konzoli, ale to nic, zase si trochu někde jinde viz ten tvůj příklad, ale co už...
-
-
Ty jsi proste demagogicka pica.
Za prve nezverejnil jak hacknout konzoli, ale hacknutim konzole se dostal k sifrovacim klicum a ty zverejnil.
Za druhe geohot hacknul ps3 uz v dobe, kdy other os jeste byl k dispozici a to prave skrz other os, proto ho sony odstranila.
Za treti srovnani s autem je blbost, auto je tvoje, ale geohot software ps3 nevlastnil.
Za ctvrte je rozdil mezi tim, jestli nejaky software nahradis jinym, nebo neopravnene upravis cizi software a ten siris.
-
-
jak to tak ctu,tak ty tvoje prirovnani jsou hodne mimo,ale presvedcovat te o tom nebudu,pac by to nikam nevedlo *3*
-
Tak hodně se chlubil tím prolomením, ten by se nikomu do krámu nehodil, má moc velkou pusu. Je fakt, že pro tebe bude mít svědomí jak křišťálové jezýrko, když ti příjde po morální stránce fajn někoho připravovat jen tak z hecu o peníze. :D
-
-
Sten - když si v autě hackneš alarm a potom budeš psát na internet, jak se prolamuje, bude to stále v souladu s tvoji morálkou? :D Však koho zajímá, že si to lidé přečtou a budou pak vykrádat auta, tvoje chyba to není, ne. Ono teoreticky když to bereš takhle, tak je vlastně jedno co si stahuješ na svoje PC, vždyť je tvoje :)
-
-
No tohle je byrokracie. :D Když jsou zapsaní jako sportovní kroužek, je to sportovní kroužek (ale zrovna tady bych tomu věřil, není důvod ne), reakci k tomu druhýmu nečekej, vůbec jsi totiž nepochopil co jsem psal. Z tohodle už, bohužel, bohudík, ber to jak chceš, nevyvázne pokud se objeví zpátky v USA. Jinak ty to bereš strašně, promiň, dementně, není nějaká společnost ZAMEK s.r.o, která by si zámky chránila a do dveří od nich by se nesmělo vrtat abys ty zámky obešel a mohl zadarmo brat jejich dveře v jejich pobočce kterou mají tím zámkem chráněnou..proboha, vůbec mi to nedává smysl ale jenom tak by se to dalo nějak srovnávat
-
Takže u nich je to sport, ale u něj zločin, zase nějaká tvoje zvláštní dedukce, hm, tak já doufám, že budeš jako vždy vedle jak ta jedle jak jsem si stačil za tu chvíli zvyknout a stejně jako ve sporu s Apple kde šlo o to samé z toho vyvázne viz dodatek k DMCA ve sporu s Apple, který jailbreak iphone udělal legálním, princip je stejný, tak mu to snad vyjde. Reakci na ten druhý příspěvek snad radši ani čekat nebudu, srandy už bylo dnes dost.
-
S touhle stránkou jsem se už setkal, berou to jako sport, ne jako zloději, ba dokonce i zákonem schválená, bohužel, George si asi zákony moc nečetl a jak vidíš, stojí proti nim a porušil podle provinění i podmínky pro užívání PS3, takže srovnáváš zase něco trošku vedle, nevadí, už jsem si za tu chvilku s tebou zvykl.
-
Jeden malý detail, když zveřejnim hacknutí alarmu a postup jak ukrást auto, tak je to jistě problém minimálně z morálního hlediska, ale když zveřejním hack konzole, tak tim chceš říct, že mi jako do kvartýru naběhne nějakej echt zločinec co mi bude chtít hacknout konzoli když budu chrnět? *7*
-
Ach jo, jestli chceš zase začínat s tím, že jeho skutečný zločin je zveřejnění jak to tu už někdo dřív zkoušel, tak to bež říci třeba těmhle http://www.lockpickers.cz/ ti ukazují otevírání zámků, pořádají mistrovství, na youtube najdeš tisíce možná miliony videí na prolamování ochran kde čeho, otázka pro modré, červené i Jerryho, proč nesedí za katrem když se tím ještě takhle chlubí?
-
-
Jak někoho připravil o peníze? vrátil tam funkci která tam už byla a s kterou to Sony prodávalo, to se jako předtím Sony samo připravovalo celou dobu o peníze nebo jak? nějak ti to nehraje hochu :D
Připravovat někoho o peníze, to jsem nikdy nepovažoval za morálně správné, necpi mi tyhle svoje kydy do huby, morálně správný mi konkrétně přijde to co udělal on a ne to o čem ty se tady snažíš ostatní přesvědčit, že údajně udělal.
Tak ať se tim pochlubí, nějak to světu oznámit musel a mediální aféru z toho pak dělají novináři a jejich zájem, ale dělat z něj exibouše jak píšeš ty *7* -
-
Jerry - když si na svym zařízení prolomim ochranu, nevidim na to vůbec nic špatnýho, klidně si teď půjdu hacknout alarm v autě a budu mít čistý svědomí, ale budu se muset smířit s tim, že u tebe budu morální odpad...no... nějak se s tim už vyrovnám.
Robotron - Otázka stále trvá, to že mi je jasné jako většině lidí že v dnešním světě jde jen o peníze nic nemění na tom, že se stále ptám čím je připravil o peníze, tím že umožnil kromě používání OtherOS i užití pirátských her? To neni zločin, zločin páchá až ten co si pirátskou hru stáhne. Už jsem to tu jednou psal, je to jako hnát k odpovědnosti výrobce paklíčů, páčidel apod., je to na hlavu. -
Stan: Kdyz to vis, tak jak se muzes ptat? "Jak pripravil nekoho o penize?"
-
Protože prolomil ochranu PS3??? Nepovažuješ to za morálně správné? Řekl jsi, že co dělal je po morální a čestné stránce v pořádků, myslíš, že prolomení ochrany jim bude vydělávat a chránit chudé a nemocné?
-
Já snad tvrdím opak? vždy jde o peníze, v dnešní společnosti obzvlášť.
-
A ty si myslis, ze jde o vec principu? Vzdycky jde o penize.
-
-
-
-
-
Já bych ho zaměstnal v uranovým dole.
-
-
však si taky pičoslav *1*
-
-
Myslim, ze predstava, jak velke spolecnosti najimaji hackery, co se jim bouraji do databaze, aby pro ne pracovali se precenuje. Oni sice umi, ale taky to sou potizisti a da se od nich snad ocekavat loajalita k firme, nebo duveryhodnost? *3*
-