Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kr.Pa
    Měl jsem chut si koupit Anno či Settlers od Ubisoftu, děkuji ale DRM nehci.
    • A jaké další hry doma máte? - občas si lidé dost pletou, co zkratka DRM vlastně znamená, včetně redaktorů. DRM není jen označení ochrany, při které je nutné být neustále online - DRM = digital rights management, a je jím stejně ubi, jako securom, safedisc, starforce, tages a další. Čili pokud jste si koupil jakoukoliv moderní originálku z AAA produkce, je jasné, že jste DRM v určité modifikaci podpořil, jelikož moc her úplně bez ochrany není (poslední titul, jenž je tímhle znám je gog verze Z2, dále Prince of Persia v cellshaded grafice, kdy Ubisoft zkoušel, zda-li absence DRM podpoří prodeje - výsledek byl nejistý, ovšem nemyslím si, že kvůli absenci drm, spíš kvůli odklonu od Sands of Time ságy..
  • Já myslím, že ono je to s účiností DRM asi těžké hodnotit. Tady a na herních webech se samozřejmě hodnotí z pohledu zkušených hráčů - kteří se v tom orientují a hlavně ví, že lze hru stáhnout a vědí jak apod. Ale v dnešní době je už dávno významou skupinou zákazníků i Casual grupa - o které nikdo neslyší, protože nechodí na fóra, neflamují jen si sem tam něco zahrají. Nikdo jejich názory moc nezná, ale zisky generují veliké. A jejich vlasnotstí je i lamerství v oblasti počítačů. A na ně může DRM fungovat perfektně. "Hele sousede, přepal mi tu tvoji hru" "Nemůžu, když jsem dal zkopírovat, tak mi ten program co je od MS přímo ve Windows napsal nějakou chybu. To asi přepalovat nejde" "Aha tak to si budu muset koupit.". Osobně si nemyslím, že by většina hráčů byla tolik zrušná, že by zlvádla hledat torenty a pak crackovat hru. Jen o nich není slyšet. Zruší sice DRm a lidi jako já to půjdou nadšeně koupit aby to podpořili. Ale nějaký tetičky se strejdama si do začnou nadšeně půjčovat.
    • Vitekb
      Tím pádem je může stejně tak odradit ochrana, která jim znemožní hru bezproblémově spustit a vyžaduje po nich všemožné kroky, které jim jsou velkou neznámou.
      Ale opravdu je potřeba někdy si uvědomit, že někteří (a asi většina) lidé, nemají o zprovozňování her, ať už legálně či nelegálně nejmenší potuchy. Sledoval jsem nedávno, před vydáním FM12, forum Sports Interactive a spousta lidí tam diskutovala Steam (FM12 byla první verze, která běžela pouze přes Steam) jako by to pro ně bylo něco zcela neznámého a radovali se ze sebemenšího úspěchu, že se jim povedlo hru nainstalovat nebo jen, že se jim povedlo nainstalovat Steam.
      • Ale na tom vůbec nezáleží, když už za tu hru zaplatili.
  • Zayl
    Klučinům za Zaklínačem přeju hory peněz a GoG taky. Takové dva majáky naděje v temných vodách herního průmyslu.
  • Jen pro doplnění a aby si někdo článek nevyložil špatně, tak W2 se celkově prodalo přes milion kopií.
  • Mě by hlavně zajímaly prodeje v usa vs EU, páč zrovna u W2 mi přišlo že jede více v Evropě.
  • Cahir
    Je vidět, že zákazníci umí ocenit pozitivní přístup.
  • Kdo chce, hru si koupi. Kdo ne, tak proste ne. Protipiratska ochrana tedy logicky buzeruje pouze platici uzivatele. Snad se blizi doba, kdy to docvakne i vydavatelum...
    • Ne vzdy. Ja si treba nekoupim zadnou hru od Ubisoftu, protoze tu jejich stupidni stale online DRM si muzou strcit vite kam. To same treba se Skyrimem. Je to hra jedouci pres Steam, ale nemuzu si ho tam koupit? Pratele, ale kde to jsme? A to uz nemluvim o Mass Effect 3, ktery bude doplneny tim genialnim spywarem s nazvem Origin. Dokud mi tedy bude nekdo stale hazet klacky pod nohy, tak proste moje prachy neuvidi.
    • Paulcz
      to není tak jednoznačný, asi dost lidí o nákupu přesvědší fakt, že by hru museli craknout a hledat cracky na patche a problémy s tím spojený
      • To teda pochybujem, keďže všetko čo treba urobiť na získanie cracku je napísať do googlu "názov hry" crack download/torrent.

        Je to skutočne len buzerácia platiacich zákazníkov, keď im kvôli nejakému drm alebo inému hnusu hra štartuje o 30s dlhšie a ide o 15% pomalšie.
        • tak si nekdy precti komentare pod releasem treba na piratebay.... budes prekvapen kolik lidi neni schopno dodrzet 3-4 body instalacnich instrukci
        • Asharak
          To s tím asi nemáš moc zkušeností :) Od té doby, co hry nejdou cracknout nakopírováním cracku do složky se hrou, natož pak do složky System, jsou všichni v p.......... protože nechápou co znamená slovo Keygen, nebo když musí kopírovat víc než jeden soubor atp..

          Osobně vím, že pokud ta hra za to stojí, má cenu si ji koupit, protože máte tisíckrát lepší pocit a požitek ze hry, když ji znovu procházíte :) A pokud ne - tak ji hodit do koše a zapomenout, že jste si ji kdy stahovali a porušili zákon *15*
          • No z môjho okolia s tým problém nikto nemá, dokonca aj holky zo školy poznajú stránky ako warforum/xtreme. *3*

            Aj napriek tomu pozorujem stúpajúcu frekvenciu kupovania si kvalitných titulov, napríklad Zaklínača 2 už majú originálku takmer všetci moji známi, ktorí hrávajú rpgčka. Polovica ho mala predobjednaného, druhá polovica využila klasické "try before buy." *1*

            Podobne je to aj so Skyrimom - polovica ho mala predobjednaný, z druhej polovice sa mi teraz večer ozvali už dvaja, že "po vyskúšaní" kupujú origo.

            Ale napríklad Heroes 6 bol iný prípad - aj napriek tomu, že originál ponúkal pridanú hodnotu v podobe confluxu /dynastické zbrane, bonusy atď./, chronickí "try before buy"sťahovači ho skrátka zmazali so slovami "možno niekedy za 10€ aj s datadiskom" a zvyšok založil originálku do poličky s tým, že si počká na pár patchov.

            Z môjho pohľadu - ak je produkt kvalitný, zákazník rád zaplatí. Problém je v tom, že vydavatelia chcú prachy, aj keď predávajú odpad.
            • lip bych to nenapsal, jako bych videl sebe :)
              witcher z predobjednavky, homam VI mam v polici a skyrim jsem akorat objednal po stahnuti a vyzkouseni razor verze...
          • smejki
            Hry na systémovém disku? Dios mio!
            • Asharak
              Hra/System/hra.exe *3*
        • No to se ti jenom zdá, sou mezi námi i tací co si crack ne, že neumí stáhnout, ale ani nakopírovat do správného adresáře... takže pro ně je to skutečně nepřekonatelná zábrana... zde nastupuje buď hodný kamarád, nebo nákup originální hry... a ani bych se nedivil, kdyby na tyto lidi ta DRM byla cílená... přeci jen, kdo zaplatit nechce ten to nějak obejde... kdo zaplatit chce ten si to koupí, ale kdo neví jestli se mu to podaří cracknout tak ten může i uvažovat o koupi ;)
          • Jenze ti co nezvladaji cracknout hru maji stejny problem s DRM, ktera jim z tisice a jednoho duvodu zabrani v hrani hry. Ve spouste pripadu je jednodussi hru cracknout nez se prokousavat registracema, aktivacema a podobnyma vymozenostma nehlede na nutnost pripojeni... Jestli to takhle pujde dal tak si vsichni akorat koupi hru, kterou daj do vytriny a pak si zahrajou cracklou verzi. *1*
            • JJ občas je to děs, zvlášť když si třeba přinesu domů takovou nádhernou věc jako třeba česká verze Zaklínače 2, nainstaluju, spustim a on mi řekne, že mě nemůže autentizovat (či něco podobnýho)... nakonec sem zjistil že hlavní problém byl v přetíženejch servrech CD Projektu... Už ani nevim jestli sem sáhnul po cracku nebo si počkal na vyřešení, ale na****st byla ten den vyjímečně vysoká ;) Takže za mě rozhodně !Pryč s DRM! ;)
        • To by ses divil, pro kolik lidí je problém najít i adresář kde je hra nainstalovaná, natož ji cracknout.
          Jinak se musím přiznat, že poslední Settlery jsem si kvůli Ubisoftí ochraně nakonec koupil i když jsem to neměl v plánu *5*
  • Mechwarrior_bw
    GOG ma čím ďalej tým viac prekvapuje ... pozitívne.
  • Hej sorry, ale to, co vědí kluci v gog, vědí hráči už aspoň deset let. I tak je vždycky fajn, když to někdo řekne na plnou hubu, mnoho lidí totiž skutečně DRM odrazuje od koupi originálek..
    • smejki
      From Dust, Assasin's creed 2, Settlers 7, Battlefield 3, Dawn of War 2... býval bych tyhle hry měl, kdyby tam borcí nenasrali ty svoje chujoviny. A ne, ani jsem je "nezkoušel".
      A kdybych byl býval extra pozorný, tak dodneška nevlastním ani jeden Bioshock a ani GTA4.
      • Form Dust už má DRm odstraněno úplně , AC2 myslím taky má přístupný kompletní offline mód po první aktivaci a GTA4 s posledním patchem už nevyžaduje RSC+GfWL ale už jenom GfWL.
        Jen mě štvou ty settlers :-D
  • Helghast1996
    Seš fakt trapnej je vidět že ještě nosíš pleny.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit