Přejít na výpis diskuzí
Piráti vs. legální majitelé? Poměr 100:3, tvrdí Bohemia Interactive
18.11.2011 | levis
249 příspěvků
-
Nechapu jak muze nekdo stahovat ty dnesni konzoloidni kraviny (mysleno obecne) natoz to jeste hrat. Kdyz bude hra na ciste PC jako treba Minecraft, Diablo3 tak bez rozmyslu kupuju, ostatni me nezajimaj. Co je to za modu, kdyz s vydanim hry vyjde nebo oznami rovnou DLC a v posledni dobe i patche..
-
-
To je prosim pekne moda kapitalismu... proc by ti meli davat za plnou cenu plnou hru kdyz ti ji muzou dat polovicku a se schovavanim se za prubezny vyvoj, vyplepseni a mysleni na fanousky vydat zbytek rozporcovanej do DLC za ktery v souctu zaplatis minimalne jednou tolik... je rozdil mit ze hry 30 dolaru nebo 60 no ne? *7*
-
-
kolikrát se to stalo? jednou u mafie 2? a podruhý u CoDu, který prodává předražený map packy? trend jak howado *1*
-
je rozdil ziskat zakaznika co nakoupi priste a priste a priste a nachytat hejla co se spali a uz jeho prachy nikdy neuvidi....
-
-
-
A tolik o té slavné a dokonalé protipirátské ochraně Bohemia... jak se tady minule všichni rozplývali. Říkám narovinu - hru s multi si koupím. Hru čistě o singlu si stáhnu(pokuď mě jinak neosloví její koupě - úcta k tvůrcům) - a s přirovnáním, že je to jako krádež v obchodě,, už děte taky do -------. takže Bf3 jsem si slušně koupil X MW3 jsem slušně stáhl(mult. mě nezajimá).. Vzdávám hold Razor1911, vzdávám hold skydrow. bez nich by byl svět o něco chudší..xDD
-
-
Mam rovnaky nazor za hru s poriadnym MP si pokojne priplatim ale singleplayer hry podla mna nemaju taku cenu ako si za nu pozaduju :) Vacsinou SP=par hodin zabavy a MP=nekocne vela zabavy :)
-
Ještě se nauč rozeznávat Holt od Hold a dám ti i plus.
-
-
ješdě se nauč trolovat
http://www.mojecestina.cz/gramatika/c2009072305-hold-x-holt.html *2* -
-
On mě bude opravovat někdo kdo napíše ˇješděˇ??xDD.. trolovat?? - co to meleš?xDD myslíš můj komentář k Bf3 ty stěrko?xDD hrát jako trol, trolovat, trlové v Bf3 - já vim,, tohle ve slovníčku nemáš tak jak by si to mohl vědět..xDD
-
-
qwer..xD aaa!! - zase jeden z těch zdejších ichtylů - kteří jen buzerují a hledají chyby v cizích komentářích... omlouvám se.. dám si pro příště pozor, jsem opravdu negramot. Holt - Hold, holduji,, ooo je mi to fakt líto.
-
-
To tě chválim že jsi MW3 stáhnul nic jiného si ani nezaslouží.
-
-
A ze si stezuje zrovna Bohemka ktera neumi dotahnout hru ani po obsahovy ani po kvalitativni strance. Obsah dela komunita a to co vydavaj hru se da prirovnat pri nejlepsim na uroven UDKcka... to ale aspon u Epicu nevydavaj za hru a je to kompletni nastroj. Testing sice v bohemce maj, ale na testery se tam z vysoka sere (zazil sem si)... vetsina bugu je dle vyvojaru (zalezi komu to nalezi) "as designed", "engine limitation" nebo "new feature" ... ackoliv jak se dalo cekat pak komunita nadavala na stejne veci a z pulky si poresila vlastnim resenim a z druhe pulky to nakoneci u bohemky opravit slo... osobne sem nebyl spokojen poradne ani s tim ze mi za to hrani plati... natoz za ty nedodelky platit jim!
At se na mne pan Spanel nezlobi, ale neni se cemu divit... prodeje se mozna trochu zvednou az padne cena a pridaj se tak 3 - 4 patche. Do te doby lidi zkousi jestli to ma mimo jine vubec vyznam kupovat.
O tom ze pocitat pocet pokusu o pripojeni piratske verze a legalni verze a vydavat je za pomer koupenych a kradenych her to uz tady padlo taky ze je blabol.
Engine v ToH je navic takovej nedodelek kdy vychazi z treti verze engine pr o A2 a a arrowhead ale zaroven sou tam zakomponovany prvky 4 verze pro A3 ... navic se mi nejak porad nelibi rikat tomu "nova verze engine" protoze je to jen jedna nastavba na druhou uz od flashpointu... ostatne uz od flashpointu tam pretrvavaji nektere bugy nebo na dnesni dobu zasadni omezeni. -
jak tu někdo psal, ono piratit a piratit. Já se tu nebudu vytahovat, s piratenim mam zkusenosti a je pravda, ze hru co jsem si nekoupil, tak hraju pár hodin a uz me nebavi. Hru co jsem si koupil ale hraju o dost vice, bavi me vice a vic si ji vazim. Paradoxne i kdyz je mene kvalitni nez zpiratenej titul.
Nicmene, pokud tu hru chci, tak si ji koupim. Pár her koupenych mam a koupi jsem si je, protze jsem je chtel. Takze , pokud vyjde kvalitni hra, tak ji koupim, sracku stahnu , vyzkousim..smazu a jedu dal... -
Možná by pro začátek mohli někdy vydat něco hotového, nebylo by pak třeba stahovat "dema."
-
Já mám na Steamu cca 128 položek (je tam řada datadisků, nějaké hry mají multiplayery jako zvláštní položku, je tam řada indie titulů).
Nahrané časy u některých her za plnou cenu: CoD: MW2 (66 minut), BioShock 2 (2 hodiny), Metro 2033 (2 hodin), Just Cause 2 (60 minut), Mafia II (3 hodiny), Alpha Protocol (2 hodiny), Far Cry 2 (3 hodiny).
To je hned kolem 8 tisíc, které jsem spláchl do záchodu. Poslední rok ovšem platím vždy až po představení, pokud je to možné (stahuji pirátské verze). Veškeré tituly, co od té doby na Steamu mám, tam jsou zaslouženě. Peníze, které jsem ušetřil za odpad, který jsem nehrál, šel do her, které si to zasloužili, a které jsem neminul kvůli tomu, že jsem zrovna utratil prachy za Grygarem opěvovanou nudu Just Cause 2, aneb kdyby recenzenti stáli před rozhodnutím, kam svoje peníze vrazit, tak ty hodnocení jsou výrazně střídmější. -
-
Navrhuji hry, u kterých si nejste stoprocentně jistý, že vás budou bavit, kupovat až po roce, vyjdou vás na pár stovek (a zvlášť na PC). Samozřejmě když vím, že se mi líbil Oblivion a že jsem die hard fan série Metal Gear Solid, tak další díly kupuji automaticky hned po vydání, ale to že vy jste nedočkavý a kupujete za velké peníze hry, o kterých nevíte ani prd a pak vás nebaví, to rozhodně není omluva pro pirátství. Možná malinká polehčující okolnost, ale tou je blbost nebo zbrklost vždycky.
-
-
Já si ty hry koupím po dohrání, případně během hraní. A podpořím tak autory výrazně více než vy, který si to koupí za 200Kč po roce. Ve výsledku moje pirátění přinese hernímu byznysu více, než vaše hraní po více než roce za pár korun.
-
-
Teď jste mě dostal. Vážně :-)
Pokud tato předsevzetí skutečně dodržujete (a ne stylem "dohrál jsem to dvakrát, ale... nelíbí se mi to, takže nic), pak máte asi pravdu.
-
-
-
-
No, pro me je treba prekazkou vetsinou cena... nedavno sem si na aukru koupil Fifu 12 za 420 a BF3 (ruska verze) za 400... tolik pro me ty hry maj hodnotu, veci typu take on helicopters bych si koupil za 100. Proste na to abych dal za jednu hru 1099,- nemam.
-
-
Na hru ne, ale na PC, které utáhne BF3 jo? Divný.
-
-
Zloděj si vymluvu vzdynajde..Nemas na to tak setri a zahraj si to az na to budes mit.Kde je psano ze to musis hrat den po vydani??
-
Myslim, že hra a PC mají trochu jinou trvanlivost....
-
-
Jo, taky trochu jinou cenu. Je to jen další žblebt jako "Já na to nemám čas"... peníze i čas jsou, jen jinde. Například každý víkend v alkoholu, v cigaretách, v benzínu, v jiné zábavě...
Edit: Taky je zajímavé, jak se tahle stupidní filosofie aplikuje hlavně v tomhle rádobystátě. -
-
radši se pořádne ztřískám s přátely než hrát s nějakýma cizíma lidma BF3
ale proti gustu... -
-
Však já proti tomu nic nenamítám. Ať si každý utrácí za to, co ho baví víc, ale ať si pak nestěžuje, že ty hry jsou moc drahé.
-
-
-
-
-
-
preco si kazdy mysli ze keby si pirati nemohli zahrat nejaku hru tak ju automaticky kupia?
firma prichadza len o teoreticke prijmy kedze by nikdy neexistovali -
-
1) jak jsi prisel na to, ze tohle si nekdo mysli?
2) neprichazi o teoreticke prijmy, ale o odmenu za praci, na kterou maji ze zakona narok. -
-
no smola, zivot je pes... pokial nebude skutocne nieco hrozit za piratenie tak s tym nic nespravia
-
-
Ja bych byl šťastnější za 1 prodanej kus než za 100 stažených.
-
-
Pirátil jsem v dobe kdy hry koupit v CR nesly a ze zahrani se skoro dovest nedaly (1988-1995). Ted se snazim vse kupovat a vetsinou to nastesti pres digitalni distribuci nakoupit jde, horsi je to kdyz v digitalni verzi hra dostupna neni a v cesku je rozumne sehnatelna pouze ceska krabice.
Jsem 99% PCckar. Na XBOXu hraju jen kuzelky a box se synem na kinectu :-). -
no ja 99% her kupuju.. kdyz jsem si nevidelaval tak jsem stahoval naopak 99,5% :) ale musim rict ze BI ma tu smulu, ze zrovna jejich hry jdou mimo me.. cim to asi bude ;)
-
-
Ja si nevydělávám a je težký si naspořit na nějakou hru, ale už jsem rok žádnou nestáhl! *1*
-
-
Si super.
-
-
Nejednou mi na to bylo odpovezeno, ze takovy clovek neni jejich zajmova skupina. *1*
-