Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • rancor1223
    Doporučuji shlídnout tohle video (CZ titulky), je sice delší, ale jasně popisuje jaký dopad by SOPA měla. Předpokládám, že to bude bude podobného ražení jak článek vydaný zde na games.cz (nečetl jsem, stačilo mi tohle video). http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/sopa-americka-vlada-se-snazi-znicit-internet
    • Tohle by chtělo nějak vypíchnout, dobrý odkaz :)
  • Veskoslav
    Jo jo. Konečně někdo má rozum. Neříkám, že ochrana nemá být, ale v této podobě? Filmová a hudební studia rýžují, jak nevím co s 500% a více ziskem, skuteční autoři vidí minimum z těchto peněz. To samé je u herních studií. Navíc, pominu-li fakt, že hry jsou občas nedodělané sra*ky (Rage) či délkou odpovídají školnímu vyučování prvňáčka (CoD), tak nemám problém zaplatit slušnou hru. U her jako byl Zaklínač I a II, Sc II, Warcraft atd. mi nebylo líto "vyhodit" za ně +-1100. Ale vyhodit za zmetek 1499 a ještě se diví, když na ně nadávají a vesele to stahují? Nechť tito zkrachují a ti slšní, co dělají slušné, dobré hry nechť pokračují. Zbytek nechť se smaží v pekle.
  • Nj, soudruhům z celého světa by se možnost zasahovat do internetu náramně hodila.
    • PreidaQ
      V tomhle případě jsou korporace o dost větší zlo než nějací soudruzi. *9*
  • uzivatel1982
    To vesele prejmenovavaj a davaj tomu ruzny zkratky,ale jde jim jen o to aby mohli kontrolovat internet a jeho volny pouzivani. Tohle přece musí vadit všem...at warezakum tak newarezakum.
  • http://www.youtube.com/watch?v=1w6GtwOvnWM *3*
  • Divím se že něco tak absurdního jako je SOPA vůbec někoho napadlo. Ten zákon nesmí projít. Bohužel stačí když budou podmáznutí ti správní lidé a projde jakýkoliv zákon. Ostatně u nás jde krásně pozorovat že ve vládách většinou nesedí rozumní lidé ale ti největší volové z celého národa.
    • Ghost47
      Je to jednoduché - filmová a hudební studia nechápou, že za jejich problémy nemůžou jen piráti, ale taky jejich neschopnost se přizpůsobit a snaha držet desítky let starý obchodní model za každou cenu. Tak vzali pár miliard z toho, co mají naspořeno a pokoušejí se koupit si zákon (co je to svoboda slova a nějaká demokracie proti 10% zvýšení prodeje CD s Lady Gaga, že ?).
      Vidím trochu naději v tom, že tímhle ohrožují firmy jako Google nebo Facebook, které ty miliardy mají taky... a zabití zákona ohrožujícího samotnou existenci firmy je zatraceně dobrá investice *4*
      • Mě je jasné proč někteří velcí hráči chcou tento zákon prosadit. Jen se divím žo ho prosazují v takové formě. Vždyť je jasné že to vzbudí odpor. Čekal bych spíše že se to pokusí propašovat nějak nenápadně. A nebo fakt testují kam až si lidé nechají sr.t na hlavu.
        • Ghost47
          Možné je, že chtějí prosadit mnohem míň - jenže když si o to řeknou rovnou, tak lidi budou protestovat proti omezování svobody. Když na své požadavky sleví z toho, co teď obsahuje SOPA, tak lidi ještě budou slavit, kolik svobody se jim povedlo vydupat...
          • Sounds like a plan. Oblbnout lidi je asi opravdu jednoduché.

            I, for one, welcome our new (future) NWO overlords.
      • Tak ono jde hlavně o povědomí lidí... nevím jak na to reaguje "typický američan", ale dokud mu bude někdo tvrdit, že je to kvůli pirátům, tak bude klidně pro... stačí totiž ukázat na "zlo" a masa lidi už nepřemýšlí o tom, co je pravda a co je vhodné.

        Ale kdyby pod tím skutečně zdechl FB, tak i ten nejzabedněnější člověk by si toho musel všimnout a jít proti SOPě.

        Edit: Reakce spíše vhodná pod rancor1223.
    • rancor1223
      První věc která by se stala po uvedení tohoto zákona v platnost by byla odstřihnutí Youtube, Facebooku apod. a podle mě by to vyvolalo solidní nepokoje. Tohle nikdy v téhle podobě nemůže fungovat. Alespoň teda doufám, že si lidi nenechaj takhle sr*t na hlavu).
  • Zrovna od Epic to zní poněkud pokrytecky. Společnost jenž odmítá vydávat hry na pc, protože se tam pirátí (což je samozřejmě lež neboť na konzolích se pirátí taktéž - hlavním důvodem jsou peníze na konverzi) je najednou protipirátskému řešení (že je to zvěrstvo tyhle korporace nezajímá - tady je důležitý jen výkaz zisků a ztrát). Ale je možné, že jim Anonymous pohrozil zveřejněním zdrojového kódu unreal tournament XVII, pokud budou SOPU oficiálně podporovat.
    • CrocoRay
      "Epic Games podporují snahu o omezení zahraničních stránek, které profitují z pirátství na našich hrách. Ale musíme tak činit způsobem, který je kompatibilní se svobodou slova a práva."

      Jedná věc je něco podporovat a druhá podporovat to za každou cenu a řídit se Hitlerovým: Účel světí prostředky. Prostě se Epicu nelíbí určité body tohoto zákona.
      • JohnyTheZik
        *Machiavelliho ;)
        • CrocoRay
          Ano, Machiavelliho. Ale Hitler byl asi nejznámější osobnost v dějinách, která se tím řídila a ukázala, jak to funguje v praxi *4*
  • Fuck SOPA, fuck it with a rake.

    Jo jasně, piráti jsou čirý zlo a je potřeba ukončit jejich existenci, jasně proč ne... ale chce to používat mozek a ne vymýšlet takovouhle sračku, co napsal nějakej vůl, co problematice rozumí asi jako já netrollování...

    Herní společnosti konkrétně by se měly zaměřit na to, aby si jejich hru víc lidi koupilo a ne na to, aby ji míň pirátlo...
    • rancor1223
      Nebýt pirátů vůbec dnes nemusí existovat Steam, rozšíření internetu by se výrazně zpomalilo, ceny HDD by byly vyšší a trh by obecně vypadal úplně jinak (a především by byl proti současnosti pozadu). Samozřejmě, že piráti nejsou ti hodní a tahle SOPA je totální volovina, ale ne vše je černobílé!
      • Věř, že já jsem jeden z hlavních zastánců toho, že "ne vše je černobílé" tady v diskuzích... třeba v diskuzi pod http://games.tiscali.cz/tema/protipiratska-ochrana-serious-sama-3-vas-zabije-57821 jsem to hlavně zdůrazňoval.

        "Jo jasně, piráti jsou čirý zlo a je potřeba ukončit jejich existenci, jasně proč ne" bylo takový to "ok, whatever, teď se o tom nemá cenu hádat"... SOPA je prostě kktina.
        • rancor1223
          Z druhýho odstavce tvýho příspěvku to tak nevypadalo, ale ok.
  • Kr.Pa
    Rozhodně se vyplatí podívat zde:
    http://www.netcoalition.com/
    A hlavně na podepsané organizace/firmy

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit