Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Eve jsem se rozhodl před pár dny zkusit. Nepovažuji se za trotla, ale měl jsem velké problémy se zorientovat a vůbec se naučit nějak fungovat. Za těch pár dnů umím tak nějaké velmi hrubé základy a stále nevím k čemu většina věcí ve hře je. Ta hra mne uchvátila, je obrovská, kvanta možností, ale zároveň je sakra těžké se do toho dostat. A toho času. Kvůli času a obtížnosti si dojedu trial a nechám to být.
    • Ani lidé pravidelně hrající dva roky nemusí vědět všechno a taky většinou neví, pokud nejsou velmi zvědaví a vše si pamatují :)
  • MrSanta
    Jak je to dneska s počtem hráčů? Když jsem před lety s EVE koketoval, tak byl rekord tuším něco kolem 50k najednou přihlášených hráčů. Hra mě bavila velmi, ale časová náročnost mě odradila od toho, abych přešel na plnou. I tak jsem si ale trial užil. Několikrát.
    • Přijde mi to pořád stejné.
  • Keby sa táto hra kupovala normálne ako ostatné, že vojdem do obchodi, vysolím pol stovky eur a hrám hru dokedy chcem... ale 10 eur mesačne to je vydieranie. Nie dakujem.
    • No to je ale kravina. Jak myslíš, že se online hry platí? Toto není CoD co za 5 hodin vyhodíš. Toto je hra co hraješ několik let a vývojáři ji neustále doplňují a vyvíjí. Z něčeho se ten vývoj platit musí. Samozřejmě se dá hra platit ingame penězi jak píše Walltar, ale já to platím vždy eury, pač ty ISKy vždy potřebuji na něco jiného. Navíc by to mohlo být i horší, kdyby tu byly např. mikrotransakce atd. co by ovlivňovaly přímo hru. Zprvu se mi to taky nezdálo, ale měsíční platby nejsou tak strašný za tak kvalitní hru.

Tobě ale spíš vadí že ji nemůžeš ukrást a hrát zadarmo jako pirát... A ještě se tu tím prezentuješ.
      • Existujú hry s OVELA menšou komunitou, do ktorých hráči vrazia zlomok takejto ceny a napriek tomu je hra priebežne vylepšovaná a hráči ju hrajú roky... A vývojári žijú. Typicky u mňa letecké simulátory typu Rise of Flight alebo DCS... Akože sorry, ale 10€ mesačne, to je vážne zlodejina a priživovanie na závislákoch *4*
        • To ej blbost. 10E je minimum..je to jedna návštěva hospody.Pokud ten rpodukt máš rád, nevidím problém za něj něco vysolit. EVE je dle mého špičkou mezi MMO...stačí vyzkoušet a nechat se pohltit.
          • A pokud možno nepropadnout se do hlubin bezedné posedlosti *1*
      • Takze od ted budeme nazyvat lidi co chcou hry typu Guild Wars, SC2, D3 atd. zlodeji co to chcou ukrast a 50 eur je zadarmo. *7*
      • Možná by se Scimitarovi líbilo lifetime subscription. Hned bych ho nepodezříval z pirátství.
    • walltar
      Měl sem 15 accountů a nezaplatil sem ani euro (na první měsíc mě samozřejmě musel pučit kamarád) Dá se platit penězma ze hry.
  • Veskoslav
    Jedna z nejtěžších MMO, co jsem kdy hrál a kdy skutečně úspěchem hráčů je spolupráce a důsledné naplánování. Sama naše operační skupina čítá pouhých 50 členů, ale když se domlouváme na útoku atd, tak i týden dopředu a všechno ručně rozepsané, co kdo bude dělat. U téhle hry člověk musí umět perfektně anglicky a musí používat hlavu:) Jinak doporučuji si zahrát. Je 14 denní trial verze zdarma. Já osobně sice platím měsíčně poplatky, ale rád Vás uvidím v hře i na těch 14 dní.
    • ALIENVIK
      Líbí se mi tam to združování do hráčských frakcí, plánuju že zkusim o prázdninách.
    • LOL Diablovec hral EVE? To si musel kruto naraziť, hľadal si aj kravský level? *1*
      • Veskoslav
        Co to meleš? Hraji spoustu her a let, od nejtěžších FPS (ARMA II), RPG (BG II, Zaklínač) až po nejednodušší....Prošel jsem spustou MMO od L2 až po GW. Další lolec, co paušalizuje? Jinak EVE jsem zvládal docela slušně v prvních měsících hraní, kyž byl na to čas.

A slovo LOL povětšinou používají lidi, co neví, co říct, neví co znamená a jsou to povětšinou děcka.
        • ...a slovo LOL v textíku máš aj ty *5*
          • Veskoslav
            Musíš takto debilně kazit normální diskuzí idiotským trolingem? Přečti si, jak tu všichni normálně rešili hru (já jsem taky) a neřešili píčoviny jako ty......
            • Trol.diskuzni
              Veškoslav je vždy takhle vášnivý... *14*
            • Keď mne sa páči aký si utešene prchký, takže keď zbadám tvojho "avatara" sa jednoducho nemôžem zdržať :/
  • Ale když je s kým hrát, tak je EVE naprosto dokonalá. Hlavně v situacích typu "v klidu si těžíme a celkem daleko se objevil pirát...".

Možná bych si mohl obnovit po zkouškovým na měsíc předplatný a vyzkoušet najít nějakou dobrou korporaci.
    • Veskoslav
      Lepší je: Loď, malinká a je sama, nevšímej si a těž dál:-D A pak celá flotila.
      • walltar
        Tak sme jednou při těžení přišli o carrier ... kamarád byl v šoku zapoměl spustit booster a nechal se sundat flotilou T2 cruiserů. Napřed jeden pirátek ve fregatce a potom asi 30jeho kamarádů. Naštěstí sme měli v systému POS takže těžební flotilu nám nesundali ....

Ještě štěstí že sme měli pár náhradních.
        • Veskoslav
          My jsme POS neměli, navíc jsme ztratii skoro 2/3 flotil. Většinou právě T2 cruisery. Tenkrát to vyšlo na pár miliónů ty ztráty.
  • Po té diskusi níže mě ta "hra" opravdu začíná zajímat ale s tím se pojí jeden důležitý dotaz: Když se tam teď jako zelenáč objevím mezi tisícovkami hráčů, kteří už to hrají stovky hodin, mám vůbec šanci se tam nějak uplatnit?

Může mě tam třeba někdo vzít pod křídlo a trochu mi ulehčit rozhled? Jak komunita nahlíží na nováčky?
    • Dokud jsem nevystrčil nos z bezpečného prostoru tak mě komunita celkem přehlížela. Jakmile jsem se vydal za hranice tak si na mně s chutí smlsla :D
      Nicméně tak to prostě je, hrát jsem to přestal kvůli jiným věcem.
      A ve svém žánru je EvE řekl bych nejlepší.
    • V tom je jedna z krás EVE - každý může být vitální do teamu. Jako nováček můžeš buď jít do korporace k nějakému známému, začínat úplně sám nebo jít do EVE Uni.
      • Joha
        Ak chces ist do E-UNI tak ma kontaktuj v hre (Joha M'raadu) a povysvetlujem ti par veci... ak by si mal problem s AJ :)

https://gate.eveonline.com/Profile/Joha%20M'raadu
  • Zajimave. Ja se asi vymykam. Ja jsem byl nastvany v lete a odesel jsem taky nastvane. I na forech jsme se ozval. Jak verit nekomu,kdo po 5-6 letech slibu nedodrzi vydani neceho co melo byt. A nesvadejte to na hrace. Kdyby CCP neco skutecne melo v ruce(ano,myslim tim Incarnu) a ne jen jednu prazdnou kapitanskou kajutu,tak by to vydali i pres protesty. Ale ve skutecnosti zadna Incarna jeste hotova neni,takze krome kapitanskych kajut neni co pridavat.
    A vlastne jsem byl nastvany i na ty hrace,co se prezentuji na forech. Kdyz nekdo rekl,ze se na Incarnu tesil,hned zacali mlit neco o tom,ze to neni barbie hra. Bylo to tehdy dost ubohe. Jsem rad ze jsem si od EVE a jeji komunity odpocinul,i kdyz priznavam ze mi uz zacina chybet. Mozna to opet vyzkousim.
  • Trol.diskuzni
    O čem ta hra vlastně je? Pořád se o ní mluví, jak je jiná a že je to vesmírný simulátor, přestože tam loď člověk ani moc neovládá a že je to složité na uchopení a blablabla... Ale že by v nějakém článku byly dvě tři věty o tom, vo co teda vlastně go, to ne. *8*
    • kostejnesmrtelny
      Mě se líbila definice, na kterou jsem někde narazil - EVE je graficky vymakaná vizualizace tabulkovýho procesoru, do kterýho tisíce lidí zároveň rvou data.
      • Jo, to už je dost ohrané. Jaksi to bere v potaz pouze obchodní stránku hry.
    • Simulátor to není (loď se ovládá klikáním).

EVE je o tom, že si v ní může hráč dělat co chce, ale hra se s ním nemazlí. Ztráta získaných věcí/implantátů při smrti je trvalá (existuje systém pojištění), takže určitě není pro každýho. A někam doletět může být v něčem normálním na celkem dlouho.

Ale jelikož může být hráč opravdu čímkoli (obchodník, horník, industrialista, průzkumník, distributor, kultivátor planet...) a všechna povolání jsou potřeba, protože by se bez nich zastavila herní ekonomika, tak je EVE svým způsobem unikátní. A to ani nemluvím o způsobu trénování skillů. Je to prostě jedno velký pískoviště. *3*
      • Trol.diskuzni
        Takže tam není žádná příběhová linie nebo nějaký základní konflikt, ale jen se snažíš "něco dokázat" tím, že si najdeš na trhu díru, která je třeba vyplnit a tedy jakože podnikáš?
        • Příběhová linka tu taky je, ať už globální, nebo takové mimo. Pro hru to ale není zas tak důležité, pokud někdo nehraje RP.
        • Já jsem EVE moc nehrál. Questy tam jsou (i nějaký jakoby story), ale konflikty se, pokud vím, většinou odehrávají mezi hráči (a jejich korporacemi přímo ve hře. Je tam nějakej systém vlastnictví systémů, o ty se pak může bojovat.... Ale o tomhle moc nevím, já jsem hlavně těžil a obchodoval (a moc mi to nešlo).
        • Podnikas(teoreticky nemusis nikdy opustit stanici),vyrabis veci a prodavas,delas mise,prozkoumavas vesmir a cervi diry,lodi tezis asteroidy nebo si na planetach postavis tezebni zarizeni,muzes tezit mesice,stavet si stanice,vest obrovske PvP bitvy(v EVE to muze byt najednou treba 1000 hracu),hrajes si na solo pirata,...atd. Urcite jsem na spoustu veci zapomel. Nikdo te nevede za rucicku a na nektere veci prijdes treba az po roce hrani.
          A pvp je vsudypritomne. I ve stezenych sektorech se najdou sebevrazedni pirati,co te pripravi o naklad za x milionu *2*
          • Trol.diskuzni
            Díky moc, takhle mi to dává smysl. Něco takového mít ve hře situované do středověku a nehrál bych nic jiného... *4*
            • Vzhledem k tomu, kolik vydělává WoW a kolik vydělává EVE je úplně jasný, že budou všichni "kopírovat" WoW a ne EVE. Je to možná škoda, ale všichni chtějí vydělat a myslí si, že na EVE klonu vydělají míň, než na WoW klonu.

Takže se jim asi nemůžeme divit, že se rozhodli tak, jak se rozhodli.
            • Souhlas s Trolíkem, Santou a Cahirem. Žádné The Elder WoWs Online, ale The EvE Scrolls Online. Beths. chytni se za nos a přehodnoť svůj podnikatelský záměr!!!!
              *14*
            • MrSanta
              V něco podobného jsem doufal, když jsem se doslechl o Elder Scrolls Online. Když jsem si přečetl první větší informace, tak jsem byl trpce zklamán *9*.
              PS: Trolíku, ty divochu, zase jsem ti jednou po čase musel dát "plusko" *1*
            • Cahir
              To by bylo opravdu něco. Také bych po tom hned skočil.
            • walltar
              Sem pro ale musel by tam být příkaz Orbit 0,5m a Minmataři v brnění z odpadků.
    • Ringwraith
      Je to jedna z takových těch her, který musíš pochopit, aby jsi je pochopil.

Pokud tedy tato věta dává smysl.
      • Trol.diskuzni
        No, smysl dává... Ale stejně nevěřím tomu, že by se to nedalo nějak umně popsat v pár větách tak, aby bylo každému jasné, co je podstatou a jakým způsobem to funguje.
        • walltar
          Tak si najdi někde recenzi ...

EvE nejde popsat pár slovy protože co je podstatou eve online je pro každého hráče něco jiného, každému hráči de o něco jiného. Nejsou tu levely ani příběh, nejsou tam povolání ani různé rasy. Prostě dostaneš loď uvidíš šipku tímhle směrem do vesmíru a potom už se o tebe hra nestará a musíš se postarat sám o sebe ... někdo to dokáže a královsky se baví a někdo po pár hodinách znuděně zavře hru a už se k ní nevrátí.
      • walltar
        Jo to celkem sedí ... Ale jinak de o to o co de v každém sandboxu ... tady máš nástroje a dělej si s nima co chceš.

Taky by se to dalo posat takhle
        Když začínáš: http://i.imgur.com/d95Tp.gif
        A když po dvou letech končíš: http://f0.bcbits.com/z/40/15/401537848-1.jpg
  • Tvůrci Mass Effectu 3 jsou rádi, když naštvou hráče *1* *1*
  • walltar
    Tvůrci EVE Online jsou rádi, když naštvou hráče ...... aha tak proto nám při jednom updejtu smazali boot.ini
    *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit