Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dnes sem se doslechl že se tříscali.cz po měsících konečně uráčilo napsat nějaký solidní článek o DayZ. Je třeba předem uvést že od tohoto "herního webu" mám prakticky nulové očekávání co se týče stylistické, literární a novinářské úrovně. ACH JAK SEM SE MÝLIL! Tříscali a jeho pisálci nacházejí nové dno!

    Když sem si před několika měsíci poprvé na rockpapershotgun.com (Velmi kvalitní herní web, z kterého místní šikulové pilně opisují) přečetl dojmy z DayZ velmi mě to zaujalo. Na první pohled bylo jasné že se jedná o něco mimořádného, což sem si po samotném zahrání také ověřil. Jejich články o DayZ měli atmostféru, vtip a dokonce se člověk něco dozvěděl. To co však vykálel autor zde je naprostý vtip, fraška a fail! První co je nad slunce jasné je že si autor celou tuto story vymyslel. Stačí se podívat na screenshoty absolutně nekorespondující s příběhem a podivné zabíhání do zbytečných detailů které se ve hře ani nevyskytují. Píchající jehličí? Really? A ten stupidní rozhorovor? To by nikomu nesežrala ani moje bába a ta potřebuje na čtení 2 centimetrová písmenka!

    Celkově se ve mě perou pocity zmatení (co tento příběh má společného z DayZ kromě názvů měst a toho že tam sou zombíci a survivors?) se vztekem (jak je možné že takovýto neumětel a fušer nejenže má možnost psát někam veřejně natož se zmocnit takové senzace jako je DayZ) a nakonec rezignace(to když vidím že se najdou někteří hlupáci kterým takovýto způsob psaní příde nejenom normální ale dokonce dobrý!).

    Mám jen jedno doporučení drahé tříscali.cz: zabalte to. Jestli ve vašich řadách existuje schopný jedinec, přeju mu hodně štěstí jistě se někde uchytí. Ostatní se držte od péra či klávesnice co nejdál. Když nadtím tak přemýšlím držte se daleko i od žen protože pokračovat z takovým genetickým materiálem nemá cenu.

    Po měsících totální ignorace tohoto fenoménu na herní scéně, se vám podařilo to sprasit eště víc. Congratz! A mistrovi Smékalovi ať shnijou prsty!
    • Přesně. Ten příběh musel snad napsat nějakej desetiletej duševně zaostalej jedinec.

      (Původní koment prej obsahoval zakázané slovo ret*rd... :D :D )
    • Kein
      no, mě se článek taky nelíbil, ale zase to nepřeháněj, ty náš génie.
    • jakej fenomen? obyčejnej hc mod, kterej poznalo diablo už pred 10 lety, akorat prenesenej do prostredi fps.
      trapny strileni zombku jako v kazde druhe hre *11*
      *11*
      • Další chytrák co by měl zůstat co nejdál od klávesnice a internetu. Jelikož mám dobrou náladu tak ti to vysvětlím: Fenomén je to proto že během pár měsíců bez jakéhokoliv marketingu zvedl prodeje Army2 (A2 2009 a OA 2010) natolik že se po celou dobu drží jako topseller na steamu. Konkrétně se jedná o víc jak 900000 jednotlivých klíčů. Pohybuju se celkem dlouho v herním průmyslu abych s klidem mohl říct že to JE fenomenální a skoro nevídané. Další věc proč to je fenomén je že naprosto ignoruje klasické designerské postupy, vyvolává emoce které člověk u jiné hry nezažije. Jak říká sám Dean Hall aka Rocket: "Design without compromise." Trapné střílení zombíků je eště v trapnějším COD, evidentně si nehrál DayZ, schálně si zkus co se stane když vystřelíš na zombo v DayZ (pokud máš zbraň hehe). Zemřeš dřív než stačíš zavolat maminku. Takže tobě a tobě podobným doporučuju táhnout zpátky k COD a trapnýmu střílení zombíků ;-). CaptainObvious out!
        • tyhle emoce zažil každy hráč hc diabla, akorát tady je to spojeno i s pvp a v realnem prsotredi tak jsou i ty emoce takove realnejší
          no a co se stane kdyz vystrelis na zombika? chcipne, co jsem videl videa na youtube tak chcipaj docela snadno po zasahu pistolkou
          • Porovnavat Diablo HC mod(ano hral jsem vsechny tri diabla) s Dayz, je jako porovnavat sex s nafukovaci pannou...
          • Jak říkal poster nade mnou. Napad vystrelit uprostred mesta dostanes presne jednou. Pak se na tebe sesype tolik zombies ze ti ten jeden zasobnik do prvni zbrane co najdes opravdu stacit nebude a kdyby nahodou jo tak za prvni rohem dostanes davku do zad od bandity.

            A to ani nemluvim o tom, ze zacinas beze zbrane a musis se mezi zombama proplizit nekam kde ji najdes. Jeden spatnej pohyb a jsi tuhej. Tak tady to mas a muzes se vratit k L4D nebo COD. V tyhle hre je strelba do zombií to poslední co chceš udělat.

            Ale tak co čekat od někoho kdo hodnotí hru podle videa kde někdo na netu hraje.
            • Thorleif_cz
              2 Warlock:
              Připomínáš mi mýho mladšího bráchu, když jsme s ním hráli poprvý dračák a škodolibě ho do toho hodili ve velmi útlém věku a bez jakéhokoliv vysvětlování...

              PJ: "...jdete lesem a mezi stromy vidíte prosvítat světlo ohně."
              Anonymní hráč: "Opatrně se přikrademe kousek blíž, jen aby jsme očíhli, co se tam děje..."
              PJ: "Kolem ohně sedí parta lidojedů a s ksichtama sešklebenýma odporem dloubou do vychrtlýho skřeta... Tak co uděláte dál?"
              Bratr: "Půjdu tam a zhasnu ten oheň..."

              Začít utíkat třeba i pomůže, pokud máš na dohled les... Ale rozhodně tě nespasí uprostřed městečka, kde se na tebe sesypou ze všech směrů...
            • tak bych pred nima asi utekl ne *7* omg, nebo je ta hra tak hloupa že zombici utikaji rychlej nez lide a umi se inteligentne orientovat v terenu *7*
          • Že by jsi tím přilákal všechny zombies a bandity v okolí, hmm? Nemluvě o tom, že je přiláká i jen baterka nebo hluk z běhu.
      • Hrál jsi to vůbec, ty "čaroději"?
  • Pominu to, že "nejlepší" česká stránka pres recenze absolutně kašle na napsání recenze pro DayZ, jakožto modu na českou hru - asi tu nemají Bohemii rádi z nějakého zvláštního důvodu.

    Ale tenhle příběh. Wow! Nic víc na to snad ani nelze říct. Myslel jsem, že si tu hrajete na seriozní stránku na recenze a najdu tady takovýhle nehorázný průjem? Opravdu se to nedá nazvat jinak. Napsáno absolutně hulvátskou češtinou. Autor se naprosto neobtěžuje si to aspoň hodit do wordu, který by mu podtrhal překlepy. A vůbec! Co si vůbec autor myslel? Koho tohle, zatraceně, může oslovit? Větná skladba naprosto žalostná - asi jako z pera třeťáka na základní škole. Opět musím podtrhnout naprosto neuvěřitelnou úroveň jazyka v recenzi. Opravdu. Komu se tohle líbí? Mě tenhle "UBER ROLE-PLAY" absolutně uráží a to jak z hlediska inteligence, tak z pohledu Čecha.

    Na vašich stránkách žádná recenze o DayZ neexistuje a hned tu hážete "příběhy" z hraní. To na to jdete trošku z opačného směru.

    Na první pohled screenshoty absolutně nesouhlasí s děním v "příběhu" (nenávaznost v zombie killech např.) takže je zcela zřejmé, že autor tento skvělý příběh, s největší pravděpodobností, napsal tak, že několikrát silně uhodil čelem do klávesnice. A s hrou samotnou vlastně ani příběh nemá nic společného. Polovina těch "strašně cool" věcí z příbehu ve hře absolutně neexistuje. Zastřelit sebe sama abych jakoby unikl roztrhání zombiemi? Neexistuje. A to je jen jeden z mnoha nesmyslů v tomhle literárním exkrementu. Tenhle článek je tak neskutečně zavádějící až se mi chce zvracet. No a ten finální dramatický rozhovor dvou hrdinů to absolutně završuje. Nikdo neví kdo říká co a samotné věty jsou tak strašlivě stupidní, že bych ho snad ani neodhadoval na tuto katastrofální stránku.

    Jestli tu chce někdo psát drsňáckou češtinou, tak ať to má alespoň nějaký obsah a je to čitelné. Tohle je naprosto nechutné v každém ohledu. Nulový obsah. Gramatiku autor asi viděl oknem za jízdy Pendolinem v plné rychlosti. Takže ještě jednou. Než začnete psát takové prasárny, alespoň na tu hru první udělejte vážnou recenzi a ta recenze ať je aspoň napsaná ČESKY a objektivně a za použití spell checkeru!! A jestli tady máte nějakého "šéfredaktora", tak mu dejte tenhle článek přečíst a ten ať okamžitě autora vyrazí, protože tohle má k profesionalismu asi tak stejně blízko jako klokan k Amazonce.
    • No vidíte. Já jsem třeba za takové články naopak velice rád. "Drsná čeština", jak ji nazýváte, je v textu použita zcela očividně použita záměrně. Stejně tak jsem ochoten autorovi odpustit stejně očividně úmyslně použitá přikrášlení, která článku dodávají atmosféru. Překlepy mi sice zrovna po chuti nejsou, ale zážitek nijak nekazí. A pokud vím, tak dělat recenze na alfa verze her není zrovna zvykem, naopak je dobře, že se redakce snaží přijít s jinými zajímavými formami propagace hry.

      Chápu, že se vám článek nemusí líbit, ale subjektivní "průjem", který jste tady vyplodil, je pouhou parodií na kritiku a na rozdíl od tohoto článku, bych se bez něj docela dobře obešel.
      • Nevykej mi, nejsem žádný "old-fart".

        Pokud se ti tohle líbí tak prosím. Něco to říká o úrovni jazyka u nás, když tohle údajně podtrhuje atosféru. Jestli to má být sprosté, aby to podtrhovalo atmosféru tak to taky musí být dobře napsané. Já si rád přečtu dobře napsané drsné texty ať už jde o knihy, recenze, cokoli, ale ty pořád dokážou dodržovat gramatiku. Proč tuhle hovadinu neposlali aspoň nějakéu editorovi aby, když už to musí být drsný, to aspoň bylo bez chyb a napsaný dobře? Tohle má bejt strašně seriózní stránka, takovéhle výplody patřej jinam.

        Sice nevím, čím je moje kritika parodií, vzhlede k tomu že (na rozdíl od článku) v ní nic není zavádějící/nepravda, ale tak či onak tě nikdo nenutil diskusi číst a z hlediska kvality je myslím má parodie vysoký nadstandard v porovnání s drtivou většinou komentářů tady.

        A proč by se nedělala recenze na alfovej mod? Co ja vím recenze píšou i na bety her, tak proč ne na alfovej mod, který hraje už skoro milion lidí?
        • SirArag
          Když už jsme u těch překlepů, které ti tak vadí, řekni mi, co za slova jsou "atosféra", "nějakéu" a "vzhlede".
          • Sirfag rozdíl je když někdo postne článek a něco je diskuze pod oním článkem. Naprosto miluju tu selektivní filozofii. Ignorovat všechny validní argumenty a zaměřit se na bezvýznamné detaily. Čemu se divím když toto přichází od člena tříscali fail teamu ;)
            • SirArag
              Já si tady jen založil účet, protože jsem nechtěl být pořád jen "anonym". To je hrůza, co? :)

              Nikde jsem nepsal, že v některých bodech nesouhlasím (světe div se, souhlasím). Jen nemám rád, když někdo něco kritizuje a sám dělá to samé. Nevidím na tom nic selektivního.
          • Jo a ted jsem si vsimnul, ze narazis jeste na nasledujici komentar. Zkus kdyztak neco najit v tom puvodnim postu. V tech dalsich uz jsem si to tolik nehlidal, to uznavam.
            • SirArag
              Když říkáš, že to mám zkusit, tak to zkusím.
              Našel jsem jen na začátku v prvním řádku slovo "pres". Možná ses na začátku rozhodoval, jestli psát s háčky nebo čárkami, to beru, ale mezi zbytkem textu, který je psaný s nimi, to vypadá trochu divně.

              Spokojený? :P

              Reakce na uživatele "CaptainObvious" je tak trochu i reakcí na tebe, tak si ji možná taky přečti, pokud se tedy ještě někdy vrátíš k tomuto vláknu.
          • Čekal jsem, kdy se takový inteligent objeví. To že má ještě cedulku tiscali mě už rozesmálo absolutně! Nicméně sis jistě všimnul, že mi pokaždé vypadlo stejné písmeno. Co to nasvědčuje? Hmmm.. mám podělanou klávesu "M" a aby opravdu M napsala tak do ní musim mlátit. A jelikož píšu všema 10ti tak to tlačítko mačkám vždy stejným prstem a když píšu něco tak dlouhého (plus jsem psal jště předtím) tak mě po chvíli začne ten prst bolet, tak jsem se na to pak vybodnul.

            A další věc je, že já píšu komentář a ne recenzi.
            • Ty ses koukam taky poved. Moje tlacitka jsou v poradku. Nepsal jsem to z domova. Ale hezky jak sis nasel neco co s nicim vubec nesouhlasi.
            • Shaker
              clean your buttons or GTFO!
        • no ja rozhodne nechci aby smejkale vyhodili protože je to jeden z autoru ktery se tady daji ješte číst, lepší je pak už jen vavra. asi tezko budeš tady hledat na hernich webu nejake profesionalni literarni dilo nebo nejakou literarni perlu. Tenhle článek mel byt prvnim z clanku z rady (recenze prijde) a mel tak nejak priblizit ten roleplay ktery hra nabizi.
          Me akorat trochu vytočila ta veta v zaveru že "svetu to bylo jedno" co bylo lacine a trapne vykradeni Remarqa, ale zas proč to hodnotiš tak prisne. vzdyt o nic nejde
          • zdravím, můžu se zeptat , co to bylo za knihu od Remarqueho? *8*
            • pardon, za "smile"... asi úklik
          • Po přečtení tohoto článku silně pochybuji, že se da Smejkal číst. Na tom se asi neshodneme. Nečekám profesionální dílo, ale pokud článek píše někdo kdo pod tiscali jako takové spadá, tak bych doufal že si to po sobě přečtou a nebo to dají nějakému editorovi. A to obzvlášť když si hrají na přední recenzenty. A jak říkáš. Má to být řada článků a toho se děsím asi nejvíc. Sice bych to nemusel číst, ale zajímá mě co píšou o DayZ a potažmo Bohemii.

            Score/Level bývaly (už dávno to nečtu) herní časopisy. Byly vtipné a přesto byly psané perfektně a s minimem chyb a překlepů a zároveň se tam objevovaly "profesionální" recenze. Když to šlo tam tak proč ne na webu kde neexistují takřka žádné logistické problémy?
            • Shaker
              grammar nazi lvl 60
  • Tohle muže byt ukazka pro manažery že i takova hardcore naročna hra, ktera muže byt i frustrujici, muže byt i komerčne uspešna (zvyšují se diky tomu prodeje army). Lide to totiž vyhledavaji patrne prave kvuli tomu adrenalinu. To jen tak naokraj že dnes si každy manažer myslí že prodat se muže jen hra ktera klade minimalni naroky na hráče.
    Ale zas manažeri uvažuji asi tak: dobrá, je to uspesne pro určitou skupinu lidí, udelejme to vic mainstream a bude to ješte uspešnejsí. Krasne je to videt treba na te hre war Z, ktera se pripravuje
    Cili zaverem asi nikdy se nedočkame podobne hry vydane normalne, coz je skoda
  • Tohle hraju s kamošem a nejvetší sranda je snipovat nooby co se spawnujou na začatku, hlavne když mate AS 50 jako ja
    • DeDy
      to sniperrrrz: kde by byla smrt bez života, jsi nula
    • Vrook
      Na jakym serveru hrajete? Možná bychom s kámošema zahuntili podobnou kinderCoD chátru, jako jste vy. Bude sranda.
      • pochybuju že mas na muj skill, ja hral cod soutezne v klanu
        • tak hele ty klane - to uz jsi velkej kluk, vid? se divim ze hrajes dayz - dyt ti to nepise ze jsi dosahl na mega uber maxi chefe colonel rank... - no nechybi ti to? tak a ted vycistit zuby a sup do postylky! zitra musis vstavat brzo do skoly.
        • Vrook
          Jo takhle. Sem nepoznal že jsi troll. Jakmile to člověk zjistí, tak si uvědomí, že je to spíš vysmívání tomu archetypu člověka, kterýho v daný situaci troll hraje. Tak ti to nebudu dál kazit a můžeš úspěšně pokračovat. *3*
        • Tak to seš fakt velkej kluk *7*
    • Jasně! To je úplně nejvíc! *1* ...12 let? Takový jako ty by se měli vrátit zpět do COD a neměli by kazit DayZ. Tady se totiž jedná o trochu víc, než jen sledovat tabulku killů. Stejně tě to brzo omrzí.
      • sry ale tahle hra neni pro slabi lidi co se neumeji o sebe postarat, musíš mit skill
        • A internet není místo pro negramotná děcka. Zeptej se pak paní učitelky na shodu přísudku s podmětem.
          • -> to Falus: Ty vole nejses ty ucitel cestiny ty kokutku? :D Nebo proc si potrebujes na netu vylejvat svoji zapsklost? Nebo ti snad chybi pindik? Nebo ho mas jen na chcani protoze s retarderou tvyho razeni nikdo nechce bejt? Dobre jeste unesu ze se ti nelibil clanek a ze nemas rad tiscali ale vytahovat na nekoho ze je negramotnej a buhvico a ve stejny vete napisat "Děcka" tak z tebe je mi na bliti domrdanecku... kazdyho bavi neco jinyho halt tady OP rad strili nooby na respu (uznavam je to pochcapadlo)... ale zdaleka nema na tebe...
        • a jak se o sebe umis postarat ty, krom toho ze umis zrat, chcat, srat, spat a hrat si na prezivsiho v pocitacove hre
          ale co, vsichni jsme byli mladi, ze
          • nechte ho bejt , vsichni sme byli mladi :) uplne mi ta jeho demence prozarila den :D
        • Podle tebe je mít skill, když jsi zakempený u pobřeží a střílíš nováčky?
          • Ale zase na druhou stranu. Proč by někdo nemohl dělat odstřelovače? Přece DayZ je o tom že člověk si může zvolit svůj styl hry, takže jestli někdo chce sedět a čekat ve křoví, aby zastřelil nějakého nováčka který nic nemá. Tak ať si to dělá. Podle mě to je jedná z věcí které tomu dodávají na realitě. Jednoduše v DayZ nejsou pravidla, takže všechno je povoleno. *3*
    • trolo
      musis byt vazne dobry v dayz. naucis ma nejake triky?
      • Kein
        a určitě má také hodně holek.
        • Wolv3rine
          Jj, přesně dvě, pravou a levou *1*
  • Ahoj vsem!

    Jako druhy clovek s tymu se chci omluvit nebot jsem na tri tydny presunul svuj zadek do Indonesie na mistni univerzitu. *1* Tudiz se nemohu moc zucastik diskuze. Neco jsem vam dost na rychlo sepsal a urcite bych rad vic.

    Zdravi prezivsi Amaroun, jenz si nemuze uzivat svou poctive nabitou antimaterialni sniperku, jenz nasel u spadle helikoptery *14*
    • smejki
      a já našel bisona a narozdíl od tebe i s nábojema *2*
      dokonce jsem ti opatřil erární noktavizor, ale pak jsem natáh brka. *1*
      • Moment, já myslel, že jsi o tu postavu přišel. O.o
        Každopádně Amaroune, mám pro tebe glocka. :D
        • Aha, ty to tu píšeš. Jsem slepý. *16*
      • Bison je hodne fajn.. Za noktavizor diky. Chci si odssniperovat nejakyho banditu :D

        Jeden operoval ve starym soboru se sniperkou :D na cz01
  • DayZ je výborný experiment, ale zatím je stále jen tím experimentem v alfa fázi. Krátkodobě funguje dobře, ale teď se teprve začne lámat chleba. DayZ téměř nevyužívá žádných tradičních herních mechanismů a nabízí se tak otázka, zda je vůbec nabídne a případně které. Tím se také podle mne rozhodne, zda bude fungovat i dlouhodobě a na jakou cílovou skupinu či publikum.

    Mám obavu, že teď si od DayZ všichni moc slibují a buď někteří odejdou neuspokojení nebo vzniknou různě orientované mutace(PvP, onlyCoop, solo).

    Čas běží.... a hráči věčně čekat nebudou. *3*
  • kolik asi dalsich hracu hraje zaroven na jednom serveru ?
    • Ronox
      Vždycky to je vidět v server browseru. Samozřejmě záleží na času a položení serveru. Jinak je to většinou od 11ti lidí až po 50. Serverů se mi vždycky načte 2225 v DayZ Commanderu. Je z čeho vybírat ;) ale osamocený servery, kde bys hrál bez strachu moc nehledej. To musíš hrát jedině v noci, kdy většina chrní.
      • a jak to je s ukladanim tve postavy ? je to zavisle na serveru nebo ne ? ... tim chci rict, zacnu hrat na serveru X a druhy den chci pokracovat na jinem, bude tam zachovany postup moji postavy ze serveru X, nebo zacnu odznova ?
        • trolo
          oficialne servery su prepojene cez hive. postava, poloha, predmety ti ostanu, auta, helikoptery, stany a podobne su viazane na serveri. takze ak si najdes auto na UK120 tak bude iba tam.
        • Ronox
          JJ jsou propojený přes tzv. Hive, ale některý servery na něm nejedou takže na to bacha, ale mají to napsáno v názvu třeba nosave atd. Párkrát jsem se zděsil, když jsem se lognul na server a najednou moje postava nikde. Pak jsem šel na jinej a byla tam ta původní. jednou se mi stalo, že mi save prostě zmizel a načetl se až když jsem umřel. Alfa no :)
        • všechny servery jsou propojeny přes centrální databázi, takže po odpojení se pak objevíš na stejném místě a se stejnou postavou. Pokud teda nezabuguje, což se bohužel občas stane. Může se tak stát, že hraješ na jednom serveru, kde je den, server spadne, tak se připojíš jinde a tam budeš v noci.
  • Diky za clanek fakt peknej! Jdu si to zahrat.
  • genki.sudo
    Kamarát tvrdí že na priateľského hráča ešte nenatrafil.. Dokonca sa mu dva krát stalo že cudzí hráč kričí 'Dont shoot, dont shoot' a keď sa k nemu priblížil, ten b4stard vytiahol zbraň a zastrelil ho...

    Ďakujem, neprosím...
    • DeDy
      Jojo. Běžím uprostřed pustého lesa směrem na Mogilevku z hradu Rog, abych podal kámošovi transfuzi, kterou po tvrdém boji (zůstalo mu 4200 krve) vytáhl z nemocnice v Chernogorsku . A najednou v tom pustém lese, kde běžím na pomoc kamarádovi se ozve jediná rána a já ležím na zemi krev ukazuje hodnotu -22000 a po vteřině čtu nápis "You are dead". Srážka s banditem je smrtelná, jen jednou jsem přežil a to se zlomenou nohou. Tehdá ten samý kamarád doběhl do nemocnice a zpět ke mě, aby mě vyléčil a mohli pokračovat v cestě na sever.
  • DayZ mi přijde jako vědecký experiment. Jako by to byla opravdová zkouška, jak se lidé budou chovat, až nějaká katastrofa přijde. BTW, skvělý článek.
    • Inquisitor
      Nesmysl, ve skutečnosti by se lidi chovali jinak. Tady pořád hraješ s vědomím že je to hra a nic ti nehrozí. Ve skutečnosti máš život jenom jeden a podle toho se chováš. Kdyby ve skutečnosti byla taková katastrofa, tak se vrátí starý dobrý pravidlo, silnější přežije.
      • VonHayek
        Pravda pravda. By mne zajímalo jak by se té unikátnost jediného života dalo ve hře dosáhnout..?
        Teoreticky kdyby hra, resp. jeden herní život stál třebas 500,- a po herní smrti by musel člověk ty prachy vysolit znovu, je dost možné, že by lidé byli o dost opatrnější a ve střelbě na sebe navzájem obezřetnější. *4* A celá hra by se mohla stát o něco reálnější právě z důvodu toho, že by hráčům o "něco" šlo...
        • no podle me prave tahle hra dosahla te unikatnosti jednoho života, prave tim ze prijdete o veškerou pracne nabytou vybavu
          • Třeba místo těch 500 by ještě dostali ban na jeden den na server kde hrali aby si víc cenili života
            • zase musíš najit rozumnou hranici mezi frustraci a hratelnosti a zabavou.
    • Ještě bych chtěl dodat, že DayZ už neberu jako hru, nýbrž jako výcvikový simulátor, což také dokazují slova bývalého armádního důstojníka, Deana Halla. Pokud se tento projekt bude ubírat stále touhle cestou, tak je to jen dobře, protože tuctových s*aček tu máme víc než dost.
      • Inquisitor
        Výcvikový simulátor? Zase neblázni, pořád je to jenom hra a se skutečností nemá nic společnýho.
        • Masa-san
          Mám za to, že v inteview se autor modu zmínil o tom, že původně mělo jít o simulátor přežití vojáků na nepřátelském území, ale to nebylo moc populární mezi hráči a proto přidal zombie tématiku. A tak minimálně potřeba jíst, pít, krvácení, zranění, potřeba tepla, nejistota setkání s jinými přeživšími, ale i prostředí odkazují na realitu celkem dost. Samozřejmě, že ve skutečnosti na zombie tak často nenarazíme at už jsme kdekoliv. *2*
        • Právěže hra jako taková to moc není. Je to experiment v alfa fázi. Ke hře to má ještě co dodělávat.
        • Však jo, já beru to s nadsázkou. Ale je pravda, že nic podobného tady zatím nebylo, co by se vyrovnalo DayZ.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit