Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tento článek jsem uz nekde cetl.. kde to jen bylo.. ?

    Už vím! Tentýž den o pět hodin dříve na Rock Paper Shorgun... tsk tsk tsk, třískali zase fejlují.
    http://www.rockpapershotgun.com/2012/09/03/the-secret-world-pledges-its-far-from-done/

    Aspoň se to drzý kopírování SNAŽTE skrývat. To že si semtam přidáte/uberete slovo z toho váš výtvor nedělá!
    • *Shotgun, samozřejmě. Radši rychle, než se tu nějaký jelito zblázní z překlepu.
  • Jaky MMO RPG z tohoto roku byste mi doporucili k hrani? SWTOR, GW2, Terru nebo TSW? Mne vyhovuje klasicky tank-healer-DPS system a mam rad opravdu rozsahly svety... diky za doporuceni.
    • ješte je možnost počkat dva-tri tydny a zahrat mist of pandaria *14*
      • To by snad stredne rozumnyho cloveka ani nenapadlo... zvazovat tuhle moznost...
    • SWTOR - Skvelej pribeh, prijemny hrani, slabsi endgame. Leveling hodne zprijemnenej story questama odlisnejma pro kazdou classu
      GW2 - Do inovativni, jinej pristup jak k levelovani, tak v pvp a pve, prozatim me osobne bavi
      Terra - Korejskej grindfest. Jen nekonecne opakovani toho sameho. Stay away.
      TSW - Hral jsem jen betu a extremne se mi nelibilo, ale to je jen muj subjektivni nazor. Prislo mi strasne neprehledne a na MMO dost uzavrene (male) lokace.
      • mozem sa informovat ohladom swtor endgame ? kazdy sa na to stazuje, ale neviem najst v com je tak zly

        tera je fajn hra, bol som v bete a celkom ma bavila, grafika je nadherna, a ten system mieritka sa mi tiez viacmenej paci, skoda ze je to strasny grindfest a pvp dost onicom :P

        Ja som zvedavy na Raiderz, vyzera tiez slubne aj graficky aj hratelne.
        • No vzhledem k tomu, že je ve SWTOR hráč po celou dobu tažený na MMO hru velmi silným příběhem, tak spoustě hráčů vadí, že "konec" této příběhové linky není žádná bomba typu výbuch hvězdy smrti nebo smrt císaře :) Prostě příběh je super, při plnění úkolů (ne že by se lišily od wowka přines, zabij, seber) má ale hráč silný pocit, že se příběhem někam posouvá. No a pak to prostě skončí. Není to problém hry, podlě mě je to otevřené, aby se v každém povolání (co povolání to příběh) mohlo pokračovat v případném datadisku dál :)) Mě to nebránilo si ty příběhy u každého povolání užít. Hru u mě zabily až měsíční poplatky.
          • Samozrejme ze si setri pribehy do dalsich datadisku. O tom uz davno mluvili a dalsi pribehove linie maji prijit jeste tento rok.

            Jedi knight story:
            Ze konec neni smrt cisare? To teda je! Alespon v pribehu Jedi Knighta

            Pribehy u povolani jsou skvele. PvP je stejne spatne jako kazde predchozi mmo (grind a nerovnosti v gearu. GEAR > SKILL). Mesicni poplatky jsem klidne ochotny za takovou hru platit a pro ty kdo ne, tu je brzy free to play. Ve free to play prakticky bude moct kazdy hrat vsechny pribehy u vsech postav, takze v tom bude mit stovky "single playeru" naprosto zadarmo coz je imho hodne velkej win.
          • rhaegar
            Řekl bych,že smrt císaře ještě příde a Hvězda smrti?... to asi neklapne :)
        • T1 raidy se obvykle vycisti KAZDY za jeden vecer, jen pro upresneni.
        • Pravda, ten aiming system v Teře se mi poměrně líbí, ale to je asi tak vše.

          Osobně s endgamem v SWTOR zadny valny problem nemam, jen jsem uvadel to na co si lide radi stezuji. Momentalne jsou ve hre tri raidy. Dva Tier 1 a jeden Tier 2. T1cky jsou pomerne jednoduche, ale z hlediska mechanik se mi libily (libi) vice nez drtiva vetsina bossfightu ve WoW. T2 raid je pak pomerne dost obtizny a opet s dost zajimavymy mechanikami. T1cky se z pravidla daji vycistit za jeden vecer cele, T2 jeden, ale spise i dva vecery na vycisteni. V nejblizsi dobe pak ma vyjit novy, T3 raid, ktery tez vypada HODNE luxusne.

          Jeste jsem zapomnel zminit, ze SWTOR nabizi kompletni voice acting prakticky u vseho co se ve hre deje, ale to jsi jiste uz davno slysel ;)
          • rhaegar
            Já osobně taky nemám problém s end-game....flashpointy jsou zpracovány luxusně(jen bych jich chtělo pár přídat),ale když srovnám dungeony ve wowku a fp v sw je to úplně jiná liga,pvp no průměr chtělo byto přidat warzony a hlavně dual spec to je pro mě hlavní mínus hry... pvp musím chodit v pve talentech...
            • Vzdyt jsem rikal ze osobne s end game nemam problem, ale hodne lidi kvuli tomu pláče.
              PvP je stejne spatne jako v kazdem predchozim MMO (grindfest a nepomer v gearu - GEAR > SKILL). V tom je momentalne skvele Guild Wars ze tam muzes do PvP vskocit kdykoli a od prvniho momentu na celou vecnost si jsou vsichni rovni, zadny rozdily v gearu. Ale jinak z hlediska PvE SWTOR rozhodne vede na cele care pred veskerou konkurenci.
    • gw2 nema klasicky tank-healer-dps system ale to je snad vyhoda. ale zatim nemuzu posoudit protože dungeony jsou až od lvlu 30. taky tam není moc questu ve svete, leveluje se prakticky čekáním na eventy, co je docela opruz protože se muže stat že nikde neni zadny event a nemas taky zadny quest pro tvuj lvl. Ale jinak hra vypada uzasne.
      TSW je jinak solidní mmo, pokud mas rad postapo atmosferu, zombiky, moderni zbrane atd.
      • ale kdeze, ja urobim asi tak 8-9 eventov denne a to robim len tych tvojich par questov... prave ked tie robis tak ti vsade dookola vyskakuju eventy... expit sa da vpohode, na ziadne eventy som este necakal 1-40 mas oblasti, ktore ti daju akurat dalsi lvl a potom od 40 mas tych oblasti az az... ty aj na 30 lvl mozes ist do 1-15lvl zony, a dostanes tolko xp za questy a eventy ako keby boli na 30 lvl...
        • P.S. ale na druhou stranu je to zabavny
          • par krat vystrelis a dostanes striebornu medialu, cize uplne male odmeny, pre aspon striebornu medailu musis urobit premerny dmg/collect eventu a pre zlatu sa mu musis venovat po cely cas. A sa potom cuduj ze nestihas expit :P
        • jinak ty eventy jsou takový divný, stačí se jen poflakovat kolem a parkrat vystrelit a mas splneno, neni to buhvijaka vyzva...
    • urcite gw2, je bez mesacnych poplatkov a ma velikansky uspech, platit za hry, ktore idu od vyvoja len dole je dost odvazne.
    • Pokud se obejdeš bez tradičního PvP, tak LOTRO. Velký svět to má a klasický systém taky.
      • (z tohoto roku) je myšleno i datadisk z tohoto roku, že? :)
  • Hraju to kazdy den a nemuzu si stezovat ;)
    • aby taky ne, v které jiné hre mužeš bugnout bosse nebo ho obejít dirou v stene protože na jeho zabití nemáš skill? *1* nebo v ktere hre nemusíš mít healera protože super OP abilita ma buglý cooldown?
    • Taky to hraju. Sice teprve 14 dní, ale líbí se mi tam, že i jako DPS mám všude dveře otevřené. Komunita taky super. Jsi v dungu poprvé ? Nevadí, vysvětlí. Tohle mi příjde oproti Wow i SWTOR jako nejbrutálnější změna ( příjemná ).. no a samozřejmě investigativní mise.. to je masakr největšího kalibru :-)
      • no počkej až začneš hrát nightmare dungeony, tam potkáš taky elitisty
        • Nightmare uz mam projety Jsem (QS10.2) *1*

          Kdo ma dnes zajem jsem od 21h online. *3*
        • no tak si teda počkám *3*
  • v GW2 je podobny system s gemami :) Je to myslim vyborny napad, pretoze sa tym zabranuje aj gold sellerom (stranky ktore ti "poslu" mmo peniaze, po prevode real penazi na ich ucet, a vacsina hracov okrada a stazuju sa prave u vyvojara) :P
    • to malo ist dole :(
  • Kdyby se raději pan Tørnquist podíval na nás, co vyčkáváme TLJ3, a obdařil nás taky něčím.
    • `Taky bych rad pokracovani jedne z nejlepsich adventur vubec. Ale pokud vim,uz drive (po Dreamfall) se prece vyjadrili ze pokracovani nebude. Nebo se neco zmenilo?
      • C
        C
        Cožeto?
        To slyším poprvé.
        Doufám, že se pleteš, protože jestli ne...
        • Měly být epizody (ty asi nebudou). Co já vím, tak by se na pokračování TLJ mělo začít pracovat někdy teď (naznačovali, že nebudou mít čas do dokončení TSW).
          • Bueeeeeeeeeeeeeeeeeee *13*
            Já chci další díl!
            Kdyby alespoň Dreamfall neskončil tak dementně otevřeně, nic bych neřekl.
            Sakra, oni snad kopírujou Valve: nejprve to měly být epizody, pak ticho, a nikde nic.
            Problém je, že HL3 se dočkáme.
            Ježiši, jestli to fakt nevydaj... sakra já budu snad aj brečet.
            • TLJ mělo lepší atmosféru podle mě. Bylo tam více cítit to objevování, to dobrodružtví. Možná to bylo větším obsahem fantasy/pohádkových motivů, ale bylo to tam.
              A nebo to byla grafika? Nevím.
              Funcomu se ale povedlo udělat skvělý svět a lore a obě hry (první více) měly hromadu zajímavých lokací a nápadů. Byla by jen škoda toho nevyužít.
              Musím si to o vánočních prázdninách zahrát znova, to bude comfy as fu*k - radiátory nahřáté, počítač bude hučet a na obrazovce bude pobíhat April v kalhotkách.
              Teda, doufám, že Funcom bude s tím ,,prvních 5 minut pobíhá hrdinka po světě v kalhotkách" pokračovat, protože vidět high-res April s hromadou polygonů na 1080p v takovém oblečení... *5*
            • Jsme na tom úplně stejně. Dreamfall sice podle recenzí za moc nestál, ale když se mi dostal poprvé do ruky, tak jsem u něj proseděl jeden víkend. Příběh byl vynikající, jenom April tam mohla mít víc prostoru. Ale vidět znovu Newport (?) bylo naprosto super, třetí postava a ta okupace je celkem dost velký příslib do budoucna... A návštěva u Guardinana taky nebyla špatná :)

              No nic. Ale je fakt, že TLJ byla asi lepší (na první návštěvu Arcadie asi nikdy nezapomenu).

              Btw. co má za lubem Brian Westhouse? Ví někdo?
  • Cahir
    " ale kdo má dneska čas na to, aby věnoval tři dny souvislému hraní hry, o jejíž koupi přemýšlí? Maximálně hodinku, dvě denně, a pak už ho čekají jiné zájmy. A to na vyzkoušení nestačí, ne v případě onlineovky." - Takhle si to taky maluju! Ale praxe je většinou taková, že jakmile hru chytnu do pracek (faktem ale je, že hraju tak tři za rok), tak mě nikdo 3 dny nevidí. V tu chvíli se ze mě stává odporný, smradlavý ještěr, který se vkuse hodiny a hodiny koupe u počítače ve vlastní šťávě... A nebojím se to přiznat! *1*

    K tématu: Proti měsíčnímu placení nic nemám, ale relace - nový obsah X cena měsíčních poplatků, je zásadní. Jestli tam hoši cpou každej 14 dní něco novýho, pořádaj různý soutěže apod., pak to měsíčně za 15 doláčů stojí. Jenže kde to takhle je, že... 3-4 kila za to, že nechávaj zaplý servery a opravěj pár bugů, je pravda trochu moc.
    • walltar
      Jo nápodobně ... i když já to většinou stihnu za víkend, pokud není svátek. Dovolenou bych si asi kvůli hraní nebral.

      Já osobně nechápu jednu věc. Proč víc MMO nemá systém jako má EVE ... tam si můžu koupit za herní peníze předplatné a nemám problém s tím hrát zadarmo. Plus eve měla vždycky celkem dost obsahu a datadisky zadarmo což je proti některým MMO, kde člověk platí poplatky, datadisky a ještě mu nacpou item shop podstatně lepší přístup.
      • Proc? Tam se toci nehorazne realne penize v obchodu s PLEXY. Takze ve skutecnosti za ten tvuj PLEX ,koupeny za ingame menu,vzdycky nekdo zaplati realne penize. Vzdycky. A to uz vubec nemluvim o tom,ze o PLEX se da ve hre prijit. V kazde jine hre by tohle hraci nesnesli. Do EVE se to hodi.
        S trochou nadsazky se da rict ze EVE je P2W,protoze kdo ma penize,koupi PLEXY a dostane za ne herni menu. A vzhledem k tomu za kolik se momentalne PLEXY prodavaji( 500M za kus),tak je z tebe bohac mrknutim oka.
        • walltar
          No vzhledem k tomu, že já sem před tím než sem ukončil hraní EVe vydělával skoro 1000M za den tak těch 500M pro mě bylo skoro nic. Těch 500M zase není tolik ....

          Jedna plně vybavená kapitálka stála několik miliard takže těch 500M připadá hodně možná lidem co sedí v Battleshipech i když i ceny plně vybaveného BS s dobrým fitem byla pěkně vysoká. Je to už dlouho, ale myslím, že BS jako takové stálo kolem 100M a byla celkem sranda když o něho člověk přišel v misi kvůli lagu.

          Spíš to bylo tak, že kdo nechce ty peníze vydělávat tak musí prodávat plexy. Ale jak říkám podle mě to je zatím nejlepší systém který sem v MMO zažil.
          • ja mel ve wowku 15k goldu a taky se tím nikde nechlubím *7*
          • Zayl
            No inflace musí být pěkná svině, protože já kupoval měsíční timecody za ... 75 mega když se poštěstilo. Sladké časy kdy každý Franta a jeho soused neměl titána a Gooni byli jen blob neškodných podivínů v rifterech.

            Jakkoliv se mi systém EvE líbil, už bych se nemohl vrátit, protože ten herní svět je naprosto zahlcený.
          • Neni den jako den. Muj herni ''den'' ma max 2 hodiny *1*
            Ber to tak-pokud mas v realu penize,ve hre nemusis byt ani 5 minut,ale muzes si koupit co chces.
            A 500M ze neni moc? Zalezi na stylu hrani. A jak se na to divas. jeste pomerne nedavno staly PLEXY kolem 300M

            No ale to je trochu offtopic. Hlavne at sedari The Secret World *7*
            • No vdyt jo? V cem je problem? Psal jsem ze to P2W je s nadsazkou receno. Proste na otazku proc to nejde udelat tak jako v EVE jsem se snzil odpovedet-protoze jinde nez v EVE by to proste hraci neprijali. Pokud by to vubec slo. Do EVE se to hodi
            • Joha
              No tak ale byt bohatym v EVE neznamena automaticky aj najlepsim a mat prevahu :) Mozes byt uplne na prd pilot a tvoje realne peniaze ti akurat pokryju skody (vybuchnutie lode, jita scamming, implanty, SomerBLINK xD)
      • Cahir
        Já mám zatím štěstí, že studuji, ale je jasný, že v práci to je jiný. i když znám lidi, co na koupenou hru několik měsíců nešáhnou, pak si vyberou dovolenou a nehnou se od kompu...

        Proč? No já myslím, že v zásadě jde pouze o to, jak moc je vydavatel nenažranej... Nikdo nebude dělat za ztrátu, to je jasný, tzn. že tvůrci Eve jsou nepochybně v plusu. Někdo ti ale prostě za 100 korun jámu vykope, jinej se ti na to vys*re. Třeba EA určitě nevrazili desítky/stovky miliony dolarů do hry proto, aby vyžírali drobky. Hned v závěsu jsou pak pro ceny samozřejmě zásadní náklady hry a údržby.
  • ja prave ruším account kvuli gw 2 ale patrne se k tomu ješte vrátím až pridaji nový obsah. Jinak je to dobrá hra a kto má rád pve jsou tam skvelé dungeony. Akorát je to tam samý exploit, jak už jsem psal k minulým článkum, tak doufám že to opraví.
    Verim tomu že ten raid bude taky luxusní protože vypadá to že bosse delat opravdu umí.
  • BoB.2
    Dští ?
    • Jnak také "prýští".
      • Jenom bych dodal ze jedine kdo ''dsti'do sveta pesimismus (co se tehle hry tyce) bylo prave Tiscali s minulym clankem o TSW. Prestoze polovina veci zminenych v clanku(jako treba propousteni ) nemelo s TSW vyubec nic spolecneho. Jsem rad ze ted to trochu napravili..
        • sleepless
          Sorry, ale v minulem clanku bylo jasne upozorneni, ze podrobnosti o propousteni nezname. A nakonec se ukazalo, ze ano, ze se propoustelo i u vyvojaru. Nehlede na to, ze titulek predchoziho clanku jasne rikal, ze Funcom hru nezatracuje.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit