Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Radsej by som bol za e-book, aj tak cielova skupina su pc "maniaci" ktory maju vsetko na tablete alebo notebooku *15*
    • Děti děti , jako by vám unikal smysl ebooků - vlastnit neponičitelnou kopii knihy , která má být levnější právě díky minimalizaci výrobních nákladů . To jestli si ebook čtete na kalkulačce , mobilu či specializované čtečce je přece jen vaše věc .
    • Ebooky jsou hnus, není nad to si v ruce držet knihu, a ne iPad..
      • cé je správně... Kindle...
  • Já osobně bych knihu uvítal i v elektronické podobě (knihovnu jsem musel téměř zrušit a místo dochází).
    • zdeeneek
      Posledni dobou uz ctu skoro jen na Kindlu, tak bych to radej mel taky jako ebook. Jenze vis jak to chodi - hned by se to objevilo na torrentech ke stahnuti, mela by to cela republika, ale prodal by se jeden kus.
      • No stačilo by alespoň na wooky. To má DRM co se týče ebooků která se kontroluje jen jednou při stažení. Neni potřeba připojení ke čtení. Neni to sice Kindle ale je to nad má očekávání uživatelsky přívětivé. Knížky se dají platit z mobilu tak že cena knižky se objeví na faktuře od paušálu nebo se to strhne z kreditu. A lze mít tu čtečku nainstalovanou kdekoliv na kolika zařízení chceš.
      • Takhle jsem o tom nepřemýšlel. Nemám problém těch pár kaček za to dát a tak neznám nějaká čísla jak je na tom kradení ebooku u nás. Občas teda mrknu, co vyšlo na palmknihách a trend ebooků mi přijde, že celkem stoupá i u nás.
        • Kradení knížek je na tom tak, že existuje jakési nepsané pravidlo o době hájení, kdy se po vydání knížky nezveřejňuje e-book. Tuším je to půl roku nebo tři čvrtě...
          • ;) Ha pirátský kodex .... No minimálně takhle by se měla scéna chovat a dát autorům vydělat .
          • u českých autorů je to dýl
  • life28
    Poprosím odkaz na kúpu (predobjednávku) Game Industry 2 (nie 1). ďakujem.
    • zdeeneek
      Predobjednavku jsem teda zatim na zadnym eshopu nevidel, ale pockat si do 13. zari kdy to ma vyjit by uz nemel byt takovej problem.
      • To je ale velká chyba nevyužít těch zmínek, co se kolem dvojky vyrojilo a nehodit aspoň na oficiální web jedničky nějaké info o dvojce. Tady někdo zbytečně zahazuje příležitost větší propagace. V podstatě web i knihkupectví o knize mlčí... a to je škoda.
        • zdeeneek
          Ja jsem se podival jen na ty 3 uvadeny zdroje v clanku (Kanzelsberger, Neoluxor a Planeta knih) a pak zkusil vyhledat Game Industry 2 pres zbozi.cz. To mi nehodilo zadny vysledky (nekde jen Game Industry 1) , ale nejak rozsahle jsem po tom druhym dile nepatral. Jak jsem psal, kdyz uz to vychazi za par dni (13.zari) tak si na to tech par dni pockam.
  • MickTheMage
    Teda, teraz mi napadlo - ak si to niekto vsimne. Ehm, nepojde niekto z redakcie na - co to teraz je v Bratislave na jesen za akciu, myslim, ze IstroCon?- ze by sme sa dohodli. Knizku za adekvatny pocet euro? :) Len paseracka vymena a hotovo. OK, tak nic. Lebo prva kniha sa na Slovensku kupit nedala - ako som patral. Druha, ako som pisal nizsie, pre mna obsahovo vyzera zaujimavo, ale... No uvidim, co pojde az bude knizka vonku.
  • Hoši mám vás rád , ale za stravenky mi tu knihu nikdo neprodá . A pak proč se čte čím dál méně ... No uvidíme
  • Asi si kupuju špatnej druh knih, ale 300 (respektive necelejch 200 za první díl) Kč mi rozhodně nepřijde jako přemrštěná cena, jak si někteří stěžují. Tihle lidi by vůbec neměli kupovat větší knihy a držet se co nejdál od komiksů.
    • MickTheMage
      Rozhodne je to uplne normalna cena za knihu, ako kazda ina. Neviem co by robili, keby si museli kupit knihu napriklad za takuto cenu: http://www.bookdepository.co.uk/Subculture-Dick-Hebdige/9780415291378 :) Ta kniha samozrejme existuje aj v lacnejsej forme, ale...skratka ide o princip.
      • Anebo třeba nádhernou Jungovu Červenou knihu :)) http://www.livre.cz/kniha/cervena-kniha_85463/ ale je fakt, že kolem třech stovej za normalní knížku je naprostej standard
      • Ehm, no ano, dnes je to u nás bohužel "normální" cena. Rád vzpomínám na doby kdy jsem kupoval knížky skoro každej měsíc a nikdy mě nevyšly na víc jak 200 korun. Dneska na kupování knížek ,až na pár vyjímek, prdím, protože je to prostě nepřiměřeně drahá sranda. Čtyři stovky za knížku se šméčkovou měkkou vazbou dneska není nic vyjímečnýho, děkuji nechci. V dnešní době už využívám jen knihovnu.
      • Keyz
        Tak to je nějaká s lepší vazbou tam tu cenu chápu.Viděl jsem mnoho knih například s koženou vazbou a dalšími pěknými úpravami a také stáli tisíce.
        Lidi by asi nejraději text na toaletním papíru to by mohlo být levné kdyby ten hajzlpapír byl jednovrství.
  • O tomhle jsem ani nevěděl. Asi si oba díly nadělím k vánocům.
  • Robotron3
    Za 299Kč je to podle mě super cena pro lidi, kteří moc nevládnou angličtinou a spíš začínají, protože knížek v angličtině na všemožné herní téma od programování až po enginy je velké množství a docela kvalitních. Ale zajímalo by mě to téma "Náboženství a počítačové hry". Sice budu asi zklamanej, ale kvuli tomu si to snad koupim :) (I když množství témat a autorů na mě působí spíš gulášovitým dojmem a připadá mi, že ani jedno téma pak nemůže být rozebrané trochu hlouběji, ale uvidíme.)
  • No jednička byl teda děsnej paskvil, tohle zní podle autorů už lépe. Vidím to na prolistování v Luxoru před samotnou koupí ;)
  • První díl byl fakt paráda, druhej díl bude určit taky.
    Pro lidi co se chtěl zabejvat vývojem her je to super knižka do začátku. První díl mužu jenom doporučit.
    I když tady většina hochů se už dosta na druhej stupeň na základce takže oni už všechno znaji a líp než se mužou dočíst v knižce. *11*
    .
    .
    .
    Jinak důvod proč tam je tolik autoru je ten že to nepsal nikdo tady z dizkuzí na games tzn. nikdo z nich nesežral Šalamounovo hovno, proto každej z nich psal jinou část.
    Každej se tam věnuje tomu v čem je nejlepší a má k tomu co říct. *3*
    • První díl byl tragédie, tohle vypadá už líp...
    • Aha, asi jsme každý měli v ruce úplně jinou knížku. První díl byla slátanina plná provinčního balastu (neřku-li rovnou blábolů) za přemrštěnou cenu. Totálně vyhozené peníze. Člověk co se chce jít do vývoje her by musel být padlý na hlavu, aby stavěl na podobných základech. I ten nejposlednější článek na gamasutra.com má lepší informační hodnotu, nemluvě o fórech s orientací na tu, kterou problematiku, kde každý s trochou zájmu může získat potřebné znalosti. Krom toho existuje spousta špičkových knih - třebas "Game Development Essentials: An Introduction" - Amazon, kindle, říká ti to něco? Ne? Aha - tak to tvému kvikotu rozumím. Víš, to by chtělo otevřít oči. Taky by to chtělo umět alespoň trochu anglicky. Pak bys tady nepsal hlouposti a nevypadal jako trouba.
      • Noo tak jestli je pro tebe 180 korun přemrštěná cena tak to tě lituju *15* to že máš jinej názor na tu knihu ještě neznamená že to tak opravdu je. Máš právo si myslet co chceš neberu ti to. Mě se ale knižka velmi líbila. Jak sem psal předtim, v diskuzi na games moc času netrávim tzn. Nesežral sem všechnu moudrost světa jako ty. Je mi jasný že už dávno všechno víš + něco navíc. Pokud si ale četl tu knížku tak on na začátku píše že to neni žádná příručka gamedesignu ani nic podobnýho a pokud se chceš zabejvat tvorbou her maš se pravě vrhnout na nějaký anglický obsáhlejší knihy je jich spousta. Ale je tam dost kvalitního obsahu pro lidi pro které je gamedesign novinka. Např. velmi dobře je tam popsána proces Flow při hraní atd. A to je velmi kvalitní základ na kterém se už dá stavět. Upřímě by mě zajímalo když už si takhle otevíráš hubu na kolika hrách si se podílel když se navážíš do autorů knížky a sou aspoň s desetiny tak úspěšný jako ty jejich. Tak předtim než něco napíšeš se zamysli. Protože jedinej trouba seš tu ty navic s velkou hubou.
        • Právě se obávám, že ZROVNA ten game design právě pro lidi, kteří o tom nic neví, je tragédie největší, protože to není tak, že by se tam nedozvěděli nic, naopak - dozví se takové nesmysly, že se jich pak budou při opravdové tvorbě her zbavovat hodně dlouho. A nepříliš dobrá tam byla i jiná témata, snad kromě programátorských...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit