Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pripomina mi to situaci s pocitacovymi casopisy v 90. letech jako ComputerWorld, Bajt (ach boze, kde je mu konec) nebo PC World. Casopisy byly nabite informacemi (od architektury hw az treba po teorii k fraktalum) a kazde cislo stalo za to a clovek se dozvedel i to co nechtel. Proste bozi. To platilo ostatne i o tehdejsich hernich casopisech.

No a pak prisel BFU. Bajt se toho nastesti nedozil, ale vsechny casaky prosly promenou na 50 tipu jak zrychlit widle a barevny katalog pro moderniho frikulina. Softwarove noviny se prejmenovaly na Click! a to byl konec odborneho pocitacoveho zurnalismu v cechach.

Zkratim to: zajem tu samozrejme je, ale vzhledem k nulove nabidce nezbyva nez jit treba na http://gamasutra.com .
  • Děti děti , jako by vám unikal smysl ebooků - vlastnit neponičitelnou kopii knihy , která má být levnější právě díky minimalizaci výrobních nákladů . To jestli si ebook čtete na kalkulačce , mobilu či specializované čtečce je přece jen vaše věc .
  • ;) Ha pirátský kodex .... No minimálně takhle by se měla scéna chovat a dát autorům vydělat .
  • cé je správně... Kindle...
  • Ebooky jsou hnus, není nad to si v ruce držet knihu, a ne iPad..
  • Radsej by som bol za e-book, aj tak cielova skupina su pc "maniaci" ktory maju vsetko na tablete alebo notebooku *15*
  • u českých autorů je to dýl
  • Kradení knížek je na tom tak, že existuje jakési nepsané pravidlo o době hájení, kdy se po vydání knížky nezveřejňuje e-book. Tuším je to půl roku nebo tři čvrtě...
  • No stačilo by alespoň na wooky. To má DRM co se týče ebooků která se kontroluje jen jednou při stažení. Neni potřeba připojení ke čtení. Neni to sice Kindle ale je to nad má očekávání uživatelsky přívětivé. Knížky se dají platit z mobilu tak že cena knižky se objeví na faktuře od paušálu nebo se to strhne z kreditu. A lze mít tu čtečku nainstalovanou kdekoliv na kolika zařízení chceš.
  • Právě se obávám, že ZROVNA ten game design právě pro lidi, kteří o tom nic neví, je tragédie největší, protože to není tak, že by se tam nedozvěděli nic, naopak - dozví se takové nesmysly, že se jich pak budou při opravdové tvorbě her zbavovat hodně dlouho. A nepříliš dobrá tam byla i jiná témata, snad kromě programátorských...
  • První díl byl tragédie, tohle vypadá už líp...
  • Noo tak jestli je pro tebe 180 korun přemrštěná cena tak to tě lituju *15* to že máš jinej názor na tu knihu ještě neznamená že to tak opravdu je. Máš právo si myslet co chceš neberu ti to. Mě se ale knižka velmi líbila. Jak sem psal předtim, v diskuzi na games moc času netrávim tzn. Nesežral sem všechnu moudrost světa jako ty. Je mi jasný že už dávno všechno víš + něco navíc. Pokud si ale četl tu knížku tak on na začátku píše že to neni žádná příručka gamedesignu ani nic podobnýho a pokud se chceš zabejvat tvorbou her maš se pravě vrhnout na nějaký anglický obsáhlejší knihy je jich spousta. Ale je tam dost kvalitního obsahu pro lidi pro které je gamedesign novinka. Např. velmi dobře je tam popsána proces Flow při hraní atd. A to je velmi kvalitní základ na kterém se už dá stavět. Upřímě by mě zajímalo když už si takhle otevíráš hubu na kolika hrách si se podílel když se navážíš do autorů knížky a sou aspoň s desetiny tak úspěšný jako ty jejich. Tak předtim než něco napíšeš se zamysli. Protože jedinej trouba seš tu ty navic s velkou hubou.
  • Jednička byl odpad, viz autoři. Dvojka zatím (viz autoři) vypadá na poloodpad, takže už stojí za zvážení. Kapitoly jako "úvod do game designu" byly v jedničce právě nejsměšnější, je tedy zdravé je přeskočit a číst rovnou dvojku. Imho.
  • Takhle jsem o tom nepřemýšlel. Nemám problém těch pár kaček za to dát a tak neznám nějaká čísla jak je na tom kradení ebooku u nás. Občas teda mrknu, co vyšlo na palmknihách a trend ebooků mi přijde, že celkem stoupá i u nás.
  • zdeeneek
    Posledni dobou uz ctu skoro jen na Kindlu, tak bych to radej mel taky jako ebook. Jenze vis jak to chodi - hned by se to objevilo na torrentech ke stahnuti, mela by to cela republika, ale prodal by se jeden kus.
  • zdeeneek
    Ja jsem se podival jen na ty 3 uvadeny zdroje v clanku (Kanzelsberger, Neoluxor a Planeta knih) a pak zkusil vyhledat Game Industry 2 pres zbozi.cz. To mi nehodilo zadny vysledky (nekde jen Game Industry 1) , ale nejak rozsahle jsem po tom druhym dile nepatral. Jak jsem psal, kdyz uz to vychazi za par dni (13.zari) tak si na to tech par dni pockam.
  • Tikov
    jako e book to vyjde do měsíce na share serverech :D- aneb lidi si vždycky pomůžou. I když mám nějakou knihu fyzicky v knihovničce radši šáhnu po jejím elektronickém (ne)vydání- líp se v ní hledá a má příjemnou cestovní velikost do 150 MB- v kombinaci s 16 GB flashkou si jedinec může dovolit mít celou svojí knihovnu stále u sebe.
  • Já osobně bych knihu uvítal i v elektronické podobě (knihovnu jsem musel téměř zrušit a místo dochází).
  • To je ale velká chyba nevyužít těch zmínek, co se kolem dvojky vyrojilo a nehodit aspoň na oficiální web jedničky nějaké info o dvojce. Tady někdo zbytečně zahazuje příležitost větší propagace. V podstatě web i knihkupectví o knize mlčí... a to je škoda.
  • Anebo třeba nádhernou Jungovu Červenou knihu :)) http://www.livre.cz/kniha/cervena-kniha_85463/ ale je fakt, že kolem třech stovej za normalní knížku je naprostej standard

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit