Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Imho je u her dulezity zazitek, jejich zabavnost, nikoli technologie. Asi by tu byl prostor pro server venujici se hram i z technologickeho a kez by i ekonomickeho hlediska, kde by o tom psali odbornici, a rad bych jej navstevoval, ale obecne je to imho nezajimave. Dneska je pro beznou verejnost technologicky dulezite akorat na cem to pobezi.

Driv byl 3D zvuk nestandardni, technologie v pocatcich jsou takove. Dnes je to standard, napisou ti ze to je DTS surround a je to vyreseny, postelovat si to muzes na svem domacim kine.
  • Tak tohle velmi rád podpořím :) Děkuji za tip.
  • Uz sa na to niekto pytal na FB: ,,jsou to dvě nezávislé knihy, které lze číst separátně, nicméně v první jsou některá úvodnější témata (např. úvod do game designu), zatímco v druhé jsou některá pokročilejší témata (např. fenomén flow), která už předpokládají znalost základů. Obecně ale ca. 90% článků/témat je na sobě nezávislých, takže lze jako první číst až GI 2. Přesto bych doporučil přečíst nejdřív jedničku, už i proto, že dvojka vyjde až za měsíc ;)"
  • Skoda ze to nevyjde jako ebook, ale asi tusi, jak by to pak dopadlo.
  • MickTheMage
    Obsah znie zaujimavo - zda sa mi, ze je pritazlivejsi ako v predchadzajucej knihe :) Otazka vsak je, ci ju najdem aj v nejakom slovenskom knihkupectve :) Bol by som rad. Takto z voleja ma zaujalo tak 5 prispevkov, ale v kadzom pripade by bolo fajn mat takuto knizku doma.
  • U jedničky jsem docela litoval utracených peněz, čekal jsem něco víc, takže na dvojku si počkám až to bude u nás v knihovně, hlavně taky kvůli ceně, poté možná podpořím autory.
  • Keyz
    Tedy navazuje nějak na 1 díl,anebo to je rozšířený první díl?
    První díl nevlastním,ale rád si ho společně druhým dílem pořídím.Jen doufám,že se jednotlivým sekcím bude věnovat podrobněji.Dle náhledu k prvnímu dílu to je pokaždé tak 3 krátké odstavce :( Vypadá to pak jako stručný přehled.
  • Tohle si nadělím k Vánocům. :)

BTW ještě někdo vzpomíná s nostalgií na dobu, kdy se v recenzi dozvěděl i něco o technologiích, které hra využívá? Dneska se dozvíme leda to, jestli to umí PhysX, a že "grafika je hezká/průměrná/zastaralá". Chápu, že o tom člověk napřed musí něco vědět, aby to nebylo mlácení prázdné slámy, ale osobně to považuju za významnou přidanou hodnotu. Kudos to Dan Vávra! Mj. mě to svého času přimělo si o těch věcech něco zjišťovat na internetu, místo toho, abych hry jenom konzumoval.

BTW2 ještě někomu přijde divné, že v posledních letech ve hrách prakticky úplně zmizelo nastavení prostorového zvuku? To došlo k nějakému sjednocení? Pamatuju si, že ve starších kouscích bylo možné zvolit Miles positional audio, různé režimy EAX (ty pod Win Vista nejdou), Direct Sound 3D (nebo jak to bylo) apod. Dneska je tam hlasitost muziky, efektů, hlasů a nazdar.
  • risa2000
    A co takhle e-book?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit