Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zdeeneek
    Predobjednavku jsem teda zatim na zadnym eshopu nevidel, ale pockat si do 13. zari kdy to ma vyjit by uz nemel byt takovej problem.
  • Ehm, no ano, dnes je to u nás bohužel "normální" cena. Rád vzpomínám na doby kdy jsem kupoval knížky skoro každej měsíc a nikdy mě nevyšly na víc jak 200 korun. Dneska na kupování knížek ,až na pár vyjímek, prdím, protože je to prostě nepřiměřeně drahá sranda. Čtyři stovky za knížku se šméčkovou měkkou vazbou dneska není nic vyjímečnýho, děkuji nechci. V dnešní době už využívám jen knihovnu.
  • life28
    Poprosím odkaz na kúpu (predobjednávku) Game Industry 2 (nie 1). ďakujem.
  • Keyz
    Tak to je nějaká s lepší vazbou tam tu cenu chápu.Viděl jsem mnoho knih například s koženou vazbou a dalšími pěknými úpravami a také stáli tisíce.
    Lidi by asi nejraději text na toaletním papíru to by mohlo být levné kdyby ten hajzlpapír byl jednovrství.
  • MickTheMage
    Teda, teraz mi napadlo - ak si to niekto vsimne. Ehm, nepojde niekto z redakcie na - co to teraz je v Bratislave na jesen za akciu, myslim, ze IstroCon?- ze by sme sa dohodli. Knizku za adekvatny pocet euro? :) Len paseracka vymena a hotovo. OK, tak nic. Lebo prva kniha sa na Slovensku kupit nedala - ako som patral. Druha, ako som pisal nizsie, pre mna obsahovo vyzera zaujimavo, ale... No uvidim, co pojde az bude knizka vonku.
  • MickTheMage
    Rozhodne je to uplne normalna cena za knihu, ako kazda ina. Neviem co by robili, keby si museli kupit knihu napriklad za takuto cenu: http://www.bookdepository.co.uk/Subculture-Dick-Hebdige/9780415291378 :) Ta kniha samozrejme existuje aj v lacnejsej forme, ale...skratka ide o princip.
  • Hoši mám vás rád , ale za stravenky mi tu knihu nikdo neprodá . A pak proč se čte čím dál méně ... No uvidíme
  • Asi si kupuju špatnej druh knih, ale 300 (respektive necelejch 200 za první díl) Kč mi rozhodně nepřijde jako přemrštěná cena, jak si někteří stěžují. Tihle lidi by vůbec neměli kupovat větší knihy a držet se co nejdál od komiksů.
  • O tomhle jsem ani nevěděl. Asi si oba díly nadělím k vánocům.
  • Robotron3
    Za 299Kč je to podle mě super cena pro lidi, kteří moc nevládnou angličtinou a spíš začínají, protože knížek v angličtině na všemožné herní téma od programování až po enginy je velké množství a docela kvalitních. Ale zajímalo by mě to téma "Náboženství a počítačové hry". Sice budu asi zklamanej, ale kvuli tomu si to snad koupim :) (I když množství témat a autorů na mě působí spíš gulášovitým dojmem a připadá mi, že ani jedno téma pak nemůže být rozebrané trochu hlouběji, ale uvidíme.)
  • Aha, asi jsme každý měli v ruce úplně jinou knížku. První díl byla slátanina plná provinčního balastu (neřku-li rovnou blábolů) za přemrštěnou cenu. Totálně vyhozené peníze. Člověk co se chce jít do vývoje her by musel být padlý na hlavu, aby stavěl na podobných základech. I ten nejposlednější článek na gamasutra.com má lepší informační hodnotu, nemluvě o fórech s orientací na tu, kterou problematiku, kde každý s trochou zájmu může získat potřebné znalosti. Krom toho existuje spousta špičkových knih - třebas "Game Development Essentials: An Introduction" - Amazon, kindle, říká ti to něco? Ne? Aha - tak to tvému kvikotu rozumím. Víš, to by chtělo otevřít oči. Taky by to chtělo umět alespoň trochu anglicky. Pak bys tady nepsal hlouposti a nevypadal jako trouba.
  • No jednička byl teda děsnej paskvil, tohle zní podle autorů už lépe. Vidím to na prolistování v Luxoru před samotnou koupí ;)
  • První díl byl fakt paráda, druhej díl bude určit taky.
    Pro lidi co se chtěl zabejvat vývojem her je to super knižka do začátku. První díl mužu jenom doporučit.
    I když tady většina hochů se už dosta na druhej stupeň na základce takže oni už všechno znaji a líp než se mužou dočíst v knižce. *11*
    .
    .
    .
    Jinak důvod proč tam je tolik autoru je ten že to nepsal nikdo tady z dizkuzí na games tzn. nikdo z nich nesežral Šalamounovo hovno, proto každej z nich psal jinou část.
    Každej se tam věnuje tomu v čem je nejlepší a má k tomu co říct. *3*
  • Díky za super comment. *4*
  • Ak najdeš hod to aspon na Twitter, nech môžem tiež objednať. :)
  • taky bych rad, ale kdyz maji na strankach vynatek z google books, tak by to mohlo nejak vyjit ne?
  • mirekdusinojc
    Ano, taky sem čekal, že to bude epický román se silnou zápletkou a ještě silnějším rozuzlením. Takhle to těmi 60 autory úplně podělali.
  • nic z toho me nezajima, ja hry hraju, je mi sumak co za nima je a navic kdyz to pise 60 autoru, tak to bude pekna spatlanina, silne pochybuju ze si prubezne cetli casti ostatnich
  • mirekdusinojc
    Vypadá to pěkně, i když jsou některé kapitoly jenom přepsanými přednáškami z loňského GDS.
  • risa2000
    K tomu 3D zvuku: Před 13 lety jsem o tom s nadšením psal na živě :). Tehdy existovala technologie firmy Aureal - A3D. V podstatě něco jako OpenGL, ale pro zvuk. Nic lepšího jsem od té doby neslyšel. Bohužel to mělo dvě nevýhody, zatěžovalo to procesor (na tehdejší dobu dost - 10-20%) a Creative to neměl, protože to potřebovalo hardware, který si asi Aureal patentoval.

Shodou okolností se o tom zmiňoval i John Carmack ve své keynote na letošním Quakeconu. id údajně zkusilo dvakrát implementovat sofisitkovanější zvuk do svých her (jedna byla Quake3 Arena, kde byl právě Aureal A3D 2.0, která byla druhá nevím), a vždycky se jim to nakonec vymstilo. Z Quaka to vyjmuli v jednom z prvních patchů - což byla škoda, protože se sluchátkama člověk mohl poměrně přesně určit polohu soupeře i ze zvuku.

Bohužel Aureal (a kvalitní zvuk ve smyslu nějaké 3D akcelerace a 3D výpočtů) pohřbil Creative tím, že je koupil. A poslední hřebík tomu dal Microsoft, když se rozhodl ve Vistách přehodit zvukový driver z kernelu do user módu, čímž odřízl jakoukoliv sofistikovanější akceleraci v hardwaru.

Dnes už to sice zase až takový problém není, protože 3D HRTF by zvládlo i CPU (zvlášť, když má pár jader nazbyt), ale nikomu se s tím nechce dělat ve hře, nehledě na to, že údajně na sluchátkách hraje jen málo lidí a obecně kvalita audio výstupů v populaci hráčů je dost zoufalá. Nicméně ten potenciálně nevyužitý výkon CPU znamená, že pokud by se někdo s tím rozhodl piplat, může si to všechno spočítat softwarově a tím pádem si to užije kdokoliv, bez ohledu na to, jestli má poslední kartu od Creativu, nebo HD codec od Intelu. Což mi principiálně přijde jako lepší cesta.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit