Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jednoznacne nejlepsi mmorpg v soucasnosti a vubec vydana
    • Jason_dinAlt
      správně mělo být napsáno:
      "Pro mne jednoznacne nejlepsi mmorpg v soucasnosti a vubec vydana"
      Takhle akorát zbytečně pár lidí naštveš.
  • Než začnete "brečet", že jste dosáhli levelu 80 a teď nemáte co dělat a že je to na nic atd., chtělo by se to více zamyslet. Dovoluji si sem vložit svůj přístup. Třeba bude můj příspěvek úplná blbost, nicméně tak já přistupuju k hraní her podobných GW.

    1. Rozvrhněte si hraní svých postav. Aspoň ze začátku bych se nesnažil vidět všechno a být všude se svou první postavou. Není přeci nutné navštívit všechny regiony hned. Není nutné odehrát všechny regiony 1-15, 15-25 atd. najednou s jednou postavou. K vyexpení v pohodě stačí jeden, dva regiony.
    2. Vytvořte si příběh své postavy. Načtěte si něco k lore světa. Aktivně se o svět zajímejte a zakomponujte do něj svou postavu. Prostě jí vdechněte život. Nevynechávejte osobní příběh a zkuste jej číst a pochopit jej.
    3. Nesnažte se pořád dělat jednu činnost den co den. Zkoušejte postupně obsah hry. Tu hrajte pve, tu si zkuste pvp, tu se podívejte na crafting atd.
    4. Nesnažte se hrou prolítnout sám. Nejste-li naprosto asociální, zkuste se poohlédnout po nějaké komunitě. Zaručuji vám, že s dalšími lidmi se vám bude hrát lépe a "prázdné" chvíle můžete prokládat chatem.
    5. Stanovujte si menší cíle, potřebujete-li to. S nějakým cílem se hned hraje lépe. Pokud člověk cokoli dělá bez cíle, brzy se můžou dostavit negativní pocity.
    6. Určitě zkuste více povolání. Skoro bych doporučil zkusit hned více povolání na začátku, abyste snížili riziko, že si vyberete postavu, která vás nebude později bavit. Pokud máte více postav s různými povoláními, můžete je prostě střídat tak, aby se nedostavila jednotvárnost a únava z hraní.
    7. Uvědomte si, že není nutné mít max. level během dvou týdnů. Tohle je, ač se to občas nezdá, MMO. Nežeňte se tak. *3*
    • Zelenej
      takhle se maj hry hrát... hezky dobře
  • Hra mě bavila tak 10 dní cca, po naexpení 80 nemám bohužel jediný důvod se k ní jakkoliv vracet. :/ Otázkou zůstává zda to byly vyhozené peníze nebo ne, osobně si myslím že v dnešní době, kdy je čas opravdu drahý je cokoliv, co hráče zabaví na více jak 20 hodin úspěch :-)
    • Tohle je strašně o tom co chceš hrát... já třeba jsem lvl 80 už docela dlouho a ve WvWvW se rozhodně nenudím... *1*
      • ve WvWvW jde hlavně o to, kdo má větší zerg...jediné co děláš je že točíš AOE skilly :/ nevidím v tom zábavu bohužel..ale asi sem prostě náročnej hráč.
        • No nevím já si WvWvW klidně i soluju (camp jde v jednom člověku zabrat, je to sice těžší, ale jde to...) a v legii chodíme v síle tak kolem pěti lidí jako přepadovky na zabírání campů a napadání jejich posil. Jen když to nejde jinak tak si dáme sraz a spojíme všechny skupinky do větší gruppy tak 40-60 lidí (podle toho kolik lidí máme zrovna na mikráku ve WvWvW), tam se k nám samozřejmě ještě nalepí random takže to ten zerg taky udělá, ale to většinou rychle zase rozpouštíme a vracíme se ke skupinkám... max jedeme jednu větší skupinu (15 lidí) a pár menších po pěti, které ji mohou rychle posílit a jinak jen narušují nepřítele...
          Když to jedu takhle tak sice AOE taky používám, ale mnohem méně než by se mohlo zdát...
          Takže to není o tom jak náročný hráč jsi, ale v jaké skupině lidí jsi... čistě jen zerg by mě taky nebavil... naštěstí to nikoho v legii a tak chodíme právě ty malé skupinky a spojujeme se jen když není vyhnutí...
  • endgame hry = zadny
    znovuhratelnost za jinou postavu = zadna
    nesmyslne pvp
    system guild atd naprosto k nicemu, kazdy si vystaci solo
    Jediny klad teto hry je prvotni levelovani za svou prvni postavu, levelovani opravdu nadchne, system eventu pekny, ale po dosazeni max urovne, razem vse skonci ... skoda.
    • Proč znovuhratelnost za jinou postavu žádná? Vždyť ta jednotlivá povolání se tak strašně liší! Zjevně sis špatně rozvrhl hraní své první postavy.
    • Co to meles za kokotiny? ArenaNet nemuze za to ze jsi retard....se nedivim ze takovyho pic*use v guilde nikdo nechce nebo s nim nikdo nechce hrat...tahni znasilnovat pandy hlavo
      • ... máš malý péro a nebo rodiče tě mlátí nebo co? Takhle zakomplexovanýho chuderku už jsem na netu dlouho nepotkal kamarádíčku *1* Na všechny reagovat, že jsou pi*usové a reta*di ... no chlapče, ty to jednou v životě někam dotáhneš, to je jasný. Jak má někdo jinej názor, hned je reta*d. Běž si vybíjet zlost někam jinam človíčku a nekaz tady ovzduší.
        • Takovym gay stylem píšeš svoje příspěvky běžně, nebo jsi mladá slečna? Ty zdrobnělinky si strč do řiti, děláš ze sebe jenom blbce.
          • Aaaaa, tak nejen zakomplexovanej chudáček, ale ještě ke všemu nácíček *1* Nj, mně to bylo hned jasný. Nejvíc mě na tobě baví, chlapečku, jak si hned dáváš ty zelený jedničky *1* Roztomilý ... Jen tak dál, s takovým přístupem se nedožiješ 15 *3* Ale vlastně ... to je jenom ve fórech žejo, jinak jsi zakomplexovanej a tichej chudáček, kterej se neodváží ani pozdravit. Ty zdrobnělinko *1*
            • walltar
              Není Nácíček ten bílej kocour z pohádky o Mikešovi?
            • Aha tak nejenom gay ale ještě navíc jasnovidec...jestli jsem správně pochopil význam slova "nácíček" tak tvrdiš, že jsem nácek? To ti poradili hlasy co občas slýcháš v hlavě?
    • ja mam jen lvl 48 ale jestli dosahnu 80 a bude me to porad bavit tak budu farmit legendarni zbrane a sbirat brneni, i kdyz me stve ze pro thiefa vetsinou ty exoticke brneni vypadaji dost blbe
      • Z Citadel of Flame vypada pekne s tmavou barvou. Nic ovsem nemeni na tom, ze az to ziskas, tak uz neni moc co delat a ziskat ten set neni na dlouho.
        • Není co dělat? Co takhle jít bojovat do WvWvW... jsem lvl 80 už dost dlouho (cca týden od startu hry) a stále tam mám co dělat... dung jsem v podstatě ještě nešel, arénu nechodím a jsem pořád jen WvWvW a když je do něj fronta tak odkrývám nižší lokace, případně sháním surky na craft, jen nad legendárkou strávím taky stovky hodin času... a když bude max vybavení tak ve WvWvW bude pořád co dělat... *1*
          • No to ti jen preju, ze te to bavi, me to samotnyho prekvapilo, ze uz me to nebavi a urcitym zpusobem me to i mrzi.
      • Jsem na tom podobně, po 70 hodinách ( podle /age ve hře) mám lvl 46 a užívám si to jako prase. Nikam se neženu, protože to hraju prostě pro zábavu. Až udělám lvl 80, tak rozehraju novou postavu...
    • podobne jsem to videl ve SWTOR
  • Já to hrát chci ... ale ku*va!!!! .... PROČ tam narvali ty asiatský uchylárny, hermafrodití ksichty, dementní stříbrný pseudoneopunk účesy a obrovský oči?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nj ... je potřeba to tlačit i na východ, ale KU*VA, pro Asiaty by byla větší exotika třeba vikingská tematika nebo i blbej slovenskej bača s čepicí a valaškou!!!!!!!! *16*
    • Já nesnaším asijský styl. Pro mě je to prostě úchylárna pro úchyly. Ale co se týká GW2, je to tam dost mírné. Asijský styl nejvíce jde vidět u rasy člověk. Tuhle rasu tedy nehraju. Pokud jde o Asury, ty jsou dost jedinečné a tak nějak mi nepřipadají "asijské". Naprosto v pohodě jsou charrové a Norni. Ti vypadají slušně.

      Když to shrnu, jsem hodně velký odpůrce asijských her a všeho úchylného, co k nám z asie dochází (naopak asijskou tradici ctím) a přesto mi přijde styl GW2 docela přijatelný.
    • Pit0mec...prosím nereagujte na toto individuum
    • lol nic takoveho tam neni muzes si udealt postavu jakou chces a oci se daji menit
    • walltar
      Zvykej si ... většina hráčů to vyžaduje. Počkej až příjdou s anální sondou. *1*
      • Vstříc mase a odstřihnout marginální skupinky nenávistných antiasiatských xenofobů *3* Dělám si legraci ... jen mě prostě extrémě se*e ta asiatská estetika. Je to debilní a v těch postavičkách pak vidím jenom kreslený japonský po*no. Možná si to zahraju, ale dopředu říkám, že kde budu moct, tak budu mlátit ty malý techno zm*dy s velkou hlavou a očima jak z degenerovanýho Disneyho. Zlatý pandy ve wowku ... *9*
        • To bys nesměl slintat jenom na obrázky ze hry. Popros rodiče ať ti daj litr a tu hru si kup...idiote
          • Chlapečku, zklidni hormon. Nenadávej, nemluv sprostě a popros rodiče, ať ti koupí novej mozek a čistou držku, táhne ti z ní i po netu. Kolik ti je? 12? Nauč se chovat slušně a pak teprve lez na diskuze, když se neumíš chovat.
  • Tohle má snad ješte horší vývoj postavy než Diablo 3 :)) Mezi levelem 1 a 80 není žádný rozdíl :)) Náhražka WvWvW místo skutečného world pvp :)) Když chcete opravdové MMORPG zahrajte si wowko :)
    • walltar
      Konečně to někdo pochopil ... kdo chce wowko zahraje si wowko, kdo chce něco jiného než wowko a tenhle styl MMO jde si zahrát GW2, EVE, UO.
    • No jo, pořád se najdou lidi (netvrdím, že jsi to ty), kteří budou vzpomínat na to, jak stáli u spawnů a zabíjeli o 20 levelů nižší hráče.

      WvW je podle mě daleko lepší než otevřené PVP. Otevřené PVP umí lidem jen hru zničit.
      • to bych nerekl, je to takove fajn napeti a pokud te nekdo bude zabijet stale dokola tak myslim ze to uz hranici se stalkingem a obtezovanim a za to muze byt ban
    • Je tam rozdíl. WvWvW není náhražka, ale je to tak jednoduché na to házet špínu, když o tom absolutně nic nevíš, že jo. :)
  • czechtek
    1.lvl scaling pouze dolů
    2.equip ve hře není otázka jen vzhledu(pve+wvwvw)
    3.Nafarmit legendarku neni úplně easy jak tady někdo psal...alespoň pro mě
    4.V pvp jsou ranky(mám od vydání rank 15 a to docela pvp hraju) + odměny v podobě hezčího vybavení
    5.Dungeony jsou těžké a je potřeba mít i vyváženou skupinu tzn. určité role ve hře jsou a není úplně jendo s kým jdete hrát. Např. Mesmer a Guardian jsou vždy žádaní.
    6. Není to Chuck Norris tahle hra není dokonalá a nečekejte zázraky

    Jenom aby bylo jasno na diskuzích o této hře se objevují různé nepravdy.

    A nakonec otázečku: Zkoušel jste někdo jít do pure Healing gearu + skillu a jak moc se to projeví na leceni ?... dá se hovořit alespoň o support healerovi?
    • 1. Scaling jde i nahoru - viz posun na lvl 80. *3*
      2. To není, ale taky neznamená nějak zásadní výhodu. Což je ale dobře dle mého názoru.
      4. Ranky jsou. Ale jejich kvalita je opravdu slabá. Rank 1-xy králíček, rank 10-xy Srnka či co atd. To je teda docela špatný vtip. Pro mě nulová motivace - jako by tam ty ranky nebyly.
      5. Chybí healer, což je velká škoda. Každý se musí na prvním místě spolehnout na svůj heal. Pro mě - člověka, který vždy hrál za healera, je to nezvyk. Asi bych posílil týmové healy některým classám.
      6. Čistá pravda.
      • czechtek
        1. no to beru jako instant 80 :-) ne jako lvl scaling

        3.Ale čím vyšší rank tím lepší teda hezčí itemy si můžeš pořídit. Jinak máš pravdu chtělo by to nějakou vetší motivaci. I když jsou tam tournamenty to je taky docela motivace .-)

        5. To mě právě zajímá podle mě s healing power třeba 2000 to bude "dávat" kotel...
  • Tu hru nemuzu hrat, protoze tam neni povolani healer :).. Hlavne ze dps a tanci zustali..
    • czechtek
      můžu doporučit Rift a classu Warden nejzábavnější healer co jsem hrál.
      • dik zkusim:) (ale hraje tu hru jeste vubec nekdo?)
        • czechtek
          tedka je nejakej zasadni patch nova classa atd. tak asi jo....ale dlouho jsem to nehrál.
    • Zelenej
      vsichny maj healy... bud pro sebe nebo pro celej tym... tim odpadlo spamovani do chatu LFhealer.. dalsi plus...
      • dalsi plus, ale ja jsem tam k nepotrebe:)
        • hraju za Rangera a : healing elite, healing pet, healing skill s healing power gearem by se dalo rict ze muzes byt healer ale furt to bude spis takovej support :) a i guardian a ele maji hodne heal skillu.
          • Hodně skillů mají, ale jak moc jsou efektivní. Podle mě dost málo. Healer proste ve hře není. O tankovi by se dalo říct, že tam je, ale není to ten klasický tank, jakýho známe z MMO.
        • Zelenej
          ja te klidne zneužiju :D
    • walltar
      No zkusil bych jít zatankovat nějakého bosse. *1*
  • Přidávám se k pochvalným ohlasům. Přidržím se tématu a nebudu tedy srovnávat s ostatními MMORPG. GW2 hraji již od pre-launche (no, vlastně od bety) a stále mě neskutečně baví! A to i přesto, že některé mechanismy jsou repetitivní, ale v případě GW2 zábavně repetitivní. Od jedničky je ve spoustě směrů vidět posun k ryzí hratelnosti. To, co bylo v jedničce nedodělané nebo pekelná pruda, je ve dvojce prostě zábavné. Ano, je tu samozřejmě i řada nedostatků, a z hlediska detailisty, který by mnohé rád viděl dotažené o hodně dál, jde ve spoustě případů o značné zjednodušení. Ale ta hra má prostě TO. TO, co k ní dokáže člověka připoutat a způsobit, že se znovu a znovu rád vrací do virtuálního světa Tyrie, který je maniakálně detailní, místy skutečně až dechberoucí. Na KAŽDÉ mapě je celá řada míst, kde jsem zústal obdivně hledět a smekal pomyslný klobouk před fantazií a umem designérů, kteří odvedli skvělou práci a vytvořili svět, ve kterém se klidně vykašlete na herní dění a jdete se jen tak projít a pokochat krajinou, protože to prostě stojí za to. A ještě v jedné věci chci autory pochválit, ačkoli to nesouvisí přímo s herním děním, a to je sběratelská edice hry. Když přišel balík o rozměrech cca 40x40x35 cm, klepal jsem si na čelo a říkal si, proč to balí do tak velké bedny. Ovšem jen do chvíle, než jsem ji otevřel a zjistil, že tak velké to balení hry skutečně je a má k tomu dost dobrý důvod! Do té chvíle u mě vévodily sběratelky Bioshocku s kovovou soškou Big Daddyho, Batman: AC a Deus Ex:HR. GW2 je všechny zastínilo nejen rozměry, ale i obsahem, kterému samozřejmě vévodí nádherná téměř 30 cm vysoká soška Rytlocka. Ano, takhle se dělá sběratelská edice! O GW2 by se dalo psát hodiny, ale lepší je si to vyzkoušet. Držím autorům palce, ať na této hře vydělají, protože si to zaslouží a protože chci, aby ji dále rozvíjeli a obohacovali, stejně jako to léta dělali u jedničky. THANK YOU ARENANET AND KEEP UP THE GREAT WORK!!!
  • v zasade jediny zasadni rozdil oproti jinym mmo je level scalling. nalijme si čisteho vina o čem to je. je to proto aby ste si mohli užívat všechny dungeony na každem levelu protože se arenanetu nechce delat novy obsah když je hra zadarmo. taky je to pristup pro nooby a casuale kteri jsou neschopni nebo lini dat maximalni level a chteli by všechno hned.
    kvalitu dungeonu nebudu komentovat do jednoho moba musite bušit hodinu a když vas nahodou trefi jste mrtvi na jednu ranu, bossove maji max. jednu specialni abilitu.
    Vyvojari rekli ze chteji udelat hru bez grindu lol, tehle hre se uz rika Grind wars 2 a ne nadarmo.
    zaverem chci rict ze hru hraju a bavi me ale zas budme trochu objektivni
    • walltar
      Tak vzhledem k tom,že level scaling funguje jenom směrem dolů tak nechápu to stím, že je pro lidi kteří chcou všechno hned. Já bych spíš řekl, že je pro lidi, kteří jsou vysoký level, ale chcou se podívat i do ostatních low level oblastí.

      A taky proč by se jim nechtělo dělat nový obsah? Budou datadisky, za které se bude platit. Teď se pracuje na duel systému, který přidají do hry zadarmo.

      Jenom taková otázka ... já sem nikdy wow nehrál takže se v tom nevyznám, ale kolik se přidalo obsahu mimo ty placené datadisky? Já sem hrál hlavně EVE a tam je všechen obsah přidávaný do hra zadarmo.

      Jinak hra jako taková je dělaná na casual hraní a každý, který si o ní něco zjistil by to měl vědět.
      • no že na end game content nemusíš čekat do max. levelu ale daji ti ho hned a v pvp je scalling nahoru
        • Že se nemusí čekat na max levelů pro hraní pvp je samozřejmě více než dobře. Tohle by snad nikdo neměl kritizovat. Tedy pokud si tím end game obsahem myslel pvp. Pokud ne, moc toho end game obsahu tam věru není. Snad zatím..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit