Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • hobbito
    Doslova RESPEKT Danovi!
  • hohoho Vávra vs Reflex to bude epický
    Nemohu s určitostí říct koho mám míň radši, ale i tak Vávra do toho
  • Black_Hand
    a dop*dele. dan se nastval...a moc se mu nedivim. zda se mi to, nebo pan novak je kovany rasista/xenofob vuci rekum? delat z nich krvelacny bestie takhle drsnym zpusobem chce asi hodne odvahy.

    preklep: "Modern WarfRare 3"
  • davidBray
    Dobrej článek Dane. Zajímalo by mě, jestli na něj bude Novák nějak reagovat. Přečetl bych si i jeho ostatní články, ale nerad ztrácím čas blbostma :)
  • celoush
    Jako již Novákův článek "Nechápu smysl olympiády" mě nadzvedl a po tomto mám dojem, že to prostě nemyslí vážně, že je to jen nějaká trapná provokace. Takhle špatně a zatrpkle na tom nikdo nemůže být *3*
  • Tak sem si na games.cz po menší pauze skvěle početl (: Reflex číst nebudu, ono se totiž zvratky ani číst nedají...
  • Smejem sa hlasno, Reflex skvelý magazín? Nech sú chlapci radi, že ich aj JXD nenazval ručnikári a teroristi. Reflex ha, ha, ha ...
  • tl,dr
  • Ale ale. Další článek alá Skyrim 100+1? Netvrdím, že to v Reflexu bylo nějaké objektivní novinářské dílo hodné vyznamenání, ale tohle je úplně to samé, jen z druhé strany. Dva extrémy. Panu Vávrovi patrně uniká zásadní fakt, a to sice že paní z BI jeli na Lemnos a natáčeli tam, přestože věděli, že se někomu tam nelíbí zasazení do válečné hry a že jsou tam vojenské objekty. A proč vlastně jeli zrovna tam? Náhodou se rozhodli, že pojedou na místo, kde se má ARMA 3 odehrávat? Náhodou natáčeli jakési letiště z jejich taxíku, autobusu, taxibusu nebo čeho? Vávra naprosto nepochopitelně přeskočil stěžejní bod Reflexího článku, a to sice "Ostrovu samotnému by se doživotně vyhýbali jako čert kříži.". A ještě vkládá do "úst" Novákovi cosi o násilí a lynčování. Navíc je polovina článku jen navážení se do Novákova navážení se do ČR, což je dost zcestné.
    Čili místní článek je jen bezduché vlastenecké obhajování kamarádů z oboru. V čem je lepší než ten z Reflexu? (kromě faktu, že není v Reflexu)
    • -44? To je snad rekord a to ani nejsi Troll Diskuzni :D
      • No jo, veřejně jsem vystoupil proti Vávrovi, co jiného by se tady dalo čekat ^^
        • Výmluvy *7*
    • No nevím, jestli je to právě článek alá Skyrim 100+ (ne 100 + 1), páč ho (tenhle) nějak nemůžu nebrat vážně... ale co, každý se někdy splete nebo něco nepochopí *3*
    • Chapu co tim chces rict. Fakt je tu vylito zbytecne moc zluci ale ten clanek pana Novaka vazne je totalni sra*ka coz je jasne i bez Danovych hyperbol. Cestou z hotelu toho na dovoleny clovek nahodou natoci a nafoti hodne (alespon ja urcite). Pokud tam bylo opravdu jen 14 snimku na videozaznamu tak je to cele spis jen hodne smutna fraska.

      K te zbyle casti clanku o tom co si o cesich mysli lidi ve svete stacilo bohate napsat ze si o nas nemysli vubec nic a bylo vymalovano.
      • Ale samozřejmě, Řecko přehání jak prase a s těmi jejich stávkami by měli dostat bankrot do kolene, ale takovéhle jednostranné obhajování? To teda ne-e. I kdyby tam náhodou opravdu jeli jen na dovolenou a opravdu neměli v plánu nic z cesty použít v Armě, tak snad proboha věděli stanovisko tamních úřadů, ne? Vždyť jen tím, že tam jeli, vlastně vztahovačné Řeky asi vyprovokovali. Jestli si z toho nic neuvědomovali, tak jsou jednoduše hloupí. Co tím chce dokázat Řecko je věc jiná...
        • STANOVISKO TAMNIHO MINISTERSTVA OBRANY JE, ZE JIM ARMA III NEVADI. Tecka! Cele je to sikana mistniho starosty. TECKA. Clanek v Reflexu je zcela dementni. TECKA.
          • s-a-b-r-e
            Kouzlo telegrafu znovuobjeveno! *1* Ale napsals to všechno a krásně.
        • s-a-b-r-e
          Co přesně znamená to, že "věděli stanovisko tamních úřadů"? Co jsem četl, tak se vědělo, že vláda není proti, armáda není proti, ldii nejsou proti, jen starostovi se to nelíbí. To, že se nějakému starostovi nelíbí produkt, na kterém pracuju (i když třeba na celkem důležitém a výrazném postu) mi nedává signál, že se tomu místu mám vyhýbat jako čert kříži. Jestli ale starosta někde přímo řekl: "ať si ti lidí z BI dávají bacha, protože nejsou vítání", tak se omlouvám za své nepochopení.

          To že jeli spolu na dovolenou na ostrov, kterému se věnují kvůli hře je stejně tak pochopitelné jako podezřelé. Pes mi snědl svačinu, vypli proud, můj sešit z úkolem odnesla omylem sestra do své školy... Zní to fakt hloupě, ale už jsem taky zažil že to byla pravda.
          • Starosta je snad taky úřad, ne? Přímo to asi neřekl, ale kdyby se byli nějací němečtí vývojáři dělali válečnou hru odehrávající se v Brdech, tamní ... nevím kdo, asi hejtman ... tak tamní pán by řekl "no to se mi zrovna nelíbí, navíc máme teď nějak napjaté vztahy s Rokycany", pak tam přijeli dva vývojáři jakoby na dovolenou (dovolená s kolegou, bez rodiny/přátel...), tak by asi místní zpozorněli a třeba by páni vývojáři omylem vyfotili vojenské objekty, přestože přejeli značku "zákaz focení" a nesmazali ty fotky...no, bylo by to zajímavé. I když u nás by to asi proběhlo tak, že by Německo pochválilo českou obezřetnost a ČR polichocena velkým sousedem by propustila vězně, kteří by ovšem nabyli dojmu, že pobývají ve tříhvězdičkovém hotelu.
            • Samozřejmě, že se nemusejí doslova řídit přáním starosty z nějakého zapadákova, ale tak snad ho nemusejí zbytečně dál provokovat, ne? Proč museli jet zrovna tam? Zrovna když tu hru vyvíjejí? Ten ostrov není zrovna turisticky nejzajímavější destinace. Starosta nejníže taky asi nebude, zvlášť co se týká izolovaného ostrova.
              No, porovnávat město a malou firmu asi moc nejde. Ale i tak, Televizní Noviny asi netvrdí, že většina Opavanů vyrábí doma pro ušetření zabijáckou směs. Dokonce ani většina lidí pracujících v alkoholu. V TN určitě také říkali, že za to může jen pár lidí, tj. dva nebo kolik to aktuálně je.
              Ježdění na dovolenou s kolegou není neuvěřitelné, ale zrovna to (spolu s faktem, že jeli na místo, kde se odehrává aktuálně vyvíjená hra a se zmatenými odpověďmi z BI) jaksi nepřidává na uvěřitelnosti příběhu "těch hodných".
              Ale ne, tady se každý bezvýhradně staví na stranu Čechů a navíc vývojářů, objektivita nula. Ach jo.
            • s-a-b-r-e
              Starosta je samozřejmě úřad, ale je něco jiného vyhlásit nepřátelství a něco jiného poplakat si v televizi (nebo v jiném médiu). Navíc když starosta je očividně v hierarchii nejníž (pod armádou a vládou, kteří s Armou III nemají žádné problémy), tak proč jej brát zbytečně vážně?

              Podle tvého příkladu bych se já teď musel bát vrátit domů (do ČR). Celé prázdniny pracuju Norsku, ale původem jsem z Opavy (to jeto město smrti, jak celou republiku informovala Nova), měl bych se bát vystoupit v Praze z letadla? Protože by si mohli myslet, že všichni lidi z Opavy rozlévají kolem sebe metynol. Já si myslím, že se bát nemusím, ale přece jenom, byl jsem médii varován, že? (ao kvalitách zpravodajství tv nova nejde, jde o to, že to bylo ve zprávách).

              P.S.: Taky mi zpráva o vývojářích na dovolené evokovala Bláznivou střelu - "Proč ten případ nevezmou Steinberg nebo Smith?" "Protože jsou na dovolené... spolu." Jenže člověk se nad tím zamyslí, zapojí rozum a své zkušenosti, a uvědomí si, že jezdit na dovolenou s kamarádem z práce, i když oba mají (asi) své rodiny, není neuvěřitelné.
            • Hm, asi je to moc moc nadsazené, co? xD Lepší příklad mě nenapadl, nestojí mi to za hledání podobných míst. Chtěl jsem tím jen říct, že to smrdí z obou stran.
            • To snad nemyslis vazne, ze ne?
        • Jak to přesně bylo tady asi nikdo stoprocentně neví, ale nevím, proč by ta verze o dovolené a pár snímcích měla být tak strašně nepravděpodobná, žádnou lepší a věrohodnější jsem teda neslyšel. To jako má být každý s prominutím po*raný, že se někomu něco kdysi nelíbilo? Určitě to věděli, no a? Na celé absurdní situaci to vůbec nic nemění. Jako že měli čekat, že je tam zavřou nebo o co jde? Fakt moc nechápu. To je skoro jako novinkové komentáře když se něco stane v zahraničí a nějak to zasáhne i Čechy, kteří tam byli, že dobře jim tak, měli sedět doma na zadku.
          • Z mého pohledu je verze "jeli tam jen tak na dovolenou" stejně věrohodná, jako "dostali jsme příkaz tam jet a jakoby turisti tam fotit", tzn. ani jedné zrovna nevěřím. Ne, podělaní z toho být rozhodně neměli, ale měli si dávat mnohem větší pozor co dokumentují, víc sledovat cedule a podívat se, kde jsou nefotící zóny. Pro BI to určitě není žádný problém. Aspoň to osobně doporučuji lidem, kteří mají v plánu jet na nějaká strategicky zajímavá místa :P
    • Souhlas.
    • Ne, ten tv;j ztěžejní bod nevynechal.
      • "Takže kdyby měli autoři hry jen trochu soudnosti, sotva by pojali dovolenou jako fotografování divných hangárů z auta. A kdyby se zajímali o řeckou mentalitu, tak by jim pud sebezáchovy nejspíš velel nejezdit do Řecka už ani jako turisté. Ostrovu samotnému by se doživotně vyhýbali jako čert kříži."

        Opět naprostá a ničím nepodložená fabulace doplněná choromyslným vyhrožováním jakýmsi potenciálním násilím a předesíláním, že ze strany milých a pohodových Řeků snad hrozí turistům s foťáky okamžité lynčování. Nevím, o čem Novák sní, ale nechtěl bych to vidět.


        Promiň, ale nevidím mezi prvním a druhým odstavcem skoro žádnou souvislost ^^
        • Pan Novák se opírá o mentalitu Řeků, kteří dle něj vyznívají téměř jako banda hrdlořezů...proč jinak se jako turista vyhýbat ostrovu jako čert kříže, což pan Vávra dementuje. Co je na tom k nepochopení?
          • O hrdlořezech nebo něčem podobném nikde nic nevidím. Jen o řecké mentalitě, což předpokládám znamená cosi ve smyslu "hlídají si svoje", nebo jak to vyjádřit. Ne nic s agresivitou a už vůbec ne fyzickou.
            • Potírají? To snad není ono, ne? :D . Jinak píše o jiných částech světa a že to v u nich nejde okecat beru jako plus. Pořád nic o násilí v Řecku.
              S tou větu o Balkánu si nejsem jistý, asi že soudy tam jsou buď pomalé/líné, nebo drsné. Těžko říct. Vůbec to přirovnání ke zbytku Balkánu je trochu zcestné....
            • davidBray
              OK
              "Přátelé se hostí, vetřelci potírají. Autoři naturalistické simulace války na řeckém území nejsou přátelé. Tečka. U nás by to šlo okecat, v Řecku ne. Budiž ostatně přičteno Řekům k dobru, že na to šli cestou úřední — v jiných částech světa by pánové za podobných okolností prostě jen zmizeli.""

              " tím spíš, že balkánská vězení většinou nemají zrovna rekreační charakter a balkánská justice občas bývá... no, prostě balkánská." jak si mám přebrat tohle? co přesně znamená balkánská justice???

              tenhle debilní článek poškozuje ČR mnohem víc než ti dva "nanblblí švejkové" ...
            • Hm. Tak abychom se vyhnuli dalšímu dohadování o něčem nekonkrétním, mohl bych poprosit o citaci z toho Novákova výtvoru, kde tvrdí, jak jsou Řekové násilní?
            • davidBray
              neeee? ty hele četl jsi ten samej článek jako já? protože po tomhle článku si myslím, že se v řecku za krádeže sekají ruce a za to, že nepozdravíš tě ukamenují.
        • Tak se k tomu nevyjadřuj radši :)
  • jako dobrá reklama né *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit