Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Osobne mam Win7 a jsem relativne spokojen, ale uz se tesim, az se budou delat hry na Linux..
  • Nevěřím tomu že se něco takového někdy stane, zase se jen naprosto zbytečně straší lidi.
    • Tady ale je ten problem, ze to snadno udelat lze. Na Win 7 asi desktop nezakazes kdyz tam neni nic jineho, ale jakmile se objevi neco jineho, cloveka automaticky napadne, co s tim asi Microsoft zamysli. Nejpsis to neudelaji v ramci Win 8, ale muze to byt cesta, kterou se chce Microsoft ubirat v budoucnu. Kazdopadne jestli chteji v Microsoftu udelat z PC uzavrenou platformu, pak je to banda hovad.
      • No vzhledem k tomu, že množství desktop aplikací bych odhadoval na několik miliard a množství PC s myší a klávesnicí taky na víc než miliardu, tak tu s náma desktop ještě pár let bude.
        • vlastik.plaminek
          I kdyby nebyl, tak by se zvedla taková vlna odporu proti MS, že by to dalo prostor pro vznik nového OS s desktopem, který by měl podporu i od tvůrců SW a her nebo by posílila podpora a blbuvzdornost Linuxu.
  • Uzavřený systém je zlo. Proto čekám, až konečně hacknou PS3 (fw 4.25) a naházím si tam prográmky a emulátory + budu poctivě kupovat hry jako doteď.
    • aha.. tak kdyz to je zlo tak to nekupuj :)
      • Já jsem pořád na XP a měnit nehodlám, dokud nebudu mít nový PC.
    • I na ty emulátory budeš poctivě kupovat hry? Já myslím, že chceš custom fw jen na pirátění, ty chcípáku.
      • OK, tak mi pověz, kde si mohu ty staré hry zakoupit. Stahování her již nejedu.
  • Robotron3
    Windows 8 a jejich metro na desktop je hovadina, ale stejně tak hovadina je předpokládat, že z Windows do budoucna zmizí klasický desktop. A jak by se asi vytvářeli aplikace? V čem by se programovalo? V čem by se používali firemní programy, programy pro tvorbu jako photoshop, 3d studia, atd. Ne, tohle fakt metro nezastane. Metro je tabletová záležitost, která díky lenosti Microsoftu a neschopnosti udělat OS šitý na míru desktopu, se bohužel i na desktop dostal. To ale neznamená, že zmizí klasická plocha. To nejde.
    • Coffin.Corner
      Metro a tlačítko Start jde vyřešit jednoduchými utlitkami, to zase takový problém není. Spíš by si měl Microsoft konečně vytáhnout hlavu ze zadku a respektovat změny na trhu v oblasti OS. Ta jejich dinosauří politika prodávat v dnešní době tak draze operační systém, je brzo pošle do kytek.
      Přitom osmičky vůbec nevypadají zle, testuju je na stařičkém NB a co se týče rychlosti a nároku na HW, tak se mi subjektivně zdá, že se ani XPéčka nechytají.
      • Ad. cena: nemají náhodou Win8 stát nějakých 15 USD????

S nároky máš pravdu, tam svoje udělala nutnost použití na intel based tabletech. Hlavně mě pořád udivuje start pod 10s.
        • To je upgrade ;) Ale jo, v prvních pár měsících mají stát levně *3*
        • Coffin.Corner
          Co jsem četl, tak Win8 Pro (ekvivaletnt Ultimate) bude stát 199 dolarů, OEM 80 dolarů a mobilní verze RT 50 až 65 dolarů.
    • Měl by jsi Metro, přes které by jsi všechny tyto programy pouštěl.
      • Robotron3
        No to asi neměl, protože v metru nemáš standardně ani strukturu adresářů a nemůžeš se soubory nijak manipulovat. Metro je jen na konzumaci obsahu.
        • Metro je jenom rozhraní, souborový systém je stejný tzn. struktura adresářů a přístup k ní zůstává beze změn.
          • Robotron3
            Ale v metru prostě nemáš něco jako správce souborů, průzkumínka, atd. Tedy ne přímo od Microsoftu. Nějaká aplikace tam asi časem bude, ale že tam Microsoft tohle nedává, je jasný znak, že vůbec nemají v úmyslu desktop nahradit Metrem. Metro je na tablety, a tam bude určitě v pohodě. Ale to, že se neobtěžovali udělat verzi pro desktop Win8, tim si dost zavařili, už jen v takovýhle spekulacích.
            • Robotron má asi na mysli že kdyby z Win 8 zmizel Desktop, tak v samotném Metru nemáš jak spravovat soubory, nemáš správce přes kterého bys to dělal. Je to prostě uzavřenej systém. Já taky jedu na Win 8 už nějakej měsíc ale kdyby to bylo bez Desktopu (plochy) tak je to uplně k ničemu a hodí se to leda pro dotykové PC nebo tablety.
            • Rust: Nepleteš si mě s někým? Já jsem nikdy nic takovýho netvrdil. Jenom jsem psal, že nevím, jak by se bez desktopu daly kopírovat soubory, protože jsem to nezkoušel a ani jsem to nepotřeboval.

A pokud si Photoshop vytvoří ikonu na ploše nebo ve quick launch toolbaru, tak opravdu nemusíš zapínat metro pro jeho spuštění nebo přesunutí ikony na plochu. Takže nevím, kde jsi co četl.
            • Stoneboy: Kriste pane, co to tady plácáš? Jak by jsi asi mohl zkoušet přes Metro kopírovat soubory..? Nebo co je to za hovadinu s tím, že by bylo Metro na spouštění Photoshopu atd.?
            • No já naprosto bez problémů provozuju Win8 na desktopu už od konce srpna a ještě jsem neměl problém. Jak jsi říkal, metro je na tablety, takže kopírovat přes něj soubory nepotřebuju, na to mám Total Commandera. Je fakt, že kopírování souborů v Metru jsem nezkoušel, ale tak to asi není úplně typickej tabletovej use case.
  • facepalm...
  • Všichni vidí, jak to krásně šlape Applu, tak chtějí svoje prostředí uzavírat...
    • Nevím,jak to funguje u Applu, ale musel jsem Ti dát +, protože Apple zrovna moc nemusím a cokoliv od nic zadarmo bych chtěl jen v případě, že bych to mohl dál prodat. *1*
      Otázka za jednoho bludišťáka: Kolik mínusů si myslíte, že od appláků dostanu?
    • Robotron3
      Apple nijak neomezuje v OS X aplikace třetích stran.
      • Omezuje a dost tezce. Nepodepsane binarky spustis, jen pokud se zanoris hluboko do nastaveni, abys to povolil a vzdal se tak zaruk. Vyhledove se pocita, ze i tato volba zmizi, takze vyvijiet budou jen registrovani vyvojari.
      • Robotron3
        A mínuskaři... Můžete mi vy mínuskáři teda povědět, jak Apple znemožňuje třetím stranám nevyvíjet a nevydávat aplikace nebo hry pro OS X? Díky...

edit: Že se vůbec ptám lidí, kteří o tom nevědí zhola nic, jen to, že nesnáší Apple...
        • Black_Hand
          pravedpodobne si to pletou s ios.
        • Já to viděl jen u kamaráda, kterýmu vydržel na HDD asi týden. Nebylo, že by si třeba nepustil MP3 a hned mu tam neskákaly nabídky na koupě alb z netu. Ani tam nedostal cracklý office. Mně se to teda taky nelíbilo. Člověk co má rád hry si ale moc nevybere.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit