Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • victor
    Microsoft už zažíval světlejší chvilky ... :/
  • No nijak hrozna sprava, i kdyby MS skutecne potlacil desktopy ve win, tak tim akorat udela misto na trhu nekomu jinemu. Protoze kazdy kdo PC pouziva i jinak nez na hry, si nekoupi neco, co ma ovladani jak tablet.
  • toto je kyberneticky fasizmus...
  • xixixao
    Reakce na poslední větu: není! 1) není důvod mít tak drahý programy na MS Store. 2) Instalace na MS Store je nejjednodušší instalací "na světě", jednoduší než na App nebo Apple Storu - jedno kliknutí a program se stahuje, instaluje. Desktopový aplikace obecně na MS Storu moc nepofrčej, lidi si tam nebudou kupovat 3DS Max, Photoshop, ani Call of Duty 17. Desktop v budoucnu nezmizí, Microsoft je firma zaměřená na business uživatele a proto bych se nedivil, kdyby šel vývoj naopak opačným směrem (a MS vydal s příští verzí desktop-only Windows).
  • Mít linux přibližně stejnou podporu her widows už dávno nepoužívám... teda aspoň myslim že nejenom já :D každopádně naistaloval jsem si to v práci a testuju to už 2mesice a je to voprus biď strašně chci si zvyknout na metro ale prostě to nejde... nehledě na to je to windows 7 upravenej běží to i na stejným jadře jako w7 Micrososft nás chce akorád na*rat... Navíc jak chce MS nutit používání Metra ok ok tak jak je možný když od MS pustím office a puští se v desktopu... ultra demence xD No nic W9 bude bez metra xD
    • smejki
      "nehledě na to je to windows 7 upravenej běží to i na stejným jadře jako w7 Micrososft nás chce akorád na*rat"
      To je objev, že se další verze softwaru obvykle nepíšou opět od podlahy nýbrž se staví na předchozích verzích. Windows zná historicky jen tři jádra - DOS (do Win 98 včetně), NT (do WinXP včetně) a "Vista" (prozatím do Win8 včetně). Navíc Vista jádro je tak trochu kombinací toho nejlepšího z předchozích systémů.
    • *byť
  • Vždy tu budu snahy urobiť z nas hlupe ovce a dojiť a dojiť a dojiť -čo sa s konzolami celkom dari, ale my PC čkari sa nedame :D
  • Umaroth
    O nějakém tabletu na Win 8 metro uvažuji, protožě se svojí lumií 800 s Wp 7,5 jsem maximálně spokojen a právě metro schéma a live titles jsou naprosto super. Takže košatější a vybavenější OS který budou mít tablety je v ohnisku mého zájmu. Co se tyce her je mi to jedno, to mam konzole a desktop, ani na mobilu nehraji (krom angry birds)
  • Neni uz cas na novy operacni system? Pristupny upravam a otevreny jako Linux, zaroven pekne vypadajici a snadno ovladatelny jako Windows, tak aby to pochopila i mama? :)
    • Robotron3
      O to se snaží asi nejvíc Ubuntu, ale pořád je tam spousta ale... Unity je nepovedená kopírka Mac OS X a ještě se navíc Canonical snaží mermomocí tlačit věci jako nabízení produktů Amazonu z vyhledávání v OS, což je podle mě prasárna, i když z něčeho žít asi musej no... Vyvíjet OS neni žádná p*del.
      • Nie ze by som mal nieco proti Canonicalu alebo Ubuntu ale fakt je ze oni Linux nevyvyjaju. Prispievaju do niektorych projektov a repozitarov ale co robia alebo spravili ze zobrali prepracovanu distribuciu (Debian) a upravili si ju podla seba. Momentalne este k tomu pridali vlastny window manager a nejake tie drobnosti naokolo. Myslim si ze po vyvojarske stranke by zasa Linuxovy svet neskoncil keby Canonical neexistoval.
        • Ale to jim přeci nikdo nemůže mít za zlé, že "jenom upravili" existující Debian, přidali pár drobností a vydávaj to jako celek. Vždyť na to maj právo. Takhle vzniká a existuje veiké množství svobodného softwaru a hlavně to podporuje vývoj v tom smyslu, že nemusej dělat všechno od znova, ale vezmou co uže existuje a vylepšej to. To si myslím, že je správně.
        • Robotron3
          To určitě ne, vždyť řada linuxáků už bere Ubuntu jako příliš vzdálenou distribuci od linuxu. Zase na druhou stranu právě Ubuntu nastartovalo trend "polidšťování" linuxu a bez snahy Canonicalu by třeba linux neměl na desktopu 0.8% ale 0.5%, nebo tak nějak :) Taky se od vzniku Ubuntu začlo v médiích o Linuxu více psát, což je dobře. Mě na Linuxu teda hlavně vadí to, že nyní prakticky neexistuje žádné uživatelské prostředí, které by mi vyhovovalo. Buď je to moc překomplikované jako KDE, nebo pomalé a divné jako Gnome3, nebo zase moc strohé a zastaralé jako Xfce, a nebo zase Mac OS X vykrádající jako Unity. Je to problém.
  • Nějak se nemohu zbavit dojmu, že s tím souvisí Gabeova nedávná slova o tom, jak by měli vývojáři podporovat Linux a tvořit aplikace na něj...
    • Problem vyvoja na Linuxe je prilisna rostriestenost distribucii (nehovoriac ak niekto ma svoju vlastnu upravenu a prekompilovanu). Keby linux mal na desktope velke zastupenie tak by sa vyvojari aj mohli k tomu stavat ze ich applikacia podporuje povedzme 2-3 najrozsirenejsie ale pri aktualnom stave ked zastupenie linuxu na desktope je v jednotkach percent sa to neda a zasa podporovat vsetky distribucie a este aj niekolko verzii do zadu je financne neunosne (pri beznych aplikaciach)
      • Toto je strasny blud. Jedine co rozlicnost distribucii ovplyvni je pokial by chceli vyuzivat balickovy system, pripadne pri pouziti dynamickych kniznic. Ked sa im to ale nechce upravovat na viacej distier, tak kludne mozu pouzit staticke kniznice, narvu si to kam chcu trebars aj do lokalneho adresara a bude to vsade pekne fungovat. Ktomu stymi distrami to tak strasne nie je. V podstate takmer vsetky distra su zalozene na balickovom system deb, rpm, pacman, alebo oldschool tgz. Co nie je az taka strasna robota.
  • Jak tohle mohl někdo napsat/vymyslet *7* FACEPALM, přesně jak kolega na začátku... sorry *9*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit