Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Může mi nějaký zdejší borec poradit, kde najdu nastavení hry?

    Asi jsem lama, ale pořád si lámu hlavu kde to je a už mě dochází trpělivost - nemůžu si nastavit rozlišení 1080p :-/ A ještě jeden absurdní dotaz začátečníka s Fifou - můžou hrát 2 hráči na 1 PC? Mám 2 gamepady (Microsoftu), ale taky nemůžu najít jak na to. Napadá mě, jestli tahle fifa není jen online a to doufám že ne!

    Díkes borcům, co jsou chytřejší než já a poradí ;-)
  • Chci se zeptat, nevíte jak v modu Kariéra trošku ovlivňovat přestupy? Začal jsem hrát kariéru za Barcu a Messi mi hned v prvním přestupovém období přestoupil do Realu :-) aniž bych to mohl nějak ovlivnit. Tak jsem to zkusil odznova v jiné kariéře a zase. Nějaké přestupy můžu ovlivnit a týmy mi regulérně posílají nabídky, ale v tomhle případě se mi najednou objevilo, že už tu Messi nechce být, že klub s jeho odchodem souhlasí a najednou byl v Realu... A já neměl žádnou možnosti to ovlivnit. A i mezi jinými týmy hned od začátku lítaj dost divoký přestupy... Nevíte, jak se tohle dá ovlivnit?
  • Dobrý večer.Hraji hry od časů C64.Je mi 43let.Dnes jsem odstranil PES2013 a koupil FIFU13.
  • Aha, takže mi chcete říct, že skoro po 20ti letech existence FIFA, hrají statistické atributy nějakou roli? Tak tomu říkám teda pokrok :) A to že zvolená sestava a taktika má teď dokonce vliv na hratelnost, to jsou mi teda fotbalové novinky, nebo podle všeho alespoň pro EA.
    Pokud někdo hrál alespoň chvíli ML s default týmem už v PES 3, tak ví že každý jediný bod u Minandy, Ximelese a spol, dělal velký rozdíl ve schopnostech hráče, natož potom zvolená sestava a taktika...
    Vím FIFA 12 byla překvapivě dobrá FIFA, (kamarád fifofil, mě do ní pořád nutil:) ale i tak, když sme po FIFA dali PES12, tak i on uznal, že ten feeling ze PSA je fotbalovější, přirozenější. To se týká hlavně ovládání hračů, které mi ve FIFA už od roku 2003 přijde takové odtažené nepřímé. V PES prostě zmáčkneš tlačítko a hráč okamžitě poslechne, ve FIFA jako by počítač na milisekundu přmýšlel co udělat, je to takové hrozně vláčné a to je věc která mi na FIFA vadí nejvíc. A to nemluvím o tom že po přechodu z PES na FIFA sem mu byl okamžitě rovnocený soupeř, bez jakéhokoliv tréninku. Zkuste to udělat naopak a budete v prcce.
    FIFA je prostě taková pro casual hráče - hodně barviček, světýlek, disco musička. Sedneš k tomu a okamžitě můžeš drtit všechny okolo. Neříkám jestli je to špatně nebo dobře, to je věc každého.
    Závěrem:
    Kdo chce hrát FIFA - tak jedině Street
    Kdo che hrát fotbal - Pro Evolution Soccer
    Kdo chce simulaci - Championship Manager (nebo Football Manager se to teď jmenuje tušim)

    A jak tu někdo už psal: viva FIFA 99 *14* PES 5 *5*
    • kidnap
      No ten závěr bych poupravil:
      Kdo chce hrát arkádu - tak FIFA
      Kdo chce hrát jinou arkádu - tak PES
      Kdo chce hrát fotbal - ať jde ven

      Žádná z těch her se ani trochu neblíží reálnému fotbalu, každá ovšem nabízí něco jiného a záleží co daný hráč považuje za důležité.

      Jinak ale souhlasím s PES 3, to je legenda, tenkrát jsem si to koupil po zdejší skvělé recenzi. Sice jsem to hrál skoro jako tahovku, protože ta optimalizace byla špatná a hra byla zpomalená, ale byla to čistá hratelnost s perfektní odezvou při ovládání. Dnešní fotbaly nejvíc trpí špatným enginem, který má katastrofální fyzikální model a těžkopádným pocitem při ovládání.
  • Po nějakých 2 týdnech intenzivního hraní prakticky nemám slovo chvály. Je to z extrému do extrému. Lonská fifa byla velice obtížná i na nižší úrovně, letošní si i na world class dávám s prstem v nose. Co mi neskutečně vadí je, že nejjednodušší způsob, jak vstřelit gol, je jít prostě rovně klidně i s golmanem (dal jsem s ním 9 golů za 10 zápasů na world class). Ne že by nešlo střílet z dálky, centrovat, fintit...ale proč? Proč, když vím, že jakmile bude zbývat pár minut do konce a já budu potřebovat dát gol, tak stačí, když vezmu míč a poběžím? Další co mi vadí je rychlost, která je i na slow nerealistická. Snažil jsem se upravit i různě nastavení (rychlost sprintu, přihrávek, střel...),ale že by to pomohlo..akorát to ted vypadá ještě mín realisticky. To samé golmani vs. útočníci. jsou prakticky jen 2 varianty nastavení - bud chytají všichni golmani jako bohové a útočníci neproměnují vůbec nic a nebo je to přesně naopak. Opět opakuju,že vůbec nezáleží na jakou úroven obtížnosti se hraje.

    Dále bych chtěl zkritizovat nedodělanost hry, kdy ani 2 týdny po začátku neběží Ultimate team a půlka kupců má problém hru vůbec rozjet (mi samotnému každou chvíli padá). Některé nápady jsou sice dobré, jako třeba Games of the week, kde je každý týden vybráno 5 nejzajímavějších zápasů, které se ve světě fotbalu odehrávají a vy si je můžete zahrát s updatovanými statistikami, sestavami a atributy. Bohužel zde chybí jakákoliv motivace. Nedostanete za to žádné bonusy, body do ultimate team, prostě nic, ba dokonce si hra ani nezapamatuje vaše výsledky. Je to škoda, protože jak říkám - nápad je to dobrej, jen to chtělo dotáhnout do konce.

    Osobně bych uvítal návrat Historical events z tuším že to byla FIFA 10. Byl to mod, který mě velice bavil a nevím proč, byl zrušen...

    Co se týká nepřehlednosti menu, to je drobnost, která neovlivnuje dojem z hraní, takže to neřeším, ale co řeším, to je zaostalá grafika, nulová atmosféra (teda kromě nesmyslného pokřiku po každé zahozené šanci, který je naprosto nereálný a hrozně bije do očí) a výše zmíněnou nevyrovnanost mezi ofenzivou a defenzivou.

    Takže můj verdikt je asi takový, že v některých ohledech je to krok dopředu, ale bohužel se nepodařilo najít kompromis a kvalitně zapracovat nové nápady, kterých je zde mnoho a většina z nich má hlavu i patu, ale v kontextu celé hry nepůsobí nejlíp. Viva la FIFA 99!!
  • KOupil jsem si ji .... stala me 900 .. jsou to vyhozeny penize z okna ... nejde mi to spustit ... psal jsem podpore ti pro jistotu ani nenapsali .... tak co si o tom mam myslet .. myslim ze je to posledni hra co jsem kdy koupil *3*
    • Tak to je pak těžký, když si lopata *15*
  • Sova čus,už sem sem psal to samý:). Jinak na forech ea- pry je ta rychlost schvalně,aby padalo více gólů a blo to funy:). Slow je prý simulace a fast arkáda,normal je easy pro lamy,co fotbal nikdy nehráli,to se tam tvrdí.A na automat už musí hrát jenom lamky:),to neni fotbal,jen slepě mačkáš tlačítka. Viva la manual a slow!
    • Pardon,dopíšu jen,že na automat nehrají žadný lamky,hrají na to profíci o prachy a já bych na automat dostal na p...l. Vyzní ten můj blábol hrozně,když to teď čtu:).
  • Nechápu, proč letos ten online tak zrychlili, navíc v sezonách to na PS3 pořád padá, ten úvod jim zase moc nevyšel ... jinak hra super, s nabíháním hráčů to opravdu vypadá jako reálnej fotbal. Ale v onlinu to fakt vypadá jako hokejm nahoru dolů, balon jako míček z pinballu a hráči jak kdyby měli místo kopaček brusle. Kdyby si chtěl někdo zahrát parádní fotbálek na manuál, našel jsem teď herní portál, kde se hraje na pomalou rychlost, na manuál, supr zápasy zatím, tak uvidíme, nehraje se o ceny ani o peníze, just for fun :) http://fifa.gameway.cz
  • MikeiXX
    Jen se chci zeptat, Robin van Persie je skutečně v retail verzi stále v Arsenalu nebo je to jen na promo obrázku zde v článku?
    • Ve hře už v arsenalu není
      • MikeiXX
        Ok, díky. :) Už jsem chtěl peskovat, ze nejsou schopni reagovat pružně na změny v kádrech.
  • Takže ve hře jsou mizerní brankáři, bez rozdílů dle statistik a neexistují fauly krom extrémních prasáren. To už jsem hrál. Jmenovalo se to tuším FIFA 2002 RTWC. Když ještě cokoliv krom hraní zápasů za moc nestojí, tak opravdu nevím proč kupovat. Licence vyřeší fanouškovská komunita, takže ani toto pro FIFU nehraje. Myslím, že recenze je poněkud nepřirozeně pozitivní.
    • "Když ještě cokoliv krom hraní zápasů za moc nestojí, tak opravdu nevím proč kupovat."


      Ty si jaky troll... Neni to nahodou futbal, na ktorom je prave hranie najdolezitejsie? Co tam chces mat? Hodinky s vodotryskom?
      • Pokud jsi si nevšiml, tak ono to hraní už ani u tohoto druhu her dnes nestačí. Hra musí nabídnout něco víc. A když jsme u toho hraní, tak autor i to hraní moc nechválí. Skoro si myslím, že propracovaný způsob hry je na prd, pokud nestojí za nic brankáři.
        A jestli jsi to četl pořádně, tak moje poznámka o neherní části navazuje na tu herní. Slova "Když ještě ..." cosi uvozují.
        Buď jsi troll Ty a nebo dostatečně nerozumíš jazyku kmene, se kterým se hodláš dorozumívat. *3*
        • nemyslim ze by meli stat golmani za prd..vzhledem k tomu ze loni chytali nadlidsky tak trochu jim srazit dovednosti neskodi. Nicmene byl bych spis pro aby to bylo necim jinym nez aby vyrazeli mice pred sebe jak pise autor.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit