Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79567 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Keyz
    Btw když je zde již debata o HW...

Má někdo odkaz na věrohodná čísla ( Jaké jsou náklady na výrobu GPU a CPU)? Náklady i s fabrikou a vším co je k tomu potřeba, také jak často je nutné měnit vybavení ve fabrikách aby se držel technologický náskok apod.

Proč ty CPU a GPU pro hlavní proud nevyrábí i další firmy? IMB je velké anebo firmy které dělají CPU pro telefony apod.
    • co se tyka CPU "pro halvni proud" coz prelozim na x86-64 architekturu
      tak tam je to ciste o licenci, jedinej kdo je muze delat je intel, amd a via
      navic je tato licence neprenositelna, tzn napriklad kdyby samsung koupil amd tak amd procaky maj po prdeli bo by je nemoh delat dal

co se tyka grafik, tak tam je to nadherne videt na prikladu S3 chrome od via nebo na matroxu
      ono neni problem udelat grafiku, problem je pro nu napsat ovladace aby se na ni dali rozjet hry, a drzet tyto ovladace aktualizovany, vyvojari totiz pisou hry jak prasata zasadne ne podle specifikaci > viz co AAA hra to extra ovladac > proto taky vznikl program the way its meant to be played, gameworks a alternativi od amd
    • risa2000
      Je potřeba rozlišovat náklady na vývoj čipu a na vývoj technologie. Jsou firmy jako např. ARM, které vyvíjí čipy, ale návrhy pak prodávají dál firmám, které je skutečně vyrobí (např. Samsung, Qualcomm) a to na různých technologiích (CMOS, FD-SOI, 32nm, 16nm, atd.). Obojí zahrnuje zvládnutí dost pokročilých technologií, a navíc také problém, že různé technologie a řešení už má někdo patentované. Proto např. procesory x86 vyrábí jen Intel a AMD a proto ARM vyrábí kde kdo.

No a nakonec, i kdyby si někdo založil firmu, navrhl čip pro GPU a zadal někomu jeho výrobu, tak pak musí zajistit jeho aplikaci, např. grafické karty. Tedy navrhnout grafickou kartu, nebo sehnat někoho jiného, kdo ji navrhne, vyrobí a prodá a nakonec ještě napsat ovladače. To vše představuje takové množství práce (a dost hlubokých znalostí), že je téměř nemožné začít na zelené louce.
    • Nevyrabi to proto, ze jednotlivy vyrobni proces se musi pokazde zvladnout z technologickeho hlediska a neni to moc levna zalezitost. Samotna vyroba jednoho chipu pak neni tak draha, zalezi od velkosti fazety a pak se celkem dost plati za vyrobu masky pro litografii, takze cim vetsi partie se vyrabi, tim to na jeden kus vychazi levnejsi.
  • Draken69CZ

?

Žádám LV426 aby my vysvětlil kde soudruzi udělali chybu.
    http://www.svethardware.cz/recenze-3dmark-testujeme-vykon-directx-12/40352-9
  • Jestli je ten datadisk na 5 hodin proč to má skoro 40gb proboha?
    • MegaTexture
  • Lukyz

Oculus přijde do prodeje v Q1 2016

https://www.oculus.com/blog/first-look-at-the-rift-shipping-q1-2016/
  • Délka herní doby ve hře Wolfenstein: The Old Blood

Pokud už někdo z vás dohrál nového Wolfensteina, kolik hodin vám to zabralo?
    • Jack1947
      http://howlongtobeat.com/game.php?id=24484 Já jsem zatím v chapter5 a stále žádní zombíci *9* , snad se to zlepší nové zbraně se mi líbí. *4* Hezká porcovaná. *5* *14*

Taky hrát to vkuse není divu, no s pauzou na oběd. Hehe. Dopařeno, u bosse jsem si nemohl nevšimnout že se jednalo o natahování délky hry trochu ale super prožitých 5hodin až mi tohle jednou dá cod (zase) budu rád.
    • oktavius66
      Na normální obtížnost se to dá dohrát za 4 a čtvrt hodiny. Ovšem pokud bys to hrál na nejtěžší, tak by sis tu hodinku ještě mohl přihodit.
      • Lukass
        35 giga za 5 hodin hry, co to zase je za podvod? Paneboze kam to fakt speje, zachvilku budou mit hry 100 giga ale poznat to na nich nebude.
        • Lol a já si bláhově myslel, že vztahovat velikost hry k její délce může jenom Jack. Jak hluboce jsem se spletl. *1*
          • Jack1947
            Víš co se povídá o myšlení... ty bláho jeden *4*
            • No ty jsi o tom "myšlení" zjevně slyšel jen z vyprávění. *3*
        • Za to, že má hra 35GB, může Id Tech 5 a Megatexture.
      • Děkuji za informaci. *4*
        S mým "talentem" si tu hodinu můžu přičíst i k normální obtížnosti.
        • Poradím ti stránky HLTB viz. http://hl2b.com/game.php?id=24484
  • Rejsek
    Ta Trojanovic Bětka je stejně kobra jak cyp.
    • Lukass
      Pro nekoho kdo nemel v zivote holku to skutecne muze byt femme fatale, nicmene me teda spis stve az otravuje, a ty jeji sloupky ve Score no potes.
      Ale jako jeji nefanousek musim uznat ze ten cosplay se ji povedl.
      • Inquisitor
        Aha takže když o holce řeknu, že je to pěkná baba, tak jsem v životě neměl holku. To je logika jak stehno.
        • Rejsek
          Radeji toho nechej. Nechces se preci hadat s mistnimi psychology :-)
      • jj, mne se taky docela libi, ale kdyz jsem nedavno zjistil, ze ji je snad 28 a ne 18, tak jsem si rikal, ze teda projev ma jak puboska *5*
        • Lukass
          JJ, ja sem videl za pul roku tak 3 dily Replay, a kdyz v kazdym resila ze s pritelem nemuzou hrat hry proti sobe jinak by se rozesli, tak sem si rekl ze to uz je na me moc :-DDD Tohle sem rikal kdyz me bylo 18 :-) No kazdej je nejake, ale Trojanova me fakt sympaticka neni.
          • Presne! Holka se kterou by clovek ani nemohl hrat kompetitivni multiplayer... WNB....
  • W3 - délka hraní

CD RED píše, že Zaklínač 3 bude se všemi questy zábava na 100 hodin... Nějak mi to nejde do hlavy. Skyrim hraji s přestávkami 3 roky (a zdaleka nedohrál ještě) a snad 200 hodin. Witcher 3 má mít mapu 35x větší než Skyrim a stejně píší 100 hodin... Buď města a vesnice budou daleko od sebe a nebude jich zase extra moc (aby to bylo realističtější co se týče vzdáleností), anebo myslí že každý nepřítel se sundá 1 ranou a nebudou se číst texty nebo co... No uvidíme... :o) ooo)
    • Kozy
      3.5x
  • dotaz

ahoj, potřebuji poradit, hraji GTA V na PC online, postava level 50 a až teď mě došlo že si můžu přenést postavu ze staré konzole x360, ale nevím jestli se mi nesmaže už rozehraná postava v GTA V na PC a přepíše tou starou z X360 ? to by bylo smutné, řeším to pouze kvůli bonusovému obsahu a peněnzům co jsem měl na x360 :-) děkuju
    • jakubc
      Pokud bys to nechtěl nějak víc řešit, nebo pokud by tu byli jiní zájemci o tahle DLC, tak to už řeší jeden mód:
      http://gta5.mujsoubor.cz/ostatni/exclusive-content-dlc-unlocker/
    • Nesmaže, můžeš mít více postav. A jaký bonusový obsah máš na mysli? :-)
      • http://www.rockstargames.com/newswire/article/52337/details-on-exclusive-content-for-returning-gtav-players-on
        • To není za přenesenou postavu, to máš již teď. Je to za to, že na Socialu máš hru registrovanou i na starou platformu.
          • tak to na to peču, už jsem zjistil že by mě to můj stávající postup hry na PC online smazalo
            • ano můžeš, ale v případě přenesení postav se ti smaže ta která je vytvořená na PC, zůstanou jen neutracené peníze
              • Reakce na příspěvek:

Dobře, ještě že má postava nestojí za přenesení.
            • Jakto?? Postav můžeš mít víc.
    • a jde to vubec? aspon si tu lidi pred vydanim pc verze stezovali, ze nelze prevest postavu odjinud...
  • Video: Na Battlefield 4 mapě Paracel Storm byl objeven Megalodon.

tohle je 2 roky OPAKUJI 2 ROKY!!! staré ...
  • Veskoslav

GOG Galaxy (klient)

http://www.gog.com/galaxy

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit