10 nejlepších 4X strategií, které si teď můžete zahrát
-
Zařadit sem novou CIVku je trošku agitka. Aby si zde zasloužila místo, tak potřebuju hromadu práce. Momentálně se jedná o opravdu průměrnou hru, osekanou o hlubší strategické prvky/myšlení, což je tak trošku zásadní u strategie.
-
-
Vypadá to jako odpad na mobily...fanoušek Civ serie tohle pravděpodobně nemůže ani cítit...ona už pětka a šestka byla na pováženou, něco trochu překopat se nebranim ale tady to vzali až moc do extrému, jelikož, přiklad...Řekové dneska fakt neexistujou...stali se z nich Mongolové
-
-
Zařadit sem Civ VII je jako kopanec mezi nohy pro všechny fanoušky strategických her.
Ten zmrzačený kleštěnec má s Civilizací společný už jen název.
Vážně jsme se bál, aby nepokazili základní mechanizmy. No přání se mi splnilo tak na půl - nepokazili je, rovnou je odebrali.
Na Switch, telefony, ... pro cílovou skupinu dětí asi dobrý. Jinak na h...o.
Raději bych doporučil Humankind nebo Old World.
-
-
Zase tak černě bych to neviděl. Některé mechaniky jsou sice pryč, ale za to je ve hře spoustu nových mechanik a pokud Vám víc vyhovovala třeba 6, která je teď určitě v kompletnějším stavu, můžete ji hrát dál :D. Za mě nové díly by měly inovovat a ze sedmičky bude in the end skvělá hra.
-
-
Za mě je to Distant World 2. Miluju ten začátek, kdy člověk ještě nemá vyzkoumané technologie ani na cestování mezi planetama natož do jiné soustavy, a postupně se vyvíjí :)
-
-
"Miluju ten začátek, kdy člověk ještě nemá vyzkoumané technologie"
Není to problém všech velkých strategií??? Nejlepší jsou vždycky ty začátky.
Ke konci se to postupně mění jenom v otravu, kdy hráč už jen postupně přebarvuje zbytek mapy na svou barvu.
-
-
Stellaris není 4X a Civ 7 potřebuje ještě hodně práce, než si do tohohle seznamu zaslouží patřit. Zatím je to jenom early access za prémiovou cenu.
-
-
Je to 4X v realtimu kdy si to můžeš kdykoliv zapauzovat, takže jo, je...
-
-
Není to 4x, nemá to, až na výjimky, jasně definovaný konec ve formě "vítězství".
-
-
Nesmysl.
Za 1.) To je spíš tvůj osobní problém s nepochopením definice žánru 4X.
Když se podíváš na definici žánru 4X , tak tam není žádný nesmysl o tom, že "hra musí mít jasně definovaný konec ve formě vítězství". Jen je tam zmíněno, že "většina 4X her" takovou věc má.
Za 2.) Ve Stellaris se dá dosáhnout definitivní výhry 3 způsoby: Obsazením celé galaxie. Nebo mít nejvyšší počet bodů při finálním roce. Nebo když se tvá rasa stane "krizí" a splníš všechny úkoly pro výhru.
-
-
Stellaris prostě není 4x, ale grand strategie, prezentuje ji tak sám výrobce a nic na tom nezmění tvoje copy-paste z wikipedie.
2.) "až na výjimky" a mimochodem "obsazení celé galaxie" nevede k žádnému victory screenu
Edit: dokonce i v tom článku na wikipedii je Stellaris uvedena jako zástupce žánru grand strategií a jsou tam vyjmenovány rozdíly mezi 4X a grand strategiemi, tak co po mně sakra chceš?😀
-
-
Hele, nějak ti ušla očividná pointa.
Zmínil jsi, žena Wikipedii je napsané, že Stellaris je grand strategií. A o pár řádku níž je napsané, že Grand Strategie jsou podkategorií 4X žánru.
Víš, co to slovo "podkategorie" znamená? Každá grand strategie je 4X. Ale ne všechny 4X jsou grand strategiemi.
-
-
-
-
-
-
Stellaris...i když to s každým DLC a patchem Paradox mrví jako vždycky...ty lidi jsou pak ztracený sami v sobě a je to tak překombinovaný, že ani oni nevědi co vlastně chtej
-
Dobré zmínit ještě:
- Shadow Empire
- Shadows of Forbidden Gods
- Songs of Syx
- AI War 2
- Terra Invicta
- Conquest of Elysium 6
- Sins of a Solar Empire II
- Dwarf Fortress
-
-
Terra Invicta mám taky rád, ale bohužel je to jen Early Access. Ještě to chce udělat nějaký kus práce.
-
-
A kde je Humankind ? 🥺
-
A Galactic Civilization? 😔
-
-
Ta předešlá leda tak
-
-
Age of Wonders on TOP ❤️