12 nejlepších roguelite her, které si teď můžete zahrát
-
Jen drobná poznámka k Hades. S tvrzením "Po všech stránkách dokonalá hra." nemůžu souhlasit. Dost mě tam štvalo uměle natahování děje.
Člověk to mohl hrát a hrát a přesto se nedozvěděl další osudy postav. Proč? Na základě nějakého RNG alogoritmu hra nemusela ukázat nové rozhovory mezi postavami. A to celé jenom za účelem přinucení hráče aby nahrál mnohem více hodin.
Když jsem se pak ve svém okolí zeptal na ty cutscény, tak většina lidí přiznala, že si to shlédla na Youtube, protože nikdo neměl čas hrát tu hru donekonečna.
Ale až na to uměle natahování to byla fakt super hra.
-
Returnal je skvělá záležitost. Jsem zvědav na jejich další hru.
-
Dobrý výběr. Za sebe bych ještě doplnil Fights in Tight Spaces a Star Renegades.
-
Co se týče izometrických roguelite, určitě bych zmínil Ravenswatch a nedávno vydaný early access Heretical.
-
To, je smutné že, defacto oslavujeme stále stejné a osvědčené tituly které, nás nikdy nezklamou viz tento článek. Už ani nespočítám kolikrát jsem slyšela,- první Doom je nejlepší z celé série. Assassins 1-3 to je pecka...a pak vám řeknou něco, typu: Mirage byl dobrý ale, není to ono.
-
Za sebe bych ještě dodal Enter the Gungeon, taky super zábava.
Returnal je výborná akce, ale příběh je po počátečním vyprchání mysteriózna bohužel dost o ničem, resp. tenhle trop s očistcem a uznáním vlastní viny jsem už ve hrách viděl až příliš častokrát. Standardní scifi by tu za mě možná bylo úplně dostačující.
-
NO, tomu říkám pecka článek. Děkuji a jdu hned zkoumat, co bych si pořídil.
-
Kdyby byly Dead cells metroidvania je to za mě téměř dokonalá hra. Dřív jsem podobné hry hrával naposledy právě DC, ale přesytil jsem se tohohle žánru, teď jakmile to má škatulku rogue- a je jedno jaká přípona mi nesmí na počítač/konzoli a je jedno jak moc dobře se to hraje.
-
Vím, že už tam máte FTL, ale co třeba Everspace, které je prakticky to samé, ale s lepší grafikou a možností tu loď přímo ovládat?