Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdyby někdo chtěl zahrát HoI IV po multiplayeru. Tak si mě můžete na Steamu najít pod přezdívkou vlk89. Pokud chcete skutečně promakané Československo tak doporučuji mod Czechoslovakia Expanded. Ono je vůbec ostuda že modeři odvádějí lepší práci neš sám Paradox. Ještě doporučuji Kaiserreich, mod který spadá do kolonky alternativní historie, a nastupujete do roku 1936 po Velké válce kterou ovšem vyhráli Ústřední mocnosti.
    • jamar28
      Jo to je výbornej mód, ale co si budeme povídat, on je tak dobrej hlavně proto, že Československu ukrutně nadržuje. *4* Ale určitě doporučuju.
      • Hele ani bych neřekl že ten mod až nějak extrémně nadržuje Československu. Asi trochu popostrčuje Česk. že je více bojeschopné ale většina National focus jsou více méně reálné. Jediné co je hodně za vlasy přitažené je možnost intervence v Maďarsku, což by byla ve skutečnosti naprostá sebevražda a Česk. by se tím totálně odkopalo. Ono i stím modem to není žádný med a i se znovu obnovenou Malou dohodou jsem Němcům horko těžko odolával, ale nakonec jsem je udolal, a pak i Sověty 15* ( kteří ale bylo totálně bez surovin protože válčily i se Spojenci ). Problém je že nás Paradox konstantě činí totálně neschopné jakékoliv obrany ( už v HoI 1 to moc nešlo ). Mimochodem Frantíci jsou na tom ještě hůř, na začátku mají 6!! vojenských továren. To i to Česk. má víc. *4*
        • jamar28
          Já jsem to hrál před několika měsíci, ale vím, že díky national focusům jsem měl ukrutně velké množství továren a Německo jsem si pak společně s Rumunskem a Jugoslávií potahal jako nic. Spojenci měli dobyto pár německých provincií, zatímco československé divize se už vracely z dobytého Berlína oklikou přes Bavorsko a válcovaly všechno v cestě. *1*

          Jinak ten počet továren nesedí. Paradox nedal ČSR ani správný počet techniky. Pamatuju si, že při vydání (nevím jak teď) mělo ČSR snad stovku děl, nebo dokonce žádná děla, přitom v reálu jsme měli tisíce a tisíce kvalitních děl a naopak německá armáda trpěla jejich nedostatkem.
  • Po dlouhý době kde je českej dabing ve hře *8* *8*
  • Nejsem opravdu žádnej fanda Ruska a jeho imperiálních a výbojových choutek, takže tohle DLC EUIV oželím. Jen si říkám, kdy už přijde Paradox s EU z obdobím od 1945 do cca 2050, docela rád bych chtěl zkusit různé variace na současné dění.....
    • Coffin.Corner
      Výbojové choutky, to jsou nějaké speciální techniky SM? *1*
      • .....že jsem si to nemyslel, že nějací rudí ubožáci do toho zase budou zatahovat své politické přesvědčení. A to jsem prosím jen napsal, že tohle ruské DLCčko oželím, neboť to není můj šálek kávy a nějak euroasijskou oblast nemusím a to prosím bez politiky. Můj názor na rusáky je konstantní a neměním ho podle potřeby, ale netahám ho do všeho a hlavně ne do her, co mám rád. Jestli jste nevybouření svazáci jděte diskutovat někam jinam, tohle je web o hrách a hráčích...
        • Oprava vypadlo mne slovo - "ruskou" euroasijskou oblast.... opraveno pro hnidopichy.
    • jamar28
      A čích imperiálních a výbojných choutek jsi fanda?
      • Fanda těchto choutek? Ale no tak, v EU hraji kolonizace nejraději za Německo, Portugalsko a Holandsko. Já vím, nejsou to žádní přeborníci a top špic, ale Španělské, či Anglické choutky nijak nehaním, ale myslím, že jsou hratelné snáže, což hraní proti nim není. Toť odpověd na otázku herní, na pod otázku politického zaměření, nejsem příznivec tvrzení, že evropské kolonizace byly jen špatné, ale to je na delší diskuzku....
        • jamar28
          Tak mě zaujalo, že ti současná politika nějakého státu brání užít si hru naplno. *4* Ani já nejsem fanoušek válek. Žádných válek. Ať už jde o ruský imperialismus nebo španělský kolonialismus. Ale do hry to netahám. Rád si to užiju za jakýkoliv stát. A zrovna za Rusko je Europa výborná, doporučuju.
          • Ne, Já za Rusko to několikrát v EU hrál a zkoušel všelijaké postupy, ale přiznávám více mne chytlo z těch asijských polí to Japonské, Čínské. To, že jsem řekl, že tohle ruské DLCčko nebudu nejspíš kupovat neznamená v žádném případě, že ho haním, ale pouze je ve mne nejspíš trochu té nenávisti k okupantu( ha,ha). DLCčka a hry kupuji asi více impulsivně, něž dle data vydání nebo ceny, tak možná někdy i dojde na to nešťastné DLC za Rusko, ale určitě ne dnes či zítra, prostě někdy, mám teď rozehranou EU za Německé rytíře a i když nemám zrovna moc přátel, zatím se už dlouho držím a dokonce i kolonizuji.... co všechno je v EU možné.
      • Nejspíše je fanda USA a jeho mírového exportu ''demokracie'', barevných revolucí a
        vyzbrojování teroristických skupin jako Fronta Al-Nusra, IS atd., at už přímo nebo nepřímo..
        Irák, Sýrie, Ukrajina, Srbsko, Libye, Afganistán a spousty dalších.
        Miliony zabitých civilistů a desítky rozvrácených zemí po celém světě.
        Co provedlo Rusko ? Anektovalo Krym, přičemnž nezemřel jediný civilista a
        podporuje separatisty kteří bojují proti vraždění rusky mluvícího obyvatelstva východní Ukrajiny.
        To vše díky agresivní expanzi NATO k Ruským hranicím.
        • no, na pár ruskejch akciček si zapomněl: podněstří, abcházie, gruzie, čečensko...
          a s tím krymem souhlasím, to byla vojensky výborně provedená anexe, bez jedinýho výstřelu, jako když adolf anektoval sudety, aby ochránil německy mluvící obyvatelstvo před vražděním.
          • Čečensko je součástí Ruské federace a má problém s islámským fundamentalismem, kde vidíš problém v Ruské vojenské reakci ? Gruzie vojensky napadla jižní ossetii která je součástí Ruské federace, což vyvolalo Ruskou odpověd, kde vidíš problém ? K Abcházii a Podněstří se ani nebudu vyjadřovat, to že jsi je zmínil svedčí o tvojí neinformovanosti.
            Vidíš ten rozdíl ? Rusko podniká vojenské akce na svém území nebo u svých hranic a to pouze pokud je to nutné. USA podnika vojenské a "false flag" operace po celém světě, z politických a ekonomických důvodů, Kdo je tedy agresor ?
            • Je vidět, že jsi ještě dítě.Obhajovat Rusa může jen neznalý děcko, nebo potomek těch, co je sem v 68 zvali.
            • Paulcz
              Čečensko vyhlásilo nezávislost a Jelcin tam chtěl mít ropovod, v první válce sice nějací džihádisté byli, ale určitě to nebylo o tom. Jestli si myslíš, že rusům šlo někdy o dobro světa tak v těchto konfliktech opravdu ne. Co se týče ruských poměrů tak si můžeš přečíst Obrazy z Rus, je to přes 170 let staré a bordel tam je stále stejný. Jen si od té doby prošli bolševickou revolucí a dekádami komunismu, takže to pak vlastně bylo ještě horší.
            • Rusko dělá ale to samý, jen né na celém světě ale pouze u svojich hranic, to že nemá takový dosah jako USA jeho činy neospravedlňuje, a to, že se ty země chtěli stát členy NATO Rusáky taky neopravňeje je napadnout...samosebou to neospravelňuje ani USA a při takových úletech jako byl Irák, nebo je bombardování Syrské armády, nicnémě argumentovat tim, že Ivanům se ubližuje a jen se brání je vcelku úsměvné, a asi se nemůže nikdo divit, že sousedi Ruska jsou z něho trochu nesví, když Rusko přistupuje k taktice zamrzlých konfliktů, každopádně dosáhlo svého, Ukrajina ani Gruzie se členy NATO nikdy nestanou a o to šlo především.

              Ukrajinay Krym a Donbas, to je podobná věc jako v tý Osetii, Sevastopol na Krymu Rusku nikdo brát nechtěl, protože nebyl jeho, byl pronajatý od Ukrajiny a Ukrajina se rozhodla, že smlouvu neprodlouží...nacož měla svaté právo, jestli to je důvod intervenovat opět v suverením státu po Rusáky...to ať si zhodnotí sami, no možná se měli na Sevastopol vykašlat a postavit si na pobřeží Černého moře jiný přístav a možná by je to vyšlo i levněji a aby se jim to jednou nevymstilo, až bude Čína argumentovat ochranou čínského etnika na Sibiři

              PS: A nezdá se ti trochu divný, že Rusáci nemají vcelku kromě Sýrie a Běloruska žádný spojence?
            • Já tady nehodlám obhajovat zahraníční politiku Ruska. Udělal jsem chybu, Jižní Ossetie není oficiálním členem Ruskě Federace. Nechápu, co ze mně dělá rusofila ? Fakt, že mi nesedí zahraniční politika USA ?
              A že vojenská intervence RF na Ukrajině a v Gruzii je z důvodu územní expanze je snad vtip, viděl jsi někdy mapu světa ? Hlavní důvod byl fakt, že se NATO snažilo tyto země zařadit mezi své, tudíž obklíčit Rusko a sebrat mu klíčový vojenský přístav Sevastopol na Krymu.
              Tímto vším jsem chtěl pouze podoktnout na zločiny USA, které většina lidí z nějakého důvodu ignoruje.
              Tak znovu, USA má na svědomí miliony zabitých civilistů a desítky rozvrácených zemí na celém světě.
            • takže je zajmavý, že ruský řešení pomocí síly v Čečensku schvaluješ, ale podobně interní záležitosti Gruzie, v Jižní Osetii, která jak jsem psal výše, je (spíše byla) územím Gruzie je pro tebe agrese na kterou musí reagovat Rusko, a vpadnout do suveréního státu který si řeší své interní záležitosti, vy rusofilové jste podivná stvoření...takže pro tvojí neinformativnost ti to zopakuji ještě jednou:¨

              Součástí Ruské Federace je Severní Osetie, Jižní Osetie patří Gruzii, Rusko vpadnutím do Jižní Osetie napadlo samostatný stát Gruzii, která si řešila své vnitřní problémy podobně jako Rusáci v Čečně, takže na tvojí otázku "kdo je tady agresor" odpovídám že Rusko který vojensky napadlo Gruzii a Ukrajinu, a to čistě z důvodu územní expanze
            • součástí ruský federace je severní osetie, nikoliv jižní, ta byla gruzinská, trochu se ti to pomotalo soudruhu
  • XorxoxTalarius
    Dobre, tohle DLC mne presvedcilo HoI4 koupit, kdyby mne nekdo hledal tak se pokousim vytvorit Prvni Ceske Imperium (nebo aspon nedostat moc naprdel).
    • To už jsi mohl v ve verzi 1.0. Já udělal fašistické Československo v čele s Krejkčím a obsadil Moskvu. :D
      • XorxoxTalarius
        To mohl, ale nebyl pro mne duvod kupovat. Ted kdyz jsme dostali special peci, to zni o dost zajimaveji
      • ve verze 1.0 byla AI naprosto tupá takže to šlo ale v pozdějších verzích hry už dobýt svět s československem nejde
        • Moje dobití světa Lucemburskem tvrdí opak *3*
  • Ty National Focusy pro Československo jsou komicky špatný :D Jediná zajímavá věc na nich je Malá dohoda. Pochybuju, že fanoušci Czechoslovakia Expanded přepnou na oficiální verzi. Nedivil bych se ani lidem kteří by radši za čechoslováki měli neutrální strom.... i ten měl víc duše.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit