Přejít na výpis diskuzí
2D akční RPG Chasm se vás snaží svést na hratelné demo
16.4.2013 | Petr Poláček
17 příspěvků
-
nemůžou v těch videích mluvit zpaměti a ne číst to z papíru vedle kamery? vypadá to dementně
-
Kristova noho , jste normální ? Tahle hra se prostě stylizuje do pozdních 80tek se vším všudy (a slibuje být i Diablo like ;) - když už k té dětské jednoduchosti ) . A někomu to vadí ? Já třeba poslouchám elektro a jsem rád za staré synťáky a midi.... Nutí vás snad někdo při hře poslouchat PC speaker ?
(Onehdá mi třeba udělala radost indie gala s F777 - http://f-777.newgrounds.com/ o kterém bych se jinak ani nedozvěděl ....)
Tahle hra náhodou vypadá na indie žánr docela dobře , jsou i černobílé a taky s opravdovou grafikou která Atari 2600 z oka vypadla .... *7* -
-
ano, je normální mít názor *5*
-
-
;) v tom se shodujeme ....
-
-
-
sice torchu mimo temy ale ten nazov mi pripomenul taky jeden Ukrajinsky pocin Chasm The Rift. Celkom zaujimava fpska. Aj ked nebola nejak orginalna ani na svoju dobu nemala uz uzasny engine nejak mi prisla zabavna a chytila ma.
-
-
ˇuplně stejně :DDD Chasm chasm .... aááá dáme Rift :D
-
-
8-bitová hudba je nejlepší
-
proti retro hrám nic nemám, ale tady bych měl raději modernější zvuk. zvuk je pro vnímání hry důležité. takhle to opravdu vypadá, že člověk hraje vykopávku...
-
-
Musím souhlasit. Ten trailer byl na hranici snesitelnosti. Poslouchat to několik hodin? To fakt ne. I tomu vizuálu by slušelo minimálně dvojnásobné rozlišení.
Nejsem sice na to vysazený, ale musí to mít meze. Nebo alespoň nějaký pořádný nápad. Tohle má ošklivý visuál a připadá mi to jak tupá mlátička... To si raději znovu projet Torchlight. -
-
To si pametam casy commodore 64 a vobec my tie casy nechybaju, na druhej strane nie som ani nejaky fanatik na grafiku, ale uz hry z takymto ztvarnenim zacinam doslova nenavidiet a stacilo by kus vyssieho rozlisenia ja neviem, nerobit to schvalne nieco ako 8bit a mohlo to byt celkom kvalitna hra a nezabudnime na zvuky, preco museli dat tieto hrozne cool retro znejuce zvuky do hry aby sa shodovala s grafikou, omg nastastie tu bude taky project eternity, ktore ked som videl ako sa da hra vyrobit v 2D aby vyzerala o mnoho uchvatnejsie ako 3D tak som zasol, tu je video http://www.youtube.com/watch?v=AUleDEFkUtE (od 1:48 zacina nadhera), ty ktory ste nevideli, doslova nadhera a ne jak toto (velkost studia financny objem neriesim, ved almost human so 4 ludmi dokazalo urobit graficky celkom nadherny LoG a to za nejaky ten rocik, takze vyhovorky, ze ako malo su a podobne veci ma nezaujimaju) vsetko sa da ked sa chce, oni zjavne bud kvoli tomu ze su vecny fanaticy to takehoto stylu vyhotovenia hry, prip. tu cestu zvolili schvalne aby usetrili na praci a vyprodukovali to co uz skoro dokaze pri urcitych obmedzeniach vytvorit male decko (nehovorim o sebe na toto som antitalent) hovorim o detoch nadanych, si doslova viem predstavit, ze 10 rocny janko sa rano zobudi a rozmysla co da kamaratovy k narodeninam a vytvori takuto prostu hru a vecer si ju obaja schuti zahraju a ked potom nahodou uvidia toto video tak sa tomu schuti zasmeju (ok prehanam ja viem, chcel som len poukazat na absurditu tohto akehosi 8bitu)
-
-
No tak ono zase pixel-art je asi nejtěžší na zvládnutí, protože veškeré přechody si děláš ručně a rozmazání je sprosté slovo (omezená paleta). Jenže tohle žádné přechody ani nemá, už dlouho mi vrtá hlavou proč někdo nestvoří vizuál jako od BitmapBrothers a dělají naschvál hranaté "vektory" a prázdné plochy... http://www.pixeljoint.com/ málo kdo to prostě umí, to je celé.
-
-
-
A co je na tom špatného ? :)
-
-
špatného na tom není vůbec nic, je to pouze věc názoru... a můj názor je ten, že zvuk dotváří atmosféru hry a je tak u her důležitý. s trochu "modernějšími" zvuky bych tak hru vnímal krapet jinak... ale očividně byl tohle záměr tvůrců...
-
-
*3* No až zvuk bude dotvářet hratelnost (třeba jako v Amplitude ....) , bude pro mne opravdu stěžejní na to abych tím shazoval celou hru .
-
-
čteš až moc věcí mezi řádky. kde jsem shodil celou hru? prohlásil jsem vůbec někde, že je hra špatná? udělal jsem poznámku ohledně zvuků. prostě se mi nelíbí a přijdou mi otravné, spokojenější bych byl s nějakými normálnějšími zvuky. ano, může mě to odradit od hraní té hry, ale neznamená to, že je ta hra špatná a že si ji někdo jiný neužije... takže do role ochránce hry se stavíš zcela zbytečně... snad není zakázaný si udělat názor na hru podle videa. nemusíš s ním souhlasit, ale nech mi ho ;)
-
-
Pozor na "vykopávky" , takový Wasteland ... přinese svěží několik pětiletek skladovaný radioaktivní vzdoušek , aspoň doufám ;) Neboj ouška se za jakékoli názory hned netrhají . Tak nechme toho flámování protože tu začínáme mlátit prázdnou slámu ....
-
-
-
"zvuk je pro vnímání hry důležité" za to se podepisu. Zvuk ve hrach je nekdy dulezitejsi, nez samotna supergrafika. Priklad: zvuky zbrani CS1.6 anebo CoD4. Osobne nemam rad CSko, ale zvuky zbrani byli velike vnadidlo na dobrych repracich. :-) Je i mnoho jinych her, zanru, kde taky zvuk dopomohl k uspechu.
-
-
-