Přejít na výpis diskuzí
3D helma Oculus Rift ukazuje, jak se s ní hraje Team Fortress 2
4.4.2013 | Ladislav Loukota
99 příspěvků
-
https://www.youtube.com/watch?v=FxwknXZ_fR0
další vynález -
-
pfffff
https://www.youtube.com/watch?v=eg8Bh5iI2WY -
To je přísný , s tim bych nechtěl hrát age of conan *15* , ale na fyzičku určo dobrý *3*
-
-
Dovol mi, abych ti to vysvětlil, pravděpodobně na to nestačíš. Tvůj avatar značí, že jsi buď teenager s velmi špatným vkusem nebo ubohý provokatér. Bohužel pro tebe, ani jedna z těchto skupin není na této stránce příliš oblíbená...pochopil/a? *3*
-
http://www.youtube.com/watch?v=07IwxUD8N8E ale jinak tohle spojení oculus rift s hydrou vypadá celkem zajímavě ...
-
-
a co toto :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GQK48duvld0
hydra namiesto positional trackeru - nie je to take zle ako sa cakalo. super moment je ako sa naklana z okna... to s internym trackerom v devkite nepojde...
hydru mam, rift uz skoro shipnuty :) -
-
Jo to vypadá zajímavě ... sakra mám větší a větší chuť si ten devkit koupit taky. Ale zatím pro to nemám využití. Ale tak ve finální verzi by měl být i ten position tracking takže tam už nebudeš hydru na tohle potřebovat. Ale zajívaé by mohlo být hydrou ovládat útoky např v Mount and blade ... to už nebude tak daleko od reality.
-
-
mno, podla toho ako stihaju shipovat je dost mozne, ze posledne pre-ordere budu dorucovane nie daleko od uvedenia consumer version, aj ked asi trochu prehanam...
jednoznace treba sledovat http://www.mtbs3d.com/phpbb/viewforum.php?f=140
a este si tu dovolom upozornit na najzaujimavejsi herny zazitok z poslednej doby. XRA vydal demo "Memory of a Broken Dimension", da sa to sice prejst za par minut, ale finalna hra by mala byt este ovela zaujimavejsia.
-
-
kua
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GQK48duvld0
-
-
-
myslím že různé kalibrace a další takové věci se dají vyřešit pomocí nějaké jednoduchíé aplikace pro všechny, třeba ještě s hlasovým či videovým návodem, pro uplně casual publikum.. Zajímá mě spíš teda je to na všechny druhy her nebo je to na střílečky nebo jen na určité druhy stříleček, které podporují toto zařízení? Když si to koupim budu to moct píchnout do každé hry a úspěšně provozovat? nebo alespoň do určtitých druhů her jako RPG, akční, závodní, simulace, cokoliv FP a tak dále
-
-
samotna implementacia podpory riftu nie je nic zlozite. zvladali to modderi este pred vydanim ofiko SDK. teraz sa to este viac zjednodusilo. to, ze hru bude cez rift "vidno" a bude fungovat napriklad tracker je jedna vec, druha vec je, ze je dost casto nutne premysliet herne/ovladacie schemy urcene pre hranie pred monitorom.
gut vec je, ze vyvojari z Valve sa so svojimi skusenostami uz podelili :
http://media.steampowered.com/apps/valve/2013/Team_Fortress_in_VR_GDC.pdf -
Myslím, že hra to bude muset podporovat nativně ... taže když to hra nebude podporovat tak to nepude použít. Když se podíváš jak to vlastně funguje tak je to i celkem jasné. Pokud teda nebude mít finální verze nějaký SW, který udělá z klasického 3D oculus 3D.
Takže bude hodně záležet na rozšíření. Když si vemu, že zatím prodali nějakých 40K dev kitů tak ta finální verze by mohla mít úspěch a i když si to asi nekoupili jenom vývojáři tak hodně vývojářů to má k dispozici a lidi co používají unity nebo unreal engine mají nativní podporu, kterou velice lehce zapracují do své hry.
Plus hry které jsou modovatelné možná pude namodovat, aby oculus podporovali.
-
-
Jediny zasadny problem co som si vsimol pocas videa, ze pit pivo s plechovky pocas hrania moze byt problem :D
Ale celkovo sa mi to paci. Zmensit tie okularie a vyladit a so spravnou cenou by som bol v buducnosti aj mozny kupca. Samozrejme musi byt dobra podpora hier. Ale TF vyzera, ze funguje dobre.
Uvidime co prinesie buducnost. -
Já bych do toho šel hned. Vyjde to levněji než tripple screen a na závodění to bude podle mně úplně masakr. Určitě by na tom byla nejhustší nějaká hra typu Dear Ester, s hodně částicovými efekty, kdy člověk chodí, kouká kolem a kochá se :) Ale po třoše zvyku myslím, že i FPSka se s tím budou hrát parádně. A Pokrok od VFX1 vidím hlavně v tom, že to má fakt rychlé odezvy a dobře nastavenou a vychytanou optiku. Tohle už by mohlo pomalu otevřít dveře do světa VR. Pak nějaké ty rukavice, zavešení v popruhu, no ještě zažijem věci, to vám řikám :)
-
-
Souhlas. Já už se nemůžu dočkat! *1*
-
-
Na toto sa hodi slogan: NO LIFER- preskrtnute a miesto toho napisane NEVER EXISTED
crabik- ty si co za zkurvy syna co uraza ludi a ty dvaja co ti dali plusko to su niaky pdobny ako ty co? Dufam ze odpises ked si taky chytry ty koktko.
P.S. A ak by chcelo tiscali tento comment dat prec, tak ja som tuto valku nezacal :D -
-
Já jsem hrdý no lifer *5*
btw Počkej, až bude Oculus podporovat Minecraft *1* -
-
Já když si představím Oculus Rift + minecraft tak mě zalije příjemný pocit po celém těle. *1*
-
-
Vám jebe :D
-
-
Taky se to tak dá popsat .... *15*
-
-
-
-
-
Takéto veci sa už dávno predávajú, problém je, že stoja okolo 1000 eur. A viac.
Mal som možnosť asi pred rokom skúsiť podobné okuliare od sony a poskytuje to neskutočné ponorenie do deja a dokonalé 3d... ale za tisícku som si radšej kúpil 3d projektor. Obraz nie je taký dobrý, to je jasné, ale môj pohyb nebol ničím obmedzovaný, v 2d má fhd rozlíšenie a filmy na tom môže pozerať celá rodina.
No a k tomu snímaniu pohybu a ovládaniu otáčaním hlavy - rovnako to nie je nič nové (trackir) na trhu a je to tá najväčšia blbosť, čo môže byť pri hraní, ak teda nejde od základu o nejakú "pohybovú" hru. Únava pri hraní príde veľmi rýchlo a v tomto prípade nie z "3d efektu." -
¨Myslím že po hodinovém hraní upadne hráči hlava i kdyby to mělo 10 dkg. a to si myslím že má víc .Ale za pokus by to stálo.
-
-
Asi tak nejak. Keď sa človek pohodlne oprie, tak s tým 2 hodinky i viac vydrží, ale keď má pri tom pohybovať hlavou hore-dole a sprava-doľava aby ovládal svoj pohyb...
-
-
Vypracované krční svaly se stanou jedním z poznávacích znamení hráče *1*
-
-
Dobrá změna od stereotypu vychrtlíků. *15* *3*
-
-
Vychrtlík se svalnatým krkem taky není žádné terno. *15*
-
-
-
-
Má to myslím kolem 300g ... což pokud vím není o tolik moc, než pořádné sluchátka moje Senny HD 600 mají kolem 260g a hlava mě nikam nepadá ...
Řekl bych, že i změna těžiště nebude takový problém, ale to se uvidí. -
-
Přirovnal bych to k čelovce. Člověk ji může mít dlouhé hodiny, ale pohodlně se s tím rozhodně cítit nebude. *15*
-
-
Jo to asi určitě ... Takové zažízení podle mě nebude na dlouhé hodiny hraní ani moc stavěné. Řekl bych, že to bude víc namáhat oči ... přirovnal bych to ke čtení malého textu, člověk to musí dát blíž k očím a když potom zvedne hlavu tak očím trvá, než zase začnou ostřit pořádně. Takže to vidím, na hraní s častýma přestávkama, aby si jak hlava tak oči odpočinuli. Pokud vím tak ani klsické 3D není moc vhodné na několikahodinové hraní.
-
-
Aby se zabranilo namahani oci kvuli vysoke akomodaci oka diky blizkosti obrazovky jsou tam prave ty cocky, ktere snad posunuji ostrici bod do nekonecna.
Ohledne klasickeho 3D. Doma hraji na velke 3d panasonic TV a bryle na sobe muzu mit i nekolik hodin aniz bych pocitoval jakekoli nepohodli nebo zavrate.
Nicmene 300g na hlave/usich a 300g pred ocima asi bude docela rozdil. Pro me je kazdopadne zklamani to, ze dle videa a zkousejiciho obraz vypada, jako by jste se divali do trubky. Trochu jsem doufal, ze pokryji i periferni videni. -
-
Tak tohle je devkit ... třeba hotová verze bude mít i periferní vidění, ale pokud bude mít klasické rozlyšení 16:9 tak tam moc toho místa na periferní vidění nebude. Pokud by neudělali něco jako 1920x540 pro každé oko.
-
Já s pokrytím periferního vidění počítám, jinak by snad takové brýle neměly smysl *13*
-
-
-
-
-
-
Ach jo neda me se smat jak srandovne to vypada. Kurak si s tim rozhodne moc nezahraje.
-
-
*1* Si delas legraci ne? Mam vybornej napad jak si budes moct zahrat. U hrani nehul... pripadne nehul vubec *1*
-