5 (zdánlivě) dětských her s tématem Cthulhu
-
Co se to děje? Bětka dělá seznam, který je z většiny japan bullshit (to jsou její slova)?
Asi nějaké skvrny na Slunci...
-
Mna udivilo, ked som sa az z diskusie na games.cz dozvedel, ze Bloodborne bola Lovecroftom prespikovana. Ale to je tak, pri Dark Souls a Bloodborne sa clovek o pribehu dozvie len z roznych wiki, velka skoda.
-
-
Tak ono v první řadě musíš mít Lovercrafta načteného 😉
V Bloodborne tu inspiraci musel vidět i slepej.
-
-
Na obhajobu, Bloodborne a souls hry maju pribeh skryty, a to, ze su tam nejake prisery na strechach budov ma nechalo chladnym :).
-
-
Ten příběh ale skrytý není. To, že ho nevypráví polopatické cutscény ještě neznamená, že není vidět.
-
-
V naznakoch pribehu je bloodborne skvely, ale jeho vyjadrenie je o barlach
-
Hm, tak v tomto si dovolim nesuhlasit. O hrach od From Software je to zname, ze pribeh je nutne odkryvat. Ja som si nevsimol suvislost s lovecraftom, ale co do pribehu, ten mi usiel uplne. Ale zasa, nebudemnsa hadat, ze vy ste sucast tych 2% hracov, ktori ti chapu na prvu dobru.
-
-
Ne, já jsem součást těch 1.6% hráčů co poctivě čtou popisy u předmětů a hltají ten krásný detailní svět jehož prostředí je z velké části také vypravěčem 😉
-
-
Reakce na příspěvek:
ale ved to ano, to robim aj ja, len na bloodborne by som potreboval viest si Log
-
-
Reakce na příspěvek:
A to je nějaký problém? Asi už chápu jádro pudla. Pravděpodobně budeš "trochu" mladší než já. Já totiž patřím do generace hráčů, kteří to v časech ne-internetových dělali běžně a nebylo zvykem kvůli každé prkotině prolézat wiki, protože žádná nebyla 😀. Co si člověk nevypátral sám, to neměl. A zrovna tahle hra mě do těch časů vrátila.
Teď je prostě v mainstreamu zvykem, že máš u všeho vysvětlivky (někdy i k vysvětlivkám samotným 😂) a jakmile se tohle pravidlo poruší, tak už je prostě problém. Dost mi to připomíná Resident Evil 2 Remake, kde je takový ten přenosný kapesní trezor, u kterého se mění kombinace při dalším hraní - je zamčený naprosto primitivním hlavolamem a stejně pak člověk čte ty zoufalé nářky hráčů, jak to je strašně těžké, protože se na to nedá aplikovat žádný návod 😀
Zase na druhou stranu, věřím že sis Bloodborne užil aspoň díky znamenitému gameplayi. Ona ta hra je skvělá i když se člověk nesoustředí na tu "omáčku" okolo.
-
-
-
-
-
-
-
Tak precital som Volání Cthulhu, Dunwichská hrůza a V horách šílenství, a dalsie, ktore boli sucastou bierky Zjeveni Cthulthu, plus som hral par hier s lovecraft tematikou a cital jeho roznr poviedky na nete, a audioknihy. No a nedoslo mi to :D
-
-