Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • http://www.hrypc.cz#a_aid=4e5deea6e126e
  • Ked som zbadal ten ilustracny obrazok a precital si, ze ma ist o hororovu adventuru, prve na co som si spomenul, bol Undying. To bola neskutocna pecka...
    • PLuto.petr
      Jj, Undying byl pěkný horor, ale bohužel jenom akční střílečka.
  • Co je to na zacatku za Monkey Island????? Ten chci hrat!
    • To je ukázka z promo traleru, speciálně vytvořeného pro E3 2010 (nebo 2009?). Bohužel až takhle skvěle hra ve finále nevypadá.
  • Si blázon, ale štát nemá peniaze na tvoju liečbu?
    Tk potom patríš do blázninca, aspoň toho vrituálneho. *1*
    Ak už budeš hrať, buď zošalieš z hororových efektov, alebo sa zblázniš z nudy.
    Pri hraní tejto hry nebudeš hráč, ale staneš sa pacient.
    Ja od človeka ktorý chce sto tisíc a symbolických 666 (kvôli identifikácii svojho nábotenstva), nič dobré nečakám. Snáď to tej korporácii ktorá to zatiahla v mene hráčov stojí zato. Mne tento vyslovený psycho-brak stojí akurát tak za vtip.
  • Ještě stojí za zmínku, že engine Dagon, který pohání Asylum, Agustín uvolnil jako Open Source, takže pokud máte zálusk udělat vlastní hru v tomto duchu, můžete. Trochu jsem si s ním hrál a potřebujete se naučit LUA, ale udělat pár pohledů je otázka doslova několika minut. Kompletní zdrojáky toho teaseru jsou součástí balíčku, takže se můžete podívat jak se co dělá.

    V principu potřebujete 6 pohledů a je k tomu nástroj, který z nich poskládá sférickou bitmapu pro každý pohled. Zatím mínus je absence grafického editoru hotspotů (ten se má objevit), ale na druhou stranu je perfektní konzole přímo v enginu, takže můžete všechno zkoušet a ladit přímo v prostředí.
  • Mě to prostě připomíná Amnesii, ať si říká, kdo chce, co chce, tohle nezapře ... čekám mínuska, ale je to můj názor, nechci nijak rozpoutat hate ...
    • GlaDOS
      Nope. Tohle má daleko blíže k Mystu, Darkfallu, atd. (pokud bys něco z toho hrál, asi bys měl stejný názor). Tedy blíže ke klasickým předrenderovaným krokovacím adventurám. Amnesia šla spíše vlastní cestou survival/horor/adventura, kterou vyšlapala a vlastně i zavedla série Penumbra od stejných autorů. Ale jak píšeš, je to tvůj názor.
    • USER47
      S Amnesií to má společnýho jen to, že je to horor. Po stránce mechanik je to úplně jiný. Například už ten základní systém pohybu je naprosto odlišnej. V Amnesii můžeš postavu ovládat stejně jako ve standardních FPS, tady jsou jen statický scény, který se přepínaj podle toho, jestli klikneš, že chceš doprava, doleva, dopředu atd. Na každým políčku se můžeš rozhlížet, ale kromě toho first person pohledu je to zcela standarní point and click adventura.

      Ona Amnesia v zásadě ani adventura nebyla, veškerý adventurní prvky byly asi tak na úrovni hledání modrejch a červenejch karet v Doomovi.
      • Tak to bych se hádal, adventurních prvků bylo v Amnesii mnoho, ať už šlo o fyzikální hádanky nebo například míchání chemikálií, to má ke kartám z Dooma hodně daleko.
  • Shenkster
    Tak tohle vypadá hodně dobře !
  • Hrál sem od nich scratches a díky příběhu a atmosféře sem se bál víc než u penumbry a amnesie.
  • Mimochodem, ten sestrih na zacatku mi pripomel.. Jakto že tu nemate recenzi na monkey island 2 lechuck´s revenge?? dokonce ani kartu hry *16*
  • Adam_M
    Tak ze tam nemuzu umrit kdyz nebojuji?
    • Už si nevzpomínán, jestli jsem se Agustína přesně na tohle ptal, ale myslím, že ve hře umřít nelze. Opravdu to není Amnesia, spíš klasičtější point-and-click adventura. Nicméně - zeptám se a dám vědět hned, jak budu mít odpověď.
      • Tak potvrzeno přímo Agustínem Cordesem - ve hře nelze za žádných okolností zemřít. Přirovnání s Darkfallem někde tady v diskusi je trefné, jen Asylum bude technologicky dokonalejší
        • ucho
          hm. moc jsem si o tom nezjišťoval, ale celkem mě mrzí ten starý styl, kdy se jen vyměňují obrázky a kliká se, raději bych hru viděl plně 3D a mohla by vypadat stejně.
          zajímá mě tedy, jak se u tohohle řeší různá rozlišení a proč jim ta hra trvá 4 roky? i když je dělaná na koleně, tenhle styl zrovna nepůsobí, jako že by měl vývoj trvat déle než rok...
          • Tak až za rok uděláš adventuru s více než 100 takovýchto lokací, dej prosím vědět - rád se podívám. Samozřejmě včetně svého nového engine, grafiky, příběhu, nascriptování, hudby, namluvení apod. Musí ti ale stačit jeden grafik a pár lidí na externí smlouvu. :)
          • Čtři roky trvalo, než udělali komplet grafiku a dofinišovali tenhle engine. Uznávám, že je to zastaralý model. V podstatě vychází z Quicktime panaromatických enginů, které představil poprvé v roce 1996 Zork Nemesis. V Asylum Agustín přidal detailnější efekty, grafiku až ve FullHD a pak efekt houpání při chůzi. I pokud hlavní hrdina zhluboka dýchá a stojí na místě, tak se obraz pohupuje mírně. Při přechodu z uzlu na uzel se pak nový obraz přibližuje a stávající oddaluje, což - pravda nedostatečně - simuluje efet plynulého přechodu.

            Prostě, zvolili si tenhle typ enginu, osobně bych také uvítal plně 3D jako byla Amnesia, ale to je volba autorů. Zcela evidentně to bude "pomalejší" a méně adrelinalinová záležitost, než je Amnesia, bližší klasickým llogickým adventurám. Co se rozlišení týče, interaktivní teaser se spouští v rozlišení nastaveném ve Windows, testoval jsem 1920p a 1280p a oboje vypadalo dobře, takže s tímhle hra problém nemá.
    • deridon
      v Amnesii se taky nebojovalo a umřít se tam dalo snadno, stejně tak i v realu, pokud má člověk slabé srdce
    • O tý hře nic nevim, ale asi to bude fungovat jako v každý neakční adventuře ne? Nějaká možnost pro smrt tam asi bude...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit