Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pro mě The Longest Journey byla skvělá (přestože občas příliš ukecaná :).
    • sorry, reakce na PLuto.petr@tiscali.cz níže. Uklik jsem se.
  • Jó, Jack Keane, to jsme vydávali ještě v SeVeN m ;) A na Games Convention měl fajn stánek.
  • Cosi
    Hry od Deck 13 mi přišli vždycky takové... moc německé.
  • Ferdis2
    Velmi pekné preview, už sa na Jacka Keana teším.
    Inak pred časom sa Deck13 podarilo vydať v angličtine začarovanú adventúru The Haunted, keď už jej tretí publisher (Lace Mamba Global) konečne neskrachoval. Bude recenzia?
  • Nevim jestli "vraceni akce" může adventurám pomoct (málokdo hraje adventury kvůli akci). Naopak myslím, že je třeba podtrhnout a ospravedlnit pomalé tempo u adventur. Udělat z pomalého tempa klad, vtáhnout hráče do děje jinak než akcí (zajímavými postavami, dialogy, zápletkou atd.). Jsem ale rád, že adventury nevymírají. Naopak to vypadá, že jim svítá na lepší časy. Díky Kickstrteru např. vzniká nová adventura Tima Schafera. Osobně se ale ještě více těšim na nové počiny Jane Jensen, která má naplánováno více nových projektů. Hry Moebius, která má kráčet ve stopách Gabriel Knighta se nemůžu dočkat.
    • PLuto.petr
      "Akčnější" pojetí Jacka Keanea 2 nemusí být naškodu. Na "akčnost" je potřeba se podívat ze dvou pohledů. Tvůrci z Deck 13 tím (aspoň jsem měl takový dojem) myslí, že příběh bude mít akčnější spád, ale při zachování adventurních prvků. Druhý pohled je možné přidání akce (střílení/bojování, přeskakování, lození po římsách, posouvání krabic apod), to už pak přechází z klasické adventury do akční adventury. Krásný příklad v tomhle je Dreamfall, který jsem teď nedávno dohrál. Příběh jako takový je špičkový, má "akčnější" spád (ve smyslu skoro žádných puzzlů), ale zabíjí ho právě přidání akčních prvků (boje, stealth, lození) (plus teda u mě ještě přechod do 3D a z toho vyplývající zdlouhavé chození).
      • Dreamfall jsem hrál už docela dávno , takže si pamatuju jen dojem nádherného prostředí, horších adventurních prvků a příběh, který byl z počátku super, ale celkově hra vyzněla neúplně. Dojem ze hry byl lehké zklamání (v porovnání s předchůdcem), na druhou stranu Dreamfall sérii úplně nezabil. Pokud se zbaví soubojů, tak by pokračování mohlo být supr. Prej na něm konečně začínají pracovat - preprodukce. Vtipný je, že také plánují financování hry přes kickstarter, které zahájí někdy 2013 *4*.
        • PLuto.petr
          No, já to hrál teďka poprvé (u některých titulů mám velký časový skluz), tak jsem si předtím dal ještě na připomenutí jedničku (která, ač přes své nesporné kvality, mě nikdy moc nebrala), takže můžu celkem porovnávat. Příběh v Dreamfallu se mi líbí, a to dokonce až skoro do samotného konce. Ten je však absolutně... ...špatný. Tohle není ani otevřený konec, na takovýhle "způsob" konce ještě nebyl vymyšlen správný výraz. Já osobně jsem pro méně akce a ubrání nesmyslného chození. Ci se týká pokračování, o tom už tady na Games nedávno proběhly dva články - více viz http://games.tiscali.cz/dreamfall-chapters-15280/clanky
          • To já mám taky u plna her skluz :) Koukl jsem se pro připomenutí na nějaký videa z Dreamfall na youtube a plně souhlasím. Smíšené pocity mohl z velké části zavinit závěr, souboje a příliš pobíhání. Pokud vyjde pokračování, budu si muset Dreamfall a TLJ trochu připomenout, abych byl při hraní v obraze.
  • Little Big Adventure 2 navzdy a nikdy jinak :)
  • Corvus
    Já jsem tak rád, že Petr Ticháček pořád dělá pro Games a vůbec, že se stále věnuje adventure žánru (po RPG můj nejzamilovanější). Díky, plantážníci, za tuhle naprosto exceletní video sérii o adventurách! Je to naprosto skvělé a humor páně Ticháčka a Linharta mi je blízký.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit