Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Predathor

    S tímhle hodnocením se ztotožnit nemůžu. Naopak AOE III je pro mě srdcovka a rozhodně zábavnější než dvojka. Důvod je hlavně ten že miluji přestřelky s palnými zbraněmi a tudíž vždy jedu systém mušketýři/děla. Ten pocit když proti sobě stojí dvě takovéto armády, mám z toho rozhodně větší orgasmus než koukat na souboje ve dvojce kde do sebe jednotky mlátí mečem jak v při natáčení lego stavebnice. Takže je to hold o preferencích každého ale nevidím důvod proč znevažovat trojku od dvojky když každá má jiný systém. A kartičky? Nejvíc luxus skládat a vybírat ty nejlepší pro svůj styl. Za mě proto vždy 10/10 

    • Veskoslav

      Ta hra rozhodně nění legendární, téměř dokonalá, aby měla 10/10. Je to slušná 8, místy i 7, když se zrovna AI rozhodně spáchat sebevraždu.

    • Jenom kvůli tomu, že se ti líbí období to má mít 10/10? To si radši pustím TW Empire nebo Napoleona. Na AoE3 mi strašně vadilo zjednodušení ekonomiky (vesničan teleportoval suroviny, míň surovin, menší populační limit). Bylo tam pár zajímavých mechanik (trade posty, karty a podpora z domovské země), ale celkově mi to nepřišlo lepší než dvojka.

    • XXDarthVaderXX

      Je zábavná, ale i tak si to nezaslouží více jak 8/10

      A co se týče DE, tak těch bugů a nedodělků je tam přehršel, to, že se v MP zase vyskytuje horda cheaterů nad tím se člověk pozastaví asi nejvíce. A pokud je tu někdo, kdo z vás tady v MP u AoE III použil kdy nějaký cheat. Tak vás m**ám do p**ele.

    • Přesně! Celá éra 18-19 století po napoleonské války je i moje srdcovka! U AOE 2 jsem se nikdy nedokázal dokopat projet kampańě, ale AOE 3 nespočetně! Pak jsem se odslech o Total Waru Empire a... Celá série AOE skončila v zapomnění. Láska přeskočila jinam. Teď marně čekám na remaster Empire... Nebo kouknout po grafických modech do Napoleonu (užít si realistické oblaky dýmu, řadovou pěchotu v líníích, s karťáčovou střelbou děl s obchvaty Dragounů a salvami řadových lodí...) Kéž by to umělo AOE 3 prodat tak dobře jako Empire!

      p.s. Nikdy nezapomenu jak jsem si nedopatřením připustil ruskou carskou gardu k pěchotě a útokem na bodáky mi rozmasírovaly tři řadovky, chránící děla...

  • Kdyz uz autor zminuje necitlivost vuci indianum, tak se nerika indiani ale prvni obyvatele. Autor mluvi o necitlivosti, a jako clen privilegovane bile rasy mluvi o indianech. 

    Autor bude zrejme milenian a bojovnik za socialni spravedlnost.

    • XXDarthVaderXX

      A volič strany Zelených :-D

    • Celý život jsem se těšil, až mě po čtyřicítce bude na webu nějaký noname pablb poučovat jak se mám chovat, mluvit a psát. Jakožto hrdý představitel bílé rasy ti sděluji, že země patří tomu, kdo si ji dokáže udržet. Až nás převálcuje někdo jiný, taky se nebude ohlížet a nechá nás v klidu v propadlišti dějin. Tak se smiř s tím, že svět není sluníčkové místo, byť se ti to může zdát. Ovšem Tvoje iluzorní bezpečí a pohoda plyne jen z toho, že jsi se narodil do bezprecedentního období dějin, navíc v hobitíně ve středu Evropy.

      • danny_the_hound

        A čo keď nás prevalcujú slniečkári? Tí by sa predsa podľa tvojej teórie tiež na nás nemali obzerať a radšej nás nechať v prepadlisku dejín. Tak prečo sa vlastne rozčuľuješ, keď sa niekto chová presne podľa tvojej predpovede a má ťa len za starého primitívneho indiána, ktorý patrí na smetisko. Mal by si sa tam asi podľa seba pokorne a so sklonenou hlavou odobrať a nepoučovať tu ako "nějaký noname pablb" ;)

      • MrDonut

        tesat do kamene

  • Veskoslav

    Problémem AoE III je to, že vyšel po AoE II:)

    • To jo. Ale mě trojka docela bavila. Sice to nebyly ty úžasné lanparty s kumpánama po nocích (dodneška pamatuji řež anglie vs gotove, kde jsem kámošovi ty jeho longbowmany rozsekal na hadry těma gótskýma speciálama se štítama), ale kupodivu mě bavil single více než ve dvojce. Asi za to mohla ta mechanika měst. 

      • Derp_1337

        Vždycky se dala najít nějaké strategie, kde jste se soustředil na produkci určité silné jednotky a pokud váš oponent nevěděl, jak se dělá counter, tak byl nahraný.

        Ta hra byla tak zábavná protože byla tak vybalancovaná systémem
        kámen-nůžky-papír. Jedny jednotky mydlí druhé, druhé jednotky mydlí
        třetí a třetí si zase podá ke snídani první jednotku.


        Taky mám pár vzpomínek, když mě někdo vyškolil spamováním určité jednotky a já napoprvé nevěděl, jak ji překonat. Jak jsem se stal zkušenějším hráčem, tak se to otočilo a podobné věci jsem já dělal nezkušeným hráčům 😂

      • hergot, přesně takhle dopadli moji vytunění lučištníci, ke kterým se jinak nic nedokázalo přeblížit dřív než z toho byl jehelníček a i hrad zvládli sundat díky většímu dostřelu, pak si dal kámoš góty a slušně mne tenkrát vyškolil.

      • Veskoslav

        Já jsem ji zkoušel hned po vydání a jedna z malá RTS, co mám koupené a do té doby jsem neměl dohrané. Teď jsem se k tomu vrátil v rámci Game Passu a uvidím. Spousta věcí mi tam vadí, některé jsou fajn (mlýn a pole například), některé pak vyloženě otravné (bugy vojáků ve vduchoprázdnu atd.)

  • XXDarthVaderXX

    Asi jsme oba hráli s panem Homolou jinou hru, protože rozjet ekenomiku se dá hlavně při týmových hrách při 1 v 1 se buď na vás za chvílí vyřítil protivník nebo vy na něj. Záleželo(a ano i teď záleží) za koho člověk hraje. 

    To, že to vyšlo po AoE II bych jako takový problém neviděl. Hra byla zábavná a takové ty řeči, že kartičky jsou na prd atd... Stejně se to většinou domlouvalo předem a klidně se dalo hrát i bez HC.

    Spíše ten marketing ze strany Microsoftu stál za prd. Hra byla ve své době celkem náročná na HW(pokud se někomu zdají změny na grafickém hávu DE zanedbatelné, tak ne nejsou, jsou celkem zásadní, ale hra si drží stále to svoje).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit