Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • co je tohle nejaka PC exkluzivita? *15* fakt pecka *15*
    • driv to trollovani byvalo aspon vtipne
  • tak já bych i u remaku představoval, že to opravdu předělají, třeba nové modely jednotek s více polygony a tak
    • já taky.. ale stejne mne nejvic serou ty rozmazany textury... jsem nejdriv myslel ze mam maly rozliseni nebo neco spatne nastavane, to je hnus, Age of empires 2 v originale ma hezci
  • Leta jsem doufal v remake starych her. Nyni, kdyz jsou takove moznosti, tak je takhle pohrbivaji. Radeji si uchovam jen ty vzpominky
    • Remake dneska znamená, že nějaké obskurní studio co umí sotva programovat dostane kontraktem od vydavatele nějakou nostalgickou značku a úkol to co nejrychleji předělat na moderní pc. A vydavatel se potom chechtá jak konzument vyplázl 30 Euro kvůli nostalgii pro už dáívno koupenou hru.
  • Mato1987
    hmm..ja som si nedávno kúpil age of mythology gold edíciu za 5 euro a hrajem to na notebooku kde mám win 7 bez problémov a nemám žiadne performance problémy ako má táto "extended" verzia.
  • x_ander
    Já bych jako největší problém těchto znovuvydání viděl cenu. Jako sorry, ale chtít za 12 let starou hru (byť skvělou) 8 stovek, to je masakr. Zvlášť, když to není žádný remake, ale spíš jen kompilace. Technické problémy samozřejmě taky naštvou, ale to (snad) vyřeší patche.

    Je to vlastně stejná situace jako u BFG edice Dooma, kde chtěl vydavatel za deset let starou hru (kdy widescreen a dvouhodinový přídavek se opravdu nedá považovat za "novou hru") taky 30 EUR. Pak se nelze divit těm podprůměrným hodnocením. Přitom, když to člověk bere s odstupem, tak je to fajn - BFG edici jsem koupil za 3 stovky a nemůžu si ji vynachválit.

    Ta prvotní nenažranost vydavatele je ale vážně na facku.
    • Vitekb
      Proto taky děšlají tyhle rádoby vylepšené verze. JInak by to museli prodávat za nějakých deset doláčů na GOGu. Když už na tom jakoby něco udělají, tak si hned troufnou říct o 28 Euro, protože je to vlastně nová věc na které makali, no ne?
    • Kdyby ten Remake byl skutecne HD ze by to vypadalo ve hre vsude jako napříkad ty postavicky co jsou v tech filmeckach na zacatku kampane, "HD" textury aby to vypadalo aspon jako hra z roku 2010. Tak mozna.. Já se naty rozmázlý textury nemůžů dívat, a hlavy vypadají v lepších případech jako osmiuhelník, přitom v tech "filmeckach" vypadaly postavy už tehdy úžasně. Tohle je ale vysmech. Navíc u hry která prakticky bez problému bez na W7 a podporuje snad i 1920x1080 rozlišení (možná se pletu).

      Navíc jsem nedávno hral Age of Empires HD remake a vsehchno bylo takovy neaky divny. Zabrouzdal jsem na netu. Na torrentech stahl Stary orignal s datadiskem, stahl neaky mod ktery dal HD rozliseni a zvedl fps což samo okamzite udelalo krasny hladky animace u postavicek, ja myslel ze to bylo tim ze je to stara hra a ty animace tam proste nejsou.. ale bylo jenom zrejmne malymi FPS. Umela inteligence funguje 20x lepe... kdyz jsem stahl nekym udelanou umelou inteligenci mohl jsem se snima pretahovat v "lategamu" na mape i pul hodiny.. ona proste jela.. v tom trapnym Remaku nic nefunguje jak ma..

      Ja itiod cekal daleko vic.. a pritom jedine na cem stacilo zapracovat je grafika... ono to asi na tech starych enginech neni tak jednoduchy a lidi co to delaji tyhle remaky musi byt navic vazne neschopní.


      *13*
      • x_ander
        No o tom mluvím. Kdyby to vydali jako kompilaci s tím, že to je původní hra + expanze, která má podporu nových systémů a widescreen a vydali to za 12- 15 euro, tak neřeknu ani slovo a kupuju (resp. koupil bych po vydání patche, který spraví ty technické problémy). Ale 30 euro? Jako za co?

        Za cenu prakticky nové hry bych očekával vizuál kompletně překopaný do moderní grafiky a vedle původního obsahu navíc novou, kvalitní kampaň o rozsahu jako je třeba Titans (tzn. nějakých 8-10 hodin) a třeba několik nových multiplayerových map. Za tohle bych 30 euro dal, protože tomu by se dalo říkat skutečně nadupaný remake.
  • Kdyby trhal, ale MP AoE2 HD se trhá stále, a nevypadá to že by s tím ti tvůrci cokoliv dělali. Fakt dementní. Alespoň že SP více méně funguje.
  • http://www.gameexpres.sk/hra-pre-pc-age-of-mythology-gold-cz-p-1629.html

    starší hry v pohode vycházejí jmenuje se to kolekce klasiky a je to udelane tak abyste to rozjeli i na novších strojich
    • týýjo!!! díky!!! a potom je ještě něco, nevim přesně jak se to menuje, ale prý se za to neplatí.. něco jako tornaut nebo toremont, tonemt... fakt nevim prostě nějak tak - dáš jen stahovat a pak hned můžeš hrát!!! ani nemusíš řikat mámě aby ti něco platila, prostě super!!!
  • Age of Mythology hraji od vydání původní verze a pohybuji se v komunitě, jsem zkušený v multiplayeru, znám problémy původní hry. U Extended Edition jsem byl pozván na playtesting, hraji po vydání, sleduji relevantní fóra a zapojuji se do diskuzí o problémech a pomáhám hráčům.

    Můj pohled na věc:
    Hra má problémy, které by mít neměla, to bez debat, nicméně často se dají řešit a často jsou také způsobeny hráči samotnými, kteří si myslí, že hru mohou hrát na maximální detaily a rozlišení, "protože je to 12 let stará hra". Vzhledem ke grafickým úpravám a faktu, že engine neumí využít více jader, to ale není pravda, a takovíhle si pak nejvíce stěžují na fórech (ale nejenom ti, existují lidé, kterým to opravdu nejede pořádně, i když by mělo, znám takové). Když na takového pak narazíte v multiplayeru, tak to samozřejmě laguje až na půdu, protože hra je p2p, tedy funguje tak rychle jako nejpomalejší člen. Tohle si taky dost lidí neuvědomuje, dnes jsou zvyklí na dedikované servery jako StarCraft 2, ale tohle nic takového nemá. A to samozřejmě znamená, že vážným problémem může být i špatně nastavený router/firewall, což je také běžná věc.

    Existuje spousta lidí, včetně mě, kterým hra funguje bez problémů. Každopádně však opravdu existuje určitá množina lidí, pro které to nefunguje pořádně bez zatím zjevného důvodu. Problémy pak také nastávají u notebooků, kde se to u někoho přepíná na integrovanou grafiku místo přídavné grafické karty a hra pak krutě trpí (a hráč ještě více), nicméně to se dá ručně přepnout a je to vyřešené - konkrétně tohle pomohlo opravdu hodně stěžovatelům.

    Cena je úlet i podle mě, ale stejně tak jsem se na internetu setkal snad i s výraznou většinou lidí, pro které je v pořádku, čiliž je to každého věc. Hlavním argumentem pro takové lidi, který mi tedy osobně moc nesedí a spíše vystihuje pohled dnešních hráčů na věc zvyklých na 10h kampaně, je fakt, že cílovkou jsou původní skalní hráči, kteří s hrou strávili ohromné množství času (často roky), a tudíž vlastně získali za původní obnos opravdu hodně zábavy, a tak by neměl být problém vývojáře a hru samotnou takto podpořit. Nějaký smysl to dává, ať si to každý přebere po svém.

    Co se týče samotné recenze, hodnocení mi přijde až příliš kritické, popis singlu je v pohodě a dobrý, ale na to, že multiplayer je prý podstatná část hry, je docela zvláštní, že se o něm vlastně vůbec nepíše... Přitom má autor pravdu a oživený multiplayer je opravdu jedna z nejdůležitějších věcí v tomto remaku a o něm by se opravdu mělo napsat pár odstavců. Pokud chcete vidět multiplayer lobby a umíte anglicky, můžete se podívat na video, které jsem k tomu během testování vytvořil na přání hráčů https://www.youtube.com/watch?v=PqrHJFDpsa4. Mám tam i nějaká gameplay videa.
    • "a faktu, že engine neumí využít více jader," ??? tím chceš říct co? že dnes je v pořádku když na DNEŠNÍM procesoru nejede plynule 12 let stará hra protože místo 4 jader využije jen 1??? to si děláš prd€l? za něco takovýho chtít prachy je jak kopat lidi do koulí a pak jim poslat účet za masáž!
      • Tohle je přesně o čem mluvím, tohle není 12 let stará hra. Díky úpravám je tohle "nová" hra s novodobými nároky, nelze tak snadno porovnávat nynější výkon původní verze a této nové. V době původního enginu byla multijádra snem, a přepsat jej na podporu multithreadingu by znamenalo předělat prakticky celý kód, což u remaku nikdo dělat nebude. Z toho pak mohou vyplývat netradiční potíže, zejména u uživatelů notebooků, kteří si na fórech často stěžují na výkon - mobilní procesory dost často nejsou děla a jsou tak tak na úrovni doporučené konfigurace hry, což znamená, že to na nich nemůže člověk napálit na max nastavení a čekat, že to to vícejádro v klidu zvládne, když to zvládne nějakou novou hru, která na rozdíl od AoM:EE umí multijádro využít.

        Také to znamená to, že pokud má uživatel spuštěno x dalších aplikací, které budou vytěžovat stejné jádro jako hra, tak mohou potenciálně nastat problémy. Dá se to do určité míry řešit pomocí ručního přiřazení procesu jinému jádru, některým hráčům to pomohlo.
        • to že hra jede jen na jednom jádru není žádný problém a nic tak zásadně nového, aby to ospravedlňovalo pokles o jediný fps na ni není! Nová je jen cenovka naprosto neodpovídající tomu co člověk dostane. A jestli je ta NOVÁ hra tak prasácky napsaná, že hráči musí ručně přiřazovat ostatním aplikacím jiné jádro protože OS evidentně nevytížené jádro nepřiřadí, páč asi ani nevý, že mu ta NOVÁ hra to jedno pekelně zatěžuje tak to je k pláči...Ale ono to bude hlavně tím, že to není nová hra, ale jen prásácky zmatlaná stará hra!
    • napiš čtenářskou recenzi - tu nebude číst nikdo podobně jako tento příspěvěk
      • To jsem rád, že máš ale dost času napsat alespoň tvojí "reakci" :-)
        • jj, vidim dlouhej příspěvek, musim reagovat, i kdyby to byla jen opsaná stránka z Mein Kampf. Pokud by to byl opak - něco chytrýho a krátkýho - ani bych si toho nevšiml :-)
  • Zdar. Minulý rok jsem na AoM dostal takovou chuť, že jsem skoro měsíc bádal nad tím, jak ji zprovoznit. Originálku už nemám, tak jsem si stáhnul jakousi verzi z ulozto, ocrackoval a potom přes jakýsi prográmek změnil rozlišení abych to mohl slušně hrát ... mám notebook s externí grafikou, která z nějakého důvodu nebrala AoM jako aplikaci, takže další trápení jak to udělat, aby hra neběžela pouze jako slideshow díky pomalému procesoru. Nakonec jsem to utrápeně rozjel a výsledek stál za to. Zahrál jsem si jako před desíti lety.

    Bohužel to samé nemůžu říct o této pošahané verzi hry, která mě brutálně znechutila. Co to má být? Za co jsem zaplatil další peníze? Proč nefunguje mulťák? Můžu li doporučit, nekupujte.
    • A proč sis to kupoval když jsi to už předtím zpirátil a úspěšně zahrál? Co od nás chceš, medaili za hloupost? Ještě se tim chlubí a rozdává rady...
      • Nojo, měl si koupit jen tak naslepo...utratit pár stovek a pak zjistit, že se hra nedá hrát. Nebo si to vlastně mohl ozkoušet na demíčku....jo počkat, ony se už radši demíčka ani nedělaj...Ale ty by sis v případě škrábnutýho CD určitě hned běžel koupit nový a za plnou cenu... *7* Radši si o přestávce kresli pastelkama a nelez na net...
      • Můžeš mi prosím říct, proč jsi blbej? *7*
        • Já jsem jenom blbej, ty seš blbej zloděj *7*
          • Nejsem ani blbej, ani zloděj. To jen tebe ve škole zatím nenaučili myslet předtím, než něco plácneš. Až dospěješ, tak se to naučíš ... možná.
            • To moon*

              Si d€ment alebo čo? On si to stiahol minulý rok kedy ešte nebola táto extended verzia
            • To už neokecáš. Prostě seš blbej a ještě k tomu čórkař... a ještě k tomu to všem veřejně cpeš na diskuznim fóru jako kdybys vyhrál olympiádu. Síla vole
        • lieči si tu komplexy, trotlík jeden *7*
  • Mně ty prachy za to nevaděj, singl je pořád tak dobrej jak před lety..dneska už takovouhle strategie nikdo pořádně neudělá o to víc to cenim
    • nevaděj a proto zaplatíš za to samé co sis koupil již před lety??? *8* *1* *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit