Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • driv to trollovani byvalo aspon vtipne
  • co je tohle nejaka PC exkluzivita? *15* fakt pecka *15*
  • Vitekb
    Proto taky děšlají tyhle rádoby vylepšené verze. JInak by to museli prodávat za nějakých deset doláčů na GOGu. Když už na tom jakoby něco udělají, tak si hned troufnou říct o 28 Euro, protože je to vlastně nová věc na které makali, no ne?
  • Remake dneska znamená, že nějaké obskurní studio co umí sotva programovat dostane kontraktem od vydavatele nějakou nostalgickou značku a úkol to co nejrychleji předělat na moderní pc. A vydavatel se potom chechtá jak konzument vyplázl 30 Euro kvůli nostalgii pro už dáívno koupenou hru.
  • já taky.. ale stejne mne nejvic serou ty rozmazany textury... jsem nejdriv myslel ze mam maly rozliseni nebo neco spatne nastavane, to je hnus, Age of empires 2 v originale ma hezci
  • to že hra jede jen na jednom jádru není žádný problém a nic tak zásadně nového, aby to ospravedlňovalo pokles o jediný fps na ni není! Nová je jen cenovka naprosto neodpovídající tomu co člověk dostane. A jestli je ta NOVÁ hra tak prasácky napsaná, že hráči musí ručně přiřazovat ostatním aplikacím jiné jádro protože OS evidentně nevytížené jádro nepřiřadí, páč asi ani nevý, že mu ta NOVÁ hra to jedno pekelně zatěžuje tak to je k pláči...Ale ono to bude hlavně tím, že to není nová hra, ale jen prásácky zmatlaná stará hra!
  • x_ander
    No o tom mluvím. Kdyby to vydali jako kompilaci s tím, že to je původní hra + expanze, která má podporu nových systémů a widescreen a vydali to za 12- 15 euro, tak neřeknu ani slovo a kupuju (resp. koupil bych po vydání patche, který spraví ty technické problémy). Ale 30 euro? Jako za co?

    Za cenu prakticky nové hry bych očekával vizuál kompletně překopaný do moderní grafiky a vedle původního obsahu navíc novou, kvalitní kampaň o rozsahu jako je třeba Titans (tzn. nějakých 8-10 hodin) a třeba několik nových multiplayerových map. Za tohle bych 30 euro dal, protože tomu by se dalo říkat skutečně nadupaný remake.
  • Tohle je přesně o čem mluvím, tohle není 12 let stará hra. Díky úpravám je tohle "nová" hra s novodobými nároky, nelze tak snadno porovnávat nynější výkon původní verze a této nové. V době původního enginu byla multijádra snem, a přepsat jej na podporu multithreadingu by znamenalo předělat prakticky celý kód, což u remaku nikdo dělat nebude. Z toho pak mohou vyplývat netradiční potíže, zejména u uživatelů notebooků, kteří si na fórech často stěžují na výkon - mobilní procesory dost často nejsou děla a jsou tak tak na úrovni doporučené konfigurace hry, což znamená, že to na nich nemůže člověk napálit na max nastavení a čekat, že to to vícejádro v klidu zvládne, když to zvládne nějakou novou hru, která na rozdíl od AoM:EE umí multijádro využít.

    Také to znamená to, že pokud má uživatel spuštěno x dalších aplikací, které budou vytěžovat stejné jádro jako hra, tak mohou potenciálně nastat problémy. Dá se to do určité míry řešit pomocí ručního přiřazení procesu jinému jádru, některým hráčům to pomohlo.
  • tak já bych i u remaku představoval, že to opravdu předělají, třeba nové modely jednotek s více polygony a tak
  • ten screenshot co si uvedl je jeste paradni, kdyby takhle hra vypadala byly bychom stastní.. jenze to je screenshot z "intra" pred misi kde mají postavicky asi 20x polygonů vice.. jak intro skonci tak se postavicky přepnou do "režimu pro hraní hry" a tam už prsty na noze nebo nos nenajdes. A to co najdes.

    Srovnám to takhle:
    Tohle je kopí v intru: http://www.repliky.info/Kopi-[www_repliky_info]-photo-detail-H85318.jpg
    Tohle je kopí po intru ve hre: http://www.matrix-2001.cz/files/image/paradigma-2012/WashingtonMemorial.jpg
  • Kdyby ten Remake byl skutecne HD ze by to vypadalo ve hre vsude jako napříkad ty postavicky co jsou v tech filmeckach na zacatku kampane, "HD" textury aby to vypadalo aspon jako hra z roku 2010. Tak mozna.. Já se naty rozmázlý textury nemůžů dívat, a hlavy vypadají v lepších případech jako osmiuhelník, přitom v tech "filmeckach" vypadaly postavy už tehdy úžasně. Tohle je ale vysmech. Navíc u hry která prakticky bez problému bez na W7 a podporuje snad i 1920x1080 rozlišení (možná se pletu).

    Navíc jsem nedávno hral Age of Empires HD remake a vsehchno bylo takovy neaky divny. Zabrouzdal jsem na netu. Na torrentech stahl Stary orignal s datadiskem, stahl neaky mod ktery dal HD rozliseni a zvedl fps což samo okamzite udelalo krasny hladky animace u postavicek, ja myslel ze to bylo tim ze je to stara hra a ty animace tam proste nejsou.. ale bylo jenom zrejmne malymi FPS. Umela inteligence funguje 20x lepe... kdyz jsem stahl nekym udelanou umelou inteligenci mohl jsem se snima pretahovat v "lategamu" na mape i pul hodiny.. ona proste jela.. v tom trapnym Remaku nic nefunguje jak ma..

    Ja itiod cekal daleko vic.. a pritom jedine na cem stacilo zapracovat je grafika... ono to asi na tech starych enginech neni tak jednoduchy a lidi co to delaji tyhle remaky musi byt navic vazne neschopní.


    *13*
  • Leta jsem doufal v remake starych her. Nyni, kdyz jsou takove moznosti, tak je takhle pohrbivaji. Radeji si uchovam jen ty vzpominky
  • Mato1987
    hmm..ja som si nedávno kúpil age of mythology gold edíciu za 5 euro a hrajem to na notebooku kde mám win 7 bez problémov a nemám žiadne performance problémy ako má táto "extended" verzia.
  • x_ander
    Já bych jako největší problém těchto znovuvydání viděl cenu. Jako sorry, ale chtít za 12 let starou hru (byť skvělou) 8 stovek, to je masakr. Zvlášť, když to není žádný remake, ale spíš jen kompilace. Technické problémy samozřejmě taky naštvou, ale to (snad) vyřeší patche.

    Je to vlastně stejná situace jako u BFG edice Dooma, kde chtěl vydavatel za deset let starou hru (kdy widescreen a dvouhodinový přídavek se opravdu nedá považovat za "novou hru") taky 30 EUR. Pak se nelze divit těm podprůměrným hodnocením. Přitom, když to člověk bere s odstupem, tak je to fajn - BFG edici jsem koupil za 3 stovky a nemůžu si ji vynachválit.

    Ta prvotní nenažranost vydavatele je ale vážně na facku.
  • "a faktu, že engine neumí využít více jader," ??? tím chceš říct co? že dnes je v pořádku když na DNEŠNÍM procesoru nejede plynule 12 let stará hra protože místo 4 jader využije jen 1??? to si děláš prd€l? za něco takovýho chtít prachy je jak kopat lidi do koulí a pak jim poslat účet za masáž!
  • to jo no pritom stačilo zapnout hamachi a hrát to z kámošema přes virtualní LAN
  • nevaděj a proto zaplatíš za to samé co sis koupil již před lety??? *8* *1* *1*
  • Kdyby trhal, ale MP AoE2 HD se trhá stále, a nevypadá to že by s tím ti tvůrci cokoliv dělali. Fakt dementní. Alespoň že SP více méně funguje.
  • ty si robíš naproti a ešte si myslíš jaký si super *15* *15*
  • To moon*

    Si d€ment alebo čo? On si to stiahol minulý rok kedy ešte nebola táto extended verzia

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit