Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dodneška si pamatuju jak mi za hlavou cvakli aliení zuby a já se leknutím málem pos*al. Jednička na director cut bez sajvů považuju za svůj největší herní etalon.
  • Mechwarrior_bw
    mourasek: áno ten hangár v Tyrargo je krutý, inak všetky levely sa dali presprintovat *3* ale tyrargo bol jednoznačne najťaží. Mimochodom jeden chlápek urobil misiu za vojaka za 11 minút :) časy:

    Derelict: 1:44
    Colony: 2:26
    Invasion : 2:26
    Orbital : 0:59
    Tyrargo: 2:56
    Hangar: 0:33
  • Na tuto hru se těším jako na jednu z mála, Vetřelce a první tři filmové díly mám rád, atmosféra je z této hry cítit a to je důležité.
  • Ukládání - já osobně checkpointy nebo levely bez možnosti uložení moc rád nemám, jestli někoho baví hrát nudnou část deset minut kvůli souboji, kde v 19 z 20 pokusů umře a když přežije čeká ho další se stejnou obtížností, tak mě ne. Za mě jsem pro to, aby hra byla obtížná i přes save-load strategii, je to přece hra. Kromě toho absence ukládání obtížnost zvyšuje uměle a hra je pak skutečně 90% času nuda 5% frustrující momenty neustále opakováného souboje a 5% dobrého vyvážení obtížnosti...
    • To je otázka priorit. Jsou hráči a hráči. Někdo preferuje to, jiný zas ono. A je to otázkou pro programátory, jakým stylem volby obtížností do hry implementují. U fps her právě checkpointy vhodnou alternativou jsou a nahrazují možnost uložení kdykoliv, která hry zbytečně degraduje. A pokud si nastavíš easy, pak mi jistě dáš za pravdu, že hru zvládne dohrát i desetiletý děcko :-) Takže kdo má rád hardcore, dá hardcore a tíseň z tuhých bosů či návalů jednotek určitě pocítí, kdo se necítí, dá menší obtížnost a hru stejně tak musí zvládnout bez větších problémů. Otázkou spíš je, jak checkpointy citlivě nastavit, tedy délku mezi nimy. Jak už jsem dole zmínil, u tahovky Jagged Alliance je naprosto dokonalý systém ve výběru nastavení mnoha obtížností před zahájením hry, o vysoké kvalitě hry vůbec nemluvě (dodnes lepší tahovka stejnýho žánru nevyšla a nejspíš tak brzy jen nevyjde). U některých fps by se tvůrci určitě měli zamyslet a checkpointy či nastavení v možnostech hry bez ukládání kdykoliv implementovat, aby si každý mohl vybrat to, na co má chuť.
    • Mechwarrior_bw
      a práve preto je ideálny kompromis - ukladať hru lubovolne ale iba pár krat za level alebo časový úsek... tak aby si nemusel prechádzať 10 minút nudnej časti znovu a znovu. Hra úplne bez možnosti ukladania funguje dobre iba v hrách ako bol avp1 ktorý má krátke levely... v moderných hrách kde má misia niekedy i hodinu je to kontraproduktívne. A naopak ukladanie kedykoľvek znižuje dojem z hry i celkovú atmosféru kde vznikajú nezmyselné momenty keď sa hráč viac sústredí na to ukladať hru čo najčastejšie ako bojovať s nepriatelom - hráč hrá štýlom že urobí výpad, rychlo sa schová a uloží hru, ďaľší výpad a ďalšie uloženie - jednoducho takáto hre je absurdná a úplne stráca na atmosfére a udolať nepriatela týmto spôsobom dokáže i decko s prstom v zadku a keď nepriatela konečne porazí tak nemá z toho ani dobrý pocit.
  • Ja s vami v podstate suhlasim ale podobnu situaciu najdete aj vo filmovej predlohe aliens kde vasquezova nohou votrelca pritlaci k stene a potom mu roztriela hlavu.Osobne si myslim ze clovek dokonca ani predator by sa silovo nemohli merat s tvorom ktory svojou vahu kludne drzi na strope dokonca po nom rychlo beha napriek posobeniu gravitacie. Kazdy kto to skusil len na preliezke si musi vediet predstavit aku obrovsku silu by musel mat v koncatinach.Pre takehoto tvora by clovek ani predator bez zbrane neznamenal ziadnu prekazku.
    • Cahir
      Na Predátora mi nešahej. *1*Zrovna pro něj by kontaktní souboj s vetřelcem nemožný být nemusel. Já osobně bych si vsadil právě na predátora.
    • Mechwarrior_bw
      neviem na koho reaguješ ale áno Vasquezová pritlačila Aliena k stene a roztrielala mu hlavu - ale až potom čo ho niekolko krát zasiahla takže už bol polomŕtvy, inak by to samozrejme nebolo možné. Inak súhlasím, kontaktný súboj s Alienom v plnej sile je nezmysel... a práve preto je zarážujúce, že v C. Marines to idú implementovať .
  • jsem krapet zvědavej jak dějem navážou na 3 díl, už jen to jak se na Sulaco dostali 2 vajíčka je hodně, ještě aby jich tam bylo víc...
    • Tak se (POŘÁDNĚ!!!) podívej na začátek videa, kde vidíš že Vetřelci nejsou na Sulacu, ale v Hadleys Hope...
      • pro tebe mám jednu radu, podívej se do archivu článku ( někdy z června ) a je tady článek že děj ACM se bude odehrávat na Sulacu kde má bejt plno vetřelců ( otázka je, jak se tam dostalo hafo vetřelců a jak mariňáci ). Dále v tomhle videu je Hadley's Hope a mele něco o pokračování po třetím díle. Hadley's Hope už neexistuje, Sulaco někde bůh ví kde. Tak kde se bude sakra odehrávat děj ??? Už to, že Vetřelec 3 zvláštně navazuje na Vetřelce. Časově OK, ale najednou tu máme 2 vajíčka který si královna přinesla sebou :)
      • Hadley's Hope by tou dobou ale uz nemela existovat.
        • To vykládej tvůrcům hry a ne mě, protože to že by neměla existovat je jasný...
  • vidím, že je tu krom poserů (opravdových hráčů) spousta Rambů, kteří vetřelce ve všech dílech střílí na hromadu jako Charlie Sheen ve Žhavých výstřelech...

    Vám borečkům bych sebral možnost uložit pozici, první díl jsem dohrál za mariňáka bez savů i se savy o pár let později a ten rozdíl je k**va citelný...
    • S tím ukládáním je to chybný přístup (hodně lidí má názor že obtížnost je o tom....). Hra má mít možnost nastavit obtížnost tak aby byla obtížná a děsivá i když má ukládání pozic libovolné. Moje zkušenost je, že hry které mají pouze checkpointy tak mají velmi špatnou AI a neřešenou obtížnost. Např. "Far Cry 1" u které jsem měl dojem že AI je na dobré úrovni a hodně hráčů to tvrdí do teď. Ale stačí jednoduchý test, nastavit god-mode a iluze kvalitní AI je pryč, AI je tam komická a to jsem si všiml u více her bez možnosti vlastního ukládání.

      Mnohem lepší je vlastní ukládání a pořádně vyšponovat obtížnost vylepšenou AI (pohyb v prostoru, agresivita), větší zranění způsobené nepřáteli, atd. *3*
      • Hra má mít možnost nastavit obtížnost i ukládání, případně vhodný kompromis. Před pár dny jsem rozjel starý dobrý Jagged Alliance 2 s možností ukládat pozici pouze mimo souboje. Takže když ti sejmou jednoho člověka v partě po hodině hraní, máš pech a znamená to loading. Někdy to nas.re, ale na druhou stranu ta hra baví víc, ptotože postup v boji je víc o hlavě a plánování, co a jak udělat. Když můžeš uložit kdykoliv, stává se ze hry prostě fraška. A ani obížnost na very hard to mnohdy neřeší. Samozřejmě, kdo nemá čas, může si zvolit jinak. Problém je ale v tom, že implementace více možností v nastavení obtížnosti pro hry prostě chybí u 99,9% her. Tohle vypadá zatím dobře, tak uvidíme, co z toho vyjde.
        • Souhlas, ale jak píšeš příklad kdy můžeš uložit kdykoliv a stává se ze hry fraška... to je prostě dané možnostmi hry.

          Já mám raději ten typ obtížnosti kdy např. máš nějaké monstrum které má široké spektrum útoků způsobující vysoké poškození, před kterým musíš mít maximální obezřetnost aby tě nezasáhl nejlépe vůbec a je tuhý tak že s ten boj trvá nějakou dobu pak ukládáš po každém úspěšném výpadu který si musíš pokaždé dobře promyslet a načasovat. Nebo v případě vojáků když je jich hodně a AI má vysoký skill. V těchto případech libovolné ukládání na atmosféře a napětí nic neubere a pro mě je to větší výzva. U her kde je AI nemotorná je pro lepší atmosféru nemožnost libovolně ukládat sice lepší ale podle mě je to jen z nouze jak uměle udělat lepší pocit ve hře. Protože alespoň u mě to je tak, že začnu vnímat zřetelněji různá omezení AI/NPC nepřátel a ten zážitek není tak dobrý.
          • Mechwarrior_bw
            s týmto nemôžem iné ako nesúhlasiť. Hlavne čo sa týka bossov ako bola královná v AvP1 - bol to síce asi najľahší level celej hry ale možnosť uložiť hru by atmosféru úplne potopil. Ten pocit poraziť bossa alebo prejsť ťažký level bez jedinej záchrannej barličky v podobe save je omnoho lepší ako s ním... a ten kto prešiel level Tyrargo na obtiažnosti directors cut v AvP1 vie o čom hovorím.

            Ale osobne som za kompromis - mať možnosť ľubovolne ukladať hru v priestoroch kde nie je nepriatel alebo mať možnosť uložiť hru iba 2-3 krát počas levelu alebo počas nejakého časového úseku.
            • On ten level byl dost jednuduchý. Dal se celkem přesprintovat, ale ten hangár na konci s Predatorem, Predalienem, a tři Pretoriáni u výtahu, to bylo na infarkt :D Taky vzpomínám na průjezd bez savu na DC. Bylo mi tehdy 13, a byl jsem na sidlisti King :D
            • TaK checkpointy by mi taky nevadily v rozumné míře, mě jde hlavně o to, aby člověk kvůli smrti nemusel opakovat třeba půl hodiny hraní, protože to je příliš ubíjející. Hidden & Dangerous 2 jsem projel na druhou nejvyšší obtížnost - 4 savy na misi, to mi přišlo tak akorát, bez savů už to bylo příliš hardcore, navíc, pokud člověk potřebuje odejít, tak musí misi opakovat od začátku, protože to nejde uložit.
            • Mechwarrior_bw
              pre Romla : ja som písal o AvP1 !

              Čo sa týka INÝCH hier ako tých založených na princípe avp1 (krátke levely + veľmi vysoká obtiažnosť) teda aj hier ako AVP2 (dlhé levely, nižšia obtiažnosť) tak som za kompromis ktorý som písal v predošlom príspevku - čiže mať možnosť uložiť hru tam kde nie sú nepriatelia alebo 2-3x počas určitého časového úseku alebo levelu. Neviem to už napísať jasnejšie.
            • I AvP2 jde hrát bez savů na nejvyšší obtížnost, po tom co jsem ho dohrál na Hard se savy, tak jsem si to zkusil i na tu nejvyšší bez savů, ale když mě v jedné misi třikrát po sobě zabil závěrečný boss, tak už jsem prostě neměl nejmenší chuť celý ten dlouhý level procházet znovu od začátku, jenom aby mě na konci zase sejmul boss. I podle achievementů na steamu si můžeš zjistit, že na takovéhle obtížnosti dohrává hry méně než 1% hráčů. Takže ať tam klidně je, ale jako bonus, ne jako základ hratelnosti.
    • U prvního AvP jsem se tehdy opravdu bál a to jsem savy používal. Bylo mi tehdy ale také o 12 let méně... Atmosféru, kterou hra ve mne vyvolala, se dlouho žádné jiné nepodařilo navodit a ani jedno z pokračování již rozhodně nebylo tak hororové jako právě první díl z roku 1999. Nějaké lekačky dnes už na mě nepůsobí (spíše psychicky se teď nechávám strašit), ale v té době to byl unikátní zážitek. Dětství je tak krásné období... škoda, že je již za námi...
    • promiň, ale právě jsi nám dal za pravdu, že jsi totální nerd, protože hrát hru bez savů na jeden zápřah je jasný důkaz o tom, že asi rád sedíš na prdeli :-) Svět kolem nejsou jen 1ky a 0.. Holky nejsou jen na wallpaperech a p*rnhubu...
      • Mechwarrior_bw
        on nepísal nič o jednom zápřahu a hra za mariňáka v AvP1 je veľmi krátka a dá sa prejsť aj za 30 minút vo volnejšom tempe (ak nerátam bonusové levely), takže aj keby to hral ne jeden zápřah bez save z časového hľadiska to nie je žiaden problém - je to minimálne 3x kratšie ako tvoj oblúbený COD *3*

        takže nabudúce si odpusť tie keci okolo, pretože práve tí čo najviac nadávajú iným do nerdov sú najväčší nerdi široko ďaleko.
        • No jasně, na obtížnost easy... Asi jsi vůbec nepochopil o čem se tady mluví, hrát jeden level 20x dokola, než se ho na director's cut naučíš přejít bez chyby je pro většinu lidí ztráta času. Já jsem AvP1 dohrál teď nedávno na všechny obtížnosti s tím, že na easy je 8 savů (které vlastně ani vůbec nepotřebuješ), na normal 4 a na DC 2 savy a to se ještě dalo, ale procházet to na DC úplně bez savů, to bych to asi zabalil, protože hrát každý level 10x mě fakt nebaví.
          • Mechwarrior_bw
            nie, na obtiažnosti directors cut *3* a sú ľudia čo to zvládnu za 20 minút, pozri YT. A ja som veľmi dobre pochopil o čom píše - tebe totiž nedošlo, že tie leveli sú veľmi krátke, na tom je koncept tej hry založený - krátke levely ale s vysokou obtiažnosťou - tak aby mohol hráč prekonávať sám seba a skúšať či to tentokrát dokáže prejsť. Je to úplne opačný koncept ako je v dnešných hrách kde skoro ani nemôžeš zomrieť a uložiť hru môžeš kedykoľvek. A potom sú fóre plné nárekov že hra je strašne krátke keďže ňou človek preletí ako nôž maslom.
            • Já rozumím, jak to myslíš, mně dohrání celého AvP1 na všechny obtížnosti a bez bonusových misí trvalo podle steamu 26 hodin. To je podle mě tak akorát na takovou hru, kdybych to hrál bez ukládání, tak by mi to trvalo mnohem déle a to už by mě fakt nebavilo - jestli někoho baví, procházet jeden a ten stejný level třeba 10x od začátku po každé smrti, tak mě teda ne.
            • Mechwarrior_bw
              pre Romla: ja že nechápem ? veď som ti to práve vysvetloval - tu ide o iný koncept hry : krátke levely + vysoká obtiažnosť, herný čas je tak podobný krátkym moderným hrám. Ten kto hrá avp1 prvý krát dokáže misiu za mariňáka prejsť za cca hodinu a pol na strednej obtiažnosti.

              Keby si tam mal možnosť ukladať hru lubovolne kedykolvek počas hry tak celé avp vrátane misie za predátora a aliena by človek prešiel za 2-3 hodinky a atmosféra by bola preč. Dúfam, že už rozumieš...
            • A pořád to nechápeš - za dvacet minut tu hru napoprvé neprojde ani Chuck Norris, každý tady mluví o celkovém čase hraní, nikoliv o čase 100. pokusu...
      • "Holky nejsou jen na wallpaperech a p*rnhubu..." - vážně ne? Jak to víš, že jsou i někde jinde? Máš na to snad důkaz? *1*
    • Jazz
      Samozřejmě, budeme to hrát XX hodin v kuse, aby jsme viděli konec co ? *7* *6*
  • Mechwarrior_bw
    Trailer bol (imho) otrasný ale držím im palce, teší ma hlavne ich nadšenie a je evidentné, že sa jedná o veľkých fanúšikov Aliens. Ale z toho čo som zatiaľ videl niesom nadšený... vyzerá to skôr ako ametérsky klon posledného AvP. btw: tie koncepty radšej ani nemali ukazovať.
    • eh...je to koncept...co by si chtěl ? Vyretušovaná wallpaper ? To je jen náčrt...zbytek obstará fantazie ;)
      • Mechwarrior_bw
        nie, z kvality concept artov je možné odhadnúť kvalitu ľudí ktorý na hre pracujú, tie koncepty sú amatérske až polo-amatérske, pozri si nákresy ľudí ktorí pracovali na avp 2010 - sú kvalitatívne neporovnatelné (avp 2010 nemám rád ale po technickej/umeleckej/dizajnerskej stránke je to profesionálne odvedená práca). A pozri si trailer z colonial marines - napríklad výbuch v hangári alebo pád lode na zem - niečo tak technologicky zaostalé patrilo do roku 2003 nie do roku 2011, nehovoriac o návrhu interiérov ktorý je znovu poloamatérsky - jednoduché industriálne prostredie bez dizajnerskych fines.
        • jestli myslis ty navrhy co byli ukazane ve videu tak to jsou filmove navrhy ne herni ;)
    • poslední AvP byl amatérskej klon..
      • Mechwarrior_bw
        amatérsky klon čoho ? môžeš napísať že to bol najhorší diel série AvP (s čím budem na 100% súhlasiť) ale o nejakej amatérskosti tu nemôže byť ani reč ... remeselne to bola výborne spracovaná hra.
        • Cahir
          Mělo to celkem slušnej multiplayer.
      • Cahir
        EDIT: Sorry, překlik.
  • IDDQD to jisti
  • No, abych si užil tu hororovou atmosféru, tak si asi připojím k PC gamepad. Nedokážu si představit nic děsivějšího, než temnou dlouhou chodbu, známý pípání na radaru oznamující blížící se skupinu vetřelců a u toho dva analogy v ruce *1* Neberte to jako flame, prostě mě to tak napadlo a s gamepadem jsem lama *3*
    • Jenže tak by to nemělo být... myslím tím to že tyto hry mají špatně navržené chování AI které ovládá alieny, dále fyzika a jejich pohyb. Správně to má být tak že alieny podobně jako ve filmu má být obtížné zasáhnout (i při zaměřování myší)
      tím jak se rychle a mrštně pohybují, agresivita výpadů atd. No jenže to je asi nereálné přání protože vývojáři her směřují úplně jinam. Kdyby to šlo alespoň modifikovat aby si to hráči mohly upravit jak chtějí ale takové možnosti nabízí minimum her a často takové úpravy dovede málokdo. *9*
      • aha takže ty v podstatě chceš hru která je nehratelná, protože nemůžeš dokončit úroveň, chápu to dobře?:)
        • Vůbec ne - pouze chce hru, která se více bude podobat filmům. Kolik dělníků zemřelo na Nostromu s jediným vetřelcem? Kolik civilistů a mariňáků zemřelo na LV-426 s hejnem? A vetřelců? Nebýt Ripleyové, tak je to skóre pro nás o hooodně horší. Osobně bych Aliens nejraději viděl v survival adventuře, jakkoliv to může znít podivně...
          • Myslím to tak, že Alien má proběhnout tak že když se ti povede mu uhnout a střílet po něm tak i při sebevětší snaze zasáhneš jen několikrát... Když Alien hráče objeví má útočit a ne dělat komické opičky jak orangutan před samicí. Alien má někde čekat na stropě a nečekaně skočit... Velký Alien rovná se silné pancéřování a když ti natáhne a nezabije tě tak alespoň postavu má odhodit několik metrů, atd. atd. Samozřejmě možnost nastavit obtížnost musí být rozmanitá aby to mohlo hrát co nejširší spektrum hráčů.
            • Pro: Kyle (není tlačítko reagovat)

              No jasně že protipancéřové střelivo... ale to nemusí být v začátku hry ale později s většími počty Alienů. Každopádně u her nejde vše aplikovat co je ve filmech nebo reálu ale musí se to rozumě přizpůsobit herním mechanizmům aby to mělo požadovaných efekt, jako výzva obtížnosti atd.
            • Co sa tyka zbrani, tak tie v Aliens pouzivali 10mm bezplastove, protipancierove strelivo. To zaklepe aj s takym Votrelcom. :-)
        • Jsem nepochopil co si tím myslel.
    • no vidis to,ja mam stejnou hruzu z mysi :-).tuhle hru si ale poridim na ps3 protoze tu mam nejvic pratel na coop,trofeje a s gamepadem za ty roky uz problem nemam,dokonce jsem se nachytal jak s nim hraju uz i na pc :-) kazdopadne ta hra bude pecka,skoda ze to nevyjde jeste letos

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit