Přejít na výpis diskuzí
Almost Human připravují Legend of Grimrock 2
22.2.2013 | Adam Homola
38 příspěvků
-
Meli by konecne udelat dalsi dil ze serie dungeonu Might and Magic. Ale to je asi jen sen :(
-
Nikdy som ziadny dungeon nehral a jednotka ma bavila velmi,na druhej strane je vsak celkom smutne ze jedno z najlepsich ''rpg'' (minuleho)roku je hra z mrtveho zanru od indie timu bez prachov.
-
-
Zahrej si Brány Skeldalu, česká dungeonovka, která je lepší, než Grimrock.
-
-
Super, len dufam ze este spravia port LoG aj na IOS.
Inak co sa tyka diskusie nizsie ohladom zanru a jeho rozsirenia, vzdy bude urcita skupina ludi ktora bude mat zaujem o aj uplne okrajovy zaner (z dnesneho pohladu mainsteamu). Dovod preco velske studia sa nehrnu do krokovacich dungeonov alebo vobec do dungeonov je ze by ich to proste neuzivilo. Take Activision/EA/Ubi potrebuje na AAA titule uzivit obrovsky tym a naleju do toho kopec penazi, resp. technologie. 600 000 predanych kopii je podla mna skvely vysledok, ostatne staci sa pohrabat v predajnych cislach z konca 90tych rokov a aj mnohe AAA tituly z tej doby nemali viac predanych kusov ale aj naklady na vyvoj boli nizsie. A ved ono staci sa pozriet na Kickstarter a uspesne vybrate hry. Tiez nemaju v priemere cez 100 000 backerov/zakaznikov. Po tom ziadne AAA studio neskoci. -
Dobře udělali, že LoG 2 vydají jako plnohodnotné pokračování a ne jako datadisk. Přeci jen těch datadisků je díky editoru spousta.
Můj projekt pod názvem Nightfall: Prvni kontakt dnešním dnem vstoupil do uzavřené BETA verze. Když testování ukáže bezproblémové dohrání, bude příští týden BETA veřejná.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=95965735 -
Když jsem viděl mapu světa, tak jsem tak nějak doufal, že by LoG 2 mohl být jako české Brány Skeldalu - semi open world krokovačka s městem, nějakým tím questem, npc, obchody, pozemními i podzemními lokacemi etc. Taky bych do LoG2 uvítal možnost vidět svoji postavu, když vlezu do inventáře (stejně jako v Brány skeldalu). A tahový systém v soubojích, protože ten co je teď je jedoduché exploitnout a člověk si takhle zabije skoro kohokoliv bez problému. A nebo udělat nepřátele rychlejší, má-li být tento systém zachován, protože takto alespoň podporuje charakteristiku příšer (rozuměj, bojovat proti ogrovi v tahovém souboji je jako bojovat proti slimovi v tahovém souboji, jen ten ogre má více hp, v realtime souboji je ten ogre vážně zuřivé monstrum).
-
Krokovaci akcni dungeon je podle me anachronismus. Byl bych radsi, kdyby mel tahovy soubojovy system.
-
-
Jak říkaš, v LoG nebyl problém zabít kohokoli tím že si před ním ustupoval v místnosti 2x2. Sek úkrok sek úkrok.. když si to udělal dobře tak si ani nesekl.
-
-
aha tak to jsem hral jinou hru :) ale na 2ku se teda poradne tesim :)
-
-
z celého Grimrocku si vybavuju tři (číslem 3) místnosti, kde tohle nešlo aplikovat. To není moc. Ne nadarmo jsem tomu vyčetl netaktické souboje, ač se jimi tvůrci chvástali.
-
-
nejhorší je že tě ta hra vyloženě nutí tohle dělat kdyby sis prostě stoupl a sekal tak vždycky dostaneš neúnosnou čočku od každýho slimáka(šneka nebo co to bylo) :)
-
-
-
-
-
podle meho to byl krok zpatky, dungeony by meli vypadat jak ve skyrimu, kompletne volny pohyb, svoji partu bych mel videt, nic by nebranilo i udelat prostorove hadanky. kdby chteli byt moc hardcore tak tahove souboje.
LoG beru jako krok zpet protoze krokovaci dungeony jsou minulost ale chapu ze nemaji finance na AAA hru. -
-
No jestli tohle je krok zpět, tak doufám, že dnešní vydavatelé budou dělat více kroků zpátky. Nebo radši ať sprintují.
-
Mně se spíš zdá, že přesně to, co jsi popsal, dělat nechtějí už z toho důvodu, že LoG měl být remake krokovacího dungeonu...a v tom je jeho síla, protože nic takového teď na trhu (pokud vím) není. Kdyby udělali to, co jsi popsal, byli by přece sami proti sobě, když podobných her (mám na mysli s volným pohybem) jsou stovky, ne-li tisíce. Ve prospěch současné podoby LoG hovoří i prodeje...ta hra jednoduše není žádným krokem zpět; je to dobře mířená střela, která se vyplatila jak vývojářům, tak spokojeným hráčům...
-
Krok zpátky to nebyl, což potvrzují i ta čísla. Oldschool hráče není možný opomíjet, ten hlas zaznívá dost jasně z mnohých diskusí. Kvalita her současnosti šla během posledních let rapidně dolů, když si porovnám hry, jaký vycházely cca před 10-20 lety a to, co vychází dnes. Grafika špatnou hratelnost a stereotyp nezachrání. Neurazí, někdy potěší, ale zároveň hra nic moc neřekne. Naštěstí nemůžu říct, že pár dobrých titulů do roka nevyjde (i když víc než maximálně tři prsty z jedné ruky není třeba použít). Na druhé straně bych rád vyjádřil pochopení pro ostatní hráče. Ti mladší mají na věc jiný pohled, nebaví je moc přemýšlet a hry se dělají dnes spíš pro ně, s upřednostňováním 3Dperfect-cool, takže pokud je to baví, tak je to čistě jejich věc.
-
toto je dungeon crawler, nieje problem aby nejake studio vydalo nieco take ako popisujes ty, tiez by som bral iso (3d) skupinovku
-
Mne napr LoG bavil daleko vic nez Skyrim. Jak uz napovidaji prodeje, tak je o tento zanr stale zajem... navic troska nostalgie a vzpominky na hry na kterych clovek zacinal neuskodi.
-
-
Prodeje imho naopak dokazují, že by současný trh uživil tak 2-3 podobné konkureční série. Za předpokladu, že budou low-cost. Grimrock je prakticky jediná hra svýho druhu, takže představuje prodejnost celýho žánru, a prodala kolik? 600 000, jestli si dobře vzpomínám? I "mrtvé" adventury a strategie prodávají v sumě násobně více. Teď jen doufám, že je hlad po tomhle žánru na vzestupu, nikoliv na ústupu, páč je to fakt dobrá hra.
-
-
jaký osobitý žánr? skrátka je to rpg odehrávajíci se v jinem prostredí a s hadankami. Je to rpg akorat se porad odehráva v dungeonu. kdyby to treba delala bethesda a melo by to poradnou kvalitu a masivni hype prodalo by se to jako skyrim.
-
-
to víš, že budou...
-
-
Myslim, ze nikdo necekal prodeje v radech milionu. Dulezite preci je, aby se autorum ta prace zaplatila, pripadne vydelali i neco navic na vyvoj dalsi hry. A to se v pripade LoG vyplnilo na stoprocent. Hre s nekolikanasobne nakladnejsim vyvojem by nemuselo stacit ani 1,2 milionu prodanych kusu na to, aby na te hre vydelali ;)
-
-
Bezpochyby. Jen bych byl opatrný s tvrzeními, že hráčská základna prahnoucí po dungeon crawlerech je nějak závratně velká. Je ale asi větší, než kdokoliv čekal a minimálně jednu špičkovou hru uživí, a to je moc dobře. Docela bych byl ale nerad, kdyby se na podobné projekty vrhlo více týmů, prodeje jednotlivých titulů by se asi podstatně rozmělnily.
-
-
-
nerikam ze me bavil skyrim jen že proč to delali krokovaci a ne jak ve skyrimu
-
-
zkus se zamyslet, kolik lidi pracovalo na skyrimu a kolik na log, pak ti to mozna dojde. napoveda: ten rozdil je opravdu propastny ;) odladit velky otevreny svet bude zajiste podstatne narocnejsi na finance a lidske zdroje, nez odladit krokovaci dungeon.
-
-
nejde mu spis o neco jako byl arx fatalis?
-
-
Pravdepodobne, nebo jeste dale do minulosti Ultima Underworld. Neco takovyho bych bral vsemi deseti.
-
-
-
Tak ne vsechny studia maji tolik penez a prostredku jako Bethesda a tohle je cesta, jak vydat fakt dobrou hru za relativne malo penez.
-
-
-
-
LoG mě moc bavil, i když jsem si u některých záseků pomohl z návodu *3*. LoG 2 je pro mě jasná volba.
-
no...snad vymyslia lepsieho zaverecneho bossa, inac jednicka za 8,5/10 :)
-
-
Jj, to souhlas, final boss mohl být lepší, ale jinak hra neměla chybu. Za mě 9 jak vyšitá.
Jinak zrovna včera večer, když jsem navštívil jejich stránky a dozvěděl jsem se o potvrzení dvojky, tak mě to dost potěšilo. Věřím, že se povede minimálně stejně tak dobře jako ten první. Jedničky se prodalo cca 600 000 a vývojáři se vyjádřili ve smyslu, že by byli spokojeni s 1/10 prodeje, takže výsledek mnohonásobně předčil jejich očekávání a zajistil funkčnost studia na dlouhý čas dopředu. Takže to vypadá slibně.
Možná by mohli dvojku vydat zrovna jako krabicovku včetně prvního dílu, myslím, že dost lidí by do toho šlo.
Už teď je jasný, že dvojka se bude prodávat víc než 1/10, tedy to jejich původní přání
60 000, když první díl se prodal s jednou nulou navíc... -
-
to ukazuje že trh klidne znese vic "oldschool" her ale oldschool ve smyslu hratelnosti, technicky neni duvod zustavat nekde pozadu
-
-
technicky, ale neznamena zmenit žánr ;) a technicky LoG nebyl uplně špatnej na to, že mají vlastní engine.. ja doufám, že vybrané peníze jím pomohou se posunout technicky vpřed i s enginem.. hlavně aby neubrali na kvalitě puzzlů.. také bych rád zahlédl open world prostředí protože mapa světa která byla u preorderu je docela velká a není tam jen Mount Grimrock.. fakt se těším.. btw další crawler.. Space Shock takže snad se blízká na lepší časy :))
-
-
-
Podle mě byl super.
-
-
máme na mysli toho samého bosse? velikou valící se krychli
-
-
Spoiler detected *10*.
-
-
prezijes to :) aspon pri hrani hry nezazijes wtf pocit
-
-
wtf pocity při hraní jsou nejlepší *15*
-
Mě je to jedno. Já už to dohrál. Jinak bych přeci nepsal, že se mi final boss líbil *3*.
-
-
-
-
-