Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A mimochodem je Civ VI na epicu zdarma

  • Bude nějaký článek o Old World? - hraju early acces a moc se mi to líbí - sice to neprokrývá středověk a novověk, ale pocit, že Vám pod rukama (myší) rozvíjí národ je opravdu epický.. Cívka (obzvlášť pětka a šestka) se může jít zahrabat. Za mě je to moc povedené.. 

    • Coffin.Corner

      A má to cenu koupit už teď v early access, nebo počkat? 

      • já to koupil za krásných 22.99€ na Epicu, teď ve slevách. Rozhodně nelituju. 

        Autoři se evidentně snažili, aby se hráč "Civky" rychle zorientoval, ale zároveň zůstala ta zábavná část, poznávat úplně nové mechaniky.

        Pravidla jsou překvapivě přehledná a info okna ve hře jsou plná hypertextu, takže to občas vypadá, jako EVE 😀 

        Je to taková pomalejší a podrobnější Civka 6, s příjemnými a znatelnými odlišnostmi. Navíc je třeba spravování rodu/rodiny (podobně jako Total War). Často děláš rozhodnutí na způsob - jestli kmen, co jsi potkal, pošleš domů (větší město), nebo z nich uděláš průzkumníky (jednotka), atp..  - trochu mi to připomíná rozhodování ve FTL 😀 

        Dál třeba se při zakládání města settlerem můžeš rozhodnout, která z rodin tvého klanu ho založí a podle toho se liší statistiky toho města, atp.. Taky vztahy ostatních národů k tobě jsou výrazně čitelnější.. což je proti Civce určitě plus.

        Určitě hra chce ještě trochu "vypolišovat" a občas narazíš na lehký bug, ale myslím si, že to je a bude výborná konkurence jiným "Civilizačním" hrám. 

         

        • Coffin.Corner

          Díky za referenci. Navnadil jsi mě to natolik, že už to mám na disku 🙂

          • Velmi zábavný a povedený mi taky přijde systém "rozkazů" a tím možnost občasných rychlých přesunů.. a boj je rázem pestřejší a zábavnější.

            Klidně se pak poděl o dojmy, ať už budou pozitivní, nebo negativní..


            (skoro určitě jsi to zaregistroval, ale kdyby náhodou 🙂 - middle mouse "uchytí" aktuální informační okno u čehokoliv - takhle se krásně a jednoduše dá přes odkazy hrabat v pravidlech hry)

          • No nemáš zač. Tak snad tě to bude bavit.. HF

        • Duncan66

          A me naopak petka a sestka bavi daleko vice, nez predchozi dily, protoze je v mnoha vecech daleko vychytanejsi, stejne tak sestka s bonusy a districty prinesla zajimave zmeny, ktere je potreba brat v potaz pri strategii, stejne tak nabozenstvi, kultura atp. jsou super veci.  Specifika jednotlivych narodu radove vice nez kdy jindy vybizi k hrani odlisnou strategii a odlisne zamereni a typ vitezstvi.

          Reseni rodin mi naopak v Civce vubec nechybi, je to o civilizaci a nikoli jedne rodine ;-)

          Statistiky mesta se lisi i v civce, podle lokace se lisi kazde mesto ;-)

          Jen ta diplomacie s ostatnimi staty je vazne slabsi a je to nejvetsi minus cele hry. 

          • Jj. Mám to podobně - hrál jsem hodně čtyřku, ale pak i pětku a šestku (asi 300 hodin nahráno)  Je to moje oblíbená série - ale šestka vanilla bez Gathering Storm je dost bída teda.. To se jistě shodneme. 

            Vím jak fungují města v civce 😉 ale tady je právě o dimenzi víc, právě kvůli různým rodinám. Suroviny jsou tu řešený dost podobně. 

            Jak jsem psal - Old World je "komornější" - tah je rok a ne desetiletí, nebo i víc..

            Hra není tak globální. Mě to vyloženě sedlo. Je to takové uvěřitelnější a atmosféra je opravdu dobrá. 

            A to nejdůležitější - "ještě jeden tah a jdu spát" tam je 🙂

            Až to vyjde, tak ti recenze určitě řeknou víc než já. Třeba tě to pak zaujme.. 

            • Duncan66

              Jo, sestka Vanilla je proti pozdejsim rozsirenim opravdu o dost slabsi, ja mel to stesti, ze jsem se odhodlaval skoro dva roky, nez jsem presel od petky k sestce, takze jsem ji vzal rovnou i s GS a ohromilo me to.

              Jinak vubec nechci nejak OW kritizovat, nebo slepe tvrdit, ze Civka je lepsi a hotovo, treba po zahrani uz na Civku ani nesahnu :-) Jen mi to prijde jako trochu jina hra, nez Civka, ale to bude tim, ze o ni prakticky nic nevim.

              Kazdopadne jim fandim, at se to povede, konkurence je treba vzdycky :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit