Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ALHAZRED

    Čo sa tyka hodnotenia, je to skôr o tom, kto hru hra a kto ju hodnoti...

    Pre nas hernych veteranov, čo sme všetko mastili, všetko zažili to asi velmi nebude, ale moje

    dcerky 8 a 12 su na tom skoro závyslé, náhodou pre niekoho môže byť náramná zábava byť opica...😛

  • Jack1947

    Klasickej survival který má jen jiné prostředí a hraje se za opici... takže pro mě nebetyčná nuda ale dám tomu šanci. Bohužel podobná hra aby nebyla akční se asi nijak jinak usdělat prostě nedá.

  • Po odehrání cca 7 hodin hodnotím hru 8/10. Momentálně se opravdu hodně bavím a asi mě to ještě nějakou dobu vydrží. Docela jsem se na hru těšil a zatím jsem spokojen. Jako hlavní přednost vidím to, že si hráč, opice, musí na vše v podstatě přijít sám. Nikde nejsou žádné nápovědy, žádné cesty a vlastně ani žádné questy. To si pak opravdu připadám jako nějaké opice. Plácám kameny o sebe a zkouším co to udělá.

    Jedno ale vím už teď. Znovu hratelnost tam není téměř žádná, jelikož na vše se dá přijít jen jednou. Dál i těch věcí co by se dali sbírat, jíst a používat by možná mohlo být také více. Například jsem ještě nenarazil na banány. Tak uvidíme.

    • Jack1947

      No právě hráč je opice ale ve finále se to tolik neliší od podobnejch survivalů ( najít, najíst se, někoho zabít) pro mě velká nuda.

      • Nemám moc zkušenosti s tímto typem hry (survival). Ale za mě hodně zajímavým prvkem je to, že nedostaneš žádný quest udělej to a pak to  pak to. Nejsou tady úkoly typu nasbírej suché větve, další najdi pět kamenů a pak další ostrouhej suché větve těmito kameny. Toto tady máš udělat, ale nikdo ti to nikde neřekne a nenapíše. A hlavně tím to nekončí. Než jsem přišel na to, že se s těmi větvemi dá dál pracovat mě ještě minimálně jednu generaci trvalo. Mě se prostě to objevování líbí. Momentálně pracuji na tom, jak zabít to divoký prase. 

        • Corvus

          Ad klacky? Fakt?! Tak to já jsem si s klacky hrál ihned :-D Hned jsem vynalezl primitivní dřevěné ploty! Stačí je naházet na hromadu, ne jen rozházet kolem, ale úmyslně klacky hromadit na jedno místo a pak se zpřístupní "build" a můj prapředek vynalezl... ohrazení! To by bylo, chytit si divočáčka pěkně na chov! Tuším, že jsem solidně předběhl evoluci, aniž bych doposavad udělal jediný skok dál :D

          • A už mám i svého prvního zabitého lva. Wow.

    • Corvus

      Přesně. Mám za sebou cirka 10 hodin a ten titul v mých očích roste. Nejnapínavější jsou chvíle, kdy se op vydává na výpravu do pralesa. Za čímkoliv. Je to adrenalin podobně jako v Green Hell, kde člověk může "spadnout do průseru" raz dva, ačkoliv bylo v plánu se mrknout opravdu jen támhle na ten vrcholek, co jsou ty palmy s kokosy. A šup, znenadání je to boj o holý život, zde klidně o celý klan opic. Nebo minimálně o opici s mláďaty. Nosím při sobě dvě, protože se prý rozvíjí rychleji a je to důležité, aby viděli co dělám a nedělám :-D Kor když člověk ještě nemá vytuněné pořádně všechny smysly a vjemy. Jak píšeš, zábavné je i zkoušet, co funguje a co ne. Na vše se musí jít skutečně logickou cestou a nese to ovoce. Akorát to ovládání mohlo být skutečně o 100% lepší. Je neskutečným způsobem matoucí.


      Jinak já osobně nerozumím ještě stavům svých druhů. Nikde není žádný ukazatel co mi chybí (voda, jídlo, energie). Občas to problikne, když člověk vstane vyspalý z pelechu, ale permanentně to nikde nevidím (ani při plném HUDu. Má opice, ačkoliv jsem napojen a najezen, neustále jakoby přivírá oči. Je to prostě efekt jako když pomalu mrkne. Vůbec to nechápu... Jiná opice strašně bolestivě heká a opět, vůbec nechápu proč. Rozvíjím komunikaci, groomuju jak o život, lákám do kmene další opice, ale tyhle stavy mi jsou zatím utajeny. Možná, že se vše vyjeví, až když budu mít osvojeny další sociální vrstvy... nevím. Řada věcí je ve hře matoucích a občas fakt nevím, co to má znamenat. To vidím osobně jako skutečně největší problém a asi se budu muset vážně podívat do položky HELP :-)


      Ještě jsem neposkočil ani o rok a už jsem si osvojil i stavbu primitivních ohrad :-) Umím naostřit klacek, oloupat kokos apod. :-D Dokonce umím zasrašit i mambu zelenou (pěkná mrcha). Jen mi hra nechce povolit "focus" na toho obřího hada (asi krajta), abych věděl o jaké jde zvíře i do budoucna. Asi bug.

      • Jack1947

        Není tam žádný stav a co postel a ZZZ úplně dole na obrazovce ? ten Hud jsem si zapl dost pomohl.

  • Mart9

    Mám pocit, že kdyby to dělalo menší studio a dalo tomu pixel art, tak to má osmičku.

    • Corvus

      Plně bych takovou hru podpořil koupí! :-)

  • 5 je ještě dobrá známka.

    Tak to dopadne, když vývojáře pohltí myšlenka, koncept, ale nedokáže z toho udělat pořádnou hru. Takový potenciál! Škoda

  • TheGGG

    no nevím, kdo by toto chtěl hrát.... hrát tam za nějakou opici, to zrovna nezavání dlouhodobou zábavou a širokou variabilitou...

    spíš bych ale chtěl vidět recenzi a gamesplay na remnant from the ashes, ten se prý dost povedl a já zvažuji koupi

    • Jack1947

      Dopařil sem ehm s trainerem... nebyla to špatná hra do půlky i bavila, ale že bych to hrál někdy znovu to asi vůbec. Líbilo se mi prostředí a někteří bosové se dali, pro mě tak 7/10. Vadilo mi že pak už to bylo o tom samém bosové jednoduchý ale naházej na tebe 50 nepřátel takže se to stížilo, zbraně klasika alwe neurazili takové SOuls+ Division... s horším ovládáním a hodně chatrnou optimlizací. Koho ale podobné hry asi to bude bavit hrál jsem 17,5hodiny.

      • HOODLUM předpokládám?

    • Tak za opice už se v několika hrách hrálo :P

    • Carnage666

      O Remnant taky uvažuju, v poslední době jediná zajímavá hra.

    • Když jsou hry za kozu nebo chleba, proč by nemohla být i opice.

  • Corvus

    Ancestors: The Humankind Odyssey- typický love/hate titul. Pro
    netrpělivé hráče to bude za 3/10 :-) Pro ostatní klidně za 8 - 9/10 a
    přesně tak oscilují i recenze (Zing 8/10 - Games 5/10). Za mě (zatím po 5
    hodinách, které jsem tomu dnes věnoval 7/10). Je to hodně netradiční,
    originální hra. Příroda je krásná a pokud si člověk zvykne na opravdu
    hodně, hodně divně zprasené ovládání, tak je to solidní věc. Ovládání je takové
    zvláštní. Mám na mysli rozložením na gamepadu a hlavně tím, že je příliš
    překombinované. V každém případě bych nikdy neřekl, že mě bude bavit
    hrát za tlupu opic. Vyvíjí se zcela všechno, i absolutně elementární věci. Je strašně zajímavé,
    jak se člověk vyloženě "převtělí" do opice a skutečně zkouší, co a jak a
    ta radost, když něco objeví :-) Pohyb po džungli je super. Všude
    nějaká zákeřná svin* či nemoc. Trochu se to vlastně podobá survivalu
    Green Hell (zasazením a rozvíjením určitých prvků). Zatím se mi to dost líbí, ale je mi už teď zcela jasné, že
    hra bude opravdu oscilovat, co se týče hodnocení. Tohle fakt není v žádném případě pro
    každého. Pro lidi, kteří ale rádi objevují a není jim survival cizí, určitě slušná hra. Ancestors jednoznačně není pro netrpělivé hráče. U nich hrozí odinstalace po 30 minutách...

  • Na tuhle hru jsem byl opravdu zvědavej...

    Při spuštění a po pár minutách hraní si říkam to je paráda... po xx minutách co mám dělat, co mám dělat... po cca 1 hodině a 20 minutách jak to mám udělat a co dělat... po téměř 2 hodinách si říkam kašlu na to jdu prozkoumávat džumgli... a potom, to je nuda, už mě to nebaví..

    Hra je pěkně uděladá a zajímavá, ale kromě toho vývoje to nemá nic co by vás hnalo dál...

    • Tak se opravuji.. Dal jsem tomu více času a docela mě to zaujalo a líbí se mi to.. Nicméně věci jako že musím udělat stejnou věc x krát, abych nějak pokročil je fakt blbost...

      Ale co mi fakt naštvalo bylo, že normálním průzkumem jsem spustil scénu s meteoritem a rázem mi to hodilo s nějakou opicí nějkam úplně do p.ici, grupa za mnou jde nejde, bez vybavení bez ničeho, nevim kde ostatní opice jsou takže mi asi cestou pochcípali, takže si to můžu rozjet znova nebo nevim..  Nejhorší je že jsem tomu ani nemohl zabránit..

      Kdyby alespoň nejak upozornili, že se to stane, nebo bych dostal na výběr tu událost spustit nebo ne, ale  prostě nic..

      Zkrátka by to chtělo nějaký vysvětlivky, nabídky, možnosti něbo něco.

  • Jack1947

    Možná by tomu prospělo pozdější vydání... co se dá dělat no. Zrovna na tomhle jsem byl zvědav.

  • BoB.2

    No z opicema toho moc nevymyslíš.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit