Ani vydání Nintenda Switch 2 se nevyhly drobné porodní bolesti
-
@redakce Výraz "rozlazení" je co? Něco mezi rozladění a rozezlení?
-
Nejkontroverznejsi je cena a cenová politika s hrami
-
-
Jako primárně PC hráče mě odrazuje především ta cenová politika u her. Cena konzole mi přijde slušná za to, co dostanu (konzoli, dock, možnost joycony odpojit a používat samostatně nebo nacvaklé do kostry ovladače). Steam Deck mě spolu s dockem stál víc, ale her už na něj mám spoustu a velké slevy na další jsou (nejen na Steamu) každou chvíli.
-
-
Ono na steam decku ale si člověk zahraje i mnohem širší sortiment her ne? Včetně těch co má na ,,pc steamu,, a maj podporu? Mě teda cena za Nintendo jako za PS 5 přijde síla plus hry za 70eček nebo kolik s tím, že Nintendo u svych her snad nikdy nesnižuje ceny
-
-
Na Steam Decku toho opravdu rozjedeš víc a podpora se pořád pomalu zlepšuje (někteří tam provozují i emulátor prvního Switche). Tedy má flexibilní software a proto jsem si ho koupil. Na druhou stranu Switch (1 i 2) je flexibilnější kus hardwaru. Můžeš ho používat v tablet režimu, s jedním nebo dvěma joycony volně, ve Switchi nebo v držáku. Pak to můžeš částečně kombinovat s dockem připojeným k velké televizi. Má i o něco vyšší výkon, i když za konkurenčními PC handheldy nejspíš pořád zaostává. Pokud jde o hardware, tak SD může konkurovat akorát touchpady (ty jsem si zvlášť oblíbil), čtyřmi zadními tlačítky a celkem slušným cestovním pouzdrem. Oproti prvnímu Switchi je ten druhý výrazně větší. Vlastně podobný jako Steam Deck až na tloušťku, kterou zachovali.
Obě konzole si podle mého svou cenu obhájí. Srovnávat s PS5 a XBOXem to moc nejde, to je jiná kategorie hardwaru. Nemůžeš říct, že když Steam Deck je o hodně levnější než herní PC, tak Switch musí být o hodně levnější než PS5, když má menší výkon (především se musíš podívat o kolik).
-
Lol, jasný, srovnávej ceny handheldu a domácí konzole a výběr her zase z přenosného pc handheldu, ale bože chraň srovnávat cenu a výkon dvou handheldů! Dále zapoměň na to, že Sony má taky placené upgrady her a taky to, že ne všechny hry na Switch 2 budou stát víc než 60€ - mě MKW stál 50, 3rd party je to kus od kusu a indie
hry jsou za babku tak jako jinde - a ještě ti chybí srovnání s RTX 5060
Ti, stojí přece stejné peníze jako Switch 2. Shodnu se na tom, že first
party hry jsou drahé, obzvlášť na cartridge, ale za to si rád připlatím
- jak za kvalitu her, tak za fyzické médium, nicméně Nintendo má taky
slevy na jejich e-shopu, ale protože je to u 3rd party a indie, tak se o
tom moc nemluví.
-
-
-
-
Mě teda nejvíc štve, že původním pro controllerem nejde probudit systém, protože primárně hraju v docku. Naopak mě velmi pozitivně překvapily páčky na joyconech, tahle hladký chod jsem nezažil ani na elite ani na dualsense, jestli to má nový pro controller stejně, tak si ho rozhodně pořídím, ale tohle by měli vyřešit updatem firmwaru