Anno 117: Pax Romana je příjemný, uklidňující exkurz do minulosti
-
zial, berem seriu Anno ako dost hard, naproti takemu Pharaoh (povodny, remaster som nehral). Skusil som niekkolko casi serie, najviac casu venoval asi ANNO 1800, kde ta hard cast ekonomiky bola nocna mora, zvlast po snazeni sa exportu/importu medzi koloniami a domovskym mestom.... aneb ked ti supersilne opevnena jedna "pani" zbombarduje celu flotilu, je to na zamyslenie.... (a nie, diplomacia tam nebola mozna).
Ale mozno je to len preto ze som to hral davno a uplne si to nepamatam, + islo o verziu bez dalsich rozsireni.
Ale ako zaciatky v serii su vzdy uplne idilicke, kym sa to nezvrtne na hardcore zalezitost s pokrocilymi mechanikami.
-
-
Ono celkově vtom Anno 1800 ta bojová stránka hry za moc nestála, AI vyhrává na množství a v endgame pak stou vojenskou silou ani neumělo pracovat.
Větší úspěch měl člověk, když si ty nepřátelské ostrovy zkoupil pomocí podílů.
-
Kazda Anno hra je v podstate o tom, ze musis poznat dopredu cely vyvojovy strom obydli a surovin... idealne je si hodit na zaciatok easy skirmish bez protihracov a zistis co a v akom mnozstve budes potrebovat v ktorej faze hry.... ulahci ti to potom spravne planovanie vystavby a obsadzovanie ostrovov atd....
-
-
to je asi dobry napad, ale zial, "kampan" v tom cas bola ozaj nevyvazena, kolonia prospierala (aj ked obcas cast vyhorela :D ), to iste domovske mesto, az do bodu ked buržoázia v hl,meste chcela komodity z kolonie a dalej sa nepohol vyvoj mesta/obcanov, Ale prijmem akykolvek tip na to ako dostat lode popri tej supersilne opevnenej pani co mi vzdy vsetky obchodne lode znicila. (aj ked pochybujem ze sa k hre vratim, to uz skor skusim tuto novinku. kedze preferujem starovek pred novou industri dobou)
+dufam ze recenziu spravi Ales, tiez jedna z prvych bud.strategii bola u mna civ 1...
-
-
-
Anno 117: Pax Romana.. není to typ hry, co mě baví, ale píšu to, že recenze mě navnadila. Tyvm a Roma Victor!