Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Wolfcastle

    tomu říkám nextgen hra dokáže vyřadit z provozu 😂 jinak karma je zdarma EA to od srdce přeju!

  • sukovf

    Vyhnout se PS4 verzi? V tomto případě se tomuto paskvilu vyhněte na jakékoli platformě! Já tenhle zmetek (spolu s BFV, což ve výsledku není o nic lepší hra) dostal ke grafice. No, mělo mě napadnout, že to k tomu zadarmo nedávají jen tak, že jo.

    • twicer

      Co když jsem dostal ke grafice witcher 3 ?

      • Tak pak bych doporučoval si ho zahrát.

        • twicer

          Hmm pán je génius

  • Ihuarraquax

    Dopadlo to ako vzdy ked rozhoduju wankeri a bankeri.

  • Hidden

    To, ze vyradi PS4 kompletne z provozu (brick) je fama, kterou na redditu vyvratil pracovnik podpory Sony. Nicmene, ze se nejakemu kusu software povede kompletne a zcela neumyslne vypnout konzoli, tak to je spise problem systemu konzole, ze neco takoveho dopusti, ne? Samozrejme, Anthem je onen spoustec, o tom zadna, ale zrejme neumyslne nasli nejakou slabinu.

    • Withy14

      Víte, jak probíhá vývoj hry? Jaké nároky na hw a sw hra má? Pokud byste se vyznal, tak byste takový nesmysl napsat nemohl. Pro velmi velké zjednodušení (berte jen jako příklad): velké hry a i spousta těch malých vyžadují přímý přístup k hardwaru. V tomto případě se mohlo stát, že Anthem sáhl do paměti rezervované čisté systému. Běžně systémy se sesypou (dost známým případem je BSOD ve Windows, Kernel Panic v linuxu). Vzhledem k tomu, že na PS4 vyšly stovky her a vzhledem k tomu, v jakém stavu dnešní herní studia vypouštějí hry, tak je chyba s velkou pravděpodobností na straně Amthemu.




      • Hidden

        Viz jak napsali kolegove vyse/nize.... nemusim dodavat nic dalsiho. :)

      • radim.zaty

        Běžné systémy se nesesypou, prostě sundají ten proces, v linuxu to spadne na SIGSEGV. BSOD a Kernel Panic je problém jádra, který může být způsobeny mnoha faktory, ale OS rozhodně nedovolí procesu zapsat někam, kam by neměl mít přístup. Každý proces má svůj virtuální adresní prostor, kdysi se tomu říkalo Protected mode.

        A vzhledem k tomu, že OS v PS4 je prý postavený na BSD, tak bych se dost divil, kdyby tomu bylo jinak.

        • Derp_1337

          To jsi uvedl opravdu špatný příklad. OS v konzolích (např. Xbox a PS) dovolí software pracovat s hardware (paměť, grafika, atd.) na mnohem nižší úrovni než třeba Windows či Linux.

          Na jednu stranu nevýhoda "nízko-úrovňového" přistupu je absence spousty řídících funkcí, které by kontrolovali aplikace a řešili/shazovali chyby. Výhodou je, že herním vývojářům to dovolí vyždímat více výkonů z HW.

          • radim.zaty

            Spíš ty jsi mimo a nechápeš, že i v normálním OS můžu v pohodě jít až na "železo". On totiž ten nativně zkompilovaný program (např v C nebo C++) je vlastně strojový kod. Nemusí mezi tím být žádná další vrstva, mám knihovny, které buď nalinkuju staticky, nebo dynamicky a ty mi zprostředkují přístup na železo, ale ne formou vrsty, ale přímého volání. A pokud se pokusím sáhnout někam do paměti, kam nemám, CPU vyvolá general protection fault, kernel ho zachytí a proces pošle do kytek na segmentation fault. Rozhodně si nenechá zapsat do adresního prostoru jádra. 

            A PS4 má něco na bázi FreeBSD, říkají tomu Orbis OS. Taky proč ne, má to tak volnou licenci, že by byli hloupí, kdyby psali vlastní OS. 

            • Derp_1337

              "Nemusí mezi tím být žádná další vrstva..."


              Sám jsi to řekl: ideálně tam "nemusí" být nějaký prostředník, ale v reálu tam ve většině případů je.

              A pořád jsi nepochopil jádro problému! Až moc se držíš té představy, že software "sáhl do paměti rezervované systému", ale OP to použil jenom jako velmi zjednodušený příklad. Narozdíl od PC je RAM u konzolí ještě sdílená s grafikou, takže je tam mnohem více věcí, které přepsáním můžou způsobit chyby.


              A to byl jenom další příklad. Neříkám, že pokus o přepsání dat může takhle jednoduše shodit systém, dnešní systémy si dokáží poradit s celkem velkým množstvím chyb. Současná OS si dokáže poradit do určité míry s takovou věcí jako je vadné sektory na RAM, které mění některé hodnoty!!! Problém nastává u náročnější operací, které vyžadují vysokorychlostní přísun citlivých dat (např. grafická karta, která generuje grafiku pro hru).

              Jak tvůrci Anthem napsali v tiskově zprávě, problém spadnutí PS4 nevyvolala jedna věc, ale několik problémů dohromady. A tady to máš: přiliš velké množství chyb zahltí i sebelepší OS.

      • Row

        Zrovna to cos popsal je taktez problem konzole. I to ze si system necha sahnout do restricted casti pameti vyhrazene sama sobe je problem minimalne bezpecnostni, kdyby z ni chtel Anthem cist a nemel na to opravneni, neni duvod aby shodil OS, ale muze spadnout Anthem, pokud by chtel do pameti zapisovat tak taktez. Pokud do ni opravdu zapise a odstreli tim system, uz je to problem OS protoze jde o neosetrenou vyjimku. BSOD nebo kernel panic rozhodne neni standardni chovani OS, ale jde bud takteze o neosetrenou vyjimku v chovani nebo casto i problem driveru nebo disfunkcniho HW (treba vadne pameti). Na to by Anthem mit vliv nemel. Defakto kazdy takovy pad je eventualita kterou "by mel system predpokladat" i kdyz realne neni v lidskych silach myslet na vsechno a zabranit ji. Vypnuti celeho HW neni namiste pokud nejde napriklad o extremni zpusob prevence skod. Tudiz ma Hidden pravdu a na miste je oprava na stranach jak EA tak i Sony zejmena pro to ze ma vyhradni kontrolu nad pouzitym HW narozdil treba od PC a tudiz by mela mit poradek ve vsech driverech.

    • XorxoxTalarius

      No je dost mozny ze se konzole prehreje a zdechne

  • jack

    Tak cely Anthem je dopředu promyšlený tah, jak hráče přesměrovávat na APEX. Proto počet hráčů tak prudce roste...

    • Derp_1337

      +1

      True story.

  • S touto hrou žádné problémy nemám. Stačilo si ji nekoupit. Jednoduché řešení, kterým člověk o nic nepřijde.

    • uher

      Já vlastně ani moc nechápu že tohle lodi koupí. Bioware je už naprosto odkecané studio, které existuje už jen proto aby zabíjelo svůj odkaz...

  • Thyrmael

    Nerekvapuje to. Při testování dema na PC během volného víkendu mi kromě častého padání do Win v jednom případě hra vypnula grafickou kartu. Počítač šel, zvuk fungoval ale černá obrazovka.

    • Jack1947

      No bude spíše kartou nebo monitorem... pochybuji že hra umí "vypnut" kartu.

      • Veskoslav

        Jacku...Aspoň jednou si něco zjisti než budeš opět zase za Jacka...

        • dworkin

          Ty ses fakt priplazil zpátky? Po tom srdceryvnym placi, ze te nenechají ani rozloucit se? Chlape ty fakt nemas zadnou sebeuctu. Kdyz ja nekde verejne napisu, ze tam koncim, tak tam proste koncim, bez vyjimek. Takhle jen dokazujes, ze bylo v poradku ti to rozlouceni mazat, to ti nedochazi? Ze ti to stoji za to se takhle ponizovat. Jednou jsi prasknul dverma, tak si za tim stuj a nechovej se jak baba!

          • twicer
            Snad sis nemyslel že lidé co vyplodí takové výblitky budou mít i nějakou hrdost.
          • Jack1947

            Fakt jsem myslel že LV chtěl odejít, jenže pak zjistil že na webech kde nemá třeba ban tak by neměl takovou možnost si pobavit jako tady tak se vrátil... Veskoslav bych řekl že sem patří pomalu odjakživa, někdo už si to asi neumí představit!

        • Jack1947

          Protože Veskoslav je jen jeden...

  • BoB.2

    Ne jenom na PS4.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit