Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Coffin.Corner

    Jaký kecy o socialistickém ráji? Dnes se veškerá informovanost o této době scvrkla na "fronty na banány" a všeobecnou chudobu. Jenže ono nic není a nebylo černobílé.  Československo bylo, co se týče životní úrovně například před Portugalskem a na úrovni Španělska. Síla platů (tzn. kolik si toho mohl člověk za své peníze dovolit) se vyrovnala těm před rokem 1989 až po roce 2004 když jsme vstoupili do EU. 

    To že někdo bude tvrdit, jak jsme se měli špatně, je asi tak "směroplatný" jako dnešní hospodské kecy a nadávání na všechno. V tom jsme zůstali pořád stejní....

  • SalemCZ

    já mám pocit že na konzolích je taky 30%, ale nevím jestli jenom u nákupu her, nebo i v mikrotrasakcích 

  • Sallvator

    taky 30% ale na konzolich fortnite hraje mnohem víc lidi a to uz epic riskovat nechce...spoleha na to ze kdyz by vyhral proti applu nebo googlu soud tak az pak by si mohl zacit vyskakovat i u sony a MS

  • Derp_1337

    Jo, ale tady jde o procenta z tvých peněz, které si vezme zprostředkovatel (Sony). Problém byl ten, že Apple a Google si brali docela velké % .


    -----------------------------------------

    Ukázkový příklad pro pochopení:

    1.) Ty si nabiješ Sony peněženku s 1000kč a pak 1000kč utratíš v nějaké hře. Sony si z těch 1000kč vezme třeba 100kč a zbylých 900kč jde tvůrci hry.

    2.) Zatímco když chceš přes iPhone utratit v nějaké appce 1000kč, tak Apple si vezme třeba 300kč a tvůrci appky jde jenom zbylých 700kč.

    Tohle byl jenom ukázkový příklad a v reálu jsou ty poplatky trochu jiné. Navíc spousta velkých distributorů (např. takový Ubisoft) má tajně nasmlouvané jiné (lepší) ceny než které se nabídne malým (indie) vývojářům.

  • SalemCZ

    já nevím mě přijde že všechno se kupuje přes Sony peněženku, když si něco kupuji na PS v aplikaci

  • Derp_1337

    Situace na konzolích je trochu jiná než na telefonech. Opravte mě, jestli se pletu, ale Sony a Micro$oft si normálně berou relativně velkou částku z prodejní ceny samotné hry, ale z následných ingame mikrotransakcí si berou podstatně menší částku než Google nebo Apple.

  • Marines

    A jste si jistý, že "new" socialismus prosazovaný nejen Epicem, bude schopný vyprodukovat větší, než minimální platy? Žil jsem a pracoval za "old" socíku a nevšiml jsem si, že bych coby zaměstnanec měl grandiozní plat a to jsem pracoval na exportu do kapitalistické ciziny.....

  • Gambit92

    V tomto případě nepotřebuje ani jedna z těch firem tu druhou, iphony se budou prodávat i bez Fortnitu, a Fortnite se bude hrát i bez iphonu... Ale souhlasím s tím že Epic potřebuje trošku facku na probuzení, naprosto vědomě porušili pravidla obou obchodů s připravenou žalobou. Jsem si docela jistý, že v těch pravidlech mají při porušení i to zrušení těch přístupů k Dev prostředí.

  • SalemCZ

    Teď nevím čí zaměstnanci se mají nechat okrádat?

  • KrejciPetr

    To je dost drsá logika, takže na trhu práce je málo míst a proto zaměstance, kteří nejvíce přinášejí do firmy nechám na minimální mzdě a budu je ještě bičovat? 

  • SalemCZ

    zajímalo by mě kolik si třeba účtuje Nintendo, Sony, nebo MS. Když jde do sporu jenom s Google a Applem

  • Maxianimal

    Ačkoliv nejsem tupý hater EGS a Epicu obecně a Apple rád opravdu nemám, tady fandím Apple. To, co si Epic dovoluje jen volá po tom, aby dostali pořádně přes rypák. Měli by si uvědomit, že oni potřebují Apple, a ne naopak.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit